Nove ThinkPady alebo kam utéct od Lenova?

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Puppy
chodí často
Příspěvky: 1887
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

Příspěvekod Puppy » 06 úno 2014 13:31


Jakoob
chodí často
Příspěvky: 833
Registrován: 14 bře 2007 18:00
Bydliště: Kousek od Prahy

Příspěvekod Jakoob » 06 úno 2014 13:37

Týká se to i T440p, takže asi napříč všemi modely... začíná to připomínat ruskou ruletu s bateriemi Sony a Sanyo :D

"I'm having my LG display replaced in my T440p due to unacceptable levels of light bleed along the top and I've requested an AUO panel"
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8844
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 06 úno 2014 13:38

Jako nevim, jak by mohlo vypadat to LG, když AUO je v T440s dost bída. Vůbec nechápu to nadšení okolo. Mám to doma a vedle ZenBooku UX301L, LifeBook U904 ale i Latitude E7440 je obrazová kvalita minimálně o třídu horší. AUO displej má výrazný nádech do žlutočervené a byl jsem nucen si hodně pohrát s tím nastavením jasu a gammy pro každou složku, abych to dostal do rozumného stavu. Fascinuje mě, že se tohle nikde moc neřeší, přitom jsem to viděl na třech nezávislých kusech T440s, takže chyba kusu to neni.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Jakoob
chodí často
Příspěvky: 833
Registrován: 14 bře 2007 18:00
Bydliště: Kousek od Prahy

Příspěvekod Jakoob » 06 úno 2014 13:44

No je pravda, že jsem včera v Alze koukal na T440s i X240 a co do obrazové kvality mě to na zadek neposadilo... ikdyž třeba to byly LG panely. Každopádně opět se vracíme k jádru věci, že prodávat za stejnou cenu dvě kvality displeje je od Lenova dost nehezký přístup...
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15

chatumbabub
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 234
Registrován: 30 pro 2008 12:56

Příspěvekod chatumbabub » 06 úno 2014 15:47

swarme, kdyz mas ted u sebe T440s, muzes prosim zkusit, jestli

1) sumi reproduktory pri bootu? A ve windows tesne pred, v prubehu a cca 4s po prehrani nejakeho zvuku? Viz treba http://forums.lenovo.com/t5/T400-T500-a ... -p/1339883
2) bezproblemu funguje ctecka otisku prstu? Zkus se napr prihlasit do windows a okamzite potom odhlasit. Ja musim pockat cca 10s, jinak to nereaguje.

Tyto dve veci me hrozne stvou a premyslim, jestli nezacit resit vraceni penez..

Diky
ThinkPad T440s

Puppy
chodí často
Příspěvky: 1887
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

Příspěvekod Puppy » 06 úno 2014 16:01

X240 bude mit stejny displej jako X220 a X230. Mam X220 a je to sice nejhorsi IPS displej co jsem zatim videl, ale pri dnesni bide porad jeste slusne. U toho LG v T440s bych se nejvic bal, jestli zase trpi vypalovanim statickeho obrazu, stejne jako Retina v Macbooku (taky LG).

Da se nekde videt T540p QHD ? Chtel bych si overit, jestli me tam bude porad tak stvat (ve Windows 8 uz zcela nevypinatelny) rozmavac pisma. Cekam ze na to aby se ty duhy konecne ztratily je to porad male DPI, ale treba ne.

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8844
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 06 úno 2014 16:24

chatumbabub:
1) Reproduktory jsou při bootu sticha. Zkoušel jsem i opakovaně. Stalo se mi jednou, že přímo ve Windows začaly šumět - když jsem dal ztlumit výstup, tak to začalo šumět jinak. Stačilo uspat/probudit a už to bylo zase pryč.

2) Fingerprint u mě ok. Zapnu počítač, ihned zadám a do sekundy mě přihlásí (při prvním zapnutí jen nesvítí zeleně, že je ready, nicméně funguje). Zkoušel jsem i lock + zadání + lock + zadání a žádná prodleva. Teď ještě jednou.... zase ok :)

Puppy: Měl jsem vedle sebe X220 a X230 a starší model měl o dost horší IPSko (strašně do žluta). X230 má taky trochu nádech, ale není to tak hrozné. Teď na T440s mi asi přišel výraznější.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

chatumbabub
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 234
Registrován: 30 pro 2008 12:56

Příspěvekod chatumbabub » 06 úno 2014 17:00

diky :-) To je dobra zprava. Jeste se zeptam, jakej mas OS?
ThinkPad T440s

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8844
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 06 úno 2014 17:23

OS Windows 8.0. Upgrade jsem nezkoušel, protože se mi tu sešlo víc notebooků a neměl jsem náladu na těch pár dní dávat znovu stahovat několik giga. S 8.1 to už zkoušet nebudu, až zítra pojedu autem Prahou, tak to hodim zpátky do lenova, už jsem provedl recovery a hodil to do krabice.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Tapdancer
občas se tu ukáže
Příspěvky: 27
Registrován: 29 čer 2008 00:03

Příspěvekod Tapdancer » 07 úno 2014 02:45

T540p s 3K displayem se dá vidět v showroomu Alzy.

Tapdancer
občas se tu ukáže
Příspěvky: 27
Registrován: 29 čer 2008 00:03

Příspěvekod Tapdancer » 07 úno 2014 10:45

Jinak když jsem na T540p koukal, tak na nativní rozlišení si člověk musí vzít lupu. Ale nejde v nastavení zvolit 200% zvětšení (tedy 2x2), povoluje to jen 150% (což rozmazává veškerý text).
IPS pozorovací úhly super (oproti TNku) ale barvy mě přijdou dost bledé. Studené.
Reproduktory tragédie!!! Na to, že má tloušťku skoro 3cm, tak tam tedy mohly udělat lepší.
V konfiguracích za 32-50 tisíc tragédie.
Za ty prachy SHIT v pevným skupenství.

Např. úplně stejné šasi má i L540, jen s horšími parametry vnitřností s konfiguracemi za 22-29 tisíc.

Sodoma Gomora Velebnosti.

Vidím, že mu bude muset moje stařičké 6-ti lété R61 ještě nějaké ten rok posloužit.

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8844
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 07 úno 2014 11:38

Jako T540p vůbec nedoporučuju. Pokud už volit nějaký hi-dpi displej do podobného notebooku, nechtějte méně než 3200x1800, kde pak máte při 200% 1600x900. Teď mám 2560x1440 na 13" a při 200% je to všechno tak velké, že je to úplně nepoužitelné (však taky 1280x720). To o kousek vyšší rozlišení na 15,6" bude stejný případ.

Nakonec sám jsem na 13" 2560x1440 zvolil zvětšení 150% a s novými programy je to použitelné, ale jakmile zapnete něco starého, tak je okno odporně roztažené s vyhlazením. Pro pohodlný běh starých programů je nutné jedině zvětšení 200%, kdy Windows dělá jen double-pixel bez vyhlazení. Všechno ostatní je hnus.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Puppy
chodí často
Příspěvky: 1887
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

Příspěvekod Puppy » 08 úno 2014 12:02

swarm píše:Pokud už volit nějaký hi-dpi displej do podobného notebooku, nechtějte méně než 3200x1800, kde pak máte při 200% 1600x900
Tam je ale porad ten problem s Remote Desktopem ? Lenovo nema v 15.6" nabidce vlastne zadny nizsi "100% pouzitelne" rozliseni, ktere by nebylo TN hnus. T540p FHD nema IPS panel, jak chybne uvadeji nektere eshopy.

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8844
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 08 úno 2014 12:04

Přes RDPMan lze dosáhnout 200% zvětšení pomocí double-pixelování, takže je je to ok. Při 150% zvětšení máš smůlu, protože remote desktop při 100% bude stejně pořád moc drobný a RDPMan na 150% zvětšení bude windowsem vyhlazený - tj. odporný.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Puppy
chodí často
Příspěvky: 1887
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

Příspěvekod Puppy » 08 úno 2014 12:06

Porad jsem tim ale omezen jen na 900 pixelu misto 1080. Prinos tedy zadny.


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů