Nove ThinkPady alebo kam utéct od Lenova?

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
mech13
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 143
Registrován: 11 zář 2007 23:50

Příspěvekod mech13 » 24 lis 2013 10:18

Kdyby tam zapomněli připájet slot, tak tam asi je vidět aspoň příprava - cca 200 pinů v několika řadách, na které se jen na lince zapomněl položit slot. Takt to podle PCB vypadá, že tam žádný slot nikdy být neměl.

Nebo to snad měla být narážka ne něco jako "půlka RAM připájená na MB, jeden slot a smůla?" (nevím, které modely mají připájenou RAM...)

Jakoob
chodí často
Příspěvky: 835
Registrován: 14 bře 2007 18:00
Bydliště: Kousek od Prahy

Příspěvekod Jakoob » 24 lis 2013 13:46

T540p a W540 by měly mít oba sloty k dispozici, takže to nebyla narážka na připájenou paměť.

Nicméně díval jsem se znova na tu fotografii a je možné, že je ten druhý slot hned nad prvním a je trošku utopený pod víkem notebooku, takže ho majitel mohl přehlédnout.
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15 -> MBPro 13

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7529
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 25 lis 2013 14:27

swarm píše:Co je tam za problém? Očekávám spíš, že tam je místo pro 3. a 4. modul u W540. Druhý modul se vkládá nejspíš pod klávesnici.

Majitel T540p na Lenovo fore si nevsimol, ze druhy slot je hned nad tym, kde mal predinstalovany modul Lenova a hladal ho tam, kde je 3. a 4. modul na W540.

Na tom prazdnom mieste bude 3. a 4. dimm slot len v quadcore konfiguraciach W540.
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

Puppy
chodí často
Příspěvky: 1888
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

Příspěvekod Puppy » 26 lis 2013 11:01

X240 a velmi "ergonomicka" klavesnice pro programatory a ostatni kteri pouzivaji F klavesy http://forums.lenovo.com/t5/X-Series-Th ... -p/1330763 :? Tyka se to i ostatnich 40 modelu ?

a12a
občas se tu ukáže
Příspěvky: 71
Registrován: 04 zář 2012 17:07

Příspěvekod a12a » 26 lis 2013 16:28

Už delší čas mám vyhlédlou Thinkpad Yogu. Dnes by již měla být skladem na lenovoonline.cz.
Nedávno jsem se dozvěděl, že RAMka je integrovaná do MB. Což by až tak nevadilo, kdyby rozdíl mezi variantami i5 4GB RAM a i7 8GB RAM nebyl víc než 10 tisíc... Další slot není k dispozici. Tohle je dnešní móda ultrabooků? :?

Teď nevím, jestli se mám plácnout přes kapsu a vytáhnout téměř 50 tisíc (i7 a 2 dokiny) nebo o 10 méně a modlit se, aby mi z za pár let stačily 4GB ramky. Naštěstí používám Ubuntu, které žere méně paměti...

Další fail co nechápu, proč není Yoga alespoň 3G ready, když už tam není rovnou integrovaný modul... Před časem ho dávali např. do Twistu ale do Yógy nééé :twisted:

chatumbabub
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 234
Registrován: 30 pro 2008 12:56

Příspěvekod chatumbabub » 27 lis 2013 18:07

Puppy píše:X240 a velmi "ergonomicka" klavesnice pro programatory a ostatni kteri pouzivaji F klavesy http://forums.lenovo.com/t5/X-Series-Th ... -p/1330763 :? Tyka se to i ostatnich 40 modelu ?


nastesti ne. Minimalne na T440s to tak neni. http://i.stack.imgur.com/LpFlC.jpg

Jako dalsi prasecinu ale vidim nahrazeni klavesy pro kontextove menu PrintScreenem. Ale existuje na to lek. http://blogs.msdn.com/b/timid/archive/2 ... u-key.aspx

a12a píše:Nedávno jsem se dozvěděl, že RAMka je integrovaná do MB.

Yoga nema, tak jako treba T440s, volny jeden slot? (a jeden napevno). Podle specifikace na lenovoonline.cz jeden volny ma, ale nedari se mi to najit nikde jinde.
Naposledy upravil(a) chatumbabub dne 27 lis 2013 18:29, celkem upraveno 1 x.
ThinkPad T440s

chatumbabub
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 234
Registrován: 30 pro 2008 12:56

Příspěvekod chatumbabub » 27 lis 2013 18:17

Na T440s jsem menil disk a nainstaloval jsem ciste Windows 8.1 (iso z msdn). Naivne jsem si myslel, ze nasledne stahnu Lenovo System Update a ten doinstaluje vsechny ovladace za me. Zjistil jsem ale, ze se zdaleka nenainstaluje vse.

To je zas nejaka novota a System Update uz neni co byval? Nebo jsem jen na 8.1 presel moc brzo?
ThinkPad T440s

Warhawk
chodí často
Příspěvky: 524
Registrován: 13 úno 2007 14:39

Příspěvekod Warhawk » 27 lis 2013 20:02

chatumbabub píše:Na T440s jsem menil disk a nainstaloval jsem ciste Windows 8.1 (iso z msdn). Naivne jsem si myslel, ze nasledne stahnu Lenovo System Update a ten doinstaluje vsechny ovladace za me. Zjistil jsem ale, ze se zdaleka nenainstaluje vse.

To je zas nejaka novota a System Update uz neni co byval? Nebo jsem jen na 8.1 presel moc brzo?


Na toto jsem nadával už s poříízením svého T500 před pěti léty. Přestože jsem se s místním uživatelem SWARM nikdy neshodl, tak za sebe mohu potvrdit, že system update mi nikdy nebyl schopen plnohodnotně pomoci s reinstalací ntb. Vždy polovina věcí chyběla a bylo jednodušší to popořadě stáhnout z webu, než spoléhat na automatický update. Potvrzuji tedy tvou zkušenost.

chatumbabub
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 234
Registrován: 30 pro 2008 12:56

Příspěvekod chatumbabub » 27 lis 2013 22:18

ja prave cerpam ze zkusenosti s R500 a T400, kde jsem s tim problem nemel.
ThinkPad T440s

a12a
občas se tu ukáže
Příspěvky: 71
Registrován: 04 zář 2012 17:07

Příspěvekod a12a » 28 lis 2013 09:47

chatumbabub píše:
a12a píše:Nedávno jsem se dozvěděl, že RAMka je integrovaná do MB.

Yoga nema, tak jako treba T440s, volny jeden slot? (a jeden napevno). Podle specifikace na lenovoonline.cz jeden volny ma, ale nedari se mi to najit nikde jinde.


To tam pak mají špatně:
http://www.lenovo.com/psref/pdf/edgebook.pdf
"Memory 4GB or 8GB / PC3-12800 1600MHz DDR3L / soldered to systemboard,
no SO-DIMM sockets"

Puppy
chodí často
Příspěvky: 1888
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

Příspěvekod Puppy » 28 lis 2013 11:07

chatumbabub píše:nastesti ne. Minimalne na T440s to tak neni. http://i.stack.imgur.com/LpFlC.jpg
To neni o tom jak ta klavesnice vypada, ale ze klavesa na ktere je napsano "End" nevyvola tu akci pokud je zapnuto Fn-Lock. Mozna nechapete problem, protoze se zda byt zcela absurdni a neuveritelny :( Podobne jako kdyby se po zmacknuti klavesy A napsalo B.

chatumbabub
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 234
Registrován: 30 pro 2008 12:56

Příspěvekod chatumbabub » 28 lis 2013 12:23

podle toho popisu je to o rozlozeni klavesnice. Respektive chybejici separatni klavese pro Insert a End. Problem je, ze sdili jednu klavesu a funkcnost se prepina pomoci Fn. Coz u T440 neni, protoze klavesy jsou separatni.
ThinkPad T440s

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8848
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 28 lis 2013 17:01

Týká se to jenom těch menších. Btw Puppy na to fórum bys možná měl tomu jednomu uživateli odpovědět, že redefinovat layout je špatné řešení, protože ovlivňuje i externí klávesnice.

Pro mě je kvůli této vadě X240 úplně zabitý notebook.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Puppy
chodí často
Příspěvky: 1888
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

Příspěvekod Puppy » 28 lis 2013 17:44

swarm píše:že redefinovat layout je špatné řešení, protože ovlivňuje i externí klávesnice.
Dobra pripominka

swarm píše:Pro mě je kvůli této vadě X240 úplně zabitý notebook.
Tyka se to jen X240 nebo i ostatnich .40 ?

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8848
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 28 lis 2013 18:20

Všech menších. Koukám, že i 13" ThinkPad Yoga to tak má. 14" a víc to je ok.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 hostů