Nove ThinkPady alebo kam utéct od Lenova?

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
chatumbabub
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 234
Registrován: 30 pro 2008 12:56

Příspěvekod chatumbabub » 17 lis 2013 13:53

Jakoob píše:Je zajímavý, že IPS je v případě velkých ThinkPadů většinou až v konfiguracích nad 40 000 Kč. Čekal jsem, že se budou snažit to více prosadit..

Jinak T440s s IPS je v nějaké akci (asi doprodej) za 31 300 Kč na lenovoshopu http://www.lenovoshop.cz/lenovo-thinkpa ... 64183.html

EDIT: U T440p vidím On site záruku :shock:

jojo, je to smutny.. Ale přesně o tomto modelu přemýšlím.
ThinkPad T440s

9z9
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 355
Registrován: 29 úno 2008 19:57
Bydliště: Brno

Příspěvekod 9z9 » 17 lis 2013 18:29

Jakoob píše:To je v poslední době docela fenomén, nechápu, co se stalo, že ty konektory vypadávají. U Dellu je to docel oblíbené téma diskuzí :D

Vnější kontakt MMCX konektoru (taková ta skružená ohrádka) byl rozpojený a rozevřený. Toto se samo nestalo a ani kabel nevypadl. IMHO mizerná kompletace.
Lenovo T430s | i5 2.6GHz | 8 GB RAM | 180 GB SSD

chatumbabub
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 234
Registrován: 30 pro 2008 12:56

Příspěvekod chatumbabub » 18 lis 2013 13:41

zkouseli jste nekdo pamet http://www.alza.cz/kingston-so-dimm-4gb ... 434773.htm v T440s? Ma smysl kupovat drazsi primo od Lenova?
ThinkPad T440s

FreeMan3109
občas se tu ukáže
Příspěvky: 26
Registrován: 30 pro 2010 18:28

Příspěvekod FreeMan3109 » 18 lis 2013 18:15

Já tam mám tu Crucial RAMku 8 GB psal jsem to o několik stránek zpátky která to přesně je. Podle mě Lenovo RAMka smysl nemá, když Crucial funguje bez problému.

edit: myslim, že je to tahle http://www.alza.cz/crucial-so-dimm-8gb- ... 342620.htm

zdenek_kucera
občas se tu ukáže
Příspěvky: 21
Registrován: 28 dub 2011 09:06

Příspěvekod zdenek_kucera » 18 lis 2013 18:30

Já tam mám RAMku Patriot 8GB (PSD38G1600L2S) a funguje v pohodě; orig. Lenovo podle mě smysl nemá.

chatumbabub
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 234
Registrován: 30 pro 2008 12:56

Příspěvekod chatumbabub » 19 lis 2013 11:55

diky za info.


Dnes mi dorazil muj T440s, takze prvni dojmy:

-zpracovani az na drobnosti ok.

-displej ma slusnou kvalitu a dostacujici pozorovaci uhly. Problem je bleeding, ktery okamzi prasti pres oci.

-touchpad je pri stisknuti hrozne hlasitej.


Jak ste na tom s hlasitosti touchpadu a bleedingem vy? Bleeding preziju, je videt jen pri cerne, ale ta hlasitost me stve.
ThinkPad T440s

FreeMan3109
občas se tu ukáže
Příspěvky: 26
Registrován: 30 pro 2010 18:28

Příspěvekod FreeMan3109 » 20 lis 2013 00:20

Bleeding vidím jenom při bootu nebo na černém pozadí při maximálním jasu jinak při práci s notebookem nic neni vidět ani kdybych se to snažil hledat.

Když jsem viděl touchpad na videu jak drnčí a má hlasitej stisk, tak jsem se toho bál, ale u mě je to docela v pohodě, takže mám asi jeden z těch lepších. Tichej stist nemá asi žádnej kus, ale některý jsou hlasitější nebo trochu drnčí.

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 20 lis 2013 10:00

Bude to znít divně, ale já tak nějak přemýšlím jestli se to "nevymačká" že se to ochodí a pak by to nemuselo tolik drnčet.
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....

chatumbabub
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 234
Registrován: 30 pro 2008 12:56

Příspěvekod chatumbabub » 20 lis 2013 14:35

Python.P píše:Bude to znít divně, ale já tak nějak přemýšlím jestli se to "nevymačká" že se to ochodí a pak by to nemuselo tolik drnčet.


Bylo by fajn, kdyby to tak bylo. Ale moc tomu neverim. By me zajimalo na cem zas museli setrit oproti T431s.
ThinkPad T440s

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8844
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 20 lis 2013 15:02

Na E531 byl takový klapavý, ale zvykl jsem si. Na S440 je pro změnu úžasně měkký a nevydává skoro žádný zvuk. Oni maj fakt co touchpad, to originál. Obecně ale třeba ty S440 mi přijdou tichý (touchpadem) snad všechny, takže to neni, že by nová generace byla obecně horší.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Jakoob
chodí často
Příspěvky: 833
Registrován: 14 bře 2007 18:00
Bydliště: Kousek od Prahy

Příspěvekod Jakoob » 21 lis 2013 16:25

No to mě po.. budeme tu u prémiového notebooku za 30-50 tisíc řešit, že se snad touchpad časem ztišší :D Bych jim to obratem vrátil.
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15

chatumbabub
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 234
Registrován: 30 pro 2008 12:56

Příspěvekod chatumbabub » 21 lis 2013 22:55

Dnes jsem mluvil se servisnim technikem a ze prej neni problem nechat objednat novej toupad a uvidime jakej bude :) Necham to ale chvilku byt az jak si to sedne.

Taky jsem mel v ruce T540p a S440 a na te T540p to rachoti uplne stejne jako na me T440s, kdezto ta S440 byla krasne ticha.

Opravdu velmi pekne, Lenovo. V teto cenove kategorii je to ostuda.
ThinkPad T440s

Jakoob
chodí často
Příspěvky: 833
Registrován: 14 bře 2007 18:00
Bydliště: Kousek od Prahy

Příspěvekod Jakoob » 23 lis 2013 15:28

To si takhle koupíte T540p za 2000 dolarů a jdete dát RAMku do druhého volného slotu :D

http://forums.lenovo.com/t5/image/serve ... bl-1&px=-1


EDIT: Ty dva sloty jsou nad sebou, ale není to moc dobře vidět.
Naposledy upravil(a) Jakoob dne 24 lis 2013 22:53, celkem upraveno 1 x.
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8844
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 24 lis 2013 00:17

Co je tam za problém? Očekávám spíš, že tam je místo pro 3. a 4. modul u W540. Druhý modul se vkládá nejspíš pod klávesnici.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Jakoob
chodí často
Příspěvky: 833
Registrován: 14 bře 2007 18:00
Bydliště: Kousek od Prahy

Příspěvekod Jakoob » 24 lis 2013 01:12

Já si myslím, že tam zapomněli připájet celý slot pro druhou RAM. Rozdíl mezi T540p a W540 je alespoň podle servisního manuálu ve zdvojení pamětových slotů nad sebe.

http://lenovoservicetraining.com/conten ... layer.html

Uvidíme, jak se situace bude vyvíjet :shock:
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti