Lenovo IdeaPad Z500

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
pzelenka00
občas se tu ukáže
Příspěvky: 25
Registrován: 22 srp 2012 12:09

Příspěvekod pzelenka00 » 28 pro 2012 18:07

Chtěl bych se zeptat majitelů Z500 zda-li je napájecí konektor shodný s konektorem ostatních řad (např Edge atd.) a zda-li lze do notebooku přidat mSATA disk.
Díky za odpovědi.
Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-C4G | 15,6 LED 1600x900 | Intel Core i5 3210M (2,5 GHz) | 8GB RAM | 64GB mSATA SSD + 500GB HDD 7200 RPM | NVIDIA GeForce GT630M 2 GB + Intel HD Graphics 4000 | Win7 64-bit

m1chael
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 223
Registrován: 23 led 2008 20:32

Příspěvekod m1chael » 29 pro 2012 07:23

to roman2277: ahoj, jo ty mas Yčko - tak u toho nevim. ale co jde o Zko tak ja ihned po vybaleni mel jak v predinstalovanych winech tak i na druhem oddilu s ovladaci ovladace na zvukovku ktere tuto dolby aplikaci obsahovaly ale je mozne ze to tam nekdo nemel vtom pripade tuto app urcite doporucuju doinstalovat :)

jinak ptal jsem se na to kde jde stahnout samostatne proto ze sam jsem pro z500 na lenovo strankach samotnou app nevidel jen kdyz se stahnuly ovladace n zvukovku tak snima - proto me to zajimalo.

to All: jedinej problem u notebooku Z500/Y500 vidim v problemu s pohasnutim podsviceni displaye kvuli aktualizaci ovladaci na intel grafiku. kdyz se mi to stalo poprve tak jsem se bal ze mi odesel display a uz sem chtel zacit panikarit a odvest nb do obchodu na vymenu za novej kus :D nastesti kdyz se odinstalujou nove a nahrou zpet puvodni tak moznost regulovat jas displaye znovu zacal fungovat. tuto mensi problematiku s ovladacema se jiz resi na lenovo oficialnim foru,existujou nekteri uzivatele kterym pry pomohlo vypnout ve win funkci rozsirene podpory funkcionallty prizpusobeni jasu ale toto u me nefungovalo u me to bylo zpusobene doopravdy jen tema ovladacema. ale nyni jedu na nejnovejsich hd4000 ovladacich jde presne o verzi 9.17.10.2897 a zatim se mi tento problem uz nevratil.

to pzelenka00: ahoj, ohledne msata bohuzel nevim notebook nejde jen tak lehce otevrit nema zespod nejaky kryt ktery by se vyndal a dalo by se kouknout aspon na prostor okolo ruznych konektroru. kvuli tomuto se bude muset sundat cely spodni kryt a protoze to je lenovo tak se ten notebook bude muset urcite rozebrat skoro celej :D a na to sem jeste nemel odvahu protoze sem zatim nikde nevidel dissamble manual takze toto ti nemuzu rict ci jde ci ne ale predpokladal bych ze spise ano nez ne. ohledne otazky na konektor ne, pokud mas na mysli takovy ten vetsi zluty tak tento takovy nema. z500 a snad jestli se nemilim i y500 ma takovej ten normalni konektor ktery byl uz pouzit u vetsin ideapadu napriklad je na s205 a dalsich, takze ten konektor kterej je na pracovnich lenovech rad thinkpad nebo thinkpad edge ten to neni.
LAPTOP = HP Spectre x360 13 Dark Ash Silver (i7-8565U, 16GB DDR4..)
EGPU = Mantiz Venus MZ-02 Space Grey + PSU Corsair SF600 600W 80 Plus Gold
GPU = PowerColor AMD Radeon RX Vega 64 8GB HBM2
DISPLAY = Samsung C27FG73 | ROUTER = NETGEAR Nighthawk X4S R7800

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 10039
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 29 pro 2012 10:10

Dolby je stejné u Y i Z i S a T.Stáhni si toto:http://support.lenovo.com/en_CA/downloads/detail.page?DocID=DS027444
MSI GT73,Ipad Pro 10.5 256GB,Ipad Mini 2019,Naim Unity Atom,Dali Rubicon 6,Yamaha RX A 2060,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

pzelenka00
občas se tu ukáže
Příspěvky: 25
Registrován: 22 srp 2012 12:09

Příspěvekod pzelenka00 » 29 pro 2012 11:08

to: m1chael Díky za odpověď.
Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-C4G | 15,6 LED 1600x900 | Intel Core i5 3210M (2,5 GHz) | 8GB RAM | 64GB mSATA SSD + 500GB HDD 7200 RPM | NVIDIA GeForce GT630M 2 GB + Intel HD Graphics 4000 | Win7 64-bit

m1chael
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 223
Registrován: 23 led 2008 20:32

Příspěvekod m1chael » 30 pro 2012 17:08

to pzelenka00: neni zac. jo jinak snazil sem se to dohledat tu msatu a nakonec jsem zjistil ze jednen volnem msata notebook z500 ma :)
LAPTOP = HP Spectre x360 13 Dark Ash Silver (i7-8565U, 16GB DDR4..)
EGPU = Mantiz Venus MZ-02 Space Grey + PSU Corsair SF600 600W 80 Plus Gold
GPU = PowerColor AMD Radeon RX Vega 64 8GB HBM2
DISPLAY = Samsung C27FG73 | ROUTER = NETGEAR Nighthawk X4S R7800

tommikcz
občas se tu ukáže
Příspěvky: 20
Registrován: 15 črc 2009 13:49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod tommikcz » 01 led 2013 18:06

m1chael píše:to roman2277: ahoj, jo ty mas Yčko - tak u toho nevim. ale co jde o Zko tak ja ihned po vybaleni ...


Ahoj, manuál k součástkám notebooku lze nalézt zde: http://download.lenovo.com/consumer/mob ... nglish.pdf Nevypadá to moc složitě, ale dostat tam a zpátky ty gumový nožky bez poškození notebooku bude sranda.

roman2277: Díky za to Dolby, už funguje i s nastavením! ;-)

m1chael
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 223
Registrován: 23 led 2008 20:32

Příspěvekod m1chael » 03 led 2013 01:18

to tommikcz: no vidis to, ja to hledal vsude mozne ponetu a nenapadlo me se podivat primo na lenovo stranky :D stim dolby je to divne ze si mel po spusteni verzi bez dolby nebo nejakou jinou verzi dolby bez nastaveni, ja ihned po vybaleni mel ve widlich dolby nainstalovane a byla tam i ta moznost nastaveni :/ zvlastni ale tak hlavne zes to vyresil :)
LAPTOP = HP Spectre x360 13 Dark Ash Silver (i7-8565U, 16GB DDR4..)
EGPU = Mantiz Venus MZ-02 Space Grey + PSU Corsair SF600 600W 80 Plus Gold
GPU = PowerColor AMD Radeon RX Vega 64 8GB HBM2
DISPLAY = Samsung C27FG73 | ROUTER = NETGEAR Nighthawk X4S R7800

spitffire
občas se tu ukáže
Příspěvky: 20
Registrován: 14 led 2013 16:41

Lenovo ideapad z500

Příspěvekod spitffire » 14 led 2013 16:46

Zdravím,

mám takový dotaz na všechny, kteří vlastní lenovo z500. Mám jej pár dnů a mám s ním neskutečné problémy co se ovladačů týče... Ntb jsem zakoupil bez Os a chtěl tam dat win7... to se mi podařilo, ovšem už se mi nepodařilo zprovoznit ovladače na internet (lan i wifi)... po několika nezdarech jsem se smířil s tím že nainstaluji win8 a použiji ovladače, které k ntb byly přiloženy... v současnosti mi internet jede ale pouze přes kabel... Wifi stále nefunguje... Při diagnostice to vyhodí chybu: diagnostikovany hardware není vázán na ovladač přenosu. Neměl někdo stejný problém a případně ví jak jej vyřešit? Můžete mi poradit, který ovladač vám funguje? Jo a taky mam problém s "jasem" když ho uberu tak už mi nejde znovu přidat... teda Ukazatel sice ukazuje přidání jasu ovšem monitor zůstává stále tmavý... -_-"

Předem děkuji.

camel.m
chodí sporadicky
Příspěvky: 1
Registrován: 15 led 2013 16:40

Lenovo Z500

Příspěvekod camel.m » 15 led 2013 16:43

Také jsem koupil Lenovo bez OS. Ovladače pro Win7 musíš instalovat manuálně - aktualizovat ovladač a složku, ve které je uložen;-)

m1chael
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 223
Registrován: 23 led 2008 20:32

Příspěvekod m1chael » 16 led 2013 00:57

to spitffire: ahoj, rad bych ti pomohl ale koupil jsem z500tovku s predinstalovanyma win8 a pote jsem aktualizoval na w8pro a pote na win8pro s wmc a disk nemam pripraven na dual boot takze nemohu vyzkouset jak to je s ovladaci na w7 :/ promin. zkus se kouknout na oficialni lenovo forum tam urcite najdes pomoc.
LAPTOP = HP Spectre x360 13 Dark Ash Silver (i7-8565U, 16GB DDR4..)
EGPU = Mantiz Venus MZ-02 Space Grey + PSU Corsair SF600 600W 80 Plus Gold
GPU = PowerColor AMD Radeon RX Vega 64 8GB HBM2
DISPLAY = Samsung C27FG73 | ROUTER = NETGEAR Nighthawk X4S R7800

spitffire
občas se tu ukáže
Příspěvky: 20
Registrován: 14 led 2013 16:41

Příspěvekod spitffire » 16 led 2013 01:11

to m1chael: i tak děkuji za snahu, už přemýšlím nad ubuntu :/ Na oficiální stránka jsem koukal, vypadá to že s tím taky maj probém... ještě zkusím pár věci a uvidím... Každopádně děkuji.

keoanu
občas se tu ukáže
Příspěvky: 82
Registrován: 09 lis 2009 20:11

Příspěvekod keoanu » 16 led 2013 11:47

to spitffire:

Zdravim, ospravedlnujem sa, ak budem pisat uz vyskusane veci, ale v prispevku som sa nedocital, ci si pouzil pre Win7 oficialne drivery priamo z lenova.

Ak nie, tak by som to minimalne skusil pre Win7 (v podstate aj pri aktualizacii Win8):
- Zadanim svojho produktu a OS
- Vybratim OS pre Z500 driver matrix

Pre Win8 by som skusil aktualizovat vsetky drivery (min.tie problemove) na najnovsiu verziu. A ako som postrehol, pre Win8 su drivery dostupne len pre 64bit verziu Win8.

Z500 nevlastnim, ale takto by som skusil ja, ak sa tak stalo, este raz sa ospravedlnujem za neaktualny prispevok. Vela zdaru.

spitffire
občas se tu ukáže
Příspěvky: 20
Registrován: 14 led 2013 16:41

Příspěvekod spitffire » 16 led 2013 18:16

to keoanu: nevadí, ano, zkoušel jsem drivery z oficiálních stránek, posléze i z přímo stránek výrobce jednotlivých komponent... První jsem to zkoušel na win7 to bylo úplně zabité a poté jsem to přeinstaloval na win8 ale problémy přetrvávají, tedy aspon většina, na win8 jsem použil ovladače, které byly přiloženy k ntb a poté taky ze stránek podpory pro lenovo. Pořád nic, ted ovšem jsem trochu v časové tísni a nestíhám se tomuto problému plně věnovat, takže až bude po zkouškách tak to ještě musím nějako pořešit, snad se to povede :/ a děkuji za radu :)) .

slawei
občas se tu ukáže
Příspěvky: 22
Registrován: 22 črc 2008 14:07

Příspěvekod slawei » 18 led 2013 11:46

Zdravím....chci se zeptat, jestli je možná u Z500 výměna RAM a HDD bez ztráty záruky?

spitffire
občas se tu ukáže
Příspěvky: 20
Registrován: 14 led 2013 16:41

Příspěvekod spitffire » 19 led 2013 21:55

Jen jsem chtěl informativně napsat... vše už jede tak jak má... ovladače jsem nainstaloval manuálně a jde to! Kamarád mi s tím pomohl takže už to vše šlape... potom byl ještě problém s přidáváním jasu lépe řečeno nešlo jej ubrat... ale to vyřešil starší ovladač.
Všem kteří se mi snažili pomoci tímto vřele děkuji. ;)


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů