Lenovo IdeaPad Z500

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
m1chael
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 223
Registrován: 23 led 2008 20:32

Lenovo IdeaPad Z500

Příspěvekod m1chael » 29 lis 2012 03:37

Tak uz mam doma asi +- 14 dni IdeaPad Z500
(v konfiguraci i5-3210m, 8GB DDR3 1600MHz, GeForce GT 645M 2GB DDR3, HDD 1TB, BT 4, USB 3,...) a rad bych se tu podelll o nejake ty postrehy :)

spodek zakladny a viko je hlinikove a taktez operky rukou okolo klavesnice, ramecek displaye je matny konecne to nekoho napadlo:D.

teploty mam v idle (bez zateze) = GPU +-30/35 stupnu a CPU +-40stupnu

v zatezi jsou teploty ruzne ale hraju dve docela narocne hry (battlefield 3 a gta 4) tak u nich to trochu popisu:
BATTLEFIELD 3 = na native rozliseni 1366*768 a vsechno na ultra, krome stinu ty mam na low a samozrejme vyple vyhlazovani a framerate mam okolo 30/40fps(velka mapa a 64hracu) +-50fps(stredni mapa a +-40hracu) a na male mape s +-16hraci je fps nad 60.
teploty GPU od 60 do 65stupnu a CPU od 65 do +-75stupnu
GTA 4 = na native rozliseni 1366*768 vse na high a dohled namaximum,jedine co sem snizil je jen stiny a framerate je okolo 50 uplne bez poklesu:) a teploty CPU +-80 a GPU 70stupnu

oproti memu staremu notebooku (3830tg) sou teploty famozni! ta 3830tgčko v battlefieldu throttlovala protoze cpu dosahoval teploty kdy bylo v biosu nastaveno natvrdo trottlovani takze se +- v 80/85stupnich snizil takt z 2,3 na 1,2 a gpu to melo vzdy okolo 80/90stupnu a to byla geforce gt 540m. takze sem s moji Z500tovkou doopravdy moc spokojeny.

jedine minus je ze neni notebook omalilinko mensi, ted nemyslim vahu ta je dobra na patnactku jen okolo 2,1kg/2,2kg a adapter je na takovejto notebook s takovym hardwarem opravdu malinkaty. ale je velky do delky a sirky (nebo mi to tak aspon prijde mel jsem patnactku msi gx600 extreme edition a acer aspire timelinex 5830tg a oba byll o malilinko mensi) ale tohle bude mensi problem napriklad jen u zenskejch ale me jako chlapovv to vubec neva:)

jinak klavesnice? proste lenovo bez problemu.

jedine minus ktere zatim mam ale za to nemuze samotny notebook tak to je to ze v cr se neprodava zatim ani jedna konfigurace s podsvicennou klavesnici ale tohle me osobne neva.
LAPTOP = HP Spectre x360 13 Dark Ash Silver (i7-8565U, 16GB DDR4..)
EGPU = Mantiz Venus MZ-02 Space Grey + PSU Corsair SF600 600W 80 Plus Gold
GPU = PowerColor AMD Radeon RX Vega 64 8GB HBM2
DISPLAY = Samsung C27FG73 | ROUTER = NETGEAR Nighthawk X4S R7800

anhvu
chodí sporadicky
Příspěvky: 1
Registrován: 04 pro 2012 23:52

vydrz baterie?

Příspěvekod anhvu » 05 pro 2012 00:00

Ahoj, moc diky za recenzi. Taky uvazuji o nakupu tohoto pristroje a docela me zajima vydrz baterie. Vyrobce uvadi az 6h (pocitam s 4h), ale nekde jsem nasel pouhych 3h, tak se chci zeptat jak to ve skutecnosti je? jak dlouho ti notas vydrzel pri beznem uzivani (surfovani na internetu, normalni jas displeje, kancelarska prace v worku ci excelu apod.) a pri sledovani filmu ci hre? Diky moc za odpoved.

m1chael
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 223
Registrován: 23 led 2008 20:32

Příspěvekod m1chael » 09 pro 2012 23:57

baterie je v tomhle notebooku 4 clankova.
ale diky procesoru na 22nm vyrobnim procesu a grafice na 28nm vyrobnim procesu je vydrz na baterii vazne dobra.

predtim jsem mel notebook acer aspire timelinex 3830tg (kterej mel 6 clankovou baterii a vydrz byla skoro totozna jako u tohoto notebooku z500, to diky tomu ze 3830tg mel procesor vyrobenej 32nm procesem a grafiku 40nm procesem) vydrz 3830tg byla pri kancelarske praci +-8hodin a v zatezi +-2hodiny a pri prohlizeni webu (zaple wifi a jas napul) vydrz okolo 5hodin. a to byl notebook kterej byl hlavne o vydrzi.

A tenhle notebook Lenovo IdeaPad Z500 vydrzi kdyz vsechno povypinam (wifi a bluetooth vypnute, jas na nejmin) okolo 7hodin; pri kancelarske praci (zaple wifi a jas napolovinu) je vyrdz okolo 4:30/5 hodin; a pri plne zatezi je ta vydrz skoro totozna jako u predesleho notebooku 3830tg takze okolo 2hodin.

takze co se tyce baterie ja jsem si z prechodu z 3830tg na z500 nepolepsil ani nepohorsil a pritom mam rychlejsi procesor i grafiku ale to je diky tomu ze tento notebook ma oboje uz vyrobene na lepsim vyrobnim procesu (mensim vyrobnim procesu). ale celkove u zetpětistovky je vydrz dobra.
LAPTOP = HP Spectre x360 13 Dark Ash Silver (i7-8565U, 16GB DDR4..)
EGPU = Mantiz Venus MZ-02 Space Grey + PSU Corsair SF600 600W 80 Plus Gold
GPU = PowerColor AMD Radeon RX Vega 64 8GB HBM2
DISPLAY = Samsung C27FG73 | ROUTER = NETGEAR Nighthawk X4S R7800

Michal27
zlobivá kočička
Příspěvky: 3172
Registrován: 25 lis 2006 15:51

Příspěvekod Michal27 » 10 pro 2012 08:42

Ta vydrz vypada az neverohodne,ale v pripade kancelariny, proc ne...? pokud se jede na int. jadro, displej s nizkym rozlisenim toho taky moc nezbasti. Takze tomu i verim. Kazdopadne na notebookchecku jeste recenze nevysla, tam ho teprve poradne proklepnou :D
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012

m1chael
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 223
Registrován: 23 led 2008 20:32

Příspěvekod m1chael » 11 pro 2012 03:43

jo taky cekam kdy uz notebookcheck prostestuje tenhle notas treba prijdou na neco co jsem ja osobne zatim nevykoumal. ale co se tyce kvality perfektni, co se tyce vydrze na baterii take, a co se tyce zahrivani tak to je take perfektni :) +-3hodiny hrani Battlefieldu 3 a gpu ma jen +-65/70stupnu a procesor +-70stupnu. coz je skoro neuveritelne na to jake sem mel teploty s 3830tgčkem ktere melo uplne vpohode v battlefieldu3 cpu okolo 90/95stupnu a geforce 540m melo okolo 80/85stupnu.
takze co se tyce me tak za tech 17tisic sem koupil vazne povedenej notebook. je pravda jedine minus tohoto notebooku je rozliseni displaye ale tak to me neva ja ho nekupoval na nejakou grafiku nebo neco podobneho na to mam doma externi monitor eizo a co se tyce hrani tak to splnuje me pozadavky najednicku (na nativni rozliseni vse na high - bf3 d3 a gta4).
LAPTOP = HP Spectre x360 13 Dark Ash Silver (i7-8565U, 16GB DDR4..)
EGPU = Mantiz Venus MZ-02 Space Grey + PSU Corsair SF600 600W 80 Plus Gold
GPU = PowerColor AMD Radeon RX Vega 64 8GB HBM2
DISPLAY = Samsung C27FG73 | ROUTER = NETGEAR Nighthawk X4S R7800

tommikcz
občas se tu ukáže
Příspěvky: 20
Registrován: 15 črc 2009 13:49
Kontaktovat uživatele:

Recenze

Příspěvekod tommikcz » 15 pro 2012 17:15

Ahoj, taky jsem tenhle notebook nedávno pořídil v konfiguraci Core i5 a Nvidia GT645 s Windows 8. Než udělám plnohodnotnou recenzi, tak tady pár postřehů:

EDIT 18.12.2012: hotová recenze s fotkami zde: http://tomasfenyk.cz/2012/12/recenze-no ... apad-z500/

Co se týče provedení, tak je poměrně dobré, ale také odpovídá ceně. Celkově ho hodnotím jako nadprůměrně. Pevnost je dobrá a prohýbání je také těžko pozorovatelné (například víko displeje má dobrou tuhost a nepromačkává se vůbec snadno). Je tu ovšem pár ale...

Na začátek tedy pár negativ (jsem detailista, takže popíšu opravdu všechno :D), které jsem vypozoroval, které budou vzápětí následovat pozitiva :).

- Víko displeje se poměrně lehce dá poškrábat a stejně tak spodek notebooku. Na hraně víka displeje mám poměrně hluboký škrábanec poté, co jsem se notebook pokoušel vložit do pouzdra, kam se nevešel (notebook se vejde do obalu pro 16", protože je o 0,5cm větší než standardní 15,6" notebooky,...). Dával jsem si pozor, abych notebook nepoškodil třeba o zip a ještě jsem jej tam strkal v igelitu :D. Žádné násilí jsem nepoužil. Přesto mám na hraně víka displeje pár škrábanců a jednu "vybouleninu" :D. Na spodku notebooku mám taky miniaturní škrábance po tom, jak někdo v továrně zandaval gumové nožky do pantů... Ale to je taky blbost a holt se to stane... Stejně tak na rámečku displeje je vidět, že jsou nahoře v místě uchycení LCD dvě prohlá místa vpravo i vlevo. Není to ale nic extrémního a prakticky si toho nevšimnete (leda po hmatu).

- Poslední kvalitativně-výrobní negativum, které jsem zpozoroval je, že notebook v levé spodní částí při zmáčknutí či zvednutí za tuto část občas zapraská. Asi je někde něco špatně dotažené, zkusím se na to podívat a dotáhnout šroubky (pravděpodobně půjde o spodní kryt). Jsou to ale holt plasty, takže je to prakticky (bohužel) normální. Notebook jinak působí pevně a kvalitně, až na těchto pár detailů. Zvedání za roh zvládá bez prohnutí základy :). Celkem dobré na multimediál.

- Displej. Nebudu komentovat. Prostě klasická 15,6" HD obrazovka se vším dobrým i špatným.

- Pouze 3 USB, z toho jenom jedno verze 3.0, co se dá dělat...

Celkově tedy zpracování trpí pouze materiály, které byly použity (někde se šetřit muselo). Plasty jsou tedy formovatelné a pokud chcete být hnidopichové, tak uvidíte, že hrany notebooku nejsou úplně rovné, ale po delším používání mírně zkroucené (opět zkusím zachytit v recenzi). Také bych rád podotknul, že zpracování se určitě bude kus od kusu lišit (přecejen to nemontujou stroje).

A teď pár pozitiv, aby se to vyvážilo :).

+ Kupoval jsem tento notebook na VŠ. Výdrž baterie je při zapnuté wifi mezi 3-5,5 hodinami, podle využití. Práce s vypnutou wifi bude určitě mnohem vyšší, asi 6-6,5 hodiny. V klidu (idle) mi dokonce Windows ukazuje výdrž na baterii přes devět hodin. (A když se Windows zblázní, tak klidně i 10 dnů, to už ale neni realita :)) Na VŠ a celkově na den práce je těch 5-7 hodin tak akorát.

+ Co se týká výkonu, tak je OK. Verze s Core i5 je na takový Battlefield 3 tak tak. Core i7 by samozřejmě bylo lepší, ale tam by zase trpěla výdrž a teplota by šla v zátěži zase o pár stupňů nahoru... Grafika je perfektní, obzvlášť chválím technologii Optimus, která je poměrně intuitivní a nijak neruší (jako například u přepínání karet u AMD to nebylo kdovíjaký terno).

+ Klávesnice... No, přecházel jsem z Pavilionu dv5 a lepší klávesnici jsem zatím nezažil. Tady u Lenova je to takový průměr. Zvykl jsem si ale prakticky okamžitě. Jediné, co je trochu rozdílně oproti ostatním klávesnicím u Lenova, je zdvih kláves. Klávesnice je totiž tak trochu "ultrabookovská", takže má nízký zdvih (nižší než například u Thinkpadů). Jediná věc, na kterou jsem si musel zvyknout. Jinak chválím samostatný numerický blok s indikační diodou! Caps lock má také svou diodu na klávese :).

+ Matné povrchy kam se podíváte. Konečně se nemusíte dívat na svoje otisky vedle displeje, u klávesnice, na klávesách, na víku, z boku, prostě už je těžko najdete ;-).

+ Touchpad - velký, přesný, příjemné používání a klikání :). Chválím. Je to dobrý clickpad.

+ Málo diod - notebook má pouze tři, které stále svítí a naštěstí neoslňují (a další, které nesvítí stále :)). Už žádný svítící vánoční stromeček.

+ Chlazení. Díky Intelu a Nvidii a jejich výrobním procesům už čipy tolik netopí, takže není třeba tolik chladit. Ostatně Lenovo taky zapracovalo a vyvinulo chlazení tak, aby bylo efektivní :). Hlučnost: při startu a nezahřátém procesoru ventilátor neběží. První stupeň ventilátoru je tišší, než disk (který bohužel slyšíte pořád) a v dalším stupni je ventilátor stále tichý (asi tak těch 60-70°C). Při zátěži (75-80+°C) je ventilátor slyšet poměrně dobře a je poznat, že notebook výkonově pracuje co může. Stále ale ventilátor příliš neruší a zvuk má kupodivu celkem příjemný, žádný pískot :). Když si zapnete zvuk a ponoříte se třeba do hry, ventilátor těžko uslyšíte.

Teď to nedůležitější - teploty procesoru (měřeno přes SpeedFan): V klidu při "kancelařině" a nezahřátém procesoru kolem 40-48°C. Při projíždění webu 45-55+°C. Po zahřátí procesoru se těžko dostává pod 48°C a teplota se drží mezi 55-60°C. Ve hrách je to samozřejmě vyšší a chlazení dostává zabrat, záleží na tom, jak moc náročnou hru/aplikaci právě používáte. V Battlefieldu 3 jsem naměřil maximum (a vůbec celkově maximum) 82°C při celkovém nastavení na Ultra (ostatní high) v mapě s 64 hráči, jinak teploty lítaj mezi 78-81°C. V takovém Starcraftu 2 (nastavení na Ultra a high, ale grafika zvládne i více) či Counter Strike: Source jsem dostal asi 72-78°C. Při hraní na integrovanou grafiku se dá získat kolem 70+°C, podle náročnosti někdy i méně. Pokud například budete hrát ještě náročnější hru než Battlefield, například takový Planetside 2, kde je mnohem více hráčů, tak jsou teploty opět stejné, jako u Battlefieldu 3. Nicméně je vidět, že Core i5 je na toto už trochu málo.

Teploty ostatních komponent jsou naprosto v normálu a u takového disku se nad 35°C snad ani nedostanete. Obvykle je při hraní pravá část notebooku studená a levá u výdechu ventilátoru mírně teplejší. Klávesnice nijak vytopená není :).

+ i - Reproduktory. Mají dobrý zvuk, který je zhacen audio nastavením. Pro mě je velké mínus chybějící integrovaný equalizér, který zde suplují jakési "režimy" efektů pro Film, Hudbu, apod. takhle musim equalizér řešit přes přehrávače, což neni moc fajn. Jinak ale reproduktory vykreslí všechny frekvence, které jsou potřeba. Možná že je zvuk dosti zabassovaný na úkor středů a výšek, ale to má být prý "fičura"... (achjo, proč tam není ten equalizér)

...Jsem se nějak rozepsal, koukám. Tak snad to někomu pomůže :). Rozhodně se jedná o dobrý notebook za dobré peníze. Dostanete prostě to, co by se dalo za cenu kolem 15 800 Kč bez DPH (18 999 Kč s DPH) čekat.
Naposledy upravil(a) tommikcz dne 18 pro 2012 15:09, celkem upraveno 3 x.

m1chael
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 223
Registrován: 23 led 2008 20:32

Příspěvekod m1chael » 16 pro 2012 23:18

to tommikcz: ahoj,
sem rad ze se tu konecne obbvil nekdo kdo tento notebook ma take :) jako ja ;)

co si napsal je pravda. teda az na to praskani o cem pises ale to bude asi jen vada kusu. zkus to utahnuti srb jak pises.

ohledne tech skrabancu atd, nevim toto zatim nepozoruji.
nosim tento notebook jak v batohu tak na nej mam pouzdro

pouzdro - dakine sleeve lg (black) https://www.google.cz/search?q=dakine+s ... 0gWg14DoBA
(ano toto je pouzdro na 16-17pal notebooky ale tento do nej padne jak ulitej :D)
batoh - take dakine ale bohuzel uz si nepamatuji presne typ

a zatim mam notebook bez jedineho skrabance.
ale je pravda ze spodek a horejsek notebooku ma takovy zvlastni povrch/material. neco mezi plastem semisem gumou .. neumim to lepe popsat, je to takovy zvlastni povrch ale na omak velmi prijemny.

ohledne tvejch ostatnich postrehu mohu 100% souhlasit.

na to ze tento notebook stoji ted jen 18t (ja za nej daval dokonce jen 17t:) tak je velmm kvalitni. jen je treba pri koupi myslet na to ze batoh/pouzdro/brasna ve kterem ho budete nosit musi byt pro 16 a vice palcove notebooky.

jinak jakej mas nick v bf3? pridal bych si te jestli paris casteji ;)
LAPTOP = HP Spectre x360 13 Dark Ash Silver (i7-8565U, 16GB DDR4..)
EGPU = Mantiz Venus MZ-02 Space Grey + PSU Corsair SF600 600W 80 Plus Gold
GPU = PowerColor AMD Radeon RX Vega 64 8GB HBM2
DISPLAY = Samsung C27FG73 | ROUTER = NETGEAR Nighthawk X4S R7800

m1chael
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 223
Registrován: 23 led 2008 20:32

Příspěvekod m1chael » 16 pro 2012 23:34

to tommikcz: ps chci ti dat takovej typ ktomu nastaveni reproduktoru a ruznejch jinejch nastaveni nez tech prednastavenejch ktere jsou v aplikaci onekey

"klikni si pravym tlacitkem na ikonku zvuku dole vpravo -> a pote klikni na Zvuku -> pote klikni na prvni položku Přehrávání -> poté klikni levým tlačítkem na Speakers a potom levým na Vlastnosti -> a ted uz si jen klikni na třetí položku na Dolby" :)
tímto se dostaneš do nastavení aplikace Dolby Home Theater a tam si to můžes nastavit jak jen chceš. Nevim proč to Lenovo do te aplikace onekey daly natvrdo těch pár nastavení a nedall tam nějakou možnost tady toho kde si to člověk může nastavit jak jen chce podle sebe. (jinak tento navod jsem vycetl z lenovoblogu tady mas odkaz: http://www.lenovoblog.cz/2012/11/ideapa ... rdena.html)

Obrázek
LAPTOP = HP Spectre x360 13 Dark Ash Silver (i7-8565U, 16GB DDR4..)
EGPU = Mantiz Venus MZ-02 Space Grey + PSU Corsair SF600 600W 80 Plus Gold
GPU = PowerColor AMD Radeon RX Vega 64 8GB HBM2
DISPLAY = Samsung C27FG73 | ROUTER = NETGEAR Nighthawk X4S R7800

tommikcz
občas se tu ukáže
Příspěvky: 20
Registrován: 15 črc 2009 13:49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod tommikcz » 18 pro 2012 00:07

m1chael: Díky za ten návod na zvukové efekty! Mě bylo divný, že by to tam nedali. :)

Nicméně z neznámého důvodu v záložce Dolby u sebe nemám tlačítko pro nastavení. Jsou tam jenom ty tři profily a tlačítko pro vypnutí/zapnutí efektu :D. Onekey theatre jsem odinstaloval a ovladače přeinstaloval... nepomohlo :/.

Nick na BF3 jsem ti zaslal SZ :).

m1chael
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 223
Registrován: 23 led 2008 20:32

Příspěvekod m1chael » 18 pro 2012 09:57

ahoj, nevim ja tam to tlacitko normalne mam. mozna bych ti doporucil zkusit si nainstalovat novejsi dolby home theater pokud to je primo na lenovo webu. osobne jsem to zatim nehledal protoze ja tam ten button mam takze ja sem kvuli tomu zatim net neprohledaval ale odinstalovavat app onekey nemusis vtom to urcite neni, doporucil bych ti bud stahnout ovladace pro tuto zvukovku ktere tyto ovladace uz obshuji app dolby home theater a nebo primo si z nejnovejsich ovladacu jen vypreparovat tu aplikaci dht a tu zkusit. k bf3 uz sem si te pridal:)
LAPTOP = HP Spectre x360 13 Dark Ash Silver (i7-8565U, 16GB DDR4..)
EGPU = Mantiz Venus MZ-02 Space Grey + PSU Corsair SF600 600W 80 Plus Gold
GPU = PowerColor AMD Radeon RX Vega 64 8GB HBM2
DISPLAY = Samsung C27FG73 | ROUTER = NETGEAR Nighthawk X4S R7800

Tobyx
chodí sporadicky
Příspěvky: 1
Registrován: 24 pro 2012 13:46

Prosím o radu

Příspěvekod Tobyx » 24 pro 2012 13:54

Zdravím, prosím vás mám problém a nevím jak to řešit. 1. Nepřišel jsem na to jak se u tohoto ntb přepínají grafiky. Nainstaloval jsem si Skyrim a všechny požadavky vystřelil na ULTRA, high atd., prostě na max. A hra běží parádně. Takže to se ta grafika přepíná sama? Nejde přepnout manuálně? 2. Jsem celkem pařmen na starém PC jsem hodně hrál a rád bych v tom pokračoval. Ale jediná hra, která mi jde je ten Skyrim. Zkoušel jsem GTA4, novou fifu a teď nového Assasina. Nic z toho mi nejde, nechápu proč. Vždy spustím hru - už se načítá a pak po pár vteřinách se vypne. Nevíte čím to je? Já osobně jsem z toho vinil windows 8, že to nejde kvůli tomu. Ale ty jsi tu uvedl, že to GTA hraješ, takže fakt nevím čím to je :/.

m1chael
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 223
Registrován: 23 led 2008 20:32

Příspěvekod m1chael » 27 pro 2012 05:31

to Tobyx: ahoj, ano grafika intel / nvidia se prepina sama diky optimus. a funguje to skvele.

sam mam take widows 8 a pomoci kms jsem upgradoval na windows 8 pro a pote legalnim klicem od microsoftu jsem upgradoval na windows 8 pro s wmc

a zadne takove problemy jako ty bohuzel nepozoruji :/ sam hraju na notebooku tyto hry: diablo 3, battlefield 3, gta 4 se vsema datadiskama, fifa 2013, wow se vsema datadiskama, battlefield heroes, nove needy, planetside 2 a vsechny hry mi fungujou uplne bez problemu. jo a jeste metro 2033 na ktery ted rozdavala nvidia klice zdarma na jejich fb uctu.

dokonce sem ani u jedne ztech her nemusel rucne nastavovat aby se zapinall pod dedikovanou grafikou neboli nvidia (to se dela pres nvidia ovladace).

mozna mas nejakou havet v notasu, mozna mas nejak rozhozene win to netusim, jeste je mozny ze sis nejakym zahadnym zpusobem nerad rozhodil directx ale to pochybuju. zkus odinstalovat balast jestli si tam nejaky nahral zkus odinstalovat napr ty gtacka4ky a znovu nainstalovat, sam gta4 hraju a vsechno uplne bez problemu ty ti musej na stoprocent jit. a jestli nic nepomuze muzes si jako posledni krok zkusit preinstalovat windows pres skryty oddil a pote je zkusit nainstalovat. ale urcite by ti mell fungovat - prinejmensim by ti melo jit na 100% urcite gta4 a fifa13 ty totiz ja hraju taky a dou mi uplne nesekave na nativni rozliseni se vsim na high (jedine co mam vypnute je vyhlazovani a vsync to sem si vypnul natvrdo v ovladacich).
LAPTOP = HP Spectre x360 13 Dark Ash Silver (i7-8565U, 16GB DDR4..)
EGPU = Mantiz Venus MZ-02 Space Grey + PSU Corsair SF600 600W 80 Plus Gold
GPU = PowerColor AMD Radeon RX Vega 64 8GB HBM2
DISPLAY = Samsung C27FG73 | ROUTER = NETGEAR Nighthawk X4S R7800

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 10036
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 27 pro 2012 11:49

Nainstalujte si poslední verzi Dolby z Lenovo.com a to 7.2.8000.17.A poté je všechno OK.
MSI GT73,Ipad Pro 10.5 256GB,Ipad Mini 2019
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

m1chael
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 223
Registrován: 23 led 2008 20:32

Příspěvekod m1chael » 27 pro 2012 14:38

to roman2277: ahoj, je mozny ze to je kvuli tomuhle ?:/ nevim mozna jo mozna ne
kazdopadne dolby je soucasti ovladacu pro zvukovou kartu, a na strankach lenovo.com (jsou tam nyni ovladace jak pro xp,7,8) a vzdy je aplikce dolby obsazena v ovladacich na zvukovou kartu.
tak jestli se te muzu zeptat kde sis na oficialnich strankach lenova nasel jen dolby aplikaci? to bude asi nejspis jen nejakej link kterej nahral nekdo nekam nejakej uzivatel na lenovo forum nebo ne?
ja mam ted nejnovejsi ovladace na zvukovku i s nejnovejsi aplikaci dolby (stahuju ze stationdrivers) ale kdyz sem se ted jen tak pro srandu snazil najit a stahnout samotne dolby na lenovo strankach jak si psal tak tam proste samotna aplikace neni nebo sem asi slepej :D
LAPTOP = HP Spectre x360 13 Dark Ash Silver (i7-8565U, 16GB DDR4..)
EGPU = Mantiz Venus MZ-02 Space Grey + PSU Corsair SF600 600W 80 Plus Gold
GPU = PowerColor AMD Radeon RX Vega 64 8GB HBM2
DISPLAY = Samsung C27FG73 | ROUTER = NETGEAR Nighthawk X4S R7800

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 10036
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 27 pro 2012 15:03

Není to součast zvukovky.Stáhni si 28M instalačku pro model tuším S430.Já sám jsem to takto udělal u Y500.
MSI GT73,Ipad Pro 10.5 256GB,Ipad Mini 2019
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 hostů