ThinkPad X1 Carbon

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Puppy
chodí často
Příspěvky: 1806
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

ThinkPad X1 Carbon

Příspěvekod Puppy » 08 srp 2012 11:48

Podle teto zpravy http://www.zdnet.com/thinkpad-x1-carbon ... 000002294/ ma udajne 14" 1600x900 IPS displej. Moc se mi tomu ale nechce verit, protoze na starsich video recenzich vypadal docela zle.

Podle tehle recenze http://www.ubergizmo.com/2012/08/lenovo ... on-review/ to ovsem vypada na typicky TN panel, takze zazrak se opet nekona :( Dokonce to vypada na jeste vetsi propadak nez jsme cekali, cituji z recenze:

"I’m not sure that most people would notice this, but I can see the sub-pixel pattern on the screen when looking at it from a bit less than a couple of feet. This means that when I’m looking at a color that should a “flat grey” for example, I’m seeing a bit of the structure that make up each pixel. That’s pretty unusual, and I was hoping for something better here. This reminds me of the pentile pattern that we sometime see on smartphones."

Ach jo ... Lenovo did it again :shock:

Uživatelský avatar
admin
Site Admin
Příspěvky: 1384
Registrován: 05 kvě 2006 11:52

Příspěvekod admin » 08 srp 2012 18:38

mozna bude vic konfiguraci s ruznym LCD

Jakoob
chodí často
Příspěvky: 826
Registrován: 14 bře 2007 18:00
Bydliště: Kousek od Prahy

Příspěvekod Jakoob » 09 srp 2012 12:32

Podle recenze na notebookreview bych to tipnul na TN panel http://www.notebookreview.com/default.a ... +ultrabook

Jinak Lenovo má displeje čím dál tím horší, navíc s kontrastem u kterého nevím jestli se smát, nebo brečet. Vyjímkou budiž X220 s IPS, ale i tam něco zhnojili...
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15

Puppy
chodí často
Příspěvky: 1806
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

Příspěvekod Puppy » 09 srp 2012 12:55

Tak 15.6" FHD TN v T5x0 jsou na tu dnesni hruzu jeste prijatelne (realny kontrast pres 500:1). Ale to je spis vyjimka, ze se jim asi nepovedlo sehnat nic levnejsiho.

Jinak je to skoda, mit to normalni ThinkPad rozlozeni klavesnice a 1920x1080 IPS displej, tak to ma opravdu sanci. Pak je jeste trapne 4 GB RAM kterou nelze rozsirit.

Jakoob
chodí často
Příspěvky: 826
Registrován: 14 bře 2007 18:00
Bydliště: Kousek od Prahy

Příspěvekod Jakoob » 09 srp 2012 13:13

4GB DDR3-1600 RAM (1x 4GB; non-upgradeable; max supported)

To si dělají srandu ne?
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15

Puppy
chodí často
Příspěvky: 1806
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

Příspěvekod Puppy » 09 srp 2012 13:23

Predpokladam ze bude vice konfiguraci, kde nektere budou mit 8 GB RAM modul. V te recenzi na NBR se uvadi, ze to ma (vcelku ocekavane) problem s chlazenim. Otazkou je, jaky to bude mit vliv na spolehlivost.

V oficialnim datasheetu http://www.lenovo.com/products/us/lapto ... asheet.pdf je uvedeno: Up to 8 GB DDR3 1333MHz

r4in
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 242
Registrován: 29 srp 2008 01:10

Příspěvekod r4in » 12 srp 2012 19:10

To snad už není pravda. To jako ten RAM modul je tam přiletovaný, jak v Retina MBP? Zrovna tímhle se inspirovat nemuseli. A když už, tak tam měli dávat rovnou 8 GB.
Pokud chcete regulovat chlazení u 6465b navštivte http://www.computerbase.de/forum/showth ... ?t=1070494

Jestli vám nefungují Fn klávesy u 6465b pod Windows 8/10, tak nainstalujte poslední verzi HP Hotkey.

Puppy
chodí často
Příspěvky: 1806
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

Příspěvekod Puppy » 14 srp 2012 18:59

Lenovo se opravdu zblaznilo. Zde v clanku ThinkPad X1 Carbon: Three Numbers That Matter http://blog.lenovo.com/products/thinkpa ... hat-matter uvadi jako nejvetsi prednost "1) 2.998 pounds" :roll: V technicke specifikaci http://www.lenovo.com/shop/americas/con ... _specs.pdf je ovsem uvedeno: Weight 1.403kg (3.094lbs)

Hlavne ze Lenovo vi, ktery parametr je opravdu nejdulezitejsi :x

Ohledne 4 / 8 GB RAM, udajne je to tak ze konfigurace s i5 bude mit 8 GB a s i7 jen 4 GB. Duvodem je pry prehrivani http://forums.lenovo.com/t5/X-Series-Th ... d-p/829183

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7475
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 15 srp 2012 15:42

Puppy píše:Ohledne 4 / 8 GB RAM, udajne je to tak ze konfigurace s i5 bude mit 8 GB a s i7 jen 4 GB. Duvodem je pry prehrivani http://forums.lenovo.com/t5/X-Series-Th ... d-p/829183

toto uz musi byt zamerny trolling od Lenova :lol: proste testuju hranice kam az mozu zajst a ludia to este kupia. inak si to neviem vysvetlit. :)
T410, Predator 15, MBP 13 Early 2015, Nexus 7, iPad Air

r4in
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 242
Registrován: 29 srp 2008 01:10

Příspěvekod r4in » 15 srp 2012 19:20

Aha, takže silnější konfigurace bude mít méně RAM, zato slabší více. Jo, to fakt dává smysl. Kdybych byl zaměstnanec Apple, tak se válím pod stolem smíchy.

BTW nechce autor tohoto vlákna změnit název na obecnou diskusi ke Carbonu? Jiné vlákno jsem k němu nenašel a určitě těch perliček k zasmání bude více. :twisted:
Pokud chcete regulovat chlazení u 6465b navštivte http://www.computerbase.de/forum/showth ... ?t=1070494



Jestli vám nefungují Fn klávesy u 6465b pod Windows 8/10, tak nainstalujte poslední verzi HP Hotkey.

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 21 srp 2012 21:00

Klucí, klid, klid. Kdyby jste měli dotazy mám teď doma X1 bude více méně stejná tak se klidně ptejte
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....

MaTToS
chodí často
Příspěvky: 762
Registrován: 08 zář 2008 08:13

Příspěvekod MaTToS » 22 srp 2012 01:33

Carbon je uplne novy produkt a s X1 sa neda vôbec v nicom zrovnavat, mam ho aktualne na stole :-) Je to velmi zaujimava hracka, sice tu mam Engineering sample ale nieje tam co zrovnavat s X1 . Adapter to ma na styl Apple Magsafe a display v porovnani s klasickou X1 je lepsi a hlavne matny. Co sa RAM tyka tak ta vymenitelna nieje, HDD je rieseny proprietarne formou SSD takze dalsi big trouble... - ten sa môze vymenit jedine tak za novy kus objednany z lenova v pripade poruchy stareho ale zeby ste si ho vybrali a odzalohovali data tak to nehrozi :roll: WiFi karta rovnako riesena proprietarne takze kompatibilita s inym NTB nulova .
Uz ta miniaturizacia ide bohuzial na ukor pouzitelnosti tych zariadeni ... ale ved uvidime co pride, este aby to Lenovo nezabilo cenou a mozno si to najde svojich zakaznikov .
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .

Puppy
chodí často
Příspěvky: 1806
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

Příspěvekod Puppy » 22 srp 2012 22:19

Uz se objevuje v ceniku http://www.lan-shop.cz/lenovo-n3m24mc-150884 A samozrejme opet zavadejici technicke informace (displej neni IPS).

r4in
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 242
Registrován: 29 srp 2008 01:10

Příspěvekod r4in » 23 srp 2012 20:13

Holy sweet mother of Jesus - oni ho fakt chtějí prodávat za cenu Retiny MBP? :shock:
Pokud chcete regulovat chlazení u 6465b navštivte http://www.computerbase.de/forum/showth ... ?t=1070494



Jestli vám nefungují Fn klávesy u 6465b pod Windows 8/10, tak nainstalujte poslední verzi HP Hotkey.

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 23 srp 2012 21:29

nerad to říkám, ale vážně přemýšlím jestli ten notebook za to stojí :roll:
X301 - "WKS"

T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)

past: X220,T420,T400,X60,X31....


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů