Lenovo ThinkPad X230

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
wern_er
chodí často
Příspěvky: 1129
Registrován: 10 kvě 2007 12:35

Příspěvekod wern_er » 14 čer 2012 12:08

Tak to je dost ujeté :) mít volbu, tak za IPS (či jiný kvalitní displej) v T 14" dám snad i 10K navíc :)
TP T61 7664-18G, 2x2GB RAM 800MHz, Intel SSD 330 180GB, Advanced Mini-Dock
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD

Jakoob
chodí často
Příspěvky: 833
Registrován: 14 bře 2007 18:00
Bydliště: Kousek od Prahy

Příspěvekod Jakoob » 14 čer 2012 15:05

Další drobnost... jak v X220, tak v X230 jsou použity Wi-Fi 2x2 (Intel 6205) a tedy max 300 Mbps vzduchem. Mám teď doma na test router, který zvládá 450 Mbps, ale k tomu je potřeba tří antén.

To se do 12,5" ty tři antény nevejdou? Moje 3,5 roku stará T500 má 3x3....
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15

zivan
stálý uživatel
Příspěvky: 3362
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 14 čer 2012 15:08

Nejsem si 100% jisty, ale myslim, ze v konfiguratoru na US strankach byla moznost zvolit viko s 2x2 a kamerou nebo 3x3 bez kamery. Pokud se u nas prodavaji jen konfigurace s kamerou, tak je tam jen 2x2.
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, Samsung 850 EVO 500GB + Seagate 1TB 7mm, 12.5" IPS) + Mini Dock Series 3 Plus + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Jakoob
chodí často
Příspěvky: 833
Registrován: 14 bře 2007 18:00
Bydliště: Kousek od Prahy

Příspěvekod Jakoob » 14 čer 2012 15:11

Sakra ...to zase skončím na 14-15" :-(

Nicméně jdu zapálit svíčku, za tu vyměnitelnou klávesnici... snad to vyjde :D
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15

zivan
stálý uživatel
Příspěvky: 3362
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 14 čer 2012 15:44

Tak koukam, ze X220 uz ma v konfiguratoru vzdy kameru a anteny jen 2x2. Ale u X230 jde 3x3 navolit
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, Samsung 850 EVO 500GB + Seagate 1TB 7mm, 12.5" IPS) + Mini Dock Series 3 Plus + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 14 čer 2012 15:55

Klávesnice vyměnitelná nebude.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Jakoob
chodí často
Příspěvky: 833
Registrován: 14 bře 2007 18:00
Bydliště: Kousek od Prahy

Příspěvekod Jakoob » 14 čer 2012 16:08

Swarm: fyzicky to jde, otázkou asi bude upravit BIOS...

Let’s take a look at the keyboards themselves. Physically, they’re the same size. I managed to put the X220 old style keyboard and palm rest onto the X230. It fits perfectly, but before you run out to buy a X220 keyboard in anticipation of getting a X230, the keys are mapped in the BIOS and exchanging them yields some strange results. While the letter characters work normally, the Delete key moves to the Page Up key and controlling the screen brightness is done using Fn + F7 or F8, like it is on the X230

via: http://www.laptopreviews.com/lenovo-thi ... ew-2012-05
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 14 čer 2012 16:14

Tak jinak. Lenovo to nemá v plánu nabízet.

Celý proces tedy bude o tom, koupit to komplet, sehnat palmrest + keyboard z X220 a pak počkat, zda někdo hackne BIOS (EFI), aby změnil rozdílnou funkčnost.

= Tohle bude hardcore pro drtivou většinu lidí. Viděl bych to spíš jako poslední záchranu pro pár technicky zdatných thinkpadistů.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Puppy
chodí často
Příspěvky: 1878
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

Příspěvekod Puppy » 14 čer 2012 16:17

Jakoob píše:Swarm: fyzicky to jde
To vypada dost nadejne. Nestacilo by pak tohle http://msdn.microsoft.com/en-us/goglobal/bb964665.aspx ? Predpokladam ze Lenovo to na truc neudela, i kdyby je to stalo jen hodinu prace.

swarm píše:Tak jinak. Lenovo to nemá v plánu nabízet.
Vsak si pockejme, jestli nakonec nevymeknou podle prodejnosti :)
Naposledy upravil(a) Puppy dne 14 čer 2012 16:19, celkem upraveno 2 x.

Jakoob
chodí často
Příspěvky: 833
Registrován: 14 bře 2007 18:00
Bydliště: Kousek od Prahy

Příspěvekod Jakoob » 14 čer 2012 16:18

Neočekávám, že by nám Lenovo na podnosu dodalo nové modely se starou klávesnicí, ale mohli by alespoň nechat možnost...

2 Puppy: to bysme museli spustit kampaň a naočkovat velký firmy, ať to nekupují a chtějí starou klávesnici :-)
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 14 čer 2012 16:20

Třeba časem změní názor, nicméně včera jsem se ptal a dostal jsem z USA odpověď, že se to neplánuje a že cíl je tlačit 6row chiclet všude.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Puppy
chodí často
Příspěvky: 1878
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

Příspěvekod Puppy » 14 čer 2012 16:28

Jakoob píše:to bysme museli spustit kampaň a naočkovat velký firmy, ať to nekupují a chtějí starou klávesnici :-)
ThinkPady uz jsem v posledni dobe nevidel ve firmach prakticky vubec. Budto Mekbuk pro kravaty nebo Dell/HP pro praci. Zrejme uz tenhle segment zamerne opousteji.

Jakoob
chodí často
Příspěvky: 833
Registrován: 14 bře 2007 18:00
Bydliště: Kousek od Prahy

Příspěvekod Jakoob » 14 čer 2012 16:48

swarm píše:cíl je tlačit 6row chiclet všude.


Jj moderní marketing ve své nejhorší podobě. Hlavně nenabízet starší variantu, protože tím bysme asi přiznali, že jsme to s novým designem nezvládli (nebo jak to myšlení nazvat)

Jen nevím, koho tou současnou strategií oslovili, obyčejným lidem je to stejně jedno a naštvali akorát fandy. Trochu mi to připomíná jednoho zaměstnavatele: kašleme na skalní zákazníky, důležitý je obrat....uniká jim ale fakt, že ta menšina to často doporučí většině.

Přitom stačilo, aby nabídli obě varianty, klidně za příplatek, zvlášť pokud se tam fyzicky ta stará vejde.

..tak a vylil jsem si zlost na Lenovo a hned je lépe :D
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15

Puppy
chodí často
Příspěvky: 1878
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

Příspěvekod Puppy » 14 čer 2012 17:00

Pockejme si. Jeden priklad: New Coke http://en.wikipedia.org/wiki/New_Coke :)

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 14 čer 2012 17:53

Však jo. Trh ukáže. Ne vždy projde každý nápad. Ostatně mi to připomnělo, že mi někdo od businessáckých IT povídal, jak firmy nakopaly DELL s tím novým vzhledem Latitudů (i v USA) a projevilo se to na nižších prodejích. Neověřoval jsem, ale je fakt, že když se lidi zabejčí, tak se ledacos ještě může změnit.

S klávesnicí je ale problém, že znám dost lidí, kterým se ta nová líbí víc a připadá jim pohodlnější.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů