ThinkPad Edge E520/E420

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Korialis
občas se tu ukáže
Příspěvky: 43
Registrován: 20 črc 2011 00:21

Příspěvekod Korialis » 17 srp 2011 00:15

měl bych ještě pár otázek:
1) je v notebooku nainstalovaný microsoft office?
2) opravdu je na notebooku předinstalovaný nějaky northon anitivir? (o bodu 1 a 2 jsem cosi četl)
3) jsou dobré thinkvantage tools? nemohl by mi je někdo krátce a srozumitelně popsat?
4) co když přeinstaluju windows? budu tam mít pořád ty speciální lenovo nástroje a popřípadě office nebo ten antivir?

kyss-o
chodí sporadicky
Příspěvky: 12
Registrován: 16 lis 2009 11:04
Bydliště: SR

"pískanie cpu"

Příspěvekod kyss-o » 17 srp 2011 01:18

majitelia verzie i5, ked bežíte na baterku (pri vyváženom alebo maximálnom profile) nezdá sa vám že je počuť taký "nízko frekvenčný piskľavý nepravidelný zvuk" ? , stalo sa mi to uz aj pri starsom ntb , ale tu ma to prekvapuje

Jirrick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1681
Registrován: 04 pro 2010 19:37

Příspěvekod Jirrick » 17 srp 2011 10:58

Korialis:
1) Nic víc než 60-ti denní trial nečekej
2) Nějaké takové harampádí tam bude. Aktuální složení se trochu mění podle toho jak si kdo zaplatí.
3) Jsou užitečné. Je to manažer zabezpečení, napájení, síťových připojení, obnovy a aktualizací.
4) Pokud tam dáš čisté Windows tak si budeš muset znova stáhnout ovladače a utility z webu Lenova a ten bordel tam mít nebudeš, nebo to obnovíš z recovery a budeš tam mít uplně vše jak na začátku.

kyss-o:
To jsou napájecí obvody procesoru - takhle píská každý notebook, jen některé témeř neslšně a některé trochu víc.
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

zivan
stálý uživatel
Příspěvky: 3381
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 17 srp 2011 11:05

ad1) Nebude tam verze Starter? Tj. funkcne hodne orezany Word a Excel? Myslim, ze na X220 jsem na zacatku dostal vybrat, jestli chci trial nebo Starter.
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, Samsung 850 EVO 500GB + Seagate 2TB 7mm, 12.5" IPS) + Mini Dock Series 3 Plus + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Korialis
občas se tu ukáže
Příspěvky: 43
Registrován: 20 črc 2011 00:21

Příspěvekod Korialis » 17 srp 2011 12:06

no četl jsem, že tam je starter edition :) a i ty office, kdyby tam byly, bych mohl stáhnout z jejich webu, nebo to je jen "harampádí", jako antivir?

už někdo zkoušel tu zálohu a obnovu? funguje to? já totiž nikdy nedokázal uvěřit, že by něco takového mohlo fungovat. :)

a o jaké ovladače jde? windows 7 by měl už veškeré ovladače při instalaci stáhnout sám, tak o jaké jde u lenovo podpory?

cyber-mythius
chodí často
Příspěvky: 1014
Registrován: 11 lis 2008 18:58
Bydliště: China/Zlín/Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cyber-mythius » 17 srp 2011 12:44

koralis - měl by si je stáhnout sám, ale neplatí too u všech. Například u Y570 si nebyl windows schopný ošahat ethernet a musel jsem ho doinstalovávat manuálně.

+ některé ovladače např. na tlačítka (já mám dotykové tlačítka na hlasitost, volbu "barev" na displeji a pak nastavení větráku - tohle si windows neošahá)
AcerIconia W700 128GB SSD (tablet), Samsung S5
PAST -Thinkpad X230, i7-3520M, 8GB RAM, 120GB SSD, Thinkpad W520 Lenovo IdeaPad Y570 , Asus M51Ta, HTC Desire Z, Nokia Lumia, 800,Xperia ION, HTC OneX,Lumia 920,Nexus 7,Xperia Z1

DANIK
občas se tu ukáže
Příspěvky: 95
Registrován: 15 črc 2007 18:27
Bydliště: SNV / KE

Příspěvekod DANIK » 17 srp 2011 13:11

to kyss-o:

v biose nastav:
Config -> Power -> CPU Power Management -> Disable

mne prestal piskat po tomto nastaveni. Disablovanim tejto funkcie som zatial nepozoroval ziadne zmeny alebo ombedzenia.

..ja osobne som office ktory tam bol aj nortona hned po nebahnuti os odinstaloval.
born to be ....

Korialis
občas se tu ukáže
Příspěvky: 43
Registrován: 20 črc 2011 00:21

Příspěvekod Korialis » 17 srp 2011 13:22

ok, díky... to já si to tam nechám. lepší než avast nebo open office, popřípadě starter office 2003

DANIK
občas se tu ukáže
Příspěvky: 95
Registrován: 15 črc 2007 18:27
Bydliště: SNV / KE

Příspěvekod DANIK » 17 srp 2011 13:49

ten norton tam je tusim len trial ..takze ak mas pouzivat antivir tak ci tak budes musiet bud zaplatit alebo najst nejake freewarove riesenie. Osobne mi pride lepsie riesenie aj tebou spominany avast. Edicia officu ani neviem aka tam je. Mozno tiez len nejaka trial verzia.
born to be ....

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8848
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 17 srp 2011 15:38

Office je tam 2010 Starter... jako na všech noteboocích, kde Office je.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Korialis
občas se tu ukáže
Příspěvky: 43
Registrován: 20 črc 2011 00:21

Příspěvekod Korialis » 17 srp 2011 16:12

to je supr :)

Achilles
chodí sporadicky
Příspěvky: 12
Registrován: 24 čer 2011 08:26

Příspěvekod Achilles » 18 srp 2011 10:12

floro píše:Nezda sa vam ze ventilator je trosku pocut pri normalnej praci?? Pravdu povediac som myslel ze bude uplne tichucky, lebo sa mi zda ze ide stale. Aj ked nic nerobim.
Aj mne ide stále, ale nie je to hlasné ani otravné (ako napr. u HP4530) -> aspoň sú nižšie teploty v idle (ten HP ich má tuším ešte nižšie). Skúšal som aj nejaké tooly na fan speed management, ale nejako to nešlo, tak som to nechal tak. A pri hraní WoW mám tiež relatívne pokoj ale mám zase nastavené všetko na "maximum battery".

Lenovo Software:
Ja som zahodil ThinkVantage Toolbox (tuším tak sa to volá - len spája rôzne tooly na jedno miesto). Ostatné je vcelku užitočné, i keď mám tiež veľa processov (cca 90) s pomalší štart winu.
Jediné, čo mi chýba a musel som zhánať 3rd party software, je meranie prenosu dát cez sieť, napr. na wifi (upload/download speed a pod) - to Lenovo už naozaj mohlo takú drobnosť niekam pridať napr. do Access Connections...
ThinkPad Edge E520, Core i3, 2GB RAM, Intel HD3000

Korialis
občas se tu ukáže
Příspěvky: 43
Registrován: 20 črc 2011 00:21

Příspěvekod Korialis » 18 srp 2011 13:07

90 je celkem dost. je pak notebook nějak znatelnhě pomalejší? a o kolik jsou poamlejší starty windowsu?

Achilles
chodí sporadicky
Příspěvky: 12
Registrován: 24 čer 2011 08:26

Příspěvekod Achilles » 18 srp 2011 15:02

Čo ja viem, 90 processov je normálne číslo pre notebooky - ovladače na všetko možné, Lenovo serepetičky a pod.

V idle ani v load spomalenie necítim. Mňa brzí skôr RAM.

Iba pri boote je to cítiť. Môj boot je cca 50 sekund, a je cítiť dosť rozdiel v porovnaní so začiatkom - o 10-20 s menej vtedy. Ale ak je to vraj do 1 min, je to OK. Jasné, že by sa to dalo skresať, ale nechce sa mi vypínať ďalšie veci - v msconfig mi beží len Avira, MS, Lenovo SW a ovládače.
ThinkPad Edge E520, Core i3, 2GB RAM, Intel HD3000

donnybsc
občas se tu ukáže
Příspěvky: 41
Registrován: 15 pro 2009 07:57

Příspěvekod donnybsc » 18 srp 2011 17:51

Ahj me jde suport uplne normalne prosim pomozte z tohoto odkazu http://support.lenovo.com/en_GB/downloads/default.page

model edge e520 1143-37G jakym ovladacem naistaluju wifi aby mi sel net , je jich tam spousta nevyznam se v tom ? dekuji

A jeste jeden dotaz proc mi jakekoliv aktivovane win 7 na uplnem konci instalace schodi erorem ? jaka vec to hlida nebo proc tomu tak je ? dekuji


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů