ThinkPad Edge E520/E420

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
cobot
občas se tu ukáže
Příspěvky: 27
Registrován: 01 čer 2011 12:59

Příspěvekod cobot » 06 črc 2011 12:04

Tak u E520 se dá v biosu nastavit buď switchable nebo itgrated. Nic víc.
ThinkPad Edge E520, i3-2310M, 4GB DDR3, HD6630M

cobot
občas se tu ukáže
Příspěvky: 27
Registrován: 01 čer 2011 12:59

Příspěvekod cobot » 07 črc 2011 10:23

Nevíte někdo zda se dá zprovoznit čtečka otisků prstů zprovoznit pod účtem user? Software od Lenova mi povolí pod userem vytvořit profil i s naskenovaným otiskem. Následně ve win povolím přihlašování. Prostě jsme si jistý že to mám správně.

Jenže při samotném přihlášení do win čtečka hází nesmyslné chybové hlášky jakoby nemohl otisk přečíst ("držte prst rovně, použijte delší tah prstu" atd.)
Jakmile ale účet změním na správce tak je přihlášení okamžité i když načtění otisku "odfláknu". Prostě se to chytne během vteřiny.
ThinkPad Edge E520, i3-2310M, 4GB DDR3, HD6630M

Achilles
chodí sporadicky
Příspěvky: 12
Registrován: 24 čer 2011 08:26

Příspěvekod Achilles » 19 črc 2011 08:18

Dodatočne by som chcel vedieť, či sa niekomu u E520/E420 podarilo zistiť info o CPU fan speed?

Skúšal som TPfanControl (aj tak by asi regulácia nefungovala), HWinfo, HWmonitor, RMclock, SpeedFan, ktoré síce ukazovali viac-menej rovnaké idle teploty CPU 43-48 °C, chipset 36-42 °C atd, ale žiadny senzor pre fan RPM. BIOS tiež prázdny. Pritom myslím, že ventilator počuť, keď priložím ucho...možno tam žiadny senzor nie je :?

Chcel som vyskúšať zvýšiť otáčky pre nižšiu teplotu. So súčasnými teplotami som spokojný a Thinkad sú tuším známe vyššími teplotami, ale napr. na G550 s T4300 s rovnakými parametrami (TDP 35 W, integ grafika) mám CPU o cca 10 °C menej.
ThinkPad Edge E520, Core i3, 2GB RAM, Intel HD3000

DANIK
občas se tu ukáže
Příspěvky: 95
Registrován: 15 črc 2007 18:27
Bydliště: SNV / KE

Příspěvekod DANIK » 26 črc 2011 21:42

pridam nejake detajly na upresnenie ...mam E420-tku
vsimol som si ze panty su kovove, niekde sa mylne uvadzalo ze su plastove. Ak ide o drivery na grafiku tak ciastocne sa to da obist ..viz http://www.lenovoblog.cz/2011/07/proble ... rafik.html ..predpokladam ze casom vyjdu aj offi od lenova na edge, no zatial su len pre ideapad.

co sa tyka TPFanControl tak som ho sice osobne neskusal no z mojich skusenosti a som nemal zatial ziadnu potrebu upravovat chladenie kedze je na dobrej urovni.
born to be ....

rossoner
občas se tu ukáže
Příspěvky: 23
Registrován: 28 čer 2011 10:49

Příspěvekod rossoner » 26 črc 2011 23:01

znamena to ze mozem na moju E420 nainstalovat tieto ovladace? (Ovladač na IdeaPadu G770: 8.813.3.1000)

DANIK
občas se tu ukáže
Příspěvky: 95
Registrován: 15 črc 2007 18:27
Bydliště: SNV / KE

Příspěvekod DANIK » 27 črc 2011 00:29

bolo by fajn keby to slo ..ale nejde to :)
born to be ....

DANIK
občas se tu ukáže
Příspěvky: 95
Registrován: 15 črc 2007 18:27
Bydliště: SNV / KE

Příspěvekod DANIK » 27 črc 2011 10:45

postup na fix driverov aspon v zopar hrach:
postupujte podla nasledovneho postupu ---> http://eu.battle.net/sc2/en/forum/topic ... ?page=3#42

priznaky: http://forum.lenovo.com/t5/ThinkPad-Edg ... d-p/438397

ps: kto by mal problem s anglictinou pouzite google translator.
born to be ....

rossoner
občas se tu ukáže
Příspěvky: 23
Registrován: 28 čer 2011 10:49

Příspěvekod rossoner » 27 črc 2011 21:33

DANIK píše:Ak ide o drivery na grafiku tak ciastocne sa to da obist


Potom celkom dobre nechapem jak si toto myslel ked to v podstate nefunguje :D

Btw. zda sa mi velmi neprofesionalne od tak kvalitnej znacky ako je Lenovo, aby po tolkych mesiacoch uvedenia modelu na trh este nezareagovali na tento dost zavazny problem :-/ V podstate som si kupoval noťas hlavne koli prepinatelnej grafike, ktoru teraz ani nemozem naplno vyuzit. Snad to daju borci z Lenova coskoro doporiadku

DANIK
občas se tu ukáže
Příspěvky: 95
Registrován: 15 črc 2007 18:27
Bydliště: SNV / KE

Příspěvekod DANIK » 28 črc 2011 09:03

Optimus mal zo zaciatku podobne problemy ..sice je skoda ze v poslednych rokoch sa vypustaju do obehu 100% nedoladene technologie no je to bezny jav a snaha spolocnosti dobehnut alebo predbehnut konkurenciu. Aspon je to povecsine len docasne a uz len zavisi na dlzke poporodnych problemov.
born to be ....

Achilles
chodí sporadicky
Příspěvky: 12
Registrován: 24 čer 2011 08:26

Příspěvekod Achilles » 28 črc 2011 11:16

Inak, ak by mal niekto problém so scrollovanim na touchpad jedným prstom, tento návod na "Lenovo Blog" mi vcelku pomohol. Vypne to nejaké filtre v ovládačoch touchpadu...
ThinkPad Edge E520, Core i3, 2GB RAM, Intel HD3000

dobi ®
občas se tu ukáže
Příspěvky: 55
Registrován: 10 črc 2010 21:16

cvakání

Příspěvekod dobi ® » 28 črc 2011 14:20

Mám dotaz na majitele e520. Když něco instauju nebo když se něco načítá tak občas notebook začně "cvakat" . stává se vám to taky?

Achilles
chodí sporadicky
Příspěvky: 12
Registrován: 24 čer 2011 08:26

cvakání

Příspěvekod Achilles » 29 črc 2011 10:35

Ja som si "cvakanie" nevšimol. Ale nemám nejako ultra citlivý sluch a book extra nevyťažujem. Iba niekedy počujem pískanie okolo procáku, ale že vraj nové booky to zvyknú robiť...
ThinkPad Edge E520, Core i3, 2GB RAM, Intel HD3000

premo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 23
Registrován: 05 črc 2011 11:31

Příspěvekod premo » 29 črc 2011 17:35

Chci koupit E420 s HD6630M. Jak funguje to přepínání HD3000 a 6630M ? Vyplatí se s ohledem na výdrž na baterie oželet tu 6630M nebo je ve 2D 6630M úplně odpojená a nepapá nic?
Díky.
edit: jeden user na jiném foru psal, že na jeho E520 jde nastavit při spuštění kterého *.exe souboru se má aktivovat 6630M ? Funguje to tak opravdu ? (i na E420?)

capis
chodí sporadicky
Příspěvky: 15
Registrován: 27 kvě 2011 13:27

nejde aktualizovat

Příspěvekod capis » 30 črc 2011 00:00

Dobrý večer
Dnes mi přišel E520 domů a mám jeden problém.

Když dám aktualizovat ovladače na integrovanou grafickou kartu, tak mi to vyhodí chybu: Tento počítač nesplňuje minimální požadavky pro instalaci softwaru.

Toto mi vyhodí jak při instalaci staženého .exe ovladače, tak i při aktualizaci přes ThinkVantage System Update.

Neví si s tím někdo rady?

DANIK
občas se tu ukáže
Příspěvky: 95
Registrován: 15 črc 2007 18:27
Bydliště: SNV / KE

Příspěvekod DANIK » 30 črc 2011 10:42

to premo: pri situaciach ked sa vyuziva HD3000 by mala byt 6630M uplne odpojena, zalezi uz len na poziadavkach pouzivatela ci ju vyuzije alebo nie. A ano, da sa pre kazdy exac nastavit ci sa spusti integrovana alebo dedikovana GK, avsak pri aktualnych driveroch to este 100% nefunguje a pri OpenGL zatial tusim vobec. Nejake Hotfixy sa uz ale daju aplikovat viz prispevok vyssie.

to capis: drivery GK uz by si mal mat aktualne. Pri updatoch z ThinkVantage to asi zle detekuje cislo driverov ked ide o prepinatelne grafiky. Mozes si to okontrolovat v spravcovi zariadeni podla cisla driverov z tohto linku http://support.lenovo.com/en_US/downloa ... D=DS014099 tento driver je aktualny.
born to be ....


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti