T420s + Intel 310 SSD 80GB

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
MyEgo.cz
občas se tu ukáže
Příspěvky: 92
Registrován: 28 úno 2008 23:09

T420s + Intel 310 SSD 80GB

Příspěvekod MyEgo.cz » 01 čer 2011 23:22

Miniaturní mSATA kartička:
Obrázek

a její výkon:
Obrázek

Instalace zcela bezproblémová, měl jsem systém na interním 320GB HDD, s pomocí Intel nástroje zdarma (brandovaný Acronis) vše přesunuto na SSD během 10 minut, reboot, změna hlavního disku v BIOSu a hotovo.
Naposledy upravil(a) MyEgo.cz dne 01 čer 2011 23:25, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
admin
Site Admin
Příspěvky: 1534
Registrován: 05 kvě 2006 11:52

Příspěvekod admin » 01 čer 2011 23:25

na kolik to vyjde?

MyEgo.cz
občas se tu ukáže
Příspěvky: 92
Registrován: 28 úno 2008 23:09

Příspěvekod MyEgo.cz » 01 čer 2011 23:26

Zhruba 3.000 Kč + DPH. Těžké je to ale sehnat, nikdo nemá skladem.

Mám teď na SSD (80GB) systém a programy, na HDD 320GB data. Ideální kombo pro rychlost i kapacitu.

Takto vypadá WEI:

Obrázek

Jirrick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1681
Registrován: 04 pro 2010 19:37

Příspěvekod Jirrick » 02 čer 2011 00:01

hmm, rychlostně srovnatelný s Vertex2 (o kus levnější) navíc takhle příjemně malé. to se intelu moc povedlo :-)

jednoznačná výhoda pro lenovo, které ntbky s tímto řešením už prodává. do nějakých Dellů to jde nacpat a HP ticho po pěšině (nebo neumím hledat)
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

MyEgo.cz
občas se tu ukáže
Příspěvky: 92
Registrován: 28 úno 2008 23:09

Příspěvekod MyEgo.cz » 02 čer 2011 00:24

Jinak ta kartička podporuje i TRIMM a NCQ.

el_lama
chodí sporadicky
Příspěvky: 14
Registrován: 19 bře 2011 00:38

Příspěvekod el_lama » 02 čer 2011 08:01

Pekny, skoda, ze to nejde dat do T410s, protoze 1.8" HDD je tam tak pomalej ...
T410s 2901CTO

MyEgo.cz
občas se tu ukáže
Příspěvky: 92
Registrován: 28 úno 2008 23:09

Příspěvekod MyEgo.cz » 02 čer 2011 19:35

Zajímavé, po instalaci SSD se mi tak o 15-20% zlepšila výdrž na baterie, přitom HDD je stále přítomen, jen z něj nejede systém a po minutě nečinnosti se uspává.

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8845
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 02 čer 2011 20:25

Pěkné. Konečně vidím reálné výsledky.

Koukám, že jsi s novým strojem evidentně spokojen :D
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 02 čer 2011 20:29

taky jsem celkem rád za uživatelský test :) mohl by jsi zkusit ještě batterybar :) kolik to cca žere :)
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....

MyEgo.cz
občas se tu ukáže
Příspěvky: 92
Registrován: 28 úno 2008 23:09

Příspěvekod MyEgo.cz » 02 čer 2011 20:36

Spotřeba je asi přesnější ve vestavěném Lenovo Power Manageru, ne? Při běžném brouzdání webu ukazuje od 7W do 10W. Při zátěži cca 20W. A je tam Panasonic baterie, ne běžnější Sanyo.

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 02 čer 2011 20:43

tak taky řešení :) dík
X301 - "WKS"

T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)

past: X220,T420,T400,X60,X31....

MyEgo.cz
občas se tu ukáže
Příspěvky: 92
Registrován: 28 úno 2008 23:09

Příspěvekod MyEgo.cz » 02 čer 2011 20:48

Obrázek

Zítra ještě dorazí "Battery 42" do UltraBay, uvidíme jak se pak změní vydrž.

j.matrix
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 430
Registrován: 17 dub 2009 08:40

Příspěvekod j.matrix » 03 čer 2011 22:21

fungovalo by to aj v T500? miniPCI express slot tam mam, ale na thinkwiki v kompatibilnych zariadeniach nieje
Lenovo ThinkPad T500 , T9400, 6GB RAM, crucial m4 240GB ssd, 4500mhd+3650, LED podsvietenie, 320GB Ultrabay, Win8

Lenovo ThinkPad X201

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8845
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 03 čer 2011 22:34

j.matrix: Nefungovalo. Ten slot totiž musí být mSATA kompatibilní, což ten tvůj není.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 03 čer 2011 22:48

a x61? jako kdyby to fachalo tak mít v 12" notesu 80GB SSD a třeba 500GB momentus by byl celkem masakr :) sry za OT
X301 - "WKS"

T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)

past: X220,T420,T400,X60,X31....


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů