Lenovo Thinkpad X220

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
himix

Příspěvekod himix » 18 srp 2011 10:50

Pokracuji ve vláknu http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... hp?t=32220 Resil jsem tam nefunkcni Trackpoint po aktualizaci systemu /win, bios, ovladace/, nakonec jsem prisel na to, ze se Trackpoint sam vypnul v biosu, takze problem uspesne vyresen...

Vetrak jsem prepl na pasivni, ale stale bezi, potichu, ale bezi... Asi nainstaluju ten software Fan control...

Jinak mam x220i, kvalitni obrazovku nepotrebuji, doma to pichnu k velkemu IPS LCD... Procesor i3 mi naprosto staci, podle me v dnesni dobe jsou procesory tak vykone, ze pokud clovek neni paran, nebo nejede nejakou profi grafiku, tak mu staci ty nejlevnejsi procaky /krome atomu/, s vykonem nemam nejmesni problem, jen 2G ram v zakladu neni nic moc, takze jsem vcera koupil rovnou 8G ram, ovsem nemam pocit zadneho zrychleni a to ani pri startu systemu, btw je mi dost divne, ze W7 mi startuji cca 1:30, z maca jsem byl zvyklej na start do rekneme 30 vterin, tak nevim, jestli je u me neco spatne nebo je to normalni. Ted instaluju nejaky hry ze STEAMU, tak jsem zvedavej kolik ramek ty hry spolecne se systemem sezerou. Jinak notebook ma skvelou vydrz, klavesnice je uzasna, obrazovka na praci naprosto dostacujici, notebook je lehoucky, dilenske zpracovani bezkonkurencni... Pokud se nekdo rozhoduje v te cenove relaci mezi x220 a necim, doporucuji x220... opravdu bajecny stroj...

danny.v
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 17 srp 2011 19:10

konfigurace

Příspěvekod danny.v » 18 srp 2011 19:46

himix píše:Pokracuji ve vláknu http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... hp?t=32220
Jinak mam x220i, kvalitni obrazovku nepotrebuji, doma to pichnu k velkemu IPS LCD... Procesor i3 mi naprosto staci, ......Pokud se nekdo rozhoduje v te cenove relaci mezi x220 a necim, doporucuji x220... opravdu bajecny stroj...


Taky diky za doporuceni...jak jsem četl Vaše příspěvky tak už jsem ho objednal...taky se doma doknu na bigscreen...to je velká výhoda, ze ultrabase už je v ceně...předpokládám, že lze nastavit pro výstup přes DisplayPort větší rozlišení při zachování původního rozlišení na displeji notebooku.
Jsou prosímtě utilitky jako např. zmiňuješ Fan Control na supportu Lenovo nebo je to third party aplikace?
Rozšířená RAM se Ti bude určitě hodit bez ohledu na vliv na zrychlení náběhu.
Někdo se někde zmínil, že mu chybí podpora spánku...můžeš X220-tku uspat nebo jen přepnout do úsporného režimu?
Díky předem za odpověď
Danny

zivan
stálý uživatel
Příspěvky: 3375
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 19 srp 2011 09:51

Pokud myslis X220i, tak ta se prodava bez docku. Jine rozliseni na externim monitoru a na notebooku neni problem, jen nesmis samozrejme chtit klonovat obraz. Fan control je samozrejme neoficialni utilita. A s uspornym rezimem nemam problem.

Edit:
Jinka po par tydnech s X220 jsem zjistil, ze 14" T61 je strasne tezkej notebook :D
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, Samsung 850 EVO 500GB + Seagate 2TB 7mm, 12.5" IPS) + Mini Dock Series 3 Plus + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

TomasKo
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 246
Registrován: 13 črc 2011 15:11

Příspěvekod TomasKo » 22 srp 2011 19:18

já zase zjistil, když sem dneska prvně od X220 sedl k desktopu že monitor led od samsungu je strašnej šit :shock: vubec nechapu jak sem na tom mohl být skoro rok... ty barvy, písmena...prostě hnus :)

jinak by mě zajímalo co všechno už jste koupili za příslušenství?? myš, num. klavesnici zatim nechybí, ssd je v uvažování, ale celkem by se šiknul obal... batoh nechci páč mám celkem zánovní Loap a budu mimo notasu nosit i sešit a další věci http://shop.sportisimo.cz/batohy,-tasky ... i/17948/... pokud by byl něco nejlépe s logem Lenovo či Thinkpad a rozměr 12,5" nebo 12" dejte prosím vědět... v prodejně mi nabízeli belkin 13" ale notas tam kvedlal :?

himix

Příspěvekod himix » 24 srp 2011 20:42


INCOGNITO
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 30 zář 2009 10:36

Příspěvekod INCOGNITO » 24 srp 2011 22:58

Nejlepší je, si to vyzkoušet. Na 12,5 X220 mám taky 13" brašnu a nic se nijak neviklá... jde spíše o to, že se do ní vejde v případě nouze i dock a když netaháš ten, tak kabel sítě + jakákoliv jiná periferie.
ThinkPad X220 (4287-2SG)

TomasKo
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 246
Registrován: 13 črc 2011 15:11

Příspěvekod TomasKo » 24 srp 2011 23:09

dock jsem měl připojenej jednou max. dvakrát a to abych zkusil dvd mechaniku jinak nebyl zatim potřeba :lol: v prodejně sem vyzkoušel Belkin 13" a to bylo moc velký

rozměry X220 jsou: 305 x 206,5 x 19 - 34,6 mm

12" pouzdro: 275 x 305 x 25 mm :?

13": 345 x 250 x 25 mm...tak nevim, budu muset někde zksit tu 12"

edit. je fakt že na adaptér sem zapomněl :lol:

INCOGNITO
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 30 zář 2009 10:36

Příspěvekod INCOGNITO » 24 srp 2011 23:15

> TomasKo > ani jsem nevěděl, že je v ČR http://www.alza.cz/crumpler-friday-nylo ... .htm#popis je to brašna na 13" notebooky a ThinkPad X220 mi v ní skutečně nijak nelítá, spíše naopak je v té přihrádce na fejst. :wink:

edit: S tou dockinou to bylo myšleno čistě informativně. Ale periferie se do té brašny vejdou. Jak dock + kabeláž, tak ext. HDD. Ale připojovací kabel si s sebou beru stejně všude...
ThinkPad X220 (4287-2SG)

TomasKo
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 246
Registrován: 13 črc 2011 15:11

Příspěvekod TomasKo » 24 srp 2011 23:44

Nj, jenomže já mám chvíli tento batoh Loap, takže kupovat další brašnu jen kvůli notasu se mi moc nechce :? Potřebuju dát do toho adaptér, pití, sešit... To je zatím tak jediný primární co mě napadá co budu nosit do školy

http://shop.sportisimo.cz/batohy,-tasky ... oki/17948/

zivan
stálý uživatel
Příspěvky: 3375
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 29 srp 2011 16:36

Kdyby nekdo rozebiral X220 a nedarilo se mu zasunou zpatky klavesnici, tak na ni zkuste trochu zatlacit dolu u touchpadu. Pri pridavani SSD mi zabralo nejakou chvili, nez se mi ji podarilo vratit zpatky.
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, Samsung 850 EVO 500GB + Seagate 2TB 7mm, 12.5" IPS) + Mini Dock Series 3 Plus + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7527
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 29 srp 2011 16:58

otazka na majitelov X220 s IPS displejom: vsimli ste si na svojich displejoch tiez ghosting ako pisu ludia na lenovo fore? http://forums.lenovo.com/t5/X-Series-Th ... d-p/435201 je ten problem s ghostingom naozaj tak velky ako sa stazuju ludia na lenovo fore alebo si to clovek pri beznej praci ani nevsimne? reakcia Lenova tu http://support.lenovo.com/en_US/detail. ... D=HT051485
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

TomasKo
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 246
Registrován: 13 črc 2011 15:11

Příspěvekod TomasKo » 29 srp 2011 18:56

já to nepozoruju, ale zkušenější oko by to možná zahlédlo... nicméně při statickém obrazu radši při odchodu display vypínám :wink: mám dojem že pár stran zpět se to v tomhle tématu řešilo

danny.v
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 17 srp 2011 19:10

různě

Příspěvekod danny.v » 29 srp 2011 20:37

TomasKo píše:já to nepozoruju, ale zkušenější oko by to možná zahlédlo... nicméně při statickém obrazu radši při odchodu display vypínám :wink: mám dojem že pár stran zpět se to v tomhle tématu řešilo


Ani já jsem sebemenší ghosting nezaznamenal...mírné neduhy jsou patrné v homogenitě podsvícení, ale to je obecný problém u této technologie LED podsvícení, takže to beru jako daň za menší spotřenu a větší výdrž.

Před chvílí jsem instaloval interní 3G modul od Ericssonu, šlape dobře... velmi slušný příjem na integrované antény... jen zatím nevím jak nastavit automatické přepnutí na broadband při ztrátě WiFi spojení a naopak..neporadíte někdo? V Access Connections je to sice otázka pouhých dvou kliknutí "myší", ale snad by měly jít nastavit preferred connections.

Jinak fajn brašnu jsem viděl od Samsonite, nevím ale jestli tam x220 vleze, protože šířka je papírově o 5 mm menší než má X-ko, ostatní rozměry v pohodě...chce to vyzkoušet:

http://www.e-bags.cz/samsonite-portfoli ... b/d-71687/

nezkoušel jste ji někdo?

Díky
Danny

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7527
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 29 srp 2011 21:21

danny.v: Access Connections si prepni na advanced ak nemas a v tools v location switching si nastav poradie sieti (profilov) ako sa maju prepinat po strate pripojenia.
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

INCOGNITO
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 30 zář 2009 10:36

Příspěvekod INCOGNITO » 29 srp 2011 21:49

Ten problém sice v angličtině moc neumím přelouskat, ale pokud jde o to vypalování obrazu, tak ho potrvzuji.
Jde o světlé plochy na tmavém pozadí displeje, ale po chvilce zmizí.
Vadit to někomu může víc než normálně, ale pokud se na to přímo nezaměří, tak to lze těžko najít i se zdravým zrakem.
Problematické jsou třeba prohlížeče, u kterých po uzavření okna browseru, celá horní (světlá) lišta, zůstává na tmavém pozadí plochy windows.
ThinkPad X220 (4287-2SG)


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti