Lenovo Thinkpad X220

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
symbian
občas se tu ukáže
Příspěvky: 99
Registrován: 08 zář 2008 16:48

Příspěvekod symbian » 04 čer 2015 09:55

Ahoj,

Mám X220 s nemodifikovaným BIOSem. PIN 20 mám přelepený a funguje to tak, jak jsem popisoval.

Žádný BIOS s WWAN whitelistem jsem nenašel..

Jinak MC7710 je nyní EOL - tzn. půjde sehnat hůře a hůře...

kubisz
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 248
Registrován: 28 říj 2008 12:02

Příspěvekod kubisz » 04 čer 2015 21:37

jakou verzi BIOSu mate? na WL by mel byt tento model az u X230... jinak ho nabizi i v cesku: http://www.paoli.cz/lte-moduly/sierra-w ... -pcie.html
(AS)F5F>X31>X60>X61>X200s>X61t>X200t>X201>X220>X240>T450s>X260>X280

3dcamilo
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 114
Registrován: 13 bře 2008 21:07
Bydliště: Smolenice
Kontaktovat uživatele:

x220t display

Příspěvekod 3dcamilo » 09 čer 2015 12:11

tak len pre informaciu ak by niekto chcel menit lcd panel v servise - ponuka na vymenu lcd panela v servise na sk je 160e + 20e diagnostika (tu si clovek zaplati tak ci tak), ak by niekto v buducnosti chcel menit panel. do servisu siel notebook z dovodu zelenych artefaktov na displayi, notebook som mal rozobraty a ak som panelom pohybal tak artefakty sa objavovali a mizli, po zlozeni ostali (cize som mal podozrenie na vadny kontakt/kabel, servis diagnostikoval zavadu ako vadny lcd panel, po zlozeni notebooku sa artefakty neobjavili, cize zopar x ho ponosim vo vaku a obucham :) tak uvidim co to urobi)
Asus Zenbook UX305CA-FC025T / Past:
MacbookAir
X220 / i7 / 8GB RAM / 2 x 256GB SSD Crucial / Ultrabase3 / W10 64bit prof / Dell 2209WA

kubisz
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 248
Registrován: 28 říj 2008 12:02

Příspěvekod kubisz » 09 čer 2015 12:39

pokud je to zarucni oprava, tak je to asi vzdy nejlepsi dat do znackovyho servisu...pokud je to pozarucni zalezitost, tak si servis vezme vzdy vic, nez jen cenu displaye a i tu bude mit znacne vyssi, nez se display da sehnat...ja platil cca 2500,- (ted jsem nasel i levnejsi) za origo IPS display a vse zvaldne zrucny clovek sam, pripadne se podiva dopredu na YT, kde je takova vymena dopodrobna popsana...pro uplny zacatecniky to ale opravdu neni a urcite se pritom da NB znacne poskodit

edit: na tabletu to muze byt pripadne slozitejsi o dotykovou vrstvu, ale pokud neni poskozena, tak je to temer to same (dle videa, osobne jsem nezkousel)
(AS)F5F>X31>X60>X61>X200s>X61t>X200t>X201>X220>X240>T450s>X260>X280

3dcamilo
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 114
Registrován: 13 bře 2008 21:07
Bydliště: Smolenice
Kontaktovat uživatele:

x220t display

Příspěvekod 3dcamilo » 09 čer 2015 13:29

bola to pozarucna oprava, zaruka vyprsala 2 mesiace predtym nez sa mi to stalo. davnejsie som menil disp a kryty na dotykovych telefonoch a zvladol som to (bol to este pravek ked sa pouzivali dotykove pera, orange spv m700 :) ) takzed uvidime ako to bude / nebude fungovat a mozno sa do toho pustim sam.
Asus Zenbook UX305CA-FC025T / Past:

MacbookAir

X220 / i7 / 8GB RAM / 2 x 256GB SSD Crucial / Ultrabase3 / W10 64bit prof / Dell 2209WA

mirec6.2
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 10 čer 2008 12:13

Příspěvekod mirec6.2 » 22 čer 2015 17:19

Poradte mi prosim vas kompatibilny msata ssd do x220, kapacitu okolo 250GB. Zatial som rozhodnuty pre Crucial MX200...

(Pripadne ak ma niekto zaujem o WWAN kartu Gobi 3000 kontaktujte ma s cenovou ponukou.)

Dakujem

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 22 čer 2015 23:14

Může být, Lenovo "žere" skoro každý SSD ;)
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....

mirec6.2
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 10 čer 2008 12:13

Příspěvekod mirec6.2 » 22 čer 2015 23:18

Ja len ci niekto nema skusenosti s tym co mu chuti a co nie :)

tiktak
chodí často
Příspěvky: 708
Registrován: 04 kvě 2014 22:21

Příspěvekod tiktak » 22 čer 2015 23:48

Spíše vyber kvalitní značku a model SSD - Crucial MX200 je myslím dobrá volba (jeho předchůdce M550 mi chodí/chodil ve všem, do čeho jsem ho dal - Lenovo, Dell, HP vyzkoušeno).
Mluvím samozřejmě o msata verzích (všechny zmíněné značky notebooků msata slotem disponovaly a měl/mám je jako systémové disky ve velikosti 128 GB.
A určitě se ještě zeptáš :) zda nebuide vadit "jen" 3GB/s SATA 2 pro msata - a odpověď je - nebude - i s SATA 2 budeš v reálně maximální přenosové rychlosti disku a výkonostně se Ti bude zdát, že notebook dostal Turbo, NOS a místo 1.2l tam máš 8 válcovej 5ti litr :)
je: 2x T60P, X220, 2x 8570W Dreamcolor, E6420
bylo: E7440, M6600, X230T, T440P, E6400, XPS 1330, D630, D620, D610, D600, C640, HP N6200, HP NX8220, T43P

mirec6.2
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 10 čer 2008 12:13

Příspěvekod mirec6.2 » 23 čer 2015 00:52

Jasne diki kluci, viem co od toho cakat (ten v8 bude pohanat len palivove cerpadlo raketoveho motora v porovnani s motorom zo sekacky na travu, co tam mam teraz aj ked ho bude brzdit sata2), mna len trocha zneistili prispevky na zahranicnych forach kde par ludom nefungovali niektore modely a kapacity (pricinu som nezistil, ci uz bios, wl, ich neschopnost...) skratka ma len zaujimalo ci nahodou nema niekto vyskusane pred tym nez to skusim sam.

tiktak
chodí často
Příspěvky: 708
Registrován: 04 kvě 2014 22:21

Příspěvekod tiktak » 23 čer 2015 13:07

Já měl kdysi X230T, kde byl jeden disk SSD Samsung 840 Evo 250 GB (v v šachtě pro HDD), pak jsem to vyměnil za msata Crucial 128GB + slim HDD. Vše funkční a bezproblémové. Podobné kombinace se následně držím v současných strojích.
U X220 by to rovněž neměl být problém - neviděl jsem nikde diskuze o nějakých problémech s instalací msata SSD do X220 obecně - mělo by tam fungovat reálně skoro všechno.
je: 2x T60P, X220, 2x 8570W Dreamcolor, E6420
bylo: E7440, M6600, X230T, T440P, E6400, XPS 1330, D630, D620, D610, D600, C640, HP N6200, HP NX8220, T43P

mirec6.2
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 10 čer 2008 12:13

Příspěvekod mirec6.2 » 23 čer 2015 13:34

Ok dakujem tiktak, skusim a dam vam vediet. Mozno vas bude zaujimat, ze sa do x220 da dat 9.5mm disk, mam to vyskusane s 1TB WD10JPVT a 2TB M9T ST2000LM03.

...akurat nie beznym sposobom pretoze otvor sachty nie je dost vysoky (mozte pouzit pilnik alebo dremel, nie je to vsak nutne), ale da sa vlozit z vnutra (odmontovanim klavesnice a plastoveho ramu alebo len jeho casti nad hdd sachtou) nasunutim zadnej casti disku do otvoru sachty a potom miernym tlakom do konektoru, opatrne aby sme konektor na doske nezlomili. Samozrejme riesenie nie pre kazdeho, vyzaduje to trochu citu, ale ide o to, ze sa to da. Pod disk som pred montazou dal tenku plastovu foliu.

zivan
stálý uživatel
Příspěvky: 3375
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 23 čer 2015 15:09

Problemy s mSata disky byly ze zacatku, ale to uz se vyresilo novymi BIOSy.
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, Samsung 850 EVO 500GB + Seagate 2TB 7mm, 12.5" IPS) + Mini Dock Series 3 Plus + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

tiktak
chodí často
Příspěvky: 708
Registrován: 04 kvě 2014 22:21

Příspěvekod tiktak » 23 čer 2015 15:15

mirec6.2: Tos mi měl napsat před dvěma roky, kdy jsem si díky téhle "překážce" musel vcelku zbytečně (disků jsem měl dost) pořídit do X230T 7.5mm slim disk na data :)
Dnes už to vím, že se tam dá nacpat 9.5mm disk takto "zvnitřku" a taky už je dávno X230T prodaný :)
Ale samozřejmě užitečná informace - aby si někdo při zprovoznění msata zbytečně nekupoval slim HDD, když má doma v šuplíku nějaké jiné a to funkční a dostačující.
je: 2x T60P, X220, 2x 8570W Dreamcolor, E6420
bylo: E7440, M6600, X230T, T440P, E6400, XPS 1330, D630, D620, D610, D600, C640, HP N6200, HP NX8220, T43P

mirec6.2
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 10 čer 2008 12:13

Příspěvekod mirec6.2 » 24 čer 2015 19:28

Crucial MX200 250GB msata ssd (CT250MX200SSD3) funguje bez problemov ako systemovy disk (x220, 2640m, 8gb, bios 1.39).

Dakujem za pomoc.


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů