Lenovo Thinkpad X220

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 18 bře 2015 11:14

Já tuším že je tam něco jako SATA I. a něco.... Ale bohužel nemůžu najít ty správné screeny :(
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....

tiktak
chodí často
Příspěvky: 708
Registrován: 04 kvě 2014 22:21

Příspěvekod tiktak » 18 bře 2015 12:37

To seš dost velkej sklerotik, když si to psal sám :) :)
http://www.lenovoblog.cz/2012/12/pruvod ... testy.html

Psal si, že u X220 je dle diskuzí na Thinkpad fórech asi agresivněji nastavený power management desky pro řízení WWAN/mPCIe slotu a tak i když je rychlost mSATA v X220 "omezena" na SATAII, může s některými mSATA disky docházet ještě k menší rychlosti, než by mělo být dané technologií a velikostí SSD čipu a propustností mSATA v provedeni SATAII.
Nicméně to stále nic nemění na tom, že pokud je někdo zvyklý na plotnový disk a použije mSATA SSD, bude to zcela nepochybně daleko rychlejší, než na "rotačáku". A vo to asi jde - mně jsou benchmarky SSD taky relativně ukradené (jde mi hlavně o spolehlivost a reálnou odezvu systému, než nějaké honění čísel), ale s každým dobře funkčním SSD je to hned znát na chování celého notebooku (pokud je jinak vše v pořádku)
je: 2x T60P, X220, 2x 8570W Dreamcolor, E6420
bylo: E7440, M6600, X230T, T440P, E6400, XPS 1330, D630, D620, D610, D600, C640, HP N6200, HP NX8220, T43P

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 18 bře 2015 13:57

Jo tak na ten článek si pamatuju, ale že jsem to tam psal si nepamatuju, já měl někde najitej link kde to bylo fakt na hranici Sata I. Hledal jsem jiné screeny.

No X220 mám po ruce, ale zrovna nemám po ruce žádnej mSata.

Jinak, ano souhlasím oproti HDD to bude něco jiného.
X301 - "WKS"

T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)

past: X220,T420,T400,X60,X31....

zivan
stálý uživatel
Příspěvky: 3375
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 18 bře 2015 14:09

Hlavni rozdil v rychlostech mezi 2,5" SSD a mSata snad dela mensi pocet pametovych cipu na mSata, ne?

Obrázek
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, Samsung 850 EVO 500GB + Seagate 2TB 7mm, 12.5" IPS) + Mini Dock Series 3 Plus + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

tiktak
chodí často
Příspěvky: 708
Registrován: 04 kvě 2014 22:21

Příspěvekod tiktak » 18 bře 2015 21:18

To dneska ale při zmenšování výrobního procesu čipů/pamětí a možných kapacitách msata či m.2 1TB (a jsou ohlášeny 4TB) trochu padá a současné velké msata (256 a více) jsou v podstatě podobně rychlé, jako v provedení pro "normální" 2.5" SSD.
Pomalé byly SSD disky s malou kapacitou, kde byl jen jeden nebo dva banky a tak nemohl chip pracovat najednou s více bankami = relativně pomalá rychlost. Další možnou "brzdou" je řadič disku SSD - ty jsou dnes taky stále rychlejší a proto se dělá stále více disků v provedení pro M.2 s připojením přímo do mPCIe, kde by ve větších kapacitách/rychlostech byla už zase limitujícím faktorem maximální rychlost SATAIII (pro ty nejnovější a největší disky je dnes "brzdou") i SATA III s těmi teoretickými cca. 600 MB/s)
Asi je ještě daleko doba, kdy bude relativně běžné a cenově dostupné mít třeba 1TB systémový disk v M.2 slotu (nebo obdobném novějším), nicméně když jsem s počítači začínal, měl jsem neskutečnou radost, že jsem si koupil myslím paměť ve velikosti 32 MB a HDD asi 20GB (tedy setiny kapacit, ktreré dnes běžně používáme).
je: 2x T60P, X220, 2x 8570W Dreamcolor, E6420
bylo: E7440, M6600, X230T, T440P, E6400, XPS 1330, D630, D620, D610, D600, C640, HP N6200, HP NX8220, T43P

symbian
občas se tu ukáže
Příspěvky: 99
Registrován: 08 zář 2008 16:48

Příspěvekod symbian » 19 bře 2015 09:52

Puppy píše:
Peter91 píše:Da sa do tohto notebooku vlozit 4g modem? ci to ma aj dakto realne odskusane.
Neda :( http://forum.thinkpads.com/viewtopic.ph ... 56#p691048


Ahoj,

dá - sám používám v X220 modul Sierra Wireless MC7710 - stačí přelepit pin 20 a funguje naprosto výborně.

Puppy
chodí často
Příspěvky: 1888
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

Příspěvekod Puppy » 19 bře 2015 11:22

A jde tam mechanicky ? V tom byl udajne ten hlavni problem.

symbian
občas se tu ukáže
Příspěvky: 99
Registrován: 08 zář 2008 16:48

Příspěvekod symbian » 20 bře 2015 09:33

Ahoj,

Ano jde - Lenovo X220 má dva miniPCi-e sloty. Jeden half a jeden full. Half je primárně určený pro Wifi modul a full je pro 3G/4G modul nebo mSATA disk.

Puppy
chodí často
Příspěvky: 1888
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

Příspěvekod Puppy » 20 bře 2015 11:31

V tom prispevku pise, ze je asi o 2 mm sirsi a nesel tam dat.

symbian
občas se tu ukáže
Příspěvky: 99
Registrován: 08 zář 2008 16:48

Příspěvekod symbian » 22 bře 2015 23:34

Ahoj,

on tam píše něco o posunutých kontaktech. Ten modul normálně jde do toho notebooku dát a také se to jemu i podařilo. Nejspíše si ale stáhnul modifikovaný bios, kde je whitelist jen na WLAN karty (to je většina modifikovaných biosů pro X220). Symptomy nefunkčnosti té MC7710 byly zřejmé - nebyla vidět ve správci zařízení. Kdyby přelepil ten pin 20, tak mu to normálně začne fungovat.

Už jsem to jednou napsal :) ve svojí X220 mám modul MC7710 a je 100 % funkční.

kubisz
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 248
Registrován: 28 říj 2008 12:02

Příspěvekod kubisz » 23 bře 2015 21:45

rozmery sou spravny:

51.0 x 30.0 x 5.0 mm u Gobi 3000
a
51 x 30 x 4.5mm u Gobi 4000

ale co ta cena? :shock:
(AS)F5F>X31>X60>X61>X200s>X61t>X200t>X201>X220>X240>T450s>X260>X280

Puppy
chodí často
Příspěvky: 1888
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

Příspěvekod Puppy » 24 bře 2015 10:57

symbian píše:Už jsem to jednou napsal :) ve svojí X220 mám modul MC7710 a je 100 % funkční.
Pisu si :)

3dcamilo
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 114
Registrován: 13 bře 2008 21:07
Bydliště: Smolenice
Kontaktovat uživatele:

x220t display

Příspěvekod 3dcamilo » 24 bře 2015 12:22

mat niekto tip na spolahliveho predajcu na display pre x220t? objavili sa mi na nom zelene artefakty a bude nutna vymena... servis by som chcel skusit az v druhom rade.
Asus Zenbook UX305CA-FC025T / Past:
MacbookAir
X220 / i7 / 8GB RAM / 2 x 256GB SSD Crucial / Ultrabase3 / W10 64bit prof / Dell 2209WA

kubisz
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 248
Registrován: 28 říj 2008 12:02

Příspěvekod kubisz » 24 bře 2015 12:35

tam, kde sem kupoval, maji i pro x220t:

http://www.ebay.com/itm/NEW-12-5-SATIN- ... 35e6ca0b2d

posilaji celkem rychle (cca 4 dny), zbozi dorazilo dle objednavky, zatim funkcni, ale reklamace sem s nima nikdy neresil a tohle byl prvni nakup...

PS: panel vypada, ze je bez dotykove vrstvy, takze ta musi zustat puvodni...tablet verzi sem nikdy nekuchal, takze nevim, jestli dotyk vrstva neni trebas prilepena, nebo tak a bylo by asi dobry zjistit si to predem, at pak neco nechybi...
PPS: je to urcite displayem? ;-)
(AS)F5F>X31>X60>X61>X200s>X61t>X200t>X201>X220>X240>T450s>X260>X280

3dcamilo
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 114
Registrován: 13 bře 2008 21:07
Bydliště: Smolenice
Kontaktovat uživatele:

x220t display

Příspěvekod 3dcamilo » 24 bře 2015 12:48

dik za info, bol tu kdesi na 35 strane link na ebay, ale tam to davalo 250 libier. toto je fajn cena. kamos kupoval na jedneho acera od http://lcd-display.cz/ tiez bol spokojny, da sa tam rozsirit aj zaruka, takze uvidime.

este ho rozoberiem cez vikend, pozriem kable. tukol som do hadicou od vysavaca do disp a toto je vysledok, samozrejme taky bordel je po celom disp a dokonca sa to hybe :D :
https://www.dropbox.com/s/3du5h5ivbuhex ... p.jpg?dl=0

tak urcite je to displayom. ak by to fungovalo bez dotyk plochy je mi to suma fuk, uz to nepouzivam.

toto je ten problem, uz asi znamy -
Asus Zenbook UX305CA-FC025T / Past:

MacbookAir

X220 / i7 / 8GB RAM / 2 x 256GB SSD Crucial / Ultrabase3 / W10 64bit prof / Dell 2209WA


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů