Lenovo Thinkpad X220

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
xtonda
občas se tu ukáže
Příspěvky: 34
Registrován: 20 led 2008 23:11

Příspěvekod xtonda » 27 zář 2011 09:34

Překlep, myšlen X220, opraveno.

zemlak
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 24 lis 2010 19:52

Otisk prstu na X220

Příspěvekod zemlak » 09 říj 2011 19:35

Poslední dobou se mi stává, že když zapnu notebook, tedy probudím ho ze spánku, tak mi hlásí - computer is locked - a nelze použít čtečku otisku prstu (u čtečky ani nesvítí zelená LED), musím se přihlašovat heslem, po překliknutí přímo na profil uživatele.
Pomůže až restart celého počítače, poté čtečka opět funguje.

Nevíte někdo v čem by mohl být problém.
Děkuji

Jakoob
chodí často
Příspěvky: 835
Registrován: 14 bře 2007 18:00
Bydliště: Kousek od Prahy

Příspěvekod Jakoob » 09 říj 2011 21:58

To zivan: ahoj, máš u X220 zapojený v dokovací stanici oba monitory přes digitál? Byl jsem na Harfě v té jejich ofiko prodejně se zeptat, jestli to umí dva monitory. Musím říct, že to co následovalo, rozesmálo i mojí přítelkyni, která by tam možná mohla nastoupit místo nich.

1) Nejdřív jsem jim musel poradit, kde najít na ultrabase dokovací tlačítko, tedy vlastně "zákeřně" ukrytou páčku.

2) Pak mi tvrdili, že do jiných nových dokin se X220 nedostane, nicméně následně tam zapadla naprosto v pořádku. Bohužel monitory měly od notebooků daleko a s jejich obratností jsem je už ani nechtěl trápit.

Děkuji
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15 -> MBPro 13

zivan
stálý uživatel
Příspěvky: 3375
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 10 říj 2011 01:13

Jo, oba mam propojene digitalne, jeden DVI-DVI kabelem a druhy trochu krkolome pomoci DP-HDMI kabelu a HDMI-DVI redukce :)

Obrázek
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, Samsung 850 EVO 500GB + Seagate 2TB 7mm, 12.5" IPS) + Mini Dock Series 3 Plus + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

himix

Externi monitor a zavirani notebooku

Příspěvekod himix » 10 říj 2011 12:38

Ahoj,

mam zapojenej externi monitor pomoci DisplayPortu, mam to nastaveno tak, ze kdyz to zapojim, monitor ntb se sam vypne.

Ale mam ho porad otevreny, chtel jsem ho zavirat a tak jsem si v battery vytvoril novy profil, kde jsem v Events nastavil, Lid closed - Neprovádět žádnou akci... Dam Apply a vsechno je v pohode, dokud nezvru ntb, v te chvily se ntb opet uspi... Kdyz kliknu znovu na nastaveni baterie, samo tam naskoci pri Lid closed - režim spánku...

Netušíte jak to vyřešit?

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7528
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 10 říj 2011 13:04

himix: pozri sa ci ti to neprepisuje nejaky plan v PM. v kazdom plane sa to da nastavit zvlast.
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

himix

Příspěvekod himix » 10 říj 2011 15:13

No vytvoril jsem Power Plan Externi monitor, kde jsem nastavil Lid Closed - neprovade zadnou akci, dam apply a stejne se tam samo nastavi rezim spanku.

Ted jsem zkousel dat v Global Power Settings nastavit u Lid Closed - Neprovadet zadnou akci... Ted kdyz zavru viko, tak se ntb neuspi... Ale stejne v PP u Externi monitor je stale anstaven rezim spanku...

Podle me je to normalni BUG, protoze pokud v Globalnim nastaveni neco nastavit a u jednotlivych PP mam taky moznost nastaveni na stejnou funkci tak by mel mit prednost PP.

himix

Mam jeste jeden dotazek na SSD

Příspěvekod himix » 11 říj 2011 10:45

Mam x220i
Chci koupit SSD OCZ Nocti 60GB

1. vim, ze do x220 msata jde, jde do meho x220i? Jen se ujistuji :-)
2. ma vize je takova, ze na SSD 60G dam system a na puvodni HDD bezna data, word, excel, hudba, foto atd...
Zrychlí mi to celkový běh ntb?
3. Kdyz budu rozebírat ten ntb na instalaci SSD neztratim zaruku?
4. a posledni otazka :-) Intel pry pro presun systemu dava nejaky software, ovsem ja chci OCZ /duvodem je cena, ale pokud mate nejaky argument proc intel, klidne priplatim za kvalitu, rychlost apod.../ jak se presouva system? asi to proste musim preinstalovat, ze?

Diky za odpovedi...

xtonda
občas se tu ukáže
Příspěvky: 34
Registrován: 20 led 2008 23:11

Příspěvekod xtonda » 11 říj 2011 10:54

Tady možná najdeš pár argumentů proč ne SandForce a už vůbec ne v provedení od OCZ.

http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=127&t=165638

himix

Příspěvekod himix » 12 říj 2011 01:51

hmmm... diky, tak to si asi priplatim za intela...

zivan
stálý uživatel
Příspěvky: 3375
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 12 říj 2011 08:37

Vi se o problemu SATA SSD na novych cipsetech intel, ale s mSATA moc dlouhodobych uzivatelskych zkusenosti neni. Pokud bych chtel usetrit, tak muzes zkusit OCZ Strata s Indilixem. O neco pomalejsi nez Intel, ale realne to pri normalnim pouzivani nepoznas.
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, Samsung 850 EVO 500GB + Seagate 2TB 7mm, 12.5" IPS) + Mini Dock Series 3 Plus + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

himix

Re: Otisk prstu na X220

Příspěvekod himix » 14 říj 2011 15:03

zemlak píše:Poslední dobou se mi stává, že když zapnu notebook, tedy probudím ho ze spánku, tak mi hlásí - computer is locked - a nelze použít čtečku otisku prstu (u čtečky ani nesvítí zelená LED), musím se přihlašovat heslem, po překliknutí přímo na profil uživatele.
Pomůže až restart celého počítače, poté čtečka opět funguje.

Nevíte někdo v čem by mohl být problém.
Děkuji


Nevim cim to je, ale parkrat se mi to stalo take... :-(

himix

Příspěvekod himix » 14 říj 2011 15:05

Asi vezmu nakonec ten intel, bude bezpecne a nemusim nic resit, nehlede na to, ze tam je ten software na presun OS z HDD na SSD...

Jakoob
chodí často
Příspěvky: 835
Registrován: 14 bře 2007 18:00
Bydliště: Kousek od Prahy

Re: Otisk prstu na X220

Příspěvekod Jakoob » 14 říj 2011 23:23

zemlak píše:Poslední dobou se mi stává, že když zapnu notebook, tedy probudím ho ze spánku,nelze použít čtečku otisku prstu.
Pomůže až restart celého počítače, poté čtečka opět funguje.


Je fajn vidět, jak se jim tento problém táhne už minimálně od mého T500. Já ještě navrch přidám občas nemožnost změnit jas, či přepnout profil spotřeby.

Zkrátka zdá se mi, že uspávání notebooku je u Lenova silně nedotažené, nebo to postihuje i ostatní značky?
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15 -> MBPro 13

TomasKo
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 246
Registrován: 13 črc 2011 15:11

Příspěvekod TomasKo » 17 říj 2011 23:37

trápí mě dvě věci, včera se stahovaly nějaké aktualizace a od té doby se mi změnil obrázek čtečky prstů...

dřív tam byl velký otisk v rámečku a pod tím napsáno zadejte otisk přiložte prst nebo tak nějak... ted je tam fotka čtečky a please incorect cosi nebo tak nějak...na funkčnost to nemá vliv ale to starý bylo hezčí :lol: je to aktualizacema nebo sem něco blbě zaškrtl?? při aktualizaci najelo nějaký nastavení...

druhá... na koleji mám internet přes utp kabel, v acces conections přejelo "nastavení", prostě vždy po připojení kabelu projela zelená lišta a zobrazil se ukazatel signálu... ted acces conections reaguje jen na wifi a proxy server nejde, přitom předtím šel přes automatický skript... ted je vyplej úplně, jinak internet nejde

vše se děje po aktualizacích windows a system update, mám něco blbě nastaveno nebo to tak mám nechat a neřešit? :)
Lenovo X220 - Core i5 2520M, 12.5" IPS LED, 8GB RAM, SSD Intel 120 GB, 320 GB HDD


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 54 hostů