Lenovo Thinkpad X220

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
yanca
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 24 úno 2007 18:21

Příspěvekod yanca » 14 zář 2011 17:45

Ghost píše:yanca: tento by teoreticky mohol pasovat http://www.ebay.com/itm/Micro-SATA-1-8- ... 3cb72a5caf udavaju vysku 6mm

Ano, ten tam dám, ale potom to bude to jediné, co bude držet HDD na místě. Kolem disku pak bude spousta volného místa... Leda bych tam fouknul montážní pěnu. ;-) No dobře, něčím to obalil, ale raději bych našel nějaké elegantnější... Každopádně děkuji.

TomasKo
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 246
Registrován: 13 črc 2011 15:11

Příspěvekod TomasKo » 14 zář 2011 23:08

chtěl jsem se zeptat jak jste na tom s lištama na displeji?? levej horni roh trochu odstava a při promnutí slyšitelně vrže... dále při přenášení sem ho chytil dlaní za spodek a opřel se pstama o displej, docela fest se prohnul až sem se lekl, myslim že kdybych chtěl tak bych ho v tom míste dokázal i zlomit :? v tom místě lišta taky odstává nehet za ní dostanu... místo je na úrovni tlačítka zapnutí
Lenovo X220 - Core i5 2520M, 12.5" IPS LED, 8GB RAM, SSD Intel 120 GB, 320 GB HDD

xtonda
občas se tu ukáže
Příspěvky: 34
Registrován: 20 led 2008 23:11

Příspěvekod xtonda » 19 zář 2011 17:53

Tak koukám na cenu nové konfigurace s i7-2620M a 160GB SSD. A přijde mi to tedy jako dost úlet, 13 kKč navíc oproti modelu s i5-2520M a 320GB HDD.

A nebude to jen specifikum českého Lenova. Příplatek za 2620M místo 2520M je u Lenovo US 190 USD (u Dell US 120 USD a to odpovídá i cenám na webu Intelu), příplatky za SSD jsou na tom podobně, u Lenova 360 USD.

A ještě dotaz, dají se někde najít podrobné specifikace jednotlivých konfigurací? To co je na webu Lenovo je docela chabé a na údaje na eshopech bych se docela nerad spoléhal.

Podle zahraničních diskusí mají mít konfigurace s i7 USB 3 port. Těch 13 000 navíc se mi zdá fakt moc a tak bych si rád ověřil jestli za tím není náhodou přeci jen ještě něco.

honzyk2
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 114
Registrován: 22 čer 2009 21:34
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod honzyk2 » 19 zář 2011 18:04

Je tam jiný motherboard s podporou USB 3.0. V procesoru je fakt skok a u HDD take, oboji je vyrazne drazsi. Porovnavat obycejnou 320 HDD s 160 SSD nelze. Priplatek za premiovou konfiguraci? Vyhoda primarniho disku jako SSD je v tom, ze do slotu das 3G modem. Kdyz slot zaplacnes mSATA, je vymalovano a 3G si uzijes tak maximalne pres Express card ci USB.

xtonda
občas se tu ukáže
Příspěvky: 34
Registrován: 20 led 2008 23:11

Příspěvekod xtonda » 20 zář 2011 00:18

Tak jasně že tam je jiná deska nebo něco navíc kvůli podpoře USB 3.0. Spíš sem uvažoval tím směrem že když je USB 3.0 součástí všech (většiny?) modelů s i7, v konfigurátoru se nedá USB 3.0 extra zvolit, tak by ho mohly mít automaticky všechny i7 konfigurace a tedy i ta prodávaná tady. Pak by příplatek $190 za 2620M místo 2520M, když rozdíl cen na webu Intelu i příplatek jinde je $120, měl smysl, těch $70 by bylo za USB 3.0.

Nesrovnávám HDD a SSD technologicky, spíš mi šlo o to, že Lenovo má o dost vyšší příplatky než Dell za podobný upgrade u srovnatelného modelu (E6220). Dokonce za výměnu HDD za SSD si počítají víc než je cena toho SSD.

Jinak koukám, že dneska i5-2520M s 320GB HDD klesla o cca 5 000 na cca 27 000, což už není špatná cena. i7-2620M s 160GB SSD sice klesla o víc než 6 000 ale pořád je za 39 000, což mi přijde dost.

3G modemy do USB mám skoro zdarma z různých akčních balíčků čtyři, takže skoro 3 000 za gobi modul bych stejně asi nedal, takže mi při současné ceně SSD konfigurace přijde lepší vzít tu HDD a vrazit SSD do mSATA.

honzyk2
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 114
Registrován: 22 čer 2009 21:34
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod honzyk2 » 20 zář 2011 00:35

Over si u Lenova, zda ta konfigurace s i7 nema USB 3.0. Podle me by mela mit a jde jen o chybu v popisu.

zivan
stálý uživatel
Příspěvky: 3363
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 20 zář 2011 09:25

xtonda píše:...Lenovo má o dost vyšší příplatky než Dell za podobný upgrade u srovnatelného modelu (E6220). Dokonce za výměnu HDD za SSD si počítají víc než je cena toho SSD.

Pro nakupujici v zahranici, kde je moznost notebook konfigurovat se proto vyplati vybrat co nejmensi disk a pamet. Vetsi HDD a pamet si pak dokoupit jinde.
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, Samsung 850 EVO 500GB + Seagate 1TB 7mm, 12.5" IPS) + Mini Dock Series 3 Plus + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

xtonda
občas se tu ukáže
Příspěvky: 34
Registrován: 20 led 2008 23:11

Příspěvekod xtonda » 21 zář 2011 11:34

Tak mi USB 3.0 nepotvrdili ani z Lenovo CZ (info@lenovo.cz) ani u provozovatele toho nového showroomu v Praze v Galerii Harfa (info@lenovoonline.cz).

Takže buď Lenovo s ČR coby druhořadým trhem vyjebává a nedává USB 3.0 ani do i7 konfigurace a nebo je to totální neschopnost, diletantství a neochota českého zastoupení Lenova a prodejce to zjistit.

Ono se není co divit když některý datasheet to uvádí a jiný ne. viz.

http://shop.lenovo.com/us/ww/pdf/x220_datasheet.pdf
http://support.lenovo.com/en_US/product ... D=PD015812

yanca
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 24 úno 2007 18:21

Re: samovolné zapnutí po hibernaci

Příspěvekod yanca » 21 zář 2011 16:55

yanca píše:Už podruhé se mi stalo, že jsem notebook hibernoval, dal do tašky a pak byl překvapen, že svítila zeleně ikonka disku, větrák fučel a samozřejmě bylo užráno z baterie...


Tak dneska zase... Notes vyndaný z tašky teplý a větrák hučí. Po otevření zeleně svítilo tlačítko zapnutí, ale obraz nenaběhl, a to ani po hození do docku. Musel jsem vypnout a znovu zapnout. Stav baterie 10 %. Notes jsem přitom z tašky vůbec nevyndal, tím pádem ani neotevřel.

Před hozením do tašky jsem ráno napřed zmáčkl tlačítko pro odpojení docku, pak přepnul zobrazení na 'pouze displej' a pak hibernoval přes 'fn + F12'. Až po usnutí a zhasnutí jsem zavřel, vyndal z docku a hodil do tašky. Myslel jsem že tento postup je nejšetrnější, ale evidentně je někde problém.

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7521
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 21 zář 2011 17:31

yanca: skus v cmd line prikaz powercfg –lastwake ak sa ti to zase stane. malo by ti to napisat, ktory device zobudil ntb. pripadne pozri do event logu.

este mozes pozriet, ktore zariadenia v ntb ti mozu zobudit comp a povypinaj ich (prikaz powercfg –devicequery wake_armed, a potom pre konkretny HW v device manageri odskrtnut v "power management" tabe moznost "allow this device to wake up the computer")
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

yanca
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 24 úno 2007 18:21

Příspěvekod yanca » 21 zář 2011 20:49

Ghost píše:ktore zariadenia v ntb ti mozu zobudit comp a povypinaj ich (prikaz powercfg –devicequery wake_armed

Mohla to dělat USB myš (už nemůže - díky za tip). Ale v tomto případě těžko, protože myš mám připojenou k docku.

Koukal jsem do 'Protokol událostí Windows' - Systém a tam vidím zápisy ráno (Systém přechází do režimu spánku; Službě Podpora rozhraní NetBIOS nad protokolem TCP/IP byl úspěšně odeslán ovládací prvek Zastaveno.; Stav služby Podpora rozhraní NetBIOS nad protokolem TCP/IP byl změněn na: Zastaveno) a pak až ve chvíli, kdy jsem notes vyndal z batohu. Mezitím nic, ale to nic sežralo 90 procent baterky a zahřálo počítač. Je mi to opravdu záhada.

demost
občas se tu ukáže
Příspěvky: 63
Registrován: 10 úno 2010 18:04

Příspěvekod demost » 23 zář 2011 15:58

mně něco podobného dělaly na T410 nějaké windowsí featury - něco naplánovaného, už si nevzpomínám. Zapínal se pro změnu v noci (nepravidelně ne podle hodin, což mi byla taky záhada), ale po vypnutí všeho možného už to nedělá.

xtonda
občas se tu ukáže
Příspěvky: 34
Registrován: 20 led 2008 23:11

mSATA

Příspěvekod xtonda » 26 zář 2011 10:35

Instalovali jste si někdo svépomocí mSATA disk do X220? Nebo to radši svěřit servisu?
Naposledy upravil(a) xtonda dne 27 zář 2011 09:33, celkem upraveno 1 x.

zivan
stálý uživatel
Příspěvky: 3363
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 26 zář 2011 11:47

Jo, bez vetsich problemu. Na webu jsou instruktazni videa, vyber "FRU Removals/Replacements", pak "WWAN Adapter" a mas tam dve videa na rozebrani a vymenu :)
http://www.lenovoservicetraining.com/io ... index.html

Jen u SSD nemusis resit anteny a drobny problem jsem mel pri skladani s klavesnici, bylo potreba ji trochu zmacknout dolu u touchpadu a az pak zajela do konce na puvodni misto.
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, Samsung 850 EVO 500GB + Seagate 1TB 7mm, 12.5" IPS) + Mini Dock Series 3 Plus + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

j.matrix
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 430
Registrován: 17 dub 2009 08:40

Příspěvekod j.matrix » 27 zář 2011 08:03

neviem ci ti v x200 pojde taky disk, kedze funguje iba v novych TP
Lenovo ThinkPad T500 , T9400, 6GB RAM, crucial m4 240GB ssd, 4500mhd+3650, LED podsvietenie, 320GB Ultrabay, Win8

Lenovo ThinkPad X201


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti