Thinkpady T420/T520/W520

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
honzyk2
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 114
Registrován: 22 čer 2009 21:34
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod honzyk2 » 13 čer 2011 17:57

Zkus verzi 4 skype. Me dela 5tka spoustu problemu diky Skype, nikoliv diky Lenovu.

AlexSparkler
chodí sporadicky
Příspěvky: 2
Registrován: 13 čer 2011 17:01

Příspěvekod AlexSparkler » 14 čer 2011 19:41

Dik za tip. Nemůžu ale Skype 4ku už nikde sehnat. Dnes jsem zkoušel v okně Zvuk kouknout jak jsou nastavená zvuková zařízení a kleklo to hned jak jsem klepnul do okna na Přehrávání, tak nevím čím to může být. Po restartu to zas jede. Mám W7/64.

mysho
občas se tu ukáže
Příspěvky: 25
Registrován: 09 úno 2011 17:42

Příspěvekod mysho » 14 čer 2011 23:00

recovery si skusil? na thinkpadoch to neni problem a zvykne to vyriesit vela veci...
mimochodom zistil som ze pre vydrz baterie pri surfovani na nete je najlepsie pouzit operu, idealne s cache na ramdisku, ked som pouzival chrome alebo internet explorer vydrzal mi na baterku 5 hodin, s operou 6 a pol
a na nete som z vela zdrojov cital ze v ubuntu vydrzi t420 na baterku skoro dvakrat menej ako vo win 7, tak na zaciatku to tak bolo ale ked som pouzil powertop tak uz mi pise zhruba rovnaku vydrz, zajtra/pozajtra otestujem ci tolko naozaj vydrzi, pouzivam ubuntu natty ale nemam zapnute unity
a v kvalite spracovania sa mi zda o dost horsi ako mamin starsi IBM/Lenovo thinkpad, uz sa mi nezda taky pevny takze podobne ako zdenek - nabuduce to bude dell :)

honti

Příspěvekod honti » 28 čer 2011 07:58

Dobrý den, rozhoduji se mezi T420 a T420s. Chtěl bych se zeptat, jaké jsou možnosti baterií u T420s, vím že na rozdíl od T420 lze použít baterii do ultrabay šachty.

Dá se ale u T420s standartní 6cell baterie nahradit 9článkovou (přesahující tělo notebooku)?

A lze u T420s použít slice baterii připojovanou přes dokovací konektor?

Předem děkuji za odpovědi.

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7529
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 28 čer 2011 09:12

honti: neda a nelze. T420s ma len 6cell primarnu a 3cell ultrabay.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

honti

Příspěvekod honti » 28 čer 2011 09:57

Díky za informace, ještě se zeptám, jak je to s těmi konstrukčními rozdíly (hlavně rollcage ve víku) mezi modely řady T. Dříve se to řešilo na lenovoblogu, informace se tam často měnily. Má teda T420 roll cage ve víku?

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7529
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 28 čer 2011 10:46

roll cage vo veku uz nema ziadny thinkpad. posledne s nimi boli T400/T500. sucasne Tcka maju veko z kompozitu uhlikovymi a sklenenymi vlaknami vyztuzenych plastov (CFRP/GFRP kompozit) a Xka maju sasi zo zliatin magnezia. rozdiel medzi T420 a T420s je len v tom, ze T420 ma z toho kompozitu aj zakladnu a T420s ma zakladnu zo zliatiny magnezia podobne ako Xka. dostatocne odolne su vsetky Tcka. roll cage v zakladni maju vsetky T, W a X od 13,3" uhlopriecky vyssie.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

honti

Příspěvekod honti » 28 čer 2011 11:13

Stran víka díky za vysvětlení. Ale co se týče té základny, tak píšeš, že rollcage (tedy tu klasickou magnesiovou konstrukci) mají včechna T, ale taky píšeš, že T420 má základnu z kompozitu uhlíku a skelných vláken. Jak to teda je?

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7529
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 28 čer 2011 12:28

roll cage je vnutorny magneziovy ram na ochranu internych komponentov, ktory zvysuje odolnost voci prehybaniu
a skruteniu zakladne
Obrázek
samotna zakladna sasi moze byt z ABS plastu, kompozitu alebo magneziovej zliatiny.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

honti

Příspěvekod honti » 28 čer 2011 13:07

Takže srovnání T420 a T420s je tedy takto?
T420: rollcage v základně, povrch základny z uhlíkovo-skelného kompositu, Víko bez rollcage, povrch víka z uhlíkovo-skelného kompozitu

T420s: rollcage v základně, povrch základny ze slitiny magnesia, Víko bez rollcage, povrch víka z uhlíkovo-skelného kompozitu

A ještě, T420 s T520 jsou konstrukčně totožné?

Jirrick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1681
Registrován: 04 pro 2010 19:37

Příspěvekod Jirrick » 28 čer 2011 14:36

zde to můžeš dopodrobna (podrobnější oficiální zdroj neznám) nastudovat http://www.lenovo.com/psref/pdf/tabook.pdf :-)
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7529
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 28 čer 2011 14:42

honti: presne je to takto
T420: veko CFRP/GFRP, zakladna CFRP
T420s: veko CFRP, zakladna zliatina magnezia
T520: veko CFRP/GFRP, zakladna GFRP
+ magneziovy roll cage v zakladni vo vsetkych 3

ale z pohladu bezneho uzivatela su podla mna ovela zaujimavejsie rozdiely vo vahe a rozmeroch ako v materialoch pouzitych na sasi. mensiu vahu a hrubku u T420s oproti T420 okrem vyssej ceny uzivatel "zaplati" napr. aj nizsou kapacitou baterii alebo ulozneho priestoru pre data na HDD/SSD. tym myslim maximalnu vysku primarneho HDD 7mm a ultrabay 9,5mm u T420s vs 9,5mm a 12,7mm u T420. v praxi to znamena, ze do T420 das lubovolny 2,5" HDD/SSD na rozdiel od T420s, kde je v primarnej sachte obmedzeny vyber HDD/SSD na par modelov.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

xarrow
chodí sporadicky
Příspěvky: 13
Registrován: 17 kvě 2011 15:45

intel 310

Příspěvekod xarrow » 12 črc 2011 00:31

Ahoj,
vcera jsem si koupil t420. Nepodarilo se mi ale nainstalovat Win na disk Intel 310. Vytvoril jsem instalacni DVD Product recovery, ale ten mi nabidne vyber jen pro recovery medium. Po next zacne ihned obnovovat puvodni Win na HDD. V BIOSU i ve Win ten intel vidim.

Vladky

WIN na Intel 310

Příspěvekod Vladky » 12 črc 2011 11:44

Ja som to na T520 urobil nasledovne. Pomocou free programu MiniTool Partition Wizard Home Edition vo verzii bootovateľného CD som urobil na 310ku kópiu partícií z HDD SYSTEM_DRV (veľkosť partície som nemenil) a Window7_OS (tu som nechal veľkosť prispôsobiť zvyšku voľného miesta na 310). Potom som nastavil v BIOSe bootovať z 310. Pri nabiehaní si WIN vyžiadali RECOVERY disk kvôli zmene hardweru, tak som im ho dal. Tým si opravili SYSTEM_DRV a bez problémov nabehli.

xarrow
chodí sporadicky
Příspěvky: 13
Registrován: 17 kvě 2011 15:45

Re: WIN na Intel 310

Příspěvekod xarrow » 12 črc 2011 23:02

Jak se vam to podarilo? Ja to zkousel taky. Zkopiruju obe partition, vytvori se mi tam nealokovana cast, priblizne 8 MB. Ale system mi z toho nenajede :-(. Je treba jeste neco nastavit?

Diky


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů