Thinkpady T420/T520/W520

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Almighty
chodí sporadicky
Příspěvky: 13
Registrován: 02 led 2011 00:48

Příspěvekod Almighty » 07 lis 2011 16:26

Koupil jsem si na ebay neoriginální rámeček (přímo na tomhle odkazu) a jsem s ním zatím celkem spokojený. Žádná nalepená pěnová vycpávka se nekoná a vše snad zatím funguje jak má. Možná by mohl sedět v notebooku trochu těsněji (ale je to jen nepatrná vůle směrem nahoru).

Za těch pár korun to vypadá dobře. Plánuji do něj přesunout systémový disk, který nahradí asi Intel 320, ačkoliv původní motivace byla pouze se zbavit otravné mechaniky.

Nějaké fotky pro představu - http://almighty.rajce.idnes.cz/T420_drive_caddy

Na rámečku je modrá dioda, viděl jsem jí svítit akorát bezprostředně po zasunutí do ultrabay, pak už ne (kopírování souboru atp.).
Lenovo T420 [4178-A3G] (1600x900, i5-2520M, 8 GB, NVS-4200M)

Jirrick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1681
Registrován: 04 pro 2010 19:37

Příspěvekod Jirrick » 07 lis 2011 19:22

honti: Při běžné práci stejně rozdíl SATA2 vs. SATA3 nepoznáš, protože se spíš manipuluje s řádově kilobajtovými soubory a tam spíš oceníš rychost seeku, která na propustnosti sběrnice vůbec nezáleží.
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

thirty-six
chodí sporadicky
Příspěvky: 11
Registrován: 06 pro 2010 18:55

Příspěvekod thirty-six » 08 lis 2011 02:40

Ahoj, jak by ste se tvářili na fakt používat jenom SSD? chci si zachovat mechaniku, SSD by bylo 250GB s 2x Win7. Jde mi o to jestli to není riziko mít všechno na jednom SSD disku...

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7529
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 08 lis 2011 09:12

thirty-six: pokial ti kapacita staci tak urcite ano. ja mam v jednom notebooku doma uz len 120GB SSD a na bezne pouzivanie to bohato staci. 256GB SSDcka su na moj vkus este stale dost drahe.

mat data len na jednom SSD/HDD je riziko, nahoda je blbec. Data, o ktore nechces prist, odporucam v kazdom pripade pravidelne zalohovat bud na externy HDD alebo NAS.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8852
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 08 lis 2011 10:15

Ve svém notebooku jsem dlouhé roky měl jen 64GB SSD a na něm všechno (přestože v UltraBay mám adaptér na druhý disk, takže je vložení otázka 10 sekund). Pokud se člověk uskromní, tak se to dá.

Teď tam mám 300GB SSD a taktéž nevidim důvod přidávat druhý disk.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

thirty-six
chodí sporadicky
Příspěvky: 11
Registrován: 06 pro 2010 18:55

Příspěvekod thirty-six » 08 lis 2011 13:12

no mam ještě k dispozici externí HDD 1TB, takže zálohy budou.
jde mi o to jak jsou SSD spolehlivé oproti HDD (životnost - počet zápisů, stabilita). rozumný bude asi taky rozdělit disk na více oddílů (data mimo systém)...

Jirrick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1681
Registrován: 04 pro 2010 19:37

Příspěvekod Jirrick » 08 lis 2011 18:12

Rozdělení na více oddílů u SSD nefunguje: Dokud odchází jednotlivé buňky, tak to (více či méně úspěšně) zachraňuje řadič přeuspořádáním dat a navenek to není poznat. Potom taky může odejít řadič (popř. jiná kritická část disku) a nepřečteš ani bit, protože se disk ani nenahlásí do systému.
Lenovo X1 Carbon Touch



* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

thirty-six
chodí sporadicky
Příspěvky: 11
Registrován: 06 pro 2010 18:55

Příspěvekod thirty-six » 09 lis 2011 07:10

jestli to teda chápu tak rozdělení je možné ale víceméně nemá význam.
pokud ale chci instalovat 2 OS tak disk budu muset rozdělit tak nebo tak...anebo ne?

mravac
občas se tu ukáže
Příspěvky: 68
Registrován: 17 říj 2010 21:49
Bydliště: ZA

Příspěvekod mravac » 09 lis 2011 07:18

Z pohľadu organizácie dát na disku, to rozdelenie disku nemá význam. Ale ak ideš prevádzkovať 2 OS, tak význam má.

Delenie disku na partície má význam vtedy, ak často preinštalovávaš OS. Nemusíš formátovať celý disk, ale iba jednu partíciu. Ja osobne by som SSD disk rozdelil na partície, ak má viac ako 160GB. Disky s kapacitou 40,60 by som nerozdeloval.
Lenovo ThinkPad SL410, Intel C2D T6670, 4GB RAM DDR3, 80GB SSD Intel 320 series + 320GB HDD, Intel 4500MHD, Windows 7 Professional x64

Lenovo ThinkVision L220x, 22", 1920x1200

zivan
stálý uživatel
Příspěvky: 3390
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 09 lis 2011 12:00

A samozrejme musis mit vsechny oddily spravne zarovnane. Vetsinou se resi jen jeden velky.
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, Samsung 850 EVO 500GB + Seagate 2TB 7mm, 12.5" IPS) + Mini Dock Series 3 Plus + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Jirrick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1681
Registrován: 04 pro 2010 19:37

Konečné řešení otvírající se mechaniky

Příspěvekod Jirrick » 13 lis 2011 01:27

Zdravím,
tak dneska mě otvírající se mechanika vytočila takovým způsobem, že jsem se rozhodl jednat:
Z mechaniky jsem "odlouskl" vzhledové čelíčko s tlačítkem. Tlačítko má na druhé straně zhruba dvoumilimetrový trn mačkající kontakt na samotné mechanice. Postupně jsem ho zkracoval až na odhadem 3/4 mm a je po problému :idea: :-)
Na běžné dotyky při přenášení je nyní mechanika zcela imunní a na otevření je třeba se soustředit a opravdu cíleně zatlačit.

Doufám, že tato úprava pomůže i vám :-)
Lenovo X1 Carbon Touch



* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

JakHam
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 200
Registrován: 25 zář 2008 18:48

Příspěvekod JakHam » 06 pro 2011 11:58

Huh?

Chtěl jsem si objednat právě W520 a koukám nikde není.... Vyprodáno? Budou ještě, nevíte?
Lenovo ThinkPad X230 IPS
Lenovo ThinkPad T500 - rip

Elektron
chodí sporadicky
Příspěvky: 1
Registrován: 20 pro 2011 18:39

Příspěvekod Elektron » 20 pro 2011 18:44

Take hledam, nebo alespon T520 s full HD, potreboval bych ho jeste letos, nevidel nekdo nekde skladem prosim?

binary
chodí sporadicky
Příspěvky: 1
Registrován: 12 led 2012 21:10

Příspěvekod binary » 12 led 2012 21:13

Dobry den,

mam notebook t420 a chcel by som sa Vas opytat ci niekto zaznamenal vrzganie pri otvarani popripade zatvarani veka displeja?
Zo zaciatku som si myslel, ze toto vrzganie prestane, ale mam taky pocit, ze sa deje prave opacny proces.

Rossi46
občas se tu ukáže
Příspěvky: 23
Registrován: 24 bře 2007 10:07
Bydliště: Klášterec nad Ohří

Příspěvekod Rossi46 » 15 led 2012 16:49

binary: Hoj, u me nastalo vrzani az kdyz sem si cistil viko displeje nejakym cisticim sprejem a dostalo se to do pantu...

Vyresil sem si striknutim WDcka(olej) do pantu a je po vrzani ;-)
V servisu by udelali to same!
Lenovo ThinkPad T420,Core i7-2620M, 8GB RAM 1333MHz DDR3,nVidia NVS 4200M/Intel HD Graphics 3000,WXGA++(1600 x 900),500GB 7200rpm HDD, 9-cell battery,TP Mini Dock Series 3,Samsung S24A350H


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 hostů