Thinkpady T420/T520/W520

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Vladky

Re: WIN na Intel 310

Příspěvekod Vladky » 13 črc 2011 00:37

xarrow píše:Jak se vam to podarilo? Ja to zkousel taky. Zkopiruju obe partition, vytvori se mi tam nealokovana cast, priblizne 8 MB. Ale system mi z toho nenajede :-(. Je treba jeste neco nastavit?

Diky

Ja mám na 310ke len dve particie: SYSTEM_DRV a Windows7_OS.
Ale ešte navrhujem skontrolovať a prípadne nastaviť partíciu SYSTEM_DRV na ACTIVE a PRIMARY, particiu Windows7_OS na PRIMARY.
Nastavenie tiez cez MiniTool.

Nejaké zložitejšie veci som nerobil, to by som si pamätal. Sám som bol prekvapený, že mi to išlo bez problémov. Momentálne neviem viac poradiť.

Tak nech sa to podarí.

xarrow
chodí sporadicky
Příspěvky: 13
Registrován: 17 kvě 2011 15:45

Re: WIN na Intel 310

Příspěvekod xarrow » 13 črc 2011 12:32

Ahoj,
diky moc za rady. Nakonec jsem to vcera v noci udelal tak, ze jsem vyndal HDD, nainstaloval system z recovery na SSD intel, sloucil partisny na HDD a nechal tam jen recovery a uz to frci :-).

xarrow
chodí sporadicky
Příspěvky: 13
Registrován: 17 kvě 2011 15:45

RAM

Příspěvekod xarrow » 14 črc 2011 11:03

Jeste bych mel jeden dotaz. V T420 je 1 slot zaplnen 4GB RAM. Mam za to ze je pod klavesnici a je nejakeho "nestandardniho" formatu. Rad bych si koupil dalsi 4GB.
Mate uz nekdo rozsireno? Jakou RAM jste prikoupili (typ a vyrobce)? Provadel nekdo nejaky testy jak tyto RAMky spolupracuji?

Dekuji

Jirrick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1681
Registrován: 04 pro 2010 19:37

Příspěvekod Jirrick » 14 črc 2011 11:20

proč by měl být nestandardní? je to normální SO-DIMM DDR3 1333MHz
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

xarrow
chodí sporadicky
Příspěvky: 13
Registrován: 17 kvě 2011 15:45

RAM

Příspěvekod xarrow » 14 črc 2011 11:48

tak asi mylka, nekde jsem cetl ze ma nejaky mensi format.
Ale to neni az tak dulezite :) To je ted pro me to jakou pamet tam mam strcit :-)

Jimm98y
občas se tu ukáže
Příspěvky: 47
Registrován: 25 kvě 2008 17:47

Příspěvekod Jimm98y » 18 črc 2011 14:13

Nezkoušel jste někdo náhodou připojit k novým ThinkPadům monitor s podporou 3D (120Hz)? Vím, že přenos 3D obrazu ve Full HD rozlišení je podporován až u DisplayPortu 1.2, ale žádné specifikace nikde neuvádějí, jakou verzí DisplayPortu jsou nové ThinkPady vybaveny.
Lenovo ThinkPad W520 15.6" 1920x1080, Intel Core i7-2820QM 2.3GHz, nVidia Quadro 2000M 2GB, Kingston 16GB 1600MHz RAM, Crucial m4 256GB SSD, WD Blue 1TB 5400rpm HDD, Gobi 3000, Mini Dock Plus 3, Windows 8.1 Pro 64bit

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7529
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 18 črc 2011 14:55

predpokladam, ze Tx20 maju podporu Displayportu 1.1a vzhladom na to, ze Intel HD 3000 resp. chipset QM67 podporuje HDMI 1.4 a Displayport 1.1a. Aku verziu podporuju Nvidie sa mi nepodarilo najst.

3D asi pojde len cez HDMI na Sandy Bridge Edge resp. X1 kde Lenovo uvadza verziu HDMI 1.4 resp. 1.4a.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

Jimm98y
občas se tu ukáže
Příspěvky: 47
Registrován: 25 kvě 2008 17:47

Příspěvekod Jimm98y » 18 črc 2011 22:15

U Tx20 máte nejspíš pravdu, vzhledem k podpoře Hybrid Optimus (využití dedikované a integrované GK současně pro připojení až tří monitorů) to dává smysl. W520 ale Hybrid Optimus nepodporuje a k integrované grafice je připojen evidentně jen displej notebooku, což má za následek mimo jiné to, že při připojení externího monitoru je vždy aktivní dedikovaná GK a přepínání grafik tak přestane fungovat (DisplayPort i D-SUB jsou připojeny dle ovládacího panelu nVidia jen k ní). Samotná nVidia podle neověřených zdrojů DisplayPort 1.2 podporuje, ale implementace je prý na uvážení výrobce notebooku :(
Lenovo ThinkPad W520 15.6" 1920x1080, Intel Core i7-2820QM 2.3GHz, nVidia Quadro 2000M 2GB, Kingston 16GB 1600MHz RAM, Crucial m4 256GB SSD, WD Blue 1TB 5400rpm HDD, Gobi 3000, Mini Dock Plus 3, Windows 8.1 Pro 64bit

mysho
občas se tu ukáže
Příspěvky: 25
Registrován: 09 úno 2011 17:42

Příspěvekod mysho » 22 zář 2011 13:57

da sa niekde kupit nejaka "zaslepka" namiesto dvd mechaniky thinkpadu t420i?
alebo da sa nastavit aby sa tym tlacitkom na mechanike mechanika neotvarala?

prisiel som s notebookom na vysoku skolu a neskutoske ma stve ze pri kazdom prenasani sa mi otvori mechanika, hlavne ked sa otvori v ruksaku kde sa moze zlomit

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8850
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 22 zář 2011 14:09

mysho: Vypnout přímo nejde... a je to otravné, taky se mi to pořád otevíralo. Je divné, že v poslední době se mi tohle dělo s více business notebooky různých výrobců. Buď od sebe kopírujou blbosti, nebo je to velká náhoda.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

mysho
občas se tu ukáže
Příspěvky: 25
Registrován: 09 úno 2011 17:42

Příspěvekod mysho » 22 zář 2011 14:30

a predava sa nejaka zaslepka? nieco ako to co byva v expresscard slote?
ako si to riesil ty?

Jirrick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1681
Registrován: 04 pro 2010 19:37

Příspěvekod Jirrick » 22 zář 2011 14:38

Napadá mě jedno řešení. Čelní štítek mechaniky je vždy oddělávací (mechaniky používá víc výrobců, jen se tomu vymění to čelo, aby to pasovalo ke konkrétnímu ntbku), takže by ho mělo stačit oddělat, vypraparovat (popř. zalepit) ten čudlík, který promačkává spínač na těle mechaniky a zase přiklopit čelní štítek. Budeš tak mít funkční mechaniku, která se náhodně neotevře. Otvírání bys potom musel řešit buď SW nebo nějakým užším předmětem.
Lenovo X1 Carbon Touch



* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7529
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 22 zář 2011 14:42

mysho: ja viem o zaslepkach len pre 9,5mm Slim Ultrabay (PN 13N5108 alebo 62P4331). napr. http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-UltraBay- ... 0540462840 napriek tomu, ze s vynimkou T420s a Ultrabase docku uz maju vsetky Thinkpady 12,7mm Enhanced Ultrabay tak Lenovo predava prislusenstvo len pre Slim verziu Ultrabay. podobne je to aj s adapterom pre HDD. mozes pouzit aj Slim verziu v T420 ale budes tam mat 3mm medzeru.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

Almighty
chodí sporadicky
Příspěvky: 13
Registrován: 02 led 2011 00:48

Příspěvekod Almighty » 22 zář 2011 14:56

Řeším stejný problém. Co třeba nějaký neoriginální "ebay" drive caddy bez disku? Koukal jsem že jsou k dispozici i 12,7mm verze, má někdo nějaké osobní zkušenosti (jak to lícuje atp.)?
Lenovo T420 [4178-A3G] (1600x900, i5-2520M, 8 GB, NVS-4200M)

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7529
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 22 zář 2011 16:04

Almighty: aj to je moznost. na ebay by sa mozno dala najst aj 12,7mm zaslepka.

btw tiez by ma zaujimalo ako by tento adapter sedel. za tyzden snad mi uz konecne dojde objednany W520 a budem to musiet riesit ked mi bude vadit ta medzera na originalnom HDD adapteri od Lenova (ten by som potom dal do T410). co som pozeral NBR fora tak niektore tieto "12,7mm" ebay adaptery maju na len na slim verzii nalepenu ciernu penu na upchatie tej medzery. :?
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 hostů