Spotřeba Thinkpadů a Win7 (hlavně T500)

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Sheep-Master
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 321
Registrován: 21 čer 2009 23:17

Re: TP x200s

Příspěvekod Sheep-Master » 17 kvě 2010 16:23

termit_draq píše:ja mam v idle 8,5W s W7, ale na prckovi (x200s)... Nevim, jak moc je to vypovidajici o W7, ale pro info...

na X200s nemáš dedikovanou grafiku a je to celý postavený na úsporný platformě takže můžeš bejt v klidu :)

Jakoob píše:Ahoj,
tak jsem bohužel zjistil, že se mě problém se zvýšenou spotřebou týká také....

to docela brzo :lol:
Lenovo W500 + Win 7 ultimate

termit_draq
chodí sporadicky
Příspěvky: 11
Registrován: 26 bře 2010 14:01

Re: TP x200s

Příspěvekod termit_draq » 17 kvě 2010 18:18

Sheep-Master píše:na X200s nemáš dedikovanou grafiku a je to celý postavený na úsporný platformě takže můžeš bejt v klidu :)


Ja si nestezoval. :D Jen jsem pridal svou trosku do mlyna diskuse Thinkpady vs. spotreba ve W7. Ale chapu, ze od T500 jsem ponekud dal...

majkicimo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 44
Registrován: 05 lis 2012 17:34

Příspěvekod majkicimo » 05 lis 2012 18:18

cez aky program pozerate kolko to zerie?diky

Jakoob
chodí často
Příspěvky: 833
Registrován: 14 bře 2007 18:00
Bydliště: Kousek od Prahy

Příspěvekod Jakoob » 05 lis 2012 18:24

Na ThinkPadu (T, X, W) přes program Power Manager - záložka Battery - položka Wattage
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8844
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 05 lis 2012 18:29

Nicméně ten power manager od lenova se kolikrát přiblble animuje, že to pak zvedá měřenou spotřebu. Já to raději měřím battery barem.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

j.matrix
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 430
Registrován: 17 dub 2009 08:40

Příspěvekod j.matrix » 06 lis 2012 08:39

hej ked zapnem power manager tak vzdy v taskmanageri pozeram ze o kolko sa zvysi zatazenie procesoru ale potom celu spotrebu ukazuje zbytocne vysoku. Ale odkedy mam 9clankovu baterku tak ju moc neriesim, vydrzi mi celu cestu vlakom(aj s tradicnym meskanim 8) a nemusim mat ani najnizsi jas ako dakedy.
Lenovo ThinkPad T500 , T9400, 6GB RAM, crucial m4 240GB ssd, 4500mhd+3650, LED podsvietenie, 320GB Ultrabay, Win8

Lenovo ThinkPad X201

majkicimo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 44
Registrován: 05 lis 2012 17:34

Příspěvekod majkicimo » 06 lis 2012 10:26

ahojte,ja mam 20,33W na R60 je to normalne ?a na T400 14W
P.S co je idle? :shock:

pm
občas se tu ukáže
Příspěvky: 78
Registrován: 16 bře 2012 17:24

Příspěvekod pm » 07 lis 2012 06:42

idle? to vim. mrkni SEM

ale ted vazne. par dni pozoruju tvoje prispevky /co dotaz to perla/ a nejsem si jist - trollis nebo to myslis vazne?
W500

DeLong
chodí často
Příspěvky: 575
Registrován: 07 lis 2009 22:25

Příspěvekod DeLong » 07 lis 2012 09:54

tiez mam s tymto problem, po preinstalovani mi to zacalo blbnut, vsetko vypnute a jas minimum a spotreba 15W (edge E530- i5, GT630m/HD4000) predtym som mal aj 8 alebo 9W max 10W pri setriacom rezime.

majkicimo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 44
Registrován: 05 lis 2012 17:34

Příspěvekod majkicimo » 07 lis 2012 20:19

netrollim,normalne sa pytam.
Lenovo R60-T5500,4GB ram,120 SSD-Samsung EVO,intel 950 gpu
Lenovo T400-P8600,6GB ram,120 gb SSD-intel 520 ,intel 4500 gpu,dock,3+9+9 cell
Lenovo T420-i5-2520M,8GB ram,256 SSD-850 pro samsung,Intel3000 gpu,dock,(9 cell PANASONIC)+9 cell Sanyo )

Jakoob
chodí často
Příspěvky: 833
Registrován: 14 bře 2007 18:00
Bydliště: Kousek od Prahy

Příspěvekod Jakoob » 07 lis 2012 23:44

majkicimo píše:P.S co je idle? :shock:


vysvětlení najdeš tady (dole v "adjective"): http://translate.google.com/#en/sk/idle a pak tady http://en.wikipedia.org/wiki/Idle

Příště zkus prokázat trochu snahy a hledat nejdřív na internetu, protože pokud se ptáš na takto elementární věci, pak nemůžeš od zbytku očekávat příliš přívětivé reakce.
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15

Damianus
_-=*Open Source*=-_
Příspěvky: 2351
Registrován: 14 pro 2007 02:54
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Damianus » 30 kvě 2014 21:44

aktualně používám T500 jako server :) tž bez wifi a lcd, s jakou spotřebou můžu asi teda počítat? Vytížený moc neni. Měřák bohužel nemám :?

cpu P8700
Jedinou pravdou je, že všichni lžou
Můj weboblogo něco about IT and something viz. tlačítko WWW Miláček Lenovo X220
MSI GX600 -> Lenovo T500 -> Lenovo X220 -> Asus Zenbook prime -> Lenovo X220

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8844
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 30 kvě 2014 22:09

~15 Wattů.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Rimmsi
chodí sporadicky
Příspěvky: 11
Registrován: 22 srp 2014 14:04

Příspěvekod Rimmsi » 30 srp 2014 08:25

Na mojí T60(T2400, ATIX1300) mám v idle 18-20W.


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů