Spotřeba Thinkpadů a Win7 (hlavně T500)

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Warhawk
chodí často
Příspěvky: 524
Registrován: 13 úno 2007 14:39

Spotřeba Thinkpadů a Win7 (hlavně T500)

Příspěvekod Warhawk » 19 bře 2010 16:30

Pánové nakopněte mě, kde je zase problém, ale sedím na nádraží a mám chuť hodit celou slavnou T500 pod vlak.

- Co dělám špatně, když mi TP žere 18W při nastaveném neúspornějším profilu ? Grafiky tady připínám jak tele a nic se neděje. Jedinná moje kratochvíle je připojení k WiFi

- Otázka 2 - proč mi Win7 řeknou, že se k uvedené WiFi nedá připojit (diagnostika = nula) a telefon (e71) bez problémů připojím ihned a načte se mi Web ?

Systém jsem přeinstaloval načisto, všechny "soubory" (u jiných firem se tomu říká ovládače) nahrány pomocí system update (teda jen tu polovinu co to najde). Zbytek ručně.

PS: Je to docela k smíchu, že tady sedím pll hodiny, dvakrát jsem to musel restartovat aby se mi vůbec grafiky přeply a nějak se připojil k netu. Zlatý můj starý asus. Sempron, 4 hodiny baterky... chjo

Sheep-Master
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 321
Registrován: 21 čer 2009 23:17

Příspěvekod Sheep-Master » 19 bře 2010 19:26

už se to řeší vevedlejší sekci
1)jestli máš jas na max, zaplou wifi a blootooth tak těch 18W na integrovku je OK, já s polovičním jasem,zaplou wifi vydržím plehce přes 4 hodky a spotřebu to má okolo 15W
2)nemůže bejt někde problém v acess conection?
3)grafiky lze přepnout pokud v pozadí neběží žádná 3D aplikace/video
Lenovo W500 + Win 7 ultimate

lukycrust
chodí často
Příspěvky: 743
Registrován: 24 dub 2008 08:33
Bydliště: Vranov n/T

Příspěvekod lukycrust » 19 bře 2010 21:09

a nájde ti vôbec sieť a nepripojí,alebo ti nenájde žiadnu sieť...
mne sa raz stalo,že mi access connection tak zblblo,že mi nevedelo nájsť,žiadnu sieť...mohol som nad tým rozmýšľať,jak blb...a stačilo len preinštalovať driver :lol:
Lenovo ThinkPad R500(intelGMA) + Advanced MiniDock
HP EliteBook 8540p(3y NBD) + HP Advanced Docking Station

Warhawk
chodí často
Příspěvky: 524
Registrován: 13 úno 2007 14:39

Příspěvekod Warhawk » 19 bře 2010 21:30

No probém je v tom, že já Acces connections vůbec nepoužívám. Ta síť šla vidět, ale W7 vypsala "could not connect" a fertig.
Jinak ve vlaku jsem se naštval a vypnul grafiky v Biosu a při přehrávání filmu jsem byl na 15W, při IDLE 10W. Takže pořád tentýž problém (spotřeba je tedy vyšší nejen při probuzení z hibernace).
Ach jo.

Sheep-Master
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 321
Registrován: 21 čer 2009 23:17

Příspěvekod Sheep-Master » 19 bře 2010 21:37

to cheš říct že s vistou nebo XP si měl předtim při filmu pod 15W a v iddle pod 10???
Lenovo W500 + Win 7 ultimate

Warhawk
chodí často
Příspěvky: 524
Registrován: 13 úno 2007 14:39

Příspěvekod Warhawk » 19 bře 2010 22:31

Nene, právě 10W a 15W je to co jsem míval dříve s Vistou. Teď s W7 mívám 18W při idle, což me zrovna neuspokojuje.
Jak jsem řekl, stačilo vypnout přepínatelné grafiky v BIOSu. Vím, že problém je (viz druhé téma) při obnově z režimu slpeep nebo hibernace. Jenže teď mě to blbne i při normálním zapnutí s přepínatelnou grafikou.

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8844
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 20 bře 2010 09:08

18W v idle je docela dost a normální to neni určitě. Poradit nemůžu, můj ThinkPad žere (naštěstí) v idle 7W.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Sheep-Master
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 321
Registrován: 21 čer 2009 23:17

Příspěvekod Sheep-Master » 20 bře 2010 09:38

tak sem taky ted zkoušel spotřebu idle a pochvíli když se mi stmaví displej tak to žere 8,5W, (veškerá komunikace vypnutá), to by mělo být OK vzhledem k R61 Swarma. mám tam žravější procesor T9400 a 7200ot HDD
Lenovo W500 + Win 7 ultimate

Bajdik

Příspěvekod Bajdik » 20 bře 2010 10:42

Hodlá něco Lenovo dělat s tím problémem "žraní" z hibernace/režimu spánku/zapnutí? Prostě ten bug, kdy jdou obě grafiky najednou -> je potřeba přepnout z Intel na ATI a zpět, tu bude navěky? OMFG!

Michelinn
občas se tu ukáže
Příspěvky: 41
Registrován: 13 zář 2008 12:20

Příspěvekod Michelinn » 20 bře 2010 13:40

Bajdik píše:Hodlá něco Lenovo dělat s tím problémem "žraní" z hibernace/režimu spánku/zapnutí? Prostě ten bug, kdy jdou obě grafiky najednou -> je potřeba přepnout z Intel na ATI a zpět, tu bude navěky? OMFG!


Dotaz bych spíš směroval na podporu Lenovo než sem. :lol: Chápu všechny vaše rozhořčení, ale vězte, že nejste sami, komu se to nelíbí http://forums.lenovo.com/t5/T400-T500-a ... 489/page/5
Lenovo TP T500 - P8600, ATI 3650, 8 GB DDR3, SSD Intel 320, Win 7 Prof. 64bit,

Jakoob
chodí často
Příspěvky: 833
Registrován: 14 bře 2007 18:00
Bydliště: Kousek od Prahy

Příspěvekod Jakoob » 15 kvě 2010 23:42

Ahoj,
tak jsem bohužel zjistil, že se mě problém se zvýšenou spotřebou týká také....přemýšlím, jak celou situaci vyřešit. Už jste se někdo obrátil přímo na Lenovo?

V krajním případě prostě notebooku 3x vyreklamuji se stejnou závadou a pak si nechám vrátit peníze, ikdyž radši bych to jen opravil....
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15

j.matrix
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 430
Registrován: 17 dub 2009 08:40

Příspěvekod j.matrix » 16 kvě 2010 15:40

tak ja mam v idle spotrebu 8,2, ked je vsetko na minime. Normalne okolo 11 ( pozeranie filmu). Zajtra davam nazad visty ( koniec test. 60dnovej verzie) tak som zvedavy
Lenovo ThinkPad T500 , T9400, 6GB RAM, crucial m4 240GB ssd, 4500mhd+3650, LED podsvietenie, 320GB Ultrabay, Win8

Lenovo ThinkPad X201

Jakoob
chodí často
Příspěvky: 833
Registrován: 14 bře 2007 18:00
Bydliště: Kousek od Prahy

Příspěvekod Jakoob » 16 kvě 2010 15:51

No ja se normalne taky pohybuju mezi 8-11 W ale obcas to skoci na 16 W, vcera dokonce neco kolem 20 W....

Pomuze az prepnuti na ATI a pak zase zpatky. :evil:
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15

termit_draq
chodí sporadicky
Příspěvky: 11
Registrován: 26 bře 2010 14:01

TP x200s

Příspěvekod termit_draq » 17 kvě 2010 10:26

ja mam v idle 8,5W s W7, ale na prckovi (x200s)... Nevim, jak moc je to vypovidajici o W7, ale pro info...

Michelinn
občas se tu ukáže
Příspěvky: 41
Registrován: 13 zář 2008 12:20

Příspěvekod Michelinn » 17 kvě 2010 11:48

Jakoob píše:Ahoj,
tak jsem bohužel zjistil, že se mě problém se zvýšenou spotřebou týká také....přemýšlím, jak celou situaci vyřešit. Už jste se někdo obrátil přímo na Lenovo?

V krajním případě prostě notebooku 3x vyreklamuji se stejnou závadou a pak si nechám vrátit peníze, ikdyž radši bych to jen opravil....


Asi by koukali, kdyby jsme se všichni rozhodli pro reklamaci :evil: Taky mě zneklidňuje poněkud laksní přístup supportu Lenova k tomuhle problému
Lenovo TP T500 - P8600, ATI 3650, 8 GB DDR3, SSD Intel 320, Win 7 Prof. 64bit,


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 hostů