Win 7 + Vista - legální přechod mezi 32b a 64b verzí

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Sheep-Master
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 321
Registrován: 21 čer 2009 23:17

Příspěvekod Sheep-Master » 04 dub 2010 12:25

Ja mam verzi Ultimate. Pro ty česká verze existuje ne? takže serial by měl fungovat jak pro 32 tak 64.Chystám se na přechod v blízké době. Jen co upgraduju na 4GB RAM.
Lenovo W500 + Win 7 ultimate

j.matrix
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 429
Registrován: 17 dub 2009 08:40

Příspěvekod j.matrix » 04 dub 2010 19:59

ked som prechadzal z visty 32 business na 64 tak tiez neexistoval cesky ekvivalent a vyzera to tak ze pri sedmicke je to rovnake. Takze iba anglicky
Lenovo ThinkPad T500 , T9400, 6GB RAM, crucial m4 240GB ssd, 4500mhd+3650, LED podsvietenie, 320GB Ultrabay, Win8

Lenovo ThinkPad X201

Sheep-Master
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 321
Registrován: 21 čer 2009 23:17

Příspěvekod Sheep-Master » 05 dub 2010 16:29

a co downgrade na Home Premium 64? ty v češtině jsou...
Lenovo W500 + Win 7 ultimate

jajinek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 106
Registrován: 27 led 2010 18:40
Bydliště: Sokolov
Kontaktovat uživatele:

Re: Win 7 + Vista - legální přechod mezi 32b a 64b verzí

Příspěvekod jajinek » 11 dub 2010 11:30

danikf píše:Ja bych jen podoktnul, ze prechod z Win7Prof CZ 32bit na 64bit je nemozny, protoze (dle vyjadreni og jako lenovo partnera) nejsou pro ceske win7prof ve verzi x64 recovery media k dispozici.

Takze bud eng nebo nevim :-) Klic ze stitku mi na cistou instalci nefunguje ...

Danik


klic ze stitku funguje (je treba mit opravdu cistou OEM verzi - ne nejaky warezovy img) popr. instalovat recovery ENG a lokalizovat pak do CZE (coz je v rozporu s legalnosti stejne tak, jako instalaci pomoci OEM medii). Predpokladam ze downgrade na HP neni v zajmu uzivatele - prijde o fce.
Lenovo ThinkPad R400 | Win 7 Pro | 4čl. + Ultrabay III | ½ WWAN | Dicota Classic Square
Windows Mobile Training - Specialist & Small Business Retail Specialist / since 2k7
Lynx service center technician Cheb

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7520
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 11 dub 2010 13:10

jajinek: nemaju W7 uz len jedno medium pre 32bit a jedno medium pre 64bit? verzia sa afaik urci podla zadaneho produktoveho kluca.
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

jajinek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 106
Registrován: 27 led 2010 18:40
Bydliště: Sokolov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jajinek » 11 dub 2010 14:28

To plati u edic. U 32b vs. 64b pokud vim, to tak neni... bavime se ale o OEM.
Lenovo ThinkPad R400 | Win 7 Pro | 4čl. + Ultrabay III | ½ WWAN | Dicota Classic Square
Windows Mobile Training - Specialist & Small Business Retail Specialist / since 2k7
Lynx service center technician Cheb

Sheep-Master
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 321
Registrován: 21 čer 2009 23:17

Příspěvekod Sheep-Master » 15 dub 2010 21:51

nenašla by se dobrá duše která by mi uploudovala image originálního DVD OEM Win7 Ultimate 64bit CZ? marně hledám na forech, a bud už je to smazaný nebo sou ty verze aktivovaný... :cry:
chci přejít z originálních 32bit ultimate na 64, otázka tedy jestli tam ten klíč bude pasovat?
Lenovo W500 + Win 7 ultimate

Wodka
občas se tu ukáže
Příspěvky: 75
Registrován: 03 lis 2009 15:27

Příspěvekod Wodka » 04 čer 2010 12:01

Poptával jsem recovery DVD na Win7 Prof 64bit a setkal jsem se s těmito odpověďmi:

1) nejde to;
2) recovery máme, ale Lenovo nám zakazuje je dál šířit. Porušovali bychom tím zákon.
3) Jde to, ale jen mezi stejnými jazyovými verzemi, tj. nelze měnit jazyk. (já mám verzi prof, na tu v 64 bitech česká verze není). (=Info z kts.cz, kde by cena byla 490 Kč bez DPH.)
4) jde to, pošlou mi to - ale anglickou verzi. Nejlevnější je intertech.cz (450Kč bez DPH), pak pcnet.cz (600Kč bez dph) a nejdražší bitservis.cz (750 Kč bez DPH).

Vzhledem k tomu, že servisy občas pošlou i to co nemají (neměly by), jsem na pochybách, jestli je opravdu legální si ta recovery 64bit nainstalovat. Co myslíte?
HP Zbook 14u G4 i7-7500U / 16GB DDR4 + HP 8GB 2400MHz DDR4 SODIMM Memory/512GB G2 m.2 NVME MLC/14'' FHD/AMD Firepro W4190 2GB+Intel HD620/Win 10 Pro + WD BLUE SSD WDS100T1B0A 1TB SATA/600 7mm

tjurny
chodí sporadicky
Příspěvky: 10
Registrován: 25 kvě 2010 23:32

Příspěvekod tjurny » 01 črc 2010 18:35

Mam T400s a rad bych testnul naistalovat Win 7 Profesional ENG x64 z klasicke ms instalace. Co myslite bude to legalni ? Bude fungovat licencni klic ?
P.S jak funguje recovery u lenova ? Vypalim recovery oddil na dvd ? Potom v biosu boot from DVD a laduju dvd ?
Ptam se kdyby se neco nepovedlo.
drive "IBM ThinkPad T40p" nyni "Lenovo ThinkPad T400s"

tjurny
chodí sporadicky
Příspěvky: 10
Registrován: 25 kvě 2010 23:32

Příspěvekod tjurny » 02 črc 2010 11:33

tjurny píše:Mam T400s a rad bych testnul naistalovat Win 7 Profesional ENG x64 z klasicke ms instalace. Co myslite bude to legalni ? Bude fungovat licencni klic ?
P.S jak funguje recovery u lenova ? Vypalim recovery oddil na dvd ? Potom v biosu boot from DVD a laduju dvd ?
Ptam se kdyby se neco nepovedlo.

Tak sem to zkusil a licencni klic nepasoval :-( alspon sem si vyzkousel recovery proceduru.
drive "IBM ThinkPad T40p" nyni "Lenovo ThinkPad T400s"

klk2
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 03 črc 2010 11:18

Příspěvekod klk2 » 04 črc 2010 22:08

Zdravim vsechny debatujici.
Prominte, ale v urcutych aspektech se v tomto vlaknu resi podle mne blbosti. Vse , co zde resite je naprosto jasne napsano na webu Lenova. Prechod ve Win seven mazi verzi 32 a 64 bit Lenovo umoznuje. Zakoupeni recovery dvd je taktez jasne popsane kdo a na co ma narok (dle verze a typu ntb) . Recovery s duverou doporucuji, i kdyz se za ne musi zaplatit, protoze to co prislo od Lenova v ramci upgrade z Visty na 7 je propadak ze strany dodavatele.
Ofiko co vim , Lenovo na ntb instaluje Seven techto typu: Home premium a Profi. U home je to blbe, protoze jsem mel ntb zakoupeny v Anglii a tedy z verze sys tedy nemate narok na CZ lokalizaci. Veselejsi je to pro uzivatele s licenci na Profi, jednoznacne i dle MS mate narok na jazykove balicky. Legalita je tudiz jasna....

Rad uvitam i pranyr za muj prispevek
:roll:

wern_er
chodí často
Příspěvky: 1129
Registrován: 10 kvě 2007 12:35

Příspěvekod wern_er » 14 kvě 2012 19:44

Nemohla by mi nějaká dobrá duše nasdílet Recovery Media pro Windows Vista Business 64bit? Rád bych upgradoval RAM a tedy i 32bit OS (Windows Vista Business 32bit) na mé T61.
TP T61 7664-18G, 2x2GB RAM 800MHz, Intel SSD 330 180GB, Advanced Mini-Dock
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD

kissman
občas se tu ukáže
Příspěvky: 50
Registrován: 29 pro 2006 00:44

Příspěvekod kissman » 08 říj 2012 20:15

A opravdu je potreba cpat z recovery? Nepostaci ti OEM hashem overeny obraz z netu?
TP Edge E430 | i5 3210m | 8GB | 128GB A-Data mSATA SSD | 750GB HDD | nV 630m 2GB | Windows 8 Pro (legal)


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti