Thinkpady T410/T510/W510

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
sirius1983
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4680
Registrován: 24 úno 2007 19:59
Bydliště: Všude dobře tak co doma...

Příspěvekod sirius1983 » 11 lis 2010 20:08

Jestli jsou ty notebooky v alze nebo mironetu nevím, už jsem tam dlouho nebyl. Nicméně není problém si domluvit návštěvu v centrále nebo pobočce HP, kde ti notebook předvedou. Jde jen o to nemít línou hubu, ale je to každého věc, jestli chce kupovat zajíce v pytli nebo ne.
T420, X31
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.

kukin
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 136
Registrován: 12 srp 2006 14:54
Bydliště: Doma, zpátky v ČR

Příspěvekod kukin » 11 lis 2010 20:28

sirius1983 píše:Abych řekl pravdu, nechápu jednu věc, každou chvíli se tu objev někdo, kdo komentuje, co ho u thinkpadu překvapilo. Copak vy se na ten notebook nejdete někam podívat něž si ho koupíte? Podle mě je kupovat něco za desítky tisíc naslepo jen tak z eshopu pěkně hloupý nápad, takže následná nespokojenost s některými věcmi na novém notebooku je jen chybou toho, kdo si něco koupí, aniž by to před tím držel v ruce.


Třeba taky proto, že člověk kupuje několikátý ThinkPad v řadě, a už je tak nějak zvyklý.
Po nás potopa!

demost
občas se tu ukáže
Příspěvky: 63
Registrován: 10 úno 2010 18:04

Příspěvekod demost » 13 lis 2010 14:27

prohlídnutí v prodejně a několikaměsíční používání se nedá srovnávat. V prodejně těžko zkusíte teploty v zátěži, zvuk větráku taky moc slyšet nejde, zpracování je dost věcí kusu (viz třeba forum.thinkpad kde si kazdej stezuje na neco jinyho), delší práce a software už vůbec...

sirius1983
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4680
Registrován: 24 úno 2007 19:59
Bydliště: Všude dobře tak co doma...

Příspěvekod sirius1983 » 14 lis 2010 17:28

no tak mechanický zpracování si snad jde zhodnotit dostatečně. Jestli se při prvním osahání prohývá víko, vlní displej a palmrest skřípek při každém položení rukou na klávesnici, tak mi něco říká, že to tak asi do budoucna i zůstaně. Co se ýše třeba hlučnosti, tak je to trochu problematičtější, ale pokud člověk narazí na dobré prodejce, nebo je přímo v showroomu, tak by něměl být problém si zkusit, jak funguje větrák, při různých stupních zátěže. Jde jen o to, že se musí člověk trochu poptat, a pak už se dá vyřešit spousta otázek.

To, že je si člověk kupuje nějakou značku a model po několikáté a už něco čeká, to je asi pochopitelné, ale takto bych stejnou kvalitu jako byla dřívě očekával a tedy koupi risknul u věci na pár tisíc, ale ne u notebooku za desítky tisíc.

Vidím, že tu se mnou moc nesouhlasíte, ale vzhledem k tomu, kolik času a práce mě stojí si na notebook vydělat, tak pak prostě osobně nevyhodím peníze tím, že si koupím něco naslepo jen tak z eshopu. Toť můj názor, nikomu ho nevnucuji.
T420, X31

Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.

demost
občas se tu ukáže
Příspěvky: 63
Registrován: 10 úno 2010 18:04

Příspěvekod demost » 16 lis 2010 10:30

však já si taky nekoupil nic z eshopu, vybíral jsem to kolem čtyř měsíců a věřte nebo ne, detaily dílenskýho zpracování si v showroomu člověk moc nevyzkouší. Stačí si pročíst thinkpad forum a zjistite, ze si kazdy stezuje na neco jineho - jednomu skripe palmrest, druhemu se prohyba klavesnice - je to hold u o kusu, celek je myslim si fajn, ale ty detaily proste mrzi. Co se větráků týče, na ty si u nových T stěžuje víc lidí, anžto teď zní opravdu jinak - není to hrůza, jen je o tom potřeba vědět. (Jinak opravdu nebudu v showroomu dělat svojí obvyklou práci, abych zjistil, jak funí větrák - na to nemám nervy. To bych se tam mohl rovnou zabydelt, večer se kouknout na film apod:)). Já konstatoval, co jsem zjistil já na mém konkrétním kusu. Pořád je to lepší koupě než cokoliv jinýho za 20k(bez daně), ale není to tak růžový jak se většinou člověk o thinkpadech dočte.

Sheep-Master
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 321
Registrován: 21 čer 2009 23:17

Příspěvekod Sheep-Master » 01 pro 2010 09:34

koukám že ne czc jsou nějaký nový konfigurace, mohlo by jít o modely s nvidia optimus?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=83044
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=83443

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=83446
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=83447

koukám že tam T410 maj vystavený, tak když budu mít neska chvilku tak ho dojku porovnat s mým W500

tak jsem si ho byl osahat,líbí se mi nová tlačítka trackpointu, celkem kompaktní rozměry, nižší váha, vyšší jas displeje.
rozlišení 1440x900 mi ale pořát přišlo hrubé oproti mému FullHD na 15"
snad jediné co se mi nelíbilo bylo značné prohýbání klávesnice v levé části. víko už také není co bývalo, ale furt lepší než acer, asus,msi, a zase se snížila hmotnost
Lenovo W500 + Win 7 ultimate

demost
občas se tu ukáže
Příspěvky: 63
Registrován: 10 úno 2010 18:04

Příspěvekod demost » 12 led 2011 16:26

nemá tu prosím někdo ponětí, jak se nastaví, aby se nevypínal bluetooth po probuzení ze spánku/hibernace (resp. zůstal zapnutý)

teojan
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 31 črc 2010 18:09

Příspěvekod teojan » 13 led 2011 16:11

Zvažuji koupi tohoto kousku: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=83044 , ale rovnou bych k němu chtěl dokoupit další 2 GB paměti. Můžete poradit, kterou mám koupit? Někde píšou, že je tam 1066 MHz někde, že 1333 MHz. Čert aby se v tom vyznal.

symbian
občas se tu ukáže
Příspěvky: 99
Registrován: 08 zář 2008 16:48

Příspěvekod symbian » 14 led 2011 10:11

ahoj, kup klidne je 1066MHz. Podle toho, ktere budou levnejsi. Jinak bych koupil 4GB modul..v czc ti to i zdarma pujci na vyzkouseni...

Rasto1
chodí sporadicky
Příspěvky: 19
Registrován: 17 črc 2009 17:29

Příspěvekod Rasto1 » 06 úno 2011 13:17

Zdravim, tiez mam otazku ohladom pamate. Mam W510 s 2x2GB 1066MHz + 2 volne sloty. Rozmyslam o navyseni pamate na 8GB. Aku konfiguraciu by ste odporucili? Zostat pri frekvencii a dokupit 2x2GB alebo kupit 2x4GB 1066? alebo 2x4GB 1333? Pripadne aku znacku by ste odporucili? Vdaka.

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 06 úno 2011 13:44

Vyšší frekvenci ti stejně nedovolí řadič v procesoru, takže bych sám bych šel asi cestou nejnižší ceny, což bude určitě 2x2GB.

8GB je dneska dost skoro na všechno. Sám mám ve svém notebooku 8GB už rok a nikdy jsem tu paměť nevyplýtval.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

cikinek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 96
Registrován: 19 kvě 2008 18:23

Příspěvekod cikinek » 13 črc 2011 20:20

Ahoj chlapi,
brouzdam po netu a marne hledam jake jsou rozdily mezi T510 a T510i, mam na mysli ty s tim i5 procesorem a dedikovanou grafikou...diky

demost
občas se tu ukáže
Příspěvky: 63
Registrován: 10 úno 2010 18:04

Příspěvekod demost » 23 zář 2011 15:23

Zdravím, mám otázečku. Jdou do T410 paměti i od jiných výrobců než LENOVO? Mám zakódovanou informaci že ne, ale nechápu, proč si to myslím... Díky, chtěl bych upgradovat, tak abych nešlápl vedle.

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7520
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 23 zář 2011 16:44

demost: niektore konkretne moduly mozu robit problem ale inak idu, napr. kingston by nemal robit problem.
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

pilgrim
občas se tu ukáže
Příspěvky: 97
Registrován: 21 srp 2007 18:12

W510 nízky výkon keď je na kábli

Příspěvekod pilgrim » 26 pro 2011 15:04

Vedel by mi niekto poradiť? Problém s Thinkpad W510 - na sieti (na kábli) má výrazne slabší výkon ako keď ide na baterku. Na Google som už hľadal... Ale na SK/CZ nič ... Bežné nastavenia (vo Win 7, v Thinkvantage Power Manager) som prešiel, Bios je updatnutý, všetky bežné nastavenia ohľadom baterky/nabíjania sú rovnaké a rozdiel je stále ... Má s tým niekto skúsenosti? Máte nejaké nápady, čo by mohlo fungovať?
Lenovo Thinkpad T61, Lenovo Thinkpad R61 (stolen)


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti