Thinkpady T410/T510/W510

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Sheep-Master
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 321
Registrován: 21 čer 2009 23:17

Příspěvekod Sheep-Master » 10 říj 2010 22:07

Ghost píše:Lenovo ohlasilo podporu automatickeho prepiania integrovanej a dedikovanej grafiky Nvidia Optimus /

Jestli to bude fungovat tak jako na minulý generaci intel/ati tak potěš koště
Lenovo W500 + Win 7 ultimate

j.matrix
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 430
Registrován: 17 dub 2009 08:40

Příspěvekod j.matrix » 10 říj 2010 22:37

no teraz tu chybu v ovladacoch ( ze po prebudeni zo sleep idu obidve grafiky ) vyuzili a mozes si pripojit naraz viac monitorov 8)
Lenovo ThinkPad T500 , T9400, 6GB RAM, crucial m4 240GB ssd, 4500mhd+3650, LED podsvietenie, 320GB Ultrabay, Win8

Lenovo ThinkPad X201

demost
občas se tu ukáže
Příspěvky: 63
Registrován: 10 úno 2010 18:04

Příspěvekod demost » 18 říj 2010 18:45

Zdravim,
mám zřejmě nějaký problém s power managerem - DVD mechanika mi ve windows nečte a neustále se zobrazuje jako powered off nehledě na profil v power manageru. Taky mi sem tam vypadne úplně a musím přeinstalovat ovladač. Nevíte čim to?
Jinak třeba live cd linuxu při startu přečte, takže snad chyba jen softwarová

admxx
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 134
Registrován: 29 pro 2006 23:16

Audio konektor

Příspěvekod admxx » 24 říj 2010 21:25

Ahoj. Koupil jsem si T510 a kupodivu jsem na nem nasel jenom jeden 3,5 jack.

Muzete me prosim nekdo zasvetit do toho jak to funguje? Mam normalni sluchatka s mikrofonem co maji jden jack na sluchatka a druhy na mikrofon. Existuje nejaka redukce a kde bych ji sehnal? Nejsem si jisty jestli je to tady ta http://www.alza.cz/qcp-redukce-audio-1x-d93631.htm ??

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7529
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 24 říj 2010 22:04

admxx: vacsina novych thinkpadov ma kombinovany audio vstup. ak potrebujes samostatne vstupy pre sluchatka a mikrofon tak potrebujes takuto redukciu http://www.amazon.com/Headset-Buddy-Sma ... =pd_cp_e_1 tu co si linkoval len rozdeluje jeden audio vystup na dva.
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

admxx
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 134
Registrován: 29 pro 2006 23:16

Příspěvekod admxx » 25 říj 2010 22:28

A nevěděl by někdo kde to sehnat v ČR? to je peklo...prosel jsem kde co (na netu i fyzicky) a nemuzu ho sehnat..

inwo

Příspěvekod inwo » 27 říj 2010 08:30

A nieje to nahodou kompatibilne s Nokia 3,5mm handsfree ? Teraz to pribaluju snad ku kazdemu mobilu. Pripadne mozno aj iPhone sluchatka ci ine zariadenie, ktore ma mikrofon na snure... Ale s redukciou neporadim..

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8848
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 27 říj 2010 08:36

Imho jo, mělo by to být kompatibilní.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

sirius1983
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4680
Registrován: 24 úno 2007 19:59
Bydliště: Všude dobře tak co doma...

Příspěvekod sirius1983 » 29 říj 2010 12:24

Dobrý den vespolek, nemáte někdo nějaký odhad, kdy by se mohly v česku objevit téčka s nVidia Optimus? Je šance, že to bude ještě letos? Díky za jakýkoliv odhad.
T420, X31
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8848
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 29 říj 2010 14:39

Tipuju, že budou čekat, dokud nedoprodaj, co tu už maj.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

demost
občas se tu ukáže
Příspěvky: 63
Registrován: 10 úno 2010 18:04

Příspěvekod demost » 10 lis 2010 12:03

Podělím se stručně o zkušenosti s novým T410i
co mě nebaví: zvuk větráku je k zbláznění - jak když někde v dálce řeže pila (rozuměj divně to sviští až píská). Naštěstí existuje tpfancontrol. Klávesnice je hrozně hlučná - nevím jak to bylo na starších TP, ale je to nepříjemný třeba někde v knihovně. Mechanicky zpracovani jsem cekal teda daleko lepsi - skřípe mi pravý palmrest nad čtečkou karet (nejde nějak dotáhnout?), tj. po každý když začnu psát - položím ruku - slyším zvuky. Vůbec ta spodní základna moc nedoléhá k sobě a kamarádův acer extensa na mě působí na první omak pevněji. Taky nedoléhá víko k základně na pravé straně - je tam asi o 3 mm větší mezera než vlevo. Krytka HDD se při zatlačení na přední část vychýlí na křivo a musí se jakoby zaklapnout zpět (nic hroznýho). Mizernej touchpad - multitouch nepouzitelny a hlavně skrolovani je hroznej opruz. Nechapu nalepku "Lenovo enhanced experience" - thinkvantage se s windowsama porad v necem hadaji: pripojeni bluetooth mysi, pripojeni k wifi - pripojuju se do skolni site, kde je treba mit certifikat a s tim acces connections proste nedokazi pracovat, takze se stejne napojim pres windows. Taky se mi zda spatne fungujici hibernace - obcas se neprobouzi a msi se vypnout natvrdo. Nevim jestli taky neni konflikt windows a lenovo utilit. Krome power, password a protection managera je thinkvantage zbytecny, anzto se tam da udelat to, co v systemu, jen je to barevnejsi a žere to vic paměti.
Co se mi libi: sice sviští, ale aspoň dobře chladí. Klávesnice je sice hlasitá, ale pocitově na psaní bezkonkurenční. Thinklight je moc fajn, lepsi nez podsvicena klavesnice. Pogumovany povrch. Trackpoint

o5
chodí sporadicky
Příspěvky: 19
Registrován: 02 pro 2007 22:19

Příspěvekod o5 » 11 lis 2010 11:18

Mam 14dni T410 NT7ASMC.

- ocekaval (objednaval) jsem 9-clankovou baterii, ale prisla mi jen 6-clankova , prodejce mi rekl, ze dovozce udelal chybu a tento typ se ani s 9-clankovou nevyrabi. Muzu to vratit do 6mesicu. Psal sem i dovozci, takze pokud nejsou domluveny, tak 99% shopu krome toho kde jsem to objednal ja (lan-shop.cz, ktery si to opravil) ma chybny popisek baterie - to je dobrej haluz co myslite?
- klavesnice mi tedy neprijde tak bezkonkurencni (ano, neznam stare thinkpad klavesnice, ale tahle s porovnanim se 3-roky starou vykopavkou MSI EX600X (tehdy 18tis) mi nepripada tak prevratna)
-- klavesy na leve strane jmenovite pak nejvice TAB, CAPS-LOCK jsou hlasitejsi oproti ostatnim
- potvrzuji ze se mi taky nelibi svistivy vetrak (se starym NTB se to samozrejme neda srovnavat, ale proste nejak jsem cekal ze thinkpad = bezkonkurence tichy) - googlil jsem tpfancontrol pro linux, neco je, ale jeste jsem to nezkousel
- velmi blbe se mi pak jevi nedolehavost (netesnost) baterie -to jak se vykla, bylo pro me velky zklamani

Moc jsem asi o tom cetl a cekal tedy i vic :( Jsou to vesmes vsechno take drobne detaily, ale proste jsem tohle u thinkpadu necekal.

Nejsem tedy jeste rozhodnut zda to vratit nebo ne. Kdyz vratit, tak co jinyho ze..

sirius1983
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4680
Registrován: 24 úno 2007 19:59
Bydliště: Všude dobře tak co doma...

Příspěvekod sirius1983 » 11 lis 2010 17:02

Abych řekl pravdu, nechápu jednu věc, každou chvíli se tu objev někdo, kdo komentuje, co ho u thinkpadu překvapilo. Copak vy se na ten notebook nejdete někam podívat něž si ho koupíte? Podle mě je kupovat něco za desítky tisíc naslepo jen tak z eshopu pěkně hloupý nápad, takže následná nespokojenost s některými věcmi na novém notebooku je jen chybou toho, kdo si něco koupí, aniž by to před tím držel v ruce.

Pokud budeš chtít TP vrátit, tak jako alternativa se nabízí Elitebook, taky o něm dost uvažuju.
T420, X31

Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.

o5
chodí sporadicky
Příspěvky: 19
Registrován: 02 pro 2007 22:19

Příspěvekod o5 » 11 lis 2010 17:37

Vicemene s tebou muzu souhlasit, ale vetsinou si nezkousim predem veci a tedy nejsem si jist, jestli bych tyhle "drobne nedostatky" v obchode objevil.

mystikp
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 284
Registrován: 13 dub 2009 23:39

Příspěvekod mystikp » 11 lis 2010 19:15

sirius:
To jsem zvědav kam se půjdeš na ty elitebooky mrknout, vyšší modely jsem totiž naživo neviděl ani v Alze ani v Mironetu ani v Softcomu ani... nikde...
Lenovo má aspoň vlastní prodejny/showroomy kde mají tuším i W701, ale HP má leda tak prdlajs.

Neber to nějak zle, prostě by mně to fakt zajímalo kde se dají elitebooky vidět?


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 hostů