Má smysl dokovací stanice?

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem

Má smysl dokovací stanice?

ano
27
90%
ne
3
10%
 
Celkem hlasů: 30

3dcamilo
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 114
Registrován: 13 bře 2008 21:07
Bydliště: Smolenice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod 3dcamilo » 05 čer 2009 23:33

Rozdíl VGA a DVI ve kvalitě určitě bude na 22" monitoru. Minimálně ThinkPady nijak extra kvalitní VGA nemaj - je to tak hrozne? napr na sirokouhlom monitore? mam v plane kupit lcd - http://www.alza.sk/iiyama-e2209hds-d112287.htm a nasledne port replicator k r61i - http://www.alza.sk/lenovo-thinkpad-esse ... d58020.htm

a tak prave koli tej kvalite vystupu vaham...zatial som to skusal na jednom starsom lcd od sony v praci a je to urcite lepsie ako si nicit oci na notebookovom display...
Asus Zenbook UX305CA-FC025T / Past:
MacbookAir
X220 / i7 / 8GB RAM / 2 x 256GB SSD Crucial / Ultrabase3 / W10 64bit prof / Dell 2209WA

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8844
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 05 čer 2009 23:49

Ty to řešit nemusíš - tvůj notebook DVI výstup z doku nepodporuje.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

3dcamilo
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 114
Registrován: 13 bře 2008 21:07
Bydliště: Smolenice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod 3dcamilo » 05 čer 2009 23:58

jo, to viem, to neriesim. riesim ci je ten VGA vystup pri 22" monitore taky zly alebo nie. zatial som skusal sirokouhle 19" LCD od LG a pohoda. samozrejme ma nebavi stale odpajat a pripajat kable hore dole vratane usbcka, mysi,klavesnice atd.
Asus Zenbook UX305CA-FC025T / Past:

MacbookAir

X220 / i7 / 8GB RAM / 2 x 256GB SSD Crucial / Ultrabase3 / W10 64bit prof / Dell 2209WA

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 06 čer 2009 00:09

sirokouhla 19-ka (vetsinou maji 1440x900) a fullHD rozliseni je ale trochu rozdil... doporucuji vyzkouset to na necem podobne velkem, idealne by bylo na konkretnim panelu, ktery chces koupit (i kdyz se to pomerne tezko realizuje)
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

3dcamilo
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 114
Registrován: 13 bře 2008 21:07
Bydliště: Smolenice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod 3dcamilo » 06 čer 2009 00:15

jj ved to... k full hd som sa nikde nedostal a preto som sa pytal lebo nemam sa ani nemam kde dostat k takemu monitoru. co potom 22jka bez hd? http://www.alza.sk/iiyama-b2206ws-d112288.htm

ako pisem co som zatial testol - 19ka sirokouhla a aj klasicka v poho...tak mozno ostanem pri 19ke...
Asus Zenbook UX305CA-FC025T / Past:

MacbookAir

X220 / i7 / 8GB RAM / 2 x 256GB SSD Crucial / Ultrabase3 / W10 64bit prof / Dell 2209WA

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 06 čer 2009 00:20

to chce zkusit....zajdi treba do datartu a rekni, ze nevis, jestli to ten notebook zvladne, ze ty analog konektory blablabla atd.. a ukecej, at to muzes zkusit a pak pujdes pryc... :D

jinak, wsxga+ taham pres analog jeste pekne, ale to neznamena, ze to pujde pekne i tobe, mas uplne jiny ntb...
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

j.matrix
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 430
Registrován: 17 dub 2009 08:40

Příspěvekod j.matrix » 06 čer 2009 09:42

no ja som tiez pred kupou cital ze vystup je ok,ale s obycajnym lcd 1280x1024 je obraz cez analog mierne rozmazany, na solidnu pracu to nieje, skusal som aj iny kabel,v nom to nebolo. Ale neskusal som ci je to rovnake pri obidvoch grafikach...

No samotnu redukciu DP - DVI vyraba aj lenovo, ale je len na objednavku a cena je trochu ina :-) Ja som kupil taku asi s 20cm kablom medzi koncovkami.
Lenovo ThinkPad T500 , T9400, 6GB RAM, crucial m4 240GB ssd, 4500mhd+3650, LED podsvietenie, 320GB Ultrabay, Win8

Lenovo ThinkPad X201

zivan
stálý uživatel
Příspěvky: 3368
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 06 čer 2009 15:31

Moje T61 ma s 19" Eizem paradni obraz, ale na 22" Eizu v praci je obraz rozmazany a nepouzitelny.
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, Samsung 850 EVO 500GB + Seagate 2TB 7mm, 12.5" IPS) + Mini Dock Series 3 Plus + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Martin_R.
občas se tu ukáže
Příspěvky: 55
Registrován: 13 zář 2008 12:44

Příspěvekod Martin_R. » 07 čer 2009 10:57

Za sebe dockstation doporučím, je to opravdu pohoda jen přijít domů a vrazit do toho notebook. Připojeno k tomu mám jen myš, klávesnici, reproduktory, ethernet a několik USB zařízení, zdroj má můj dock zabudovaný.

Ale jestli bych do toho investoval nějak víc peněz, to nevím, já jí měl skoro zadarmo

CeCo

Příspěvekod CeCo » 07 čer 2009 11:12

Ano, zmysel ma.

C

xmarek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 447
Registrován: 12 zář 2007 16:06
Bydliště: Ostrava a okolí

Příspěvekod xmarek » 07 čer 2009 13:37

Osobně Dock mám a nemůžu si jej vynachválit. Přijdu, zacvaknu notebook a jedu. Žádné kabelování, žádné připojování zdroje.
Co se týče toho DVI tak rozdíl tady bezpochyby je, ale že by se na analogovém výstupu nedalo pracovat, tak to zase ne. A to mám doma i v práci 24" monitory s rozlišením 1920*1200.
Celý život bojuji s průměrností. :(

WarCZ
občas se tu ukáže
Příspěvky: 67
Registrován: 27 bře 2008 17:21

Příspěvekod WarCZ » 12 čer 2009 00:20

Moje zkušenost s dokovačkou je takova že budu asi pořizovat druhou. Jednu mam na koleji kde v ní mam LAN, Nabíječka, Myš, Bedničky, Garmin ANT, 2,5 externi disk ( spolupráce s ním mi vyhovuje maximalně ). Před lenovem jsem měl Asus a připojování portu mě uplně ničilo a řešil jsem to USB hubem a USB zvukovou... Chci pořídit druhou dokovačku domu na monitor lan atd. Akorat nevím co budu dělat s adapterem asi ho nechám na chatě :-)

Santas
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 307
Registrován: 02 dub 2008 16:52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Santas » 17 čer 2009 17:21

j.matrix píše:ano,dp je display port, maju ho vsetky t500 s dedikovanou grafikou, ale radsej tam mohli dat dvi. Tu redukciu je navyse problem zohnat, v sr ju nepredava nik a v cr jedna. Tak som ju kupil na ebay z honkongu ( postovne stalo viac ako redukcia :P

ide to zohnat aj v sr, ale pomerne tazko
TP R500 (ati)

CeCo

Příspěvekod CeCo » 17 čer 2009 17:32

Displayport<>DVI je dostat bezne v SR, cena cca 23 EUR vratane DPH. Akurat to je len na objednavku.

C


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti