Výměna RAM u Lenovo R61

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Coram.Judice
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 104
Registrován: 16 led 2009 17:35
Bydliště: Brno

Výměna RAM u Lenovo R61

Příspěvekod Coram.Judice » 16 led 2009 17:41

Tak jsem tohle fórum lehce prošmejdil,ale na tuhle otázku jsem odpověď nenašel, je také možné, že jsem ji jen přehlédl. Každopádně ani na youtube žádné video a ze servisního manuálu Lenova nejsem příliš moudrý. Ale k věci,přítelkyně má Lenovo R61-15,4", bohužel má 1GB RAM a není to příliš svižné,takže jsem se rozhodl přidat další RAM,ale nevím jak se do něj dostat,resp. kudy. U IBM T21 to problém nebyl, měla spodek pěkně rozdělený na části,ale u R61 opravdu nevím.

tx3rf
občas se tu ukáže
Příspěvky: 37
Registrován: 05 led 2009 19:40
Bydliště: Rozkoš, všední dny Praha

Příspěvekod tx3rf » 16 led 2009 17:49

podle mě musíš odšroubovat tu spodní přední část pod palmrestem

vycházim z tohohle

http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... R61/10.jpg

http://www.czechcomputer.cz/uploadimg/U ... 514428.jpg

jinak netušim.

Coram.Judice
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 104
Registrován: 16 led 2009 17:35
Bydliště: Brno

Příspěvekod Coram.Judice » 16 led 2009 17:52

No vida, jinak šroubků jsem odšrouboval opravdu požehnaně,ale nic se neuvolnilo, takže předpokládám, že je to ještě jištěný nějakým zámkem. Děkuji za rychlou radu, ještě k tomu výše, pokud bys věděl nebo někdo jiný, co ještě zmáčknout,aby se to uvolnilo, tak bych byl vděčný.

Coram.Judice
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 104
Registrován: 16 led 2009 17:35
Bydliště: Brno

Příspěvekod Coram.Judice » 16 led 2009 17:55

Ještě bych dodal, není to to tlačítko na fotce spodku,vlevo nahoře cca 4cm od kraje?

tx3rf
občas se tu ukáže
Příspěvky: 37
Registrován: 05 led 2009 19:40
Bydliště: Rozkoš, všední dny Praha

Příspěvekod tx3rf » 16 led 2009 18:12

strana 65 v servisnim manuálu, oděláš palmrest a pod nim sou paměti, je to tam na obrázcích :-)

na další stránce se dozvíš, co máš zmáčknout, abys ho uvolnil :wink:

Coram.Judice
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 104
Registrován: 16 led 2009 17:35
Bydliště: Brno

Příspěvekod Coram.Judice » 16 led 2009 18:29

Mockrát díky, teď jsem se na to díval znovu a mám jen hardware maintenance manual

Medmen
chodí sporadicky
Příspěvky: 16
Registrován: 07 led 2009 18:05
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Medmen » 16 led 2009 18:36

Zrovna ve středu jsem, dle přiloženého návodu, doplňoval další 2GB Ram do svého R61.

Ve zkratce:
Vypnout - otočit displejem dolů - vyndat baterku - zespoda odšroubovat 4 šroubky se značkou klávesnice, otočit displejem nahoru - posunout kryt a odpojit konektor - odendat kryt - nacvaknout paměť a použít uvedený postup obráceně.

Dá se to zvládnout naprosto jednoduše - bylo to moje první vrtání v ntb. :wink:
Naposledy upravil(a) Medmen dne 16 led 2009 18:37, celkem upraveno 1 x.
Lenovo TP R61 (C2D T8100 @ 2.1GHz, 4GB DDR2, Quadro NVS140m 128MB, 15.4" WSXGA+) + Win 7
HP Mini-Note 2140 (Atom 1,6GHz/ 10.1" WSVGA LED) + XP Home

tx3rf
občas se tu ukáže
Příspěvky: 37
Registrován: 05 led 2009 19:40
Bydliště: Rozkoš, všední dny Praha

Příspěvekod tx3rf » 16 led 2009 18:37

Coram.Judice píše:Mockrát díky, teď jsem se na to díval znovu a mám jen hardware maintenance manual


jj, v něm jsem to taky našel :wink: Neni na tom nic složitýho :-)

SlashKO
občas se tu ukáže
Příspěvky: 88
Registrován: 29 kvě 2008 17:05

Příspěvekod SlashKO » 17 led 2009 18:53

Medmen: Taky jsem to absolvoval jako sve prvnia zatim jedine vrtani se v ntb :-) co pouzivas za sytem?

Medmen
chodí sporadicky
Příspěvky: 16
Registrován: 07 led 2009 18:05
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Medmen » 17 led 2009 19:59

Zatim XP, až dorazej recovery média tak jdu do Vist :wink:
Lenovo TP R61 (C2D T8100 @ 2.1GHz, 4GB DDR2, Quadro NVS140m 128MB, 15.4" WSXGA+) + Win 7
HP Mini-Note 2140 (Atom 1,6GHz/ 10.1" WSVGA LED) + XP Home

Coram.Judice
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 104
Registrován: 16 led 2009 17:35
Bydliště: Brno

Příspěvekod Coram.Judice » 17 led 2009 20:18

do Vist bych nechodil, po XP a nekolika linuxech (ubuntu,mandrake,suse) jsem na nb hodil Visty (bussiness SP1) a zadne kvalitativni zlepseni nenastalo,akorat mi vyskocil blue screen kvuli sitovce a skoro pokazde se me to pta zda opravdu tu aplikaci chci spustit. Jinak jsem ty Visty nainstaloval ze zvedavosti a az budu mit po zkouskovym,tak zase hodim XP.

Hoz
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 367
Registrován: 28 pro 2007 00:27

Příspěvekod Hoz » 17 led 2009 20:21

Vypni UAC nebo si stáhni TweakUAC. :) Nebude tě to už otravovat.
Lenovo ThinkPad R500

Coram.Judice
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 104
Registrován: 16 led 2009 17:35
Bydliště: Brno

Příspěvekod Coram.Judice » 17 led 2009 20:43

Dik za radu to byl jen takovy muj postreh, rekl bych ze notoricky znama vec. To hlavni pro me jako uzivatele je to, ze z meho pohledu mi Visty neprinesly nic noveho resp. nic tak zasadniho,aby byl do budoucna duvod na ne jeste nekdy migrovat

Medmen
chodí sporadicky
Příspěvky: 16
Registrován: 07 led 2009 18:05
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Medmen » 17 led 2009 21:57

Coram.Judice píše:do Vist bych nechodil, po XP a nekolika linuxech (ubuntu,mandrake,suse) jsem na nb hodil Visty (bussiness SP1) a zadne kvalitativni zlepseni nenastalo,akorat mi vyskocil blue screen kvuli sitovce a skoro pokazde se me to pta zda opravdu tu aplikaci chci spustit. Jinak jsem ty Visty nainstaloval ze zvedavosti a az budu mit po zkouskovym,tak zase hodim XP.


Ano, já kupoval ntb s Vistama, vydržel jsem na nich hodinu a hned tam šly XPčka. Teď po čase to chci s Vistou zkusit znovu a snad déle, teda pokud to půjde :wink:
Lenovo TP R61 (C2D T8100 @ 2.1GHz, 4GB DDR2, Quadro NVS140m 128MB, 15.4" WSXGA+) + Win 7
HP Mini-Note 2140 (Atom 1,6GHz/ 10.1" WSVGA LED) + XP Home

Coram.Judice
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 104
Registrován: 16 led 2009 17:35
Bydliště: Brno

Příspěvekod Coram.Judice » 17 led 2009 22:11

na druhou stranu,aby to nekdo nechapal spatne. Ty Visty jedou a delat se na tom da a jako takový s nimi neni prilis problemu,proste system jako kazdy jiny (detske nemoci jsou uz asi vychytane). Ale mozna v tom to je "proste system jako kazdy jiny" tudiz nevidim jejich smysl, protoze neprinaseji zadna prevratna reseni. Vse co clovek potrebuje ma v XP. Pokud jsem o vzhled, tak me osobne se jevi hezci a hlavne vychytanejsi beryl nebo compiz fusion u linuxu,nez aero. Nekdo se v tom mozna vyziva,ale treba me to po case pustilo a mam naprosto ocesany system (vzhledove),takze shrnuto: Po nekolika mesicich s Vistou jsem neprisel na nic co by poskytovala tak zasadniho,aby me to stalo tu cca pul hodinu zivota stravenou migraci.


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti