obnova windows pomocí rescue and recovery

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
unique
občas se tu ukáže
Příspěvky: 43
Registrován: 15 srp 2008 23:08

Příspěvekod unique » 21 led 2009 21:49

čau,
mám jeden takovej problém, potřebuju obnovit systém do továrního stavu...zapnul jsem Rescue and Recovery ale bohužel jsem tam nikde nenašel možnost Restore Factory Settings. Je tam pouze restore from backup...jestli to pomůže tak mám Rescue and Recovery 4
Předem díky.
TP R61 T8100 - 2,1 Ghz / 15,4" WSXGA+ / 2GB RAM DDR2 / 16O GB HDD / nVidia Quadro NVS 140M / Windows Vista Business

honti

Příspěvekod honti » 21 led 2009 21:56

a máš nějaké body obnovy na výběr. Zkoušel jsi to spustit z rozšířeného rozhraní?

unique
občas se tu ukáže
Příspěvky: 43
Registrován: 15 srp 2008 23:08

Příspěvekod unique » 21 led 2009 22:23

honti píše:a máš nějaké body obnovy na výběr. Zkoušel jsi to spustit z rozšířeného rozhraní?

Jj, zkoušel jsem rozšířené rozhraní, a žádné backup's nemám, myslel jsem, že se to načte z toho diskového oddílu přímo jak je vytvořený přímo z továrny.
TP R61 T8100 - 2,1 Ghz / 15,4" WSXGA+ / 2GB RAM DDR2 / 16O GB HDD / nVidia Quadro NVS 140M / Windows Vista Business

Medmen
chodí sporadicky
Příspěvky: 16
Registrován: 07 led 2009 18:05
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Medmen » 22 led 2009 10:40

ficur píše:Ovsem nemam inst DVD a cakal som ze cez recovery to nainstalujem.
Urobil som zalohu vsetkeho co som potreboval na iny disk a siel skusat. Ovsem ked som dal recovery do fabric nastaveni tak mi to hlasilo ze to tam nejak neni. Skrytu partyciu som nemazal alebo o tom neviem iba mozno pri formatovani pri instalacii xpcok ale to som si nie moc isty.


Pokud si provedl downgrade z přiložených xp recovery médií, tak na disku máš v Recovery jen XP.

ficur píše:A ako zistim ci tam tie visty su popripade kde ich zozeniem(kluc na visty mam)


Doporučuju objednat nová originální recovery média přímo od Lenova/servisu.
Lenovo TP R61 (C2D T8100 @ 2.1GHz, 4GB DDR2, Quadro NVS140m 128MB, 15.4" WSXGA+) + Win 7
HP Mini-Note 2140 (Atom 1,6GHz/ 10.1" WSVGA LED) + XP Home

Horden
chodí sporadicky
Příspěvky: 11
Registrován: 10 lis 2007 16:21

Recovery DVD

Příspěvekod Horden » 23 led 2009 18:13

Ked si vytvorim recovery DVD v R&R centre, skryte particie uz nebudem potrebovat? Chcem dat Vistu prec asi natrvalo ale pre pripad ze by som sa k nej z nejakeho dovou chcel vratit by som chcel mat nejaku zalohu. Nerozumiem velmi ci sa da to Recovery DVD pouzit aj na cisco sformatovany disk alebo sluzi len na obnovenie povodnych nastaveni.

corange
občas se tu ukáže
Příspěvky: 20
Registrován: 13 srp 2008 14:19

Příspěvekod corange » 24 led 2009 12:27

Po vytvoření recovery médií nemusíš mít strach o to, že si něco omylem z disku smažeš. Navíc ani ty média nejsou potřeba pokud máš jakoukoliv jinou "placku" s Vistama tak jí můžeš použít, jen tam ze začátku nebudeš mít některé věci od Lenova (dají se stáhnout z netu) ale třeba ani trial verze Office apod. takže tam ve výsledku nebudeš mít nic navíc.
Lenovo ThinkPad R500 | 15,4" WSXGA+ | 2,26 GHz | 3 GB RAM | ATI Radeon 3470 | 500 GB HDD

sirius1983
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4680
Registrován: 24 úno 2007 19:59
Bydliště: Všude dobře tak co doma...

Příspěvekod sirius1983 » 11 úno 2009 17:10

Zajímalo by mě jestli funguje obnova do továrního stavu i v případě, že jsou na notebooku nainstalovány 2 systémy (XP a Ubuntu). děkuji
T420, X31
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.

polo

Příspěvekod polo » 11 úno 2009 20:17

Pokial si nezasiahol particiu zo zalohou OS alebo mas DVD recovery tak nevydim dovod preco by to nemalo fungovat...

sirius1983
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4680
Registrován: 24 úno 2007 19:59
Bydliště: Všude dobře tak co doma...

Příspěvekod sirius1983 » 11 úno 2009 21:19

DVD recovery nemám a notebook má jen jeden diskový oddíl, takže jak zajistím, abych při instalaci ubuntu nezasáhl do te partice a zůstala mi možnost vrácení do továrního nastavení?
T420, X31

Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.

Hoz
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 367
Registrován: 28 pro 2007 00:27

Příspěvekod Hoz » 11 dub 2009 22:37

Ahoj, dneska jsem se rozhodl, že reinstaluji Windows. Zavaděč Thinkvantage mi už nejde, oddělal jsem jí instalací Windowsu 7, tak jsem se rozhodl, že reinstaluji z Recovery, tak jsem vložil disk zaváděcí a napsalo mi to, že mám dát disk 1. Dal jsem jí a úplně s udivením mi to píše, že to není ono ten disk. Nemůžu postoupit dál a do Windowsu se už nedostanu. :( Mám startovací disk, 1. disk, 2. disk, všechny vypálené v create recovery disc. Poraďte mi prosím vás. Děkuji moc.
Lenovo ThinkPad R500

Suchoš
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 14 úno 2009 23:14

Příspěvekod Suchoš » 12 dub 2009 11:34


Hoz
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 367
Registrován: 28 pro 2007 00:27

Příspěvekod Hoz » 12 dub 2009 12:52

Dík, ale už jsem to zkoušel před měsícem. Bez úspěchu a těď jak jsem jěště dal to recovery...Tak se mi rovnou naformátoval disk. Včera jsem si nainstaloval Vistu z instalačního disku. Před příštím reinstalem zkusím opět recovery. Nejhroznější bylo hledání těch ovladačů. :(
Lenovo ThinkPad R500

oco1
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 175
Registrován: 17 říj 2008 23:20

Příspěvekod oco1 » 12 dub 2009 14:23

Jde nějak updatovat ty nahrané ovladače v té skryté partition, která slouží na recovery?
Nebo hold budu muset pokaždé po recovery vše updatovat? (vím, že tam nikdy nebudou po recovery ty nejaktuálnější ovladače, ale na druhou stranu aspoň nebudou třeba 2roky staré...)
Lenovo T500 + Ati 3650

Hoz
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 367
Registrován: 28 pro 2007 00:27

Příspěvekod Hoz » 12 dub 2009 14:24

Jak jsem včera četl Příručku pro základní servis a odstraňování problémů, tak jsem nějak nepochopil u Obnovy obsahu z výroby pomocí disků pro obnovu. Hlavně část Zkontrolujte zda je v programu BIOS Setup spouštěcí posloupnost nastavená tak, aby se systém spouštěl z disků pro obnovu a jěště Klepněte na Full Restore a postupujte podle pokynů na obrazovce. Když jsem zadal disc zaváděcí, tak tam byl jenom takový instalátor na výběr jazyka, pak vyzvalo mě k tomu vložení disku 1. :shock: :?
Lenovo ThinkPad R500

Izmail
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 110
Registrován: 11 dub 2007 15:56

Příspěvekod Izmail » 03 črc 2009 23:06

Ahoj, prosím o radu,pokud budu upgradovat system na windows 7, je nejaka moznost, aby se nahralo i recovery do skryte partition? Stejne tak jak nahrát recovery pokud partition smažu?
Děkuji
DELL LATITUDE e6400


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů