Thinkpad R400/R500 seria

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
philipp
občas se tu ukáže
Příspěvky: 33
Registrován: 03 črc 2009 12:46

Příspěvekod philipp » 29 srp 2012 10:33

Toho jsem si samozřejmě vědom, chystám se kvůli tomu upgradovat na win8 64bit.

mystikp
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 283
Registrován: 13 dub 2009 23:39

Příspěvekod mystikp » 06 zář 2012 22:59

philipp:
už sis tu RAM koupil?
Taky uvažuju že bych do svojí R400 vrazil tohle:
http://www.alza.cz/patriot-8gb-kit-so-d ... 169465.htm
ale radši bych kdyby mi někdo předem potvrdil funkčnost, nerad bych pak řešil vracení rozbalený paměti do obchodu...
T420s

wern_er
chodí často
Příspěvky: 1129
Registrován: 10 kvě 2007 12:35

Příspěvekod wern_er » 07 zář 2012 08:37

V Lenovo NTB bývají bezproblémové Corsair, osobně je používám (měním za Lenovo, které dokupovat je za tu cenu nesmysl). Každopádně v každém solidním obchodě tě to nechají zkusit buď přímo na pobočce, nebo ti paměť po vyzkoušení případně bez problémů vymění (na výměnu máš 14 dnů ze zákona). Ohledně obalu - dá se s obchodem domluvit vždy předem, u pamětí do NTB to bývá běžné, pže se čas od času problém vyskytne (v dnešní době již minimálně). Pouze některé obchody mají zpoplatněný každý prd, jako i vyzkoušení RAM, zaslání zboží na pobočku atd. - např. Alza.cz ... nemluvě o ne málo případech s problémovými reklamacemi atd. ... obchod si každý může zvolit sám ;)
TP T61 7664-18G, 2x2GB RAM 800MHz, Intel SSD 330 180GB, Advanced Mini-Dock
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD

Jaroh1
občas se tu ukáže
Příspěvky: 60
Registrován: 05 led 2010 23:24

Příspěvekod Jaroh1 » 07 zář 2012 08:55

Pri internetovom obchode obal riešiť nemusíš:

http://www.alza.cz/article/10.htm :

"Kupující spotřebitel má právo v souladu § 53 odst. 7 obč. z. odstoupit od smlouvy ve lhůtě 14 dní od převzetí zboží, pokud byla smlouva uzavřena pomocí prostředků komunikace na dálku.
Zboží by měl kupující spotřebitel vrátit úplné, s kompletní dokumentací, nepoškozené, čisté, pokud možno včetně originálního obalu, ve stavu a hodnotě, v jakém zboží převzal. "

----

"Pokud možno včetne originálniho obalu" rozhodne neznamená, že "iba v neporušenom obale".

wern_er
chodí často
Příspěvky: 1129
Registrován: 10 kvě 2007 12:35

Příspěvekod wern_er » 07 zář 2012 09:05

Obal není podmínkou využití zákonného práva vrácení zboží do 14 dnů, ovšem obchod má právo účtovat náklady spojené s vrácením zboží do původního stavu, včetně obalu - jinak se mu logicky snižuje prodejní cena. Slušný obchod to ale řešit nebude, případně ti doporučí paměti, které nejsou zcela zavařené a není nutné tedy obal zničit :) např. Corsair jsem posledně kupoval v obalu, který je zacvakávající, tedy použitelný znovu (mám v něm někde původní paměti Lenovo).

edit: Zrovna např. u Alzy bych se divil, že by poplatek za poškozený obal (vrácení zboží do původního stavu včetně originálního obalu) neuplatnili ... :) mají poplatek snad na všechno :)
TP T61 7664-18G, 2x2GB RAM 800MHz, Intel SSD 330 180GB, Advanced Mini-Dock
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD

mystikp
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 283
Registrován: 13 dub 2009 23:39

Příspěvekod mystikp » 11 zář 2012 00:25

Jen pro informaci - nakonec jsem koupil:

Corsair SO-DIMM 8GB KIT DDR3 1333MHz CL9

Běží mi to tu od poledne a zatím zdá se všechno funguje jak má...
T420s

TPfan
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 27 pro 2010 15:12

Příspěvekod TPfan » 19 zář 2012 21:51

Zdravím, zkoušel už někdo provozovat Windows 8 na ThinkPadu R400? Zajímala by mě hlavně funkčnost Power Manageru a ovladačů na Intel grafiku a čtečku otisků. Oficiálně jsou dostupné jen ovladače pro Win 7. Díky.
Lenovo ThinkPad R400
Windows Vista Business 32-bit

wern_er
chodí často
Příspěvky: 1129
Registrován: 10 kvě 2007 12:35

Příspěvekod wern_er » 20 zář 2012 09:04

Oficiálně totiž ještě není Win8 venku, takže ovladače se začnou objevovat těsně před uvedením či hned po uvedení na trh. Každopádně ovladače pro Win7 by měly být zcela kompatibilní s Win8. Osobně ale nevím, zda bude mít na pracovním stroji smysl přecházet z Win7 na Win8. Tam je jasná cílovka spíše tablety atd., pro klasické pracovní PC se asi žádná velká výhoda konat nebude.
TP T61 7664-18G, 2x2GB RAM 800MHz, Intel SSD 330 180GB, Advanced Mini-Dock
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8826
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 20 zář 2012 11:05

Jsou uz lide, kteri win8 na thinkpadech pouzivaji a potrebne utility funguji i v aktualnich verzich, takze bych nebal. Vzhledem k tomu, ze veci jako power manager maji univerzalni api, verim, ze bude mozne s win8 rozbehat i hodne stare thinkpady (t4x).
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

rko281
chodí sporadicky
Příspěvky: 2
Registrován: 25 zář 2012 10:02

Příspěvekod rko281 » 25 zář 2012 10:44

TPfan píše:Zdravím, zkoušel už někdo provozovat Windows 8 na ThinkPadu R400? Zajímala by mě hlavně funkčnost Power Manageru a ovladačů na Intel grafiku a čtečku otisků. Oficiálně jsou dostupné jen ovladače pro Win 7. Díky.


Provozuju Win8 64bit třetí den na R61, tak ti to třeba pomůže:

Ovladače jsem instaloval ručně, všechno verze Windows 7 / Vista. System update pro Win7 nešel spustit s hláškou, že není určen pro můj operační systém.

Zatím jsem neměl čas se v tom hrabat, takže možná existují jednoduchá řešení následujících problémů, které se zatím při používání noteboku vyskytly:
- u power manageru se nejdřív musí ručně kliknutím na ukazatel stavu baterie zvolit jeden z profilů, protože do té doby se v power manageru nedá měnit ani zobrazit jejich nastavení
- nefunguje fn+f5. Vyřešil jsem to přilepením AccessConnections toolbaru na hlavní panel, pak se jde do nabídky dostat myší.
- nefunguje fn+f8
- fn+f3 nevyvolá nabídku na změnu napájecího profilu / nevypne displej. Neřeším, v power manageru 6 lze obě možnosti vyvolat pomocí kontextové nabídky ukazatele stavu baterie
- nefunguje tlačítko mute a klávesy na ovládání přehrávače
- přechod do hibernace trvá mnohem déle ve srovnání s win7. Je pravda, že notebook se pak probouzí o dost rychleji, ale to čekání je dost otravné. Když pominu vlastnosti samotného systému, tak mi tohle vadí asi nejvíc.

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7514
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 25 zář 2012 11:24

rko281: vacsina tychto problemov s utilitami Lenova sa imho vyriesi, ked sa zacnu predavat Thinkpady s predinstalovanym Win8 koncom buduceho mesiaca. teda pokial zas nieco z toho nezrusia ako po prichode Win7.

osobne tiez planujem otestovat Win8 na dosluhujucom T61 ale az ked budu minimalne PM a AC aj vo verzii pre Win8.
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

TPfan
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 27 pro 2010 15:12

Příspěvekod TPfan » 26 zář 2012 19:03

Díky za rady, bál jsem se že s Win8 budou větší problémy. Já bych taky radši použil windows 7, jenže na MSDNAA je jen jedna licence pro každou verzi Win, a sedmičky už mám aktivované na stolním PC :-)

Takže teď jen čekám, až mi dorazí objednaný SSD...
Lenovo ThinkPad R400

Windows Vista Business 32-bit

rko281
chodí sporadicky
Příspěvky: 2
Registrován: 25 zář 2012 10:02

Příspěvekod rko281 » 27 zář 2012 10:01

Takže drobný update: multimediální klávesy fungují, problém byl ve winampu.

V MSDNAA si můžeš stáhnout i anglická Windows 7, je jedna licence na každou jazykovou verzi (vyzkoušeno na CZ/EN).

Gwaihir
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 149
Registrován: 03 zář 2008 10:27

Příspěvekod Gwaihir » 16 říj 2012 23:22

Ma smysl do 4 roky stareho notebooku neco zainvestovat?
Mam:

LEN TS TP R500 P8400@2.27GHz, 2GB, 160GB, 15.4" WSXGA+, M82XT, DVD±RW, BT, FPR, 802n, cr 4-1, Win7 32bit / 2732-32G

Napadlo me, ze by se sikl nejaky disk, asi by mi stacila i 128GB, podle ruznych doporuceni to vidim na
CRUCIAL V4 128GB + Transfer Kit nebo M4, ale ten je o fous drazsi. Nedokazu si predstavit, jak moc velky vliv na vykon to bude mit.
Akurat nevim, jestli potrebuju 9.5mm SSD disk nebo ten uzsi, co ma asi 7mm.


Pak bych rozsiril mozna i pamet. 2GB nejsou nic moc, ale na druhou stranu mam jen 32bit system, tak nevim, jestli 1GB navic neco resi :( No na moje chabe pokusy s Linuxem to asi neco resi, pac Linux tam cpu zasadne 64bit ;-)

Zkousel nekdo upgrade sve R500/r400 pomoci SSD disku? Jake jsou vysledky?
MacBook Pro 15"

Lenovo TP R500 P8400 @ 2.27GHz, 2GB, 160GB, 15.4" WSXGA+, M82XT, Vista Bsnss / Ubuntu 12.04

pm
občas se tu ukáže
Příspěvky: 78
Registrován: 16 bře 2012 17:24

Příspěvekod pm » 17 říj 2012 00:39

urcite to ma smysl. uz to tu asi nekolikrat zaznelo: start systemu + start aplikaci se zasadne zrychli + nizsi spotreba + ticho.
doporucoval bych M4 - je to provereny typ a je SATA III - v pripade koupe noveho notebooku vyuzijes rychlejsi rozhrani. mam 128GB verzi v W500 a je to ten nejlepsi upgrade, co jsem udelal.
W500


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti