Thinkpad R400/R500 seria

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
pavucik
občas se tu ukáže
Příspěvky: 54
Registrován: 16 srp 2007 14:23

Příspěvekod pavucik » 13 lis 2009 23:59

na asuse mam rozlisenie 1280x800 a zakazde ked si dam na plochu wallpaper tak mi to natiahne so stran a obraz je potom natiahnuty a nepekny. pri tamtom rozliseni u lenova to je rovnako, ci skor u toho vaia?
sorry za tolko otazok, ale moc sa tomu nerozumiem :?

burticek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 51
Registrován: 23 dub 2008 19:10

Příspěvekod burticek » 14 lis 2009 09:54

Pokud je obrázek v jiném formátu než displej (např. 4:3), tak bude vypadat stejně špatně jako na rozlišení 1280x800. Buď ho neroztahovat do stran (nechat jen na středu) nebo mít wallpaper ve stejném rozlišení nebo aspoň formátu jako je notebook.

Jinak si notebook objednej přes net a pokud by se Ti na něm něco nelíbilo, tak ho můžeš do 14 dnů vrátit.
Lenovo Thinkpad R61 - 15,4" WSXGA+ 1680 x 1050, C2D T8100 2,10 GHz, 2x2 GB RAM 667MHz, nVIDIA Quadro NVS 140M, 80GB SSD Intel X25​-M G2 + 320 GB WD Scorpio Black 7200 ot. v Ultrabay, Win 7 Pro x64

pavucik
občas se tu ukáže
Příspěvky: 54
Registrován: 16 srp 2007 14:23

Příspěvekod pavucik » 14 lis 2009 09:58

Hej planujem cez net (myslim ze v poslednej dobe uz objednavam skoro vsetko cez net, vyjde to lacnejsie).
Ma tento model R500 WXGA alebo WSXGA?

burticek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 51
Registrován: 23 dub 2008 19:10

Příspěvekod burticek » 14 lis 2009 10:12

Který?
Lenovo Thinkpad R61 - 15,4" WSXGA+ 1680 x 1050, C2D T8100 2,10 GHz, 2x2 GB RAM 667MHz, nVIDIA Quadro NVS 140M, 80GB SSD Intel X25​-M G2 + 320 GB WD Scorpio Black 7200 ot. v Ultrabay, Win 7 Pro x64

pavucik
občas se tu ukáže
Příspěvky: 54
Registrován: 16 srp 2007 14:23

Příspěvekod pavucik » 14 lis 2009 10:14

Notebook LENOVO THINKPAD R500/ C2D P8700/ 15.4" 1680x1050/ 2GB/ A3470 128MB/ 320GB 5.4k/ DVD/ WF/ BT/ CAM/ FPR/ WIN 7 Pr + XP Pr

pavucik
občas se tu ukáže
Příspěvky: 54
Registrován: 16 srp 2007 14:23

Příspěvekod pavucik » 14 lis 2009 10:18

lebo v popise ma uvedene toto:

15,4" WXGA TFT LCD
Rozlišení až 1680 x 1050 bodů
16,7 miliónů barev

burticek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 51
Registrován: 23 dub 2008 19:10

Příspěvekod burticek » 14 lis 2009 10:24

To bude jen zapomenuté S. Rozlišení 1680x1050 = WSXGA
Lenovo Thinkpad R61 - 15,4" WSXGA+ 1680 x 1050, C2D T8100 2,10 GHz, 2x2 GB RAM 667MHz, nVIDIA Quadro NVS 140M, 80GB SSD Intel X25​-M G2 + 320 GB WD Scorpio Black 7200 ot. v Ultrabay, Win 7 Pro x64

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 14 lis 2009 10:58

pavucik:
tak jsem zase tady :)

no, k tem plastum - ano, operky se trochu prohybaji, je tam vule mezi tim horcikovym ramem pod nima a smaotnym krycim plastem. kdyby ti to vrzalo nebo tak, muzes to podlozit nejakym papirkem, osobne mi to ale nevadilo (nebo jsme mel stesti na kus, ktery jsme mel v ruce? :) )
na odolnost to v zadnem pripade nema vliv, je to neco jako u auta - nosna pevna konstrukce v podobe nejakeho prostoroveho ramu a na nem jen pridelane kryci plechy. vse drzi ten vnitrni ram v tom notebooku:

http://notebookblog.cz/technika/zkuseno ... nkpad-r61/
treti obrazek, je to sice 14palcove R61, ale konstrukce spodku by mela byt priblizne stejna. rozhodne bych kvuli tomu R500 nezatracoval

co se tyce klavesnice - ano, na novych thinkpadech se objevilo prohybani klavesnice. nevim, jestli se to vyresilo nejakou novou revizi, nektere zdroje rikaji, ze ano. kazdopadne si myslim, ze nebude o nic vetsi, nez u vetsiny ostatnich booku, pokud tam to prohybani bude, spise si mylsim, ze plno uzivatelu si u thinkpadu na to stezuje, nebot jsou zvykli na perfektne pevnou klavesnici z predchozich modelu.

osobne bych ho taky vzal a kdyztak ho muzes vratit.

btw. jestli u vaia FW se operka taky prohybala, ne malo, ale pri praci to nejak nevadi...
jesti se bude prohybat i u CW, nevim, je mozne, ze vychazi z podobne konstrukce, na druhou stranu je to 14ka, takze by se to hybat nemuselo...
snad jen pockat si na swarmovu recenzi :)

tapeta - v dnesni dobe opravdu neni problem najit si peknou tapletu ve stejnem rozliseni, jako ma lcd, at uz ma jakekoliv rozliseni
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

pavucik
občas se tu ukáže
Příspěvky: 54
Registrován: 16 srp 2007 14:23

Příspěvekod pavucik » 14 lis 2009 11:21

alfah4ns píše:... kdyby ti to vrzalo nebo tak, muzes to podlozit nejakym papirkem, osobne mi to ale nevadilo (nebo jsme mel stesti na kus, ktery jsme mel v ruce? :) )


a to mozem v ramci zaruky zasahovat do konstrukcie?
akurat hladam nejaky kamenny obchod lenova kde by som si mohla notas ochytat a tak, ale zatial nic...

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 14 lis 2009 11:27

jasne, ze muzes. co kdybys prece chtela menit RAM?
(ktere jsou prave pod tim plastem a na coz mas pravo, akorat pri praci nesmis nic znicit)
zespodu je potreba oddelat nejake sroubky, tusim 3-4, a ten plast jen "vyklopis" smerem k sobe, nalepis tam izolepou kus papirku a zavres.
noo a az pujdes reklamovat, tak ten papirek das pryc, no...

http://repair4laptop.org/contrib/lenovo ... opened.jpg

takhle to vypada s tim otevrenym plastem - jo, asi to budou ty 4 sroubky, kdyz vidim ty zavitove vlozky v tom plastu.

ale jinak, me to pri praci nijak neomezovalo, uvidis, no.

EDIT:
jeste k tomu rozebrani - ono je neco jineho rozdelavat cely book, hrabat se v chlazeni, CPU, atd (to bych mene zkusenemu uzivateli urcite nedoporucoval) a odkryti jednoho kryciho plastu (to zvladne kazdy, nemusis se bat)
Naposledy upravil(a) alfah4ns dne 14 lis 2009 11:42, celkem upraveno 1 x.
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7527
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 14 lis 2009 11:32

pavucik píše:akurat hladam nejaky kamenny obchod lenova kde by som si mohla notas ochytat a tak, ale zatial nic...

lenovo nema v SR ziadny kamenny obchod, predava len cez distributorov a predajcov. o showroome viem zatial len u jedneho z nich http://www.lenovoonline.sk/showroom-a175 v CR je situacia lepsia http://www.pc.ibm.com/cz/findreseller.h ... =home_a_cz
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

pavucik
občas se tu ukáže
Příspěvky: 54
Registrován: 16 srp 2007 14:23

Příspěvekod pavucik » 14 lis 2009 19:40

dneska som bola pozerat v nay elektro ten vaio cw. bol krasny vsetko bolo OK akurat obraz sa mi zdal trosku natiahnuty..... :shock:

Mali tam aj Lenovo ale iba lacnejsi z SL rady. oproti vsetkym ostatnym co tam boli bol tusim najmenej zaujimavy, ale zato ked som skusala tlacit na miesta operky a klavesnicu, nebolo to take hrozne ako som videla na you tube.
Akurat rozmyslam nad rozmiestnenim USB portov na R500 (vertikalne a este k tomu tesne vedla seba vsetky tri naraz). nezda sa mi to velmi prakticke, ale nechcem to ani hanit, pretoze som ho na zivo nevidela.

JodiBB
občas se tu ukáže
Příspěvky: 58
Registrován: 20 črc 2008 01:44

Příspěvekod JodiBB » 14 lis 2009 23:09

Zdar. Mal by som dotaz na majitelov R400.
Aku maximalnu vydrz ste dosiahli?

Ako dlho sa nabija baterka? Niekde v recenzii som cital ze sa nabija 6h :shock: co sa mi teda zda extra dlho.
Diky

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8845
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 14 lis 2009 23:22

Hoď link na tu recenzi. To bude nějaká blbá recenze...
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

JodiBB
občas se tu ukáže
Příspěvky: 58
Registrován: 20 črc 2008 01:44

Příspěvekod JodiBB » 14 lis 2009 23:38

Nevim to ted najit. Ale vim ze tam boli parametre notebooku, a bolo tam ze pri zapnutom notebooku sa bateria nabija 6h. pri vypnutom to bolo myslim 3:30.
AK to este najdem tak doplnim link.

edit: Sorry, tak to nebola recenzia ale info priamo od lenova:
http://www5.pc.ibm.com/europe/products. ... esite=cema


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti