Thinkpad R400/R500 seria

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Gwaihir
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 149
Registrován: 03 zář 2008 10:27

Příspěvekod Gwaihir » 06 led 2010 12:31

Ja mel problem s restorem - kdy to proste nefungovalo, protoze jsem mel vadny disk. Zkus v BIOSu test disku, jestli je ok, chyba bude jinde :(
MacBook Pro 15"

Lenovo TP R500 P8400 @ 2.27GHz, 2GB, 160GB, 15.4" WSXGA+, M82XT, Vista Bsnss / Ubuntu 12.04

chatumbabub
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 234
Registrován: 30 pro 2008 12:56

Příspěvekod chatumbabub » 09 led 2010 00:56

mate prosim nekdo zkusenosti s ExpressCard Trust IF-3800p? (pridava e-sata). Ja jsem si ji koupil, ale muj externi disk s ni fungoval jen chvili a navic velmi pomalou rychlosti( cca 20MB/s). Kdyz jsem se pokusil spustit test v HD tune, tak se HDD asi za 3s odhlasil, HD Tune byhodil chybu cteni, a od te doby ho nejsem schopen pripojit.

Nejake napady? :roll:
ThinkPad T440s

marlog

Příspěvekod marlog » 10 led 2010 12:04

me jede v pohode ;) mam R500 s temer stejnou konfiguraci, a widle 32 bit

noltuo
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 06 úno 2009 09:22

Příspěvekod noltuo » 10 led 2010 14:51

Mám stejný řadič.
Rychlosti in/out (v Mb/s):
velký soubor 10Gb (HD rip filmu): 45-65 (většinou 50)/35-65 (většinou 58, ale ze začátku to pomalu zrychlovalo z 15),
malé soubory 2-6Mb (fotky): 15-25 (18)/10-40 (rychlost je hodně nestabilní, většinou mezi 20-30)
rychlost sledována v Total commanderu, NTB nic jiného kromě kopírování neprováděl, vytížení procesoru podle správce úloh přibližně kolísá kolem 30% (klidové 18%).

U připojení se mi občas stane, že disk počítač nedetekuje (řadič je detekován vždy), větsinou stačilo vysunout a znovu zasunout eSATA kabel nebo restartovat externí disk, jednou nebo dvakrát pomohlo až restartování NTB. Ale externí disk občas nenajde ani můj desktop, takže si myslím, že to není problém řadiče. Řadič mám 3 týdny.
Lenovo Thinkpad R500 2714-34G + 1Gb RAM, Win XP Pro CZ SP3 32bit

mohes
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 103
Registrován: 09 zář 2007 00:37

Příspěvekod mohes » 13 led 2010 15:28

Zdarec, potřeboval bych pomoci, či poradit. Jak je u R500 DVD mechanika, tak mi dneska z ní vypadlo, to co se musí dát nejprve, aby se mohla vyjmout DVD mechanika, prostě to jak se musí posunout vertikálně. Teď nevím jak to tam správně vrátit, jelikož jsem si všiml,že je to tam na nějaký závit, ale zase nechápu na jakém principu to pak funguje, když to pevně drží na závitu, tak jestli by mi někdo poradil, nebo ho mám dát do servisu? ale tam je to na několik týdnů a to se mi fakt nechce čekat.

mystikp
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 284
Registrován: 13 dub 2009 23:39

Příspěvekod mystikp » 31 led 2010 10:46

Nemáte někdo fotky jak vypadá R400 s tou největší baterkou? (9-cell)
A jak moc jde pak otevřít displej?

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7529
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 31 led 2010 11:00

Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

mystikp
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 284
Registrován: 13 dub 2009 23:39

Příspěvekod mystikp » 31 led 2010 16:32

Hmm, pěkný batůžek to je :-).
Díky.

durcja
chodí sporadicky
Příspěvky: 3
Registrován: 25 pro 2008 23:42

Příspěvekod durcja » 01 úno 2010 13:55

Neví náhodou někdo, jestli se někde nedá koupit na R400 kryt pod klávesnicí (tam jak je touchpad, čtečka otisku prstů,...) , ale aby byl bez touchpadu (na NTB by byl pak jen trackpoint) ?
LENOVO TP R400 - T5670-1.8GHz, 14.1" WXGA, 3GB, 160GB HDD, Ubuntu + Win XP

jajinek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 106
Registrován: 27 led 2010 18:40
Bydliště: Sokolov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jajinek » 01 úno 2010 14:58

to by se mi taky libilo :wink:
Lenovo ThinkPad R400 | Win 7 Pro | 4čl. + Ultrabay III | ½ WWAN | Dicota Classic Square
Windows Mobile Training - Specialist & Small Business Retail Specialist / since 2k7
Lynx service center technician Cheb

GR!nCh
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 268
Registrován: 16 zář 2007 22:47
Bydliště: Brno

Příspěvekod GR!nCh » 01 úno 2010 15:18

durcja:
Touchpad jde vypnout, nefungují pak ani tlačítka. Jinak 14" wide jsem nikde neviděl bez touchpadu.
Fedora @ Lenovo ThinkPad T460s

jajinek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 106
Registrován: 27 led 2010 18:40
Bydliště: Sokolov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jajinek » 01 úno 2010 15:30

prohledal jsem ebay... jen tan jen kryt s touchpadem, takze mame smulu :cry:
Lenovo ThinkPad R400 | Win 7 Pro | 4čl. + Ultrabay III | ½ WWAN | Dicota Classic Square
Windows Mobile Training - Specialist & Small Business Retail Specialist / since 2k7
Lynx service center technician Cheb

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8852
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 01 úno 2010 16:14

Kryt bez touchpadu se dělal jen na 15" verzi a to tenkrát byly tušim R61i (některé) a R61e. Možná by to šlo dát na R500, ale na 14" verzi se tušim nic takového nedělalo.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

lukycrust
chodí často
Příspěvky: 743
Registrován: 24 dub 2008 08:33
Bydliště: Vranov n/T

Příspěvekod lukycrust » 01 úno 2010 19:04

presne tak,šancu na palmrest bez touchpadu majú len 15tky,ako už písal swarm,že sa také nachádzaly v R61e...na R500 by to malo zapasovať,asi presne...takže u 14tiek,smola :cry:
Lenovo ThinkPad R500(intelGMA) + Advanced MiniDock
HP EliteBook 8540p(3y NBD) + HP Advanced Docking Station

durcja
chodí sporadicky
Příspěvky: 3
Registrován: 25 pro 2008 23:42

Příspěvekod durcja » 01 úno 2010 20:04

Tak to je škoda :( Spolužák má tu R61i 15" a nemá touchpad tak mě zajímalo jestli něco takovýho není i u 14"... Děkuju za odpovědi
LENOVO TP R400 - T5670-1.8GHz, 14.1" WXGA, 3GB, 160GB HDD, Ubuntu + Win XP


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 hostů