Thinkpad R400/R500 seria

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Johny111
chodí sporadicky
Příspěvky: 15
Registrován: 03 čer 2009 13:30

Dioda napájení

Příspěvekod Johny111 » 23 čer 2009 23:46

Zdravím. Pořídil jsem si Lenovo R500, mám ho den a zatím velká spokojenost. Jen nemůžu přijít na to, jak poznám podle diody s baterkou, která je na víku, kdy je notebook nabitý. Svítí pořád zeleně, i když je úplně nabitý, jen při nízkem stavu oranžově. Nechce se mi pouštět systém, jen abych zjistil, zda se baterie už nabila

A ještě by mě zajímalo, zda stálé slabé hučení , které je slyšet z oblasti pevného disku způsobuje ventilátor nebo HDD. Ventilátor u výduchu má jiný zvuk.


Díky za rady

WarCZ
občas se tu ukáže
Příspěvky: 67
Registrován: 27 bře 2008 17:21

Re: Dioda napájení

Příspěvekod WarCZ » 23 čer 2009 23:48

Tohle je věc která mi přijde na lenovu jako úlet... Poznáš to tak že dioda cca co 10 sekund kráce zhasne... Skoro nepostřehnutelné...

wern_er
chodí často
Příspěvky: 1129
Registrován: 10 kvě 2007 12:35

Příspěvekod wern_er » 24 čer 2009 01:12

Ano, při nabíjení nepatrně bliká (v delších intervalech). Pro indikaci postačí a není to rušivé - řekl bych elegantní :)
TP T61 7664-18G, 2x2GB RAM 800MHz, Intel SSD 330 180GB, Advanced Mini-Dock
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD

dewil9
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 133
Registrován: 27 dub 2008 10:18

Příspěvekod dewil9 » 24 čer 2009 10:52

k tomu piskaniu: povodne mi notebook piskal len ked sa na behu na baterku podtaktoval, potom mi chvilu piskal ked bola max frekvencia a teraz piskat prestal uplne. Ked prilozim hlavu k vetraku tak tam to "piskanie/praskanie" trochu pocujem, ale nezvyknem si bezne prikladat hlavu k vetraku :D
Thinkpad T61p, t7700(2,4GHz), 4GB RAM, 15,4" WSXGA+, Quadro fx 570m, 320GB 7200rpm, 9 cell bat., Fedora 12

Johny111
chodí sporadicky
Příspěvky: 15
Registrován: 03 čer 2009 13:30

dioda

Příspěvekod Johny111 » 24 čer 2009 22:59

Díky za odpovědi, ta dioda je zajímavá, ale bliká mi jen asi do 95 procent nabití, to je zvláštní, :-)

Jak popisujete to pískání to se mi objevilo jen na chvíli asi dvakrát, stačilo např. vytáhnou flashdisk nebo připojit zařízení a přestalo to... Myslel jsem ale zvuk jako ventilátor nebo něco podobného z oblasti HDD, jestli je to možné. Myslel jsem ale, že je ventilátor jen u výduchu vlevo..

dwg
občas se tu ukáže
Příspěvky: 69
Registrován: 22 zář 2008 22:43

Příspěvekod dwg » 25 čer 2009 14:28

zdravím..


zajimalo by me kolika lidem taky blbne track point - obcas sam od sebe scroluje nahoru, nebo dolu a potrebuje lehce profackovat. V cadu, nebo 3D to občas rozhodí výkres a ne vždycky to jde vratit zpet. Mam dva zname s R61 a T61 a dělá jim přesně to samé..

norther
občas se tu ukáže
Příspěvky: 82
Registrován: 02 říj 2007 08:03

Příspěvekod norther » 25 čer 2009 14:46

Myslim, ze niekto tu pisal ze je to v podstate vlastnost trackpointu, ktora sa vola samokalibracia. Po nejakom case sa zasne posuvat kurzor na jednu stranu ale po chvili to prestane. Mne osobne sa posunie tak o 1-2cm. Ak sa mylim tak napiste rozumnejsiu odpoved :)
HP Probook 4530s

Gejbriel007
občas se tu ukáže
Příspěvky: 61
Registrován: 08 čer 2009 11:44

Příspěvekod Gejbriel007 » 25 čer 2009 17:58

Zdravím, nevíte, proč z českých obchodů zmizel model Lenovo R500 (s rozlišením 1680 x 1050) s operačním systémem Windows Vista? Teď je všude jen Win XP + Vista jen jako Recovery.

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8844
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 25 čer 2009 18:16

"Win XP + Vista jen jako Recovery" - to je nějaký problém, když si můžeš zvolit ze dvou systémů?
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Gejbriel007
občas se tu ukáže
Příspěvky: 61
Registrován: 08 čer 2009 11:44

Příspěvekod Gejbriel007 » 25 čer 2009 18:23

dobrá, jaký je vlastně rozdíl mezi "Win Vista + XP recovery" a "Win XP + Vista recovery", toto asi zcela nechápu. Dříve se prodávaly tyto dvě varianty.

honzyk2
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 114
Registrován: 22 čer 2009 21:34
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod honzyk2 » 25 čer 2009 18:40

jeden operak je predinstalovany a druh (recovery) je na prilozenych CD/DVD. je treba si pred instalaci z recovery udelat zalohy CD/DV toho predinstalovaneho OS (Menu - thinkvantage - Create rescue/recovery media)

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 25 čer 2009 18:41

jeden je predinstalovany na HDD, druhy je na recovery DVD (z nej ti to hodi do stavu, jako by to bylo vyrobcem predinstalovane)

edit:
honzyk byl rychlejsi :)
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

wern_er
chodí často
Příspěvky: 1129
Registrován: 10 kvě 2007 12:35

Příspěvekod wern_er » 25 čer 2009 18:42

Jeden systém je předinstalován, druhý je na CD/DVD přiložen (předinstaluješ ho sám). Recovery si můžeš udělat sám i k předinstalovanému systému např. ihned po prvním spuštění (nedoporučuju se ihned předinstalovaného systému zbavit bez zálohy). Použij případně vyhledávání :) (Start - Všechny programy - ThinkVantage - Create Recovery Media).
TP T61 7664-18G, 2x2GB RAM 800MHz, Intel SSD 330 180GB, Advanced Mini-Dock
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD

Faustendes
občas se tu ukáže
Příspěvky: 22
Registrován: 02 led 2009 11:59

Příspěvekod Faustendes » 25 čer 2009 23:52

swarm píše:Faustendes: Zhasne ti při tom zelená dioda Wifi?


Nejprv se omlouvám, že jsem nezareagoval dříve, ale byl jsem pryč daleko od notebooku. Můj problém je kdyžtak pro jistotu na straně 72.

K té otázce: Ne dioda nezhasne. Nevíte tedy, jak by se to dalo opravit?
Lenovo TP R400

Gejbriel007
občas se tu ukáže
Příspěvky: 61
Registrován: 08 čer 2009 11:44

Příspěvekod Gejbriel007 » 29 čer 2009 18:08

děkuji všem za objasnění s tím OS. Ještě jeden takový malý dotaz, bude možné nainstalovat systém z vlastního media s použitím seriových čísel, které dostanu s notebookem? Budu chtít provést vlastní čistou instalaci systému.

děkuji


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti