Thinkpad T400/T500 seria

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
j.matrix
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 430
Registrován: 17 dub 2009 08:40

Příspěvekod j.matrix » 22 dub 2013 07:50

mne vo win8 funguje normalne ten co som stiahol zo stranok, akurat som ho musel nainstalovat v rezime kompatibility.
Lenovo ThinkPad T500 , T9400, 6GB RAM, crucial m4 240GB ssd, 4500mhd+3650, LED podsvietenie, 320GB Ultrabay, Win8

Lenovo ThinkPad X201

Jakoob
chodí často
Příspěvky: 835
Registrován: 14 bře 2007 18:00
Bydliště: Kousek od Prahy

Příspěvekod Jakoob » 22 dub 2013 10:59

Mně to vždy vyhodí hlášku "cannot communicate with sensor". Zkoušel jsem asi tři poslední verze a stejná chyba. Přitom se softem od authentecu mi čtečka funguje.

Jde mi tedy o to najít ovladač a k němu verzi Lenovo softu, která jej umí použít.
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15 -> MBPro 13

Warhawk
chodí často
Příspěvky: 524
Registrován: 13 úno 2007 14:39

Příspěvekod Warhawk » 22 dub 2013 13:47

Jakoob- vidíš ve w8 na T500 nějakou výhodu ? Mám je z MSDNAaa..

Jakoob
chodí často
Příspěvky: 835
Registrován: 14 bře 2007 18:00
Bydliště: Kousek od Prahy

Příspěvekod Jakoob » 22 dub 2013 13:51

Warhawk: já ne, smazal jsem je a vrátil se na Win 7. Mám notebook na práci a ne na prohlížení Facebooku a počasí, takže dokud bude metro pevná a hlavní část systému, pak zůstávám na sedmičkách.

Navíc pro naše T500 bude minimum oficiálních ovladačů, takže se všechno bude instalovat nějak pokoutně....
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15 -> MBPro 13

tuhyk
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 21 kvě 2011 21:44
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod tuhyk » 29 dub 2013 01:15

Poslední dobou začínám u svého letitého T400 pozorovat "růžovění" displeje. Nejvíc patrné je to při probouzení ze Suspend, případně po jakémkoliv zapnutí displeje (např. po dlouhodobé neaktivitě). Stejně tak i při práci za sníženého jasu se nemůžu zbavit dojmu, že mi levá půlka jinak bílého pozadí Wordu začíná chytat jiný odstín - po zvýšení jasu se to zase srovná zpátky na bílou.

Nestalo se to už někomu? Je to známka nutnosti vyměnit displej nebo něco horšího?

Mám TP T400 s displejem 1280x800.
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku

Puppy
chodí často
Příspěvky: 1888
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

Příspěvekod Puppy » 29 dub 2013 01:16

tuhyk píše:Poslední dobou začínám u svého letitého T400 pozorovat "růžovění" displeje. Nejvíc patrné je to při probouzení ze Suspend, případně po jakémkoliv zapnutí displeje
Typicky priznak odchazejiciho podsviceni, je to uz otazka par hodin nez umre uplne. Pokud je jeste v zaruce (asi spis ne), tak honem do servisu. Bude nutna vymena displeje.

tuhyk
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 21 kvě 2011 21:44
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod tuhyk » 29 dub 2013 08:44

Prodloužená záruka mi skončila začátkem roku, kdy bylo ještě všechno v pohodě.. klasika :/

Takže je nutné sehnat a vyměnit celý displej nebo jen nějakou část?
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku

Jakoob
chodí často
Příspěvky: 835
Registrován: 14 bře 2007 18:00
Bydliště: Kousek od Prahy

Příspěvekod Jakoob » 30 dub 2013 12:39

tuhyk píše:Takže je nutné sehnat a vyměnit celý displej nebo jen nějakou část?


Naše notebooky snad ještě byly dělané na jednoduchý a levný servis, takže by podle mě stačilo rozebrat víko a vyměnit podsvětlovací trubice, nebo už máš LED?

P.s.: Nikdy jsem to neměnil, jen teoretizuji :)
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15 -> MBPro 13

Puppy
chodí často
Příspěvky: 1888
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

Příspěvekod Puppy » 30 dub 2013 13:49

U LED podsviceni se to takto neprojevuje :) Vymenit zarivku v podsviceni neni az tak snadne. Mozna by se vyplatilo to rovnou vymenit za displej s vyssim rozlisenim.

tuhyk
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 21 kvě 2011 21:44
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod tuhyk » 30 dub 2013 23:05

Díky :) Upgrade na vyšší rozlišení chci udělat už dlouho, teď na to konečně bude i záminka a žena mi to odsouhlasí :D Takže kdybyste měl někdo konkrétní tip nebo doporučení, nebo vám dokonce něco válelo doma, dejte mi vědět. Klidně i přes SZ. Za nějakej rozumnej peníz bych to koupil.

Rozhazuju sítě i na bazoši a podobně, ale nerad bych koupil něco co mi tam pak nebude pasovat. Takže radu fakt uvítám. Dík!
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 01 kvě 2013 11:32

Ebay.com / screencounty.com / ntsetup.cz nebo jak.

Napiš Swarmovi co má za displej ve svým Thinkpadu má tam LED s vyšším rozlišením, jen je tam problém toho že je to trochu složitější výměna
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8850
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 01 kvě 2013 13:12

Můj displej by mu tam nešel. To by musel někde sehnat celé víko. Moje T400 byla tak nová, že už používala konektor z T410. Měl jsem několik T400 rozebraných a pouze u téhle jsem viděl takto řešený displej (je i jinak umístěný v rámu a z toho spodního boardu zmizelo napájení podsvícení, které už je integrované v displeji (tak to standardní T400 nemá ani pro CCFL, ani pro LED).
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

tuhyk
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 21 kvě 2011 21:44
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod tuhyk » 01 kvě 2013 21:01

Díky všem za odpovědi. Vypadá to nadějně, sehnal jsem mrtvou R400. Dá se z toho Rka použít i něco jiného, nějaké plasty a tak?

A teď klíčová otázka, asi hlavně na Swarma - je výměna displeje obtížná? Myšleno pro člověka, který udrží v ruce šroubovák. Koukal jsem zběžně na net a na youtube a nevypadá to tak strašně..
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 01 kvě 2013 22:37

Pokud budeš měnit, jen displej za displej (stejného typu) je to celkem jednoduché
X301 - "WKS"

T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)

past: X220,T420,T400,X60,X31....

j.matrix
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 430
Registrován: 17 dub 2009 08:40

Příspěvekod j.matrix » 18 čer 2013 08:44

chalani, uvazujem nad upgradom na ssd disk, pretoze original seagate co mam teraz v ultrabay podla smartu odchadza.

Ake je teraz priaznive a bezproblemovo kompatibilne zariadenie s t500? bude m natom pouzivat win8. alebo mozno skusim nazad vistu ci sa to bude dat uz pouzivat :)))

Mal by mat kapacitu idealne do tych 128 alebo 160GB.

P.S. predpokladam ze ten navod s pajkovanim kablikov aby v t5OO isiel mSATA este nikto neskusal odtialto :D
Lenovo ThinkPad T500 , T9400, 6GB RAM, crucial m4 240GB ssd, 4500mhd+3650, LED podsvietenie, 320GB Ultrabay, Win8



Lenovo ThinkPad X201


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 hostů