Thinkpad SL300/SL400/SL500 seria

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7528
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 15 zář 2008 18:06

heretik píše:v tej sl500 je 9300m ddr2 alebo ddr3?
ak myslis pamat grafiky tak ta je GDDR3
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

heretik
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 250
Registrován: 10 srp 2008 22:08
Bydliště: Banská Štiavnica

Příspěvekod heretik » 15 zář 2008 19:40

jj presne to som myslel, lebo niekde uvadzaju ddr2 tak ma to zmiatlo

heretik
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 250
Registrován: 10 srp 2008 22:08
Bydliště: Banská Štiavnica

Příspěvekod heretik » 18 zář 2008 15:54

Tak SL500 je uz na ceste kumne 8)

Rumcajs
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 02 zář 2008 20:52

Heretiku !

Příspěvekod Rumcajs » 22 zář 2008 11:30

Tak co už dorazil? ;) Máš tu verzi s NVIDIA 9300M GS ? ... zajímalo by mě, jak jsi na tom s tou ventilací - jestli běží pořád nebo jen někdy? Jak jsem zjistil na foru lenova, tykajicich se SL řady, tak v různých částech světa se vyskytli podobní pošuci jako já, kteří si všimli, že chlazení se jim vůbec nevypíná. Čekáme, jestli se objeví vlastník SL500, který řekne že jeho počítač byvá i někdy zticha, abysme vědeli na čem jsme a jestli by to nešlo nějak opravit.

Jinak jsem s počítačem spokojenej, jen to chlazení mi vrtá hlavou. :-/

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8845
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 22 zář 2008 11:39

Ono i takový Rkový lenovo s integrovanou grafikou v létě dokáže foukat téměř neustále (jen s minimálníma přestávkama). Nevím podle jakého senzoru to pracuje, ale v parnech se mi spouštěl ventilátor při CPU 45°C a vypínal až někde na CPU 41°C. Teď mám klidně i CPU 49°C a ventilátor je ještě sticha*.

*) Tohle všechno se samozřejmě týká případu, kdy nechávám chlazení na BIOSu, jinak si ho nastavuju totiž manuálně podle potřeby (tj. při kancelářské práci pořád off a při jízdě vlakem v dusném parném vagónu pořád na max).
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Rumcajs
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 02 zář 2008 20:52

obejití biosu

Příspěvekod Rumcajs » 22 zář 2008 12:31

hm už jsem zkoušel ty prográmky co tohle dělají na jiných (asi vesměs starších) ThinkPadech - TPFancontrol a PFControl (ten byl německy a moc jsem se v něm nevyznal :) ... ale zdá se že na SL to neplatí, možná (snad, doufám) třeba brzy autoři napíšou novou verzi těch prográmků fungujících i pro SL500.

Jinak pomocí HWiNFO32 jsem si měřil teploty, nejvíc zahřátá byla grafika (39°C) vše ostatní bylo tak o 5°C chladnější ... a ventilátor už nějakou dobu jel.. :/ ... takže si myslím že s přehříváním problémy nejsou, ani na dotek to odnikud výrazně nehřeje (vlastně skoro vůbec).

heretik
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 250
Registrován: 10 srp 2008 22:08
Bydliště: Banská Štiavnica

Příspěvekod heretik » 22 zář 2008 19:09

no tak uz ho mam doma, zda sa mi byt velmi dobry, tichy a chladny, zatial isiel ventilator stale, ale ticho. pri zatazi sa spustil rychlejsie a graficka karta mala teplotu cca 60 C a takty 580/700 inak 35 C a 160/100, robil som 3dmark06 1280*800 - 2206 bodov. zatial sa mi nepodarilo zistit ci pamat karty je ddr2 alebo ddr3 ked spustim tech power up, tak typ pamate zostane prazdny a vacsina koloniek unknown. displej je fakt super aj rozlisenim aj kvalita sa zda byt dost dobra. Je to moj prvy notebook tak nemam s cim porovnavat, ale zatial som velmi spokojny 8)
este musim dodat ze som v baleni mal aj recovery cd s XP proffesional...
Naposledy upravil(a) heretik dne 22 zář 2008 23:30, celkem upraveno 1 x.

dwg
občas se tu ukáže
Příspěvky: 69
Registrován: 22 zář 2008 22:43

Příspěvekod dwg » 22 zář 2008 23:16

zdravim..

jeste bych se vratil k te redukci.. potrebuju DVI vystup k pripojeni k lcd (d-sub kvalitou nestačí) SL serie ma HDMI, tam redukce hdmi->dvi asi neni problem. Nevím ale co znamen "DP" .. (redukce DP->DVI) ?

edit: tak koukam, že display port.. nicmene predpokladam, ze r61 zadny nema..

Dock kupovat nehodlám, takže hdmi je zatím pro me hlavni duvod proc brat SL místo (mene blyskaveho) R61

hodne zajimave mi taky prijde sl300.. 13.3 je už hodne kompaktní, pritom pro me jeste prijatelná velikost lcd. Nechysta se stejna uhlopricka v provedeni R?

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7528
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 23 zář 2008 09:11

nechysta
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

lucida
chodí sporadicky
Příspěvky: 16
Registrován: 21 srp 2008 15:39

Příspěvekod lucida » 26 zář 2008 15:01

ahoj chlapi, chtela bych se zeptat jake programy ktere jsem mela na disku pri koupi ntb sl400 muzu dat pryc prijde mi ze tam toho mam zbytecne moc napr lenovo message atd prijde mi ze se mi visty nacitaji priserne dlouho nekdy i 10 minut po zapnuti.

Taky jsem se chtela zeptat jestli nema nekdo problem s wifi posledni dobou se nemuzu pripojit k wifi porad se mi ukazuje hlaska ze ji mam zapnout tim cudlikem jenze pri zapnuti se mi zapne jen bluetooth a wifi nereaguje a porad pise ze neni zapnuto a prijde mi ze mi to dela podle nalady ntb :/

A posledni vecicka zacalo se mi to ukazovat cca pred tydnem pri restartu ntb mi na moment zezloutne monitor pak se to vrati do normalu ale driv to nedelalo

Malem bych zapomela vcera mi visty napsaly ze nemam legalni verzi os tak nevim jesli se mam bat ze se to nak zablokuje nic jsem nedelala a jsou tam ty visty co jsem dostala s ntb

Predem dekuji vsem kdo by mel nejaky postreh ci radu, dekuji

vitez.7
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 25 zář 2008 20:56

Dotaz

Příspěvekod vitez.7 » 26 zář 2008 15:21

Chystam se koupit tohle Lenovo SL300 a mel bych par dotazu:
Na AlzaSoftu je SLko uz na sklade a prodavaji ho za 23537kc ( http://www.alza.cz/ibm-lenovo-thinkpad-sl300-d99535.htm )
a na CzC ( http://www.czechcomputer.cz/product_doc ... FF6ED.html ) ho maji o 3tisice levnejsi. Koukam jak muzu, ale v parametrech asi rozdil neni.Proc je Alzac tak drahej, vetsinou maj tyhle obchody ceny zhruba stejny...?
Jinak, co jsem "cetl" anglicky recenze, tak jediny nevyhody tohodle notesu jsou, ze ma leskly povrch a snadno se upatla, touchPad neni moc citlivy a zpozduje se a jeho tlacitka pry obcas skripou a vetrak bezi nonstop, ale skoro neslysitelne. Ma jeste nejake vady, kterych jsem si nevsiml?? Vim, ze to neni ThinkPad v pravym smyslu, ale za tuhle cenu jsem lepsi notes nevidel. Dell Vostro nema hdmi ani dockovani, Toshiba U400 Pro take ne a navic nevydrzi tolik na baterii. Pak jsou tu jeste Toshiba Portégé M800, F-S Amilo 3655 a MSI PR201W, ale to bude asi horsi kvalita, nez tohle Lenovo...? Jeste co se tyce grafiky, ta 9300GS 128MB se do SL300 bude davat? O kolik by se zmensila vydrz oproti 4500MHD ? Mozna jsem docela detailista, ale nez utratim (pro me) tezky penize, tak peclive vybiram :) Diky za jakykoliv rady

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7528
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 26 zář 2008 15:41

lucida: lenovo message a podobne veci mozes kludne odinstalovat. to zdlhave hrabanie na disku moze sposobovat napr. ukladanie bodov obnovy systemu (da sa to vypnut)

ad wifi: skus Fn+F5. malo by ti nabehnut cierne okno kde sa daju softwarovo vypnut/zapnut wifi a BT a prepinat sietove profily.

ad legalna vista: skontroluj si ci mas zospodu notebooku stitok s licenciou od MS na rovnaku ediciu visty ako mas nainstalovanu.

vitez.7: konektor pre dock nema ani SL300. 9300M GS sa do SL300 dava. ci aj u nas bude takyto model dostupny neviem. v blizkej dobe asi nie.
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

lucida
chodí sporadicky
Příspěvky: 16
Registrován: 21 srp 2008 15:39

Příspěvekod lucida » 26 zář 2008 19:15

to ghost: díky moc
ale ještě k té wifi, když jsem zkusila Fn+F5, tak u bluetooth mam on, ale u wifi mám pořád off, a vůbec to nejde změnit, a ještě je u toho napsáno disabled. Vůbec nevím co s tím :(

wern_er
chodí často
Příspěvky: 1129
Registrován: 10 kvě 2007 12:35

Příspěvekod wern_er » 26 zář 2008 20:07

Podívej se do správce zařízení, zda není wifi karta zakázána - případně povol a mělo by vše být v pořádku.
TP T61 7664-18G, 2x2GB RAM 800MHz, Intel SSD 330 180GB, Advanced Mini-Dock
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD

kyo
chodí často
Příspěvky: 1648
Registrován: 04 lis 2007 19:26

Příspěvekod kyo » 26 zář 2008 21:56

pokud tu wifi nerozchodis, tak taky muze byt odesla. zkusil bych kompletni reinstal pres RR. a kdyz to nepomuze, tak reklamace.
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in


Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 37 hostů