Pavilion 32-bit na 64-bit

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
HonzaPL
chodí sporadicky
Příspěvky: 3
Registrován: 06 úno 2019 13:44

Pavilion 32-bit na 64-bit

Příspěvekod HonzaPL » 06 úno 2019 14:04

Zdravím,

mám možná hloupý dotaz, jsem laik...

Podědil jsem workstation HP Pavilion dv7 1060ec, kdysi dělo, ale dneska už mu dech nestačí. Vylepším ho snad SSDéčkem, ale to je asi tak vše, co zmůžu. Problém je, že jde o 32-bit. Je možné přestavět ho na 64-bit, dát na něj místo dnešních Win7 desítky, atd., prostě upgradovat na současnost? Je možná výměna základní desky, příp. i jiného hardwaru?

Stroj je to jinak moc pěkný, je mi líto ho pohřbít.

Nevíte někdo, jak na to, kdo se tím případně zabývá, kdo poradí?


Díky!

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8332
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Re: Pavilion 32-bit na 64-bit

Příspěvekod orgasmic » 06 úno 2019 14:59

Ahoj, ten notebook nebyl žádná workstation, ale normální multimediál.

64bit si na něj dát můžeš, když si dokoupíš licenci.
Jestli bude fungovat pod Windows 10 korektně zjistíš až sám, protože oficiální podpora od HP je pouze pro Windows Vista a Windows 7. Ale Win by si měly nainstalovat své generické ovladače.

Už je to dost starý notebook bez nějaké hodnoty. Nároky nových Win, prohlížečů atd jsou vyšší než dříve, ale na naprosto nenáročnou práci může fungovat a SSD nic nezkazíš, akorát takové SSD bude stát více jako je hodnota tohoto notebooku.
Asus G703VI

HonzaPL
chodí sporadicky
Příspěvky: 3
Registrován: 06 úno 2019 13:44

Re: Pavilion 32-bit na 64-bit

Příspěvekod HonzaPL » 08 úno 2019 09:02

Ahoj,
předně, díky za radu!

Jen se ještě blbě zeptám...dokoupit licenci, to znamená prostě koupit Win10, nebo jde ještě o něco jinýho?

A není překážkou RAM, kterou, tuším, zvládá tenhle dv7 do 3 GB? Někde jsem zaznamenal, že Win10 vyžadujou víc. Proto taky uvažuju o upgrade hardwaru.No a vůbec, já myslel, že bitová verze stroje je záležitost železa...a 64 na 32 nenaroubuju.

Že je to celý divočina, si uvědomuju.... :-)

Dík!

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8332
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Re: Pavilion 32-bit na 64-bit

Příspěvekod orgasmic » 08 úno 2019 10:20

Ano, koupíš si licenci na W10, třeba na aukru se dají sehnat funkční licence za pár stovek.

Maximálně můžeš osadit svůj notebook 8GB (2x 4GB DDR2).
Přítelkyně má na notebooku 4GB s W10 a nijak ji to u nenáročné práce neomezuje.

Bitová verze je záležitost SW.
Už je to strašně dlouho, kdy to byla i záležitost podpory CPU.

Jak už jsem narážel v prvním příspěvku, ten notebook je strašná vykopávka.
Výkon tvého CPU je pod úrovní dnešních Atomů.
Kdykoliv na něm může něco odejít a cpát do něj tisícové položky za SSD a RAM nemá smysl.

Raději bych ho zkusil prodat a koupit něco jetého a použitelného.
Nevím, co máš v plánu na takovém notebooku dělat, ale podle mě na tom ani nepoběží kvalitnější videa na YT.

Ale jestli k němu máš nějaký osobní vztah, tak směle do toho.
Asus G703VI

HonzaPL
chodí sporadicky
Příspěvky: 3
Registrován: 06 úno 2019 13:44

Re: Pavilion 32-bit na 64-bit

Příspěvekod HonzaPL » 08 úno 2019 13:18

Joo, je mi to jasný. Když, on ten stroj je strašně málo použitej, pořád jak novej, a něco by ještě teda mohl vydržet. Tak že bych ho dal dětem...ale ať na tom něco běží. V tom 32bitu to teda nevypadá. Není mi líto nějaký adekvátní investice (třeba SSD případně využiju jinde...).

Každopádně díky!


Ahoj


Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti