HP 6730s (s HD3410)

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
falconek

Příspěvekod falconek » 04 říj 2008 18:22

co znamena "slaba" vydrz? Ono je to dost relativni. Pokud vydrzi kolem 2.5h, je to fpoho...

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8852
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 04 říj 2008 18:28

Michal27 píše:Na AMD ted nadava kazdy, kdo to ma...
Já mám zatím negativní zkušenost jen s Pumou. Předchozí Compaq notebooky na AMD byly v pohodě za ty poslední 3 generace (tj. od roku 2004). Nevim, co teď najednou blbnou. Dřív to bylo takové, že se rozdíl mezi AMD a Intelem u těch HP nedal poznat ani na chlazení, ani na teplotách, ani na baterce a ani na odezvě systému. Fakt nevim :?.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Michal27
zlobivá kočička
Příspěvky: 3172
Registrován: 25 lis 2006 15:51

Příspěvekod Michal27 » 04 říj 2008 18:34

Jj.. myslel jsem PUMU.. Stare 6715, 6515 nebyly pry spatne.. A dokonce i FSC s pumou chladi vice, nez je zdravo.. Je to docela skoda..
Zamimalo by me porovnani treba 6735b a 6730b - co se vydrze a hlucnosti tyka..
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012

falconek

Příspěvekod falconek » 04 říj 2008 20:07

tyhle notebooky jsou nejak extra hlucne nebo co?? To je docela divny u bussiness ntb :/

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8852
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 04 říj 2008 20:31

Já jsem od HP zažil zatim jen jeden tichý NB (2710p)... asi mám n a ně smůlu :-(.

Ostatně proto jsem si koupil raději thinkpad.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

falconek

Příspěvekod falconek » 05 říj 2008 19:30

ale kdyby nejaky vlastnik 6730s s dedikovanou gk napsal vydrz, byl bych mu uplne hrozne vdecny :)

peppers
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 120
Registrován: 09 říj 2008 00:59
Bydliště: Praha

6730s

Příspěvekod peppers » 22 říj 2008 00:14

Dost uvažuji o koupi 6730s http://www.hpmarket.cz/productOpt.asp?k ... CC8DCAF0F9 a potřeboval bych poradit jestli je to dobrá volba??

Potřeboval bych vědět jakou má zhruba výdrž baterky s dedikovanou grafikou a jak je na tom s odolností a hlavně s hlučnstí. Máte ho někdo??

Díky moc.

falconek

Příspěvekod falconek » 22 říj 2008 00:57

Zdravim,
rodice ho poridili sestre (cca tyden zpet), takze se pokusim odpovedet podle toho, co jsem mel moznost zatim videt:)

S vydrzi je na tom dost dobre. Ve vlaku vydrzel 2 hodinovy film a indikator baterie ukazoval, ze jeste 1:20 vydrzi. Takze pres 3 hodiny urcite (na usporny rezim, stredni jas).
Pozn.: Verze s Win Vista Home maji 8mi clankovou baterii (muj pripad), verze s Business edici 6ti clankovou, coz by se na vydrzi mohlo projevit...

Vetracek jsem zatim neslysel ani pri velke namaze (pokud vydaval nejaky zvuk, nevsiml jsem si ho), ale z otvoru pro vetrani na leve strane fouka horky vzduch, i kdyz je samotny notebook studeny (ale pri praci na kolenou to nejak zvlast nevadi). Notebook se nijak moc nezahriva, na dotek je max teply, co jsem zatim videl.

Vypada bytelne, nikde se nic neprohyba a nevrze, notebook je lehky a cerna je cool :)

Dale me celkem prekvapily repracky - da se to poslouchat i pri vyssi hlasitosti (ale srovnavam s 3 roky starym FS A1667g, jak jsou na tom pochvalovane nove Toshiby nevim :) )

Co se mi uplne nelibi je umisteni usb portu - 2 jsou na leve strane skoro vepredu, a take "otvory" pro sit a sitovy kabel jsou vlevo vepredu hned za usb porty - na zadni strane neni nic, protoze viko se otevira jakoby "za telo" ntb. Je to ale dost subjektivni, lepsi je asi kouknout na nejake obrazky a udelat si nazor sam...

Dale me lehce zklamal displej. Pri nizkem jasu jsou pozorovaci uhly mizerne a barvy nic moc. Pri strednim jasu uz je to ok.

Rekl bych, ze to rozhodne byla dobra koupe a sestra zatim rikala, ze je spokojena :D

deglaser
občas se tu ukáže
Příspěvky: 32
Registrován: 02 led 2007 21:04

Příspěvekod deglaser » 22 říj 2008 07:12

Ja ho mam od minule stredy a sem s nim tez spokojenej slape bez problemu. Vsude uvadeji ze ma grafiku HD 3410 ale ve skutecnosti ma HD3430.
HP 6730s 15.4, C2D 2,0 T7870, 2GB Ram, ATI Mobility Radeon HD 3430, 250GB HD, Windows Vista Premium.
HP Compaq 7400.C2D 1.66,1GB Ram,hdd 250GB,Display 15.4,Wifi, Bluetooth, dvd-rw,Win Xp.

peppers
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 120
Registrován: 09 říj 2008 00:59
Bydliště: Praha

Příspěvekod peppers » 22 říj 2008 10:11

Tak to ste mě potěšili :) ... akorát ten displej ... na koukání na film je to ok??? A jaký má rozlišení webcam, někde sem čet že jen 0,3 Mpx a to mi přijde dost málo? A ještě se chci zeptat jestli se k němu dává brašna??

Díky moc.

EDIT: Teď jsem koukal na umístění portů a napájení je na levý straně uprostřed? Není to nepraktický?

falconek

Příspěvekod falconek » 22 říj 2008 13:06

ten displej - na nejnizsi jas jsou spatne pozorovaci uhly (zboku mi prislo, ze to skoro bylo videt dvojite), ale zepredu jsou akorat trosku vyblite barvy :) Pri strednim nebo trosku nizsim jasu uz je to fpohode - na film jsem koukal zboku a bylo to videt normalne

brasna se k tomu nedodava (pokud vim)

to napajeni je celkem nezvyk, ale na leve strane ntb stejne nic moc nebyva (mys atd. je napravo), takze si na to asi zvykout pujde...

kamerku jsem nezkousel, takze nemuzu rict :)

peppers
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 120
Registrován: 09 říj 2008 00:59
Bydliště: Praha

Příspěvekod peppers » 22 říj 2008 16:00

tak díky, jenom ještě zkoušel si na tom hrát nějaké hry? Jenom bych potřeboval vědět jaký hry jdou s tou grafikou rozběhat?

falconek

Příspěvekod falconek » 22 říj 2008 19:41

nezkousel. Akorat sestra na tom pari Black and White II. Jede to na 1024x700 nebo jak to vychazi sirokouhle, na stredni detaily a lehounce se to seka, ale je to fpoho hratelne. Jak je na tom s jinyma hrama nevim :)

deglaser
občas se tu ukáže
Příspěvky: 32
Registrován: 02 led 2007 21:04

Příspěvekod deglaser » 22 říj 2008 20:03

No ja hral Himena Mafii a Swine a plynule. :)
HP 6730s 15.4, C2D 2,0 T7870, 2GB Ram, ATI Mobility Radeon HD 3430, 250GB HD, Windows Vista Premium.

HP Compaq 7400.C2D 1.66,1GB Ram,hdd 250GB,Display 15.4,Wifi, Bluetooth, dvd-rw,Win Xp.

peppers
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 120
Registrován: 09 říj 2008 00:59
Bydliště: Praha

Příspěvekod peppers » 22 říj 2008 22:54

diky moc,

už sem se rozhod pro tenhle notebook, akorát sem teď zmatenej!

Koukal jsem na HPmarket http://www.hpmarket.cz/product.asp?ccode=Compaq_6730s a tam je 5 typů 7630s, 2 klasický s Windows Home Premium nebo Business co jsou i na Alze, ale potom ještě 3 novinky ???

Všechny tři s Windows Vista Home Basic :( :( ale zase např. s 3GB RAM a 350GB HDD ?? S tim že ceny jsou nízko kolem 13 - 15000kč a není u nich uvedena žádná bližší specifikace ?? Co si o tom myslíte??

Díky moc za reakce.


Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: PetalBot a 7 hostů