Fujitsu Siemens Esprimo V5545 (recenze,testy,vse)

notebooky Fujitsu Siemens (Amilo, Amilo Pro, Lifebook) a vše kolem nich
neoexnet
chodí často
Příspěvky: 1945
Registrován: 15 zář 2007 23:28
Bydliště: Teplice

Příspěvekod neoexnet » 25 dub 2008 21:29

no tak se zkus zeptat :)
Toshiba R600-10W

JiMi
občas se tu ukáže
Příspěvky: 87
Registrován: 20 říj 2006 21:51

Příspěvekod JiMi » 28 dub 2008 12:08

Zkusil ... nevyreklamujou a nevymeni ... muselo by jich byt vice ... a to pry jen v jedne urcite casti monitoru.

Edit NeoExNET > dodržuj základní pravidla fóra, nekopíruj příspěvek nad Tvým viz. CITACE :arrow: PRAVIDLA, děkuji

MeTaN
občas se tu ukáže
Příspěvky: 81
Registrován: 26 lis 2007 17:34

Příspěvekod MeTaN » 01 kvě 2008 09:42

ano ano takove jsou pravidla.. musi jich byt vice, kazdopadne ja takove veci nejradsi nakupuju prez net. te tam prave ta monost cokoli do 14 dnu vratit

MeTaN
občas se tu ukáže
Příspěvky: 81
Registrován: 26 lis 2007 17:34

Příspěvekod MeTaN » 01 kvě 2008 09:48

kdo mate tento notas jake mate teploty?
pouzivam NHC a cpu momentalne 50C°, vetsinou 45-55C°
co vy?

JiMi
občas se tu ukáže
Příspěvky: 87
Registrován: 20 říj 2006 21:51

Příspěvekod JiMi » 10 kvě 2008 20:54

Mam to same

ZDravim , mam problem na tomhle notasu s hrou Alien vs Predator 2 , mam sestavu s core 2 duo T5250 , 1GB ram a u grafiky mam nastaveno 128 MB vlastni pameti (pouze) . a ati powerplay mam na max performance. a kdyz hraju tak temer ve vsech mapach , kdyz se divam urcitym smerem , se mi to zacne sekat (FSP na 12) , a kdyz koukam do zeme tak 70 , to je kdyz jedu na BEST detaily a 1024 rozliseni, kdyz jsem v ovladacich vsechno osekal a dal na nejhorsi detaily a nejlepsi performance a ve hre nastavil detaily na VERY LOW a rozliseni na 640 , hra se mi opet taky seka (20 FPS) , a kdyz jsem nekde v ulicce nebo koukam do zeme .. mam tam 200 FPS ...

Nemel tady nekdo uz podobny problem ? nebo nekdo nezkousel tuhle hru nekdo hrat ? ... dela to v mitste kdyz treba koukam smerem kde je hodne objektu ve hre .. jako hodne stromu nebo tak neco ... nemohl by to nekdo vyzkouset na sve masine ? zkousel jsem hledat novejsi ovladace .. ale nenasel .. jen v 6.12 co mam od vyrobce , na omegadriver a podobne jsem novejsi nenasel a ani na ati.com

Diky za rady co s tim mam udelat. DirectX mam nejnovejsi .. teda vse krom 10 cili 9.0c. Nezda se mi totiz ze by mi to nestihala grafika , protoze jsem to hral na stolnim kde mam ahtlona 1.8 ghz a 1gb ram a radeona 9600 a na best to beha bez problemu. opravdu nevim co s tim ... a nevim jak nasdilet video pamet .. mam pouze 128 vlastni + 0 sdilene.

|Diky za odpovedi.


Edit NeoExNET > dodržuj základní pravidla fóra, nekopíruj příspěvek nad Tvým viz. CITACE :arrow: PRAVIDLA, děkuji

MeTaN
občas se tu ukáže
Příspěvky: 81
Registrován: 26 lis 2007 17:34

Příspěvekod MeTaN » 15 kvě 2008 23:28

to je divne, zkus normalne 3Dmark a srovnej si vysledky, ja bych to ale tipl na to ze to proste neutahne, zacne si brat vice ram, mas jen giga, ja myslim ze to neni zadna vada. notas nemuzes srovnavat se stolnim pc.
zkus test jestli se to bude chovat divne zkus jine drivery,odebrat pridat proste vyzkouset co pude.

ja jsem zpozoroval zajimavy zvuk, myslim ze disk obcas jako zblunkne jako kdyby polkl :) ale nikde nemam nastavene aby se nejak vypinal nebo setril, mozna to delaji visty fakt nevim, dela to nekomu taky? je to fakt potiche, nejlepe vecer v posteli poslouchat :) uz zase,.. zblunk

MeTaN
občas se tu ukáže
Příspěvky: 81
Registrován: 26 lis 2007 17:34

Příspěvekod MeTaN » 16 kvě 2008 23:22

znova ja, pouziva nekdo jine ovladace na grafiku nez je primo z fs.com ?
musi preci fungovat primo z ati.com na pci HD2400... zrovna dnes je tam novy :)
nedela to pak neplechu? ma to nekdo?

tak jsem na internetu nasel tento clanek http://digitalne.centrum.cz/cz/clanky/a ... ebook.aspx

a nevahal jsem to zkusit. vysledek je ten ze vista ohodnoceni vyskocilo z 3.3 pro aero na 3.5 a pro 3D z 3.7 na 3.8 coz vypada dobre :)
ihned jsem zkusil TV out ktery pouzivam hodne a funguje bez problemu, konecny testik byl 3Dmark 06 kde jsem mel puvodne 1250b a nyni 1400b coz sice neni nijak zavratny skok ale proc ne. :) takze ja za sebe muzu vsem doporucit.
samozdrejme plati fakt, ze cely proces je neoficialni a tak na vlastni nebezpeci ale co se muze stat. maximalne date zpet stary ovladac.
tak zdar :)

Ptolemajos
chodí sporadicky
Příspěvky: 17
Registrován: 06 pro 2007 17:02

Příspěvekod Ptolemajos » 21 kvě 2008 10:29

to METAN:
clovece tak sem vcera koukal na film a asi po 10 minutach sem se zameril na ten disk a opravdu....takovy jako zblunknuti, vzdycky za nejakej cas.Je to uplne v pohode,jen se na to clovek musi prestat soustredit nebo zvysit hlasitost,ale neobtezovalo to.....

MeTaN
občas se tu ukáže
Příspěvky: 81
Registrován: 26 lis 2007 17:34

Příspěvekod MeTaN » 21 kvě 2008 15:50

Ptolemajos píše:to METAN:
clovece tak sem vcera koukal na film a asi po 10 minutach sem se zameril na ten disk a opravdu....takovy jako zblunknuti, vzdycky za nejakej cas.Je to uplne v pohode,jen se na to clovek musi prestat soustredit nebo zvysit hlasitost,ale neobtezovalo to.....

uz vim co to je, spindown... kdyz jsem si nainstaloval NHC tak tam je moznost spindown disku kdyz jsem dal 128 nevim ceho tak to obcas zblunklo kdyz jsem dal without spindown tak to prestalo. asi se nejak vypina disk kdyz neni moc potreba :) nevim. ale vadilo mi to a myslim ze i disku to neni moc pri chuti porad nejake vypinani usinani takze jsem to vypl. ve vistach jsem vsal mel zaskrtle at se nic takoveho nedela a presto to delalo.

JiMi
občas se tu ukáže
Příspěvky: 87
Registrován: 20 říj 2006 21:51

Příspěvekod JiMi » 07 srp 2008 22:31

Zdravim , mam dve par otazecek ,

chtel bych si doplnit pameti ram , sli byste radeji do orig FSC pameti ? nebo kompatibilnich kingstonu za polovicni cenu ??

pak zda se upgradovat processor , treba v servisu , abych neprisel zrejmne o zaruku.

JO a sehnal nekdo pro tento notebook silnejsi baterku nez tu zakladni 4400 mAh ???

FlameEye
chodí sporadicky
Příspěvky: 13
Registrován: 09 pro 2007 23:03

Baterka

Příspěvekod FlameEye » 09 srp 2008 13:35

Snažil sem se nějakou baterku najít, ale zatim bez úspěchu :(
FS Esprimo V 5545, C2D 2.00 Ghz

JiMi
občas se tu ukáže
Příspěvky: 87
Registrován: 20 říj 2006 21:51

Příspěvekod JiMi » 10 srp 2008 01:34

no psal jsem mail s dotazem primo na fujitsu siemens , ale zatim nic.

Dobrý den ,
vlastním tento notebook a chtel jsem se zeptat , zda je mozno kopit i jine baterky k tomuto notebooku. Mám tu zakladni 6-cell 4400 mAh. , extistuje nejaka silnejsi ??? nebo treba i vetsi (12-cell) jako je to treba u spolecnosti HP , i u modelu pavellion napr , kde je ta baterka dvojnasobne velka , apod. Chtel bych sehnat pokud mozno co nejsilnejsi. Dale jsem se chtel zeptat , zda je k tomuto notebooku sehnat 2x2GB moduly , nasel jsem ze pro tento notebook je maximalne rozsiritelne na 2x1GB pameti ktere jsou pro tento notebook kompatibilni , nasel jsem vsak kompatibilni kingstony ... a chtel jsem se zptat , zda mi na mem notebooku pojedou ("http://www.ec.kingston.com/ecom/configurator_new/modelsinfo.asp?SysID=40393&mfr=Fujitsu&model=Siemens&root=&LinkBack=&Sys=40393-Fujitsu-Siemens-Esprimo+Mobile+V5545&distributor=0&submit1=Search") , a zda pojedou v dual-channelu ,ktery dany chipset PM965 v tomto notebooku podporuje. A muj posledni dotaz , videl jsem nove sestavy i s processory Intel Penryn T8100 , chtel jsem se zeptat , zda je mozno poridit i silnejsi processor pro tento notebook , a zda si processor pripadne muzu vymenit sam (zda neprijdu o zaruku) , nebo zda mi to udelaji v servisu Fujitsu-Siemens, bud vymenu abych neprisel o zaruku , pokud by se touto vymenou provedenou mym samotnym porusila a nebo pripadne i formou upgradu , neco jako protiucet , ze servis by si nechal muj puvodni processor a dal mi tam ten novy a silnejsi. Je to mozne ? a kolik by to cca stalo , ciste na vymena processoru (abych neprisel o zaruku) , nebo primo ten upgrade processoru spojenou s vymenou.

Dekuji za odpoved.

MaTToS
chodí často
Příspěvky: 762
Registrován: 08 zář 2008 08:13

Příspěvekod MaTToS » 16 říj 2008 21:21

Fujitsu nic take pre 5545-ku neponuka .Bateria only standard
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .

Michal27
zlobivá kočička
Příspěvky: 3172
Registrován: 25 lis 2006 15:51

Příspěvekod Michal27 » 23 říj 2008 03:12

JiMi píše:Zdravim , mam dve par otazecek ,

chtel bych si doplnit pameti ram , sli byste radeji do orig FSC pameti ? nebo kompatibilnich kingstonu za polovicni cenu ??

pak zda se upgradovat processor , treba v servisu , abych neprisel zrejmne o zaruku.

JO a sehnal nekdo pro tento notebook silnejsi baterku nez tu zakladni 4400 mAh ???


To kup radeji cely novy notebook... :wink: Jinak ty velke baterky maji vetsinou pouze bussines modely, ktere jsou drazsi. Ale muzes zkusit externi baterie neznackove - tech je na trhu par... Procesor v tvem pripade bych neupgradoval... prijde mi to zbytecne.. stejne jako zbytecnych 4GB RAM.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012

Drakeus

Příspěvekod Drakeus » 21 pro 2008 20:35

Dobrý den....mám po roce bezproblémového fungování problém s mojí v5545. Nyní při startu (VistaH) vyskočí hláška ,že se systém windows se nepodařolo zavést,protože jádro chybí nebo je poškozeno. Stav:0xc00000e9 Soubor:\windows\system32\ntkrlpa.exe. Při pokusu o zotavení hlasí tu samou chybu.+ Informace:Vyskytla se neočekávaná vstupně-výstupní chyba. Tož jsem si řekl,že jsou nakoplý win a chtěl jsem je přeinstalovat. Tady mám další problém nedokážu se dostat do BIOSU.Ani F2:BIOS ani F12:Boot menu.Divný je ,že mi to zmizelo i z nabídky při zapnutí.Teď už tam mám jen logo FS. Ale jsem si stopro jist ,že v boot menu je DVD-mechanika před HDD. Bohužel při startu se notas z dvd ani nepokusí nabootovat. Jinak žádny externí zařízení k němu připojený nemám...Neměl někdo podobný problém??....díky


Zpět na „notebooky Fujitsu (dříve Fujitsu Siemens)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host