Fujitsu Siemens Esprimo V5545 (recenze,testy,vse)

notebooky Fujitsu Siemens (Amilo, Amilo Pro, Lifebook) a vše kolem nich
Dini
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 14 úno 2008 06:04

VGA pod XP

Příspěvekod Dini » 14 úno 2008 06:41

Nemáte zobrazovacie problémy pod XP, lebo ja mám, asi je to chyba drivera, lebo refresh obrazovky nefunguje 100%. Prejaví sa to najviac pri browsováni na nete, kedy ostávajú čiary a čmuchy a všetko možné z predošlej stránky. Hľadal som driver na VGA, ale nepodarilo sa mi nájsť, okrem FS drivera čo je na nete, mi píše pri inštalácii, že inštalovaný driver nie je kompatibilný s hardwarem.
Rozmýšlam tiez o upgrade na 4GB RAM kvoli nízkej cene RAMiek, ale neviem sa rozhodnúť, ze akú značku by som použil, a či Vista(32bit) tiež takto oreže RAM ako XP.
Neviete, kde by sa dalo zohnať toto: http://www.option.com/products/gtm_378.shtml

Dini
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 14 úno 2008 06:04

Příspěvekod Dini » 14 úno 2008 06:54

čiže toto som našiel na technete:
With SP1, Windows Vista will report the amount of system memory installed rather than report the amount of system memory available to the OS. Therefore 32-bit systems equipped with 4GB of RAM will report all 4BG in many places throughout the OS, such as the System Control Panel. However, this behavior is dependent on having a compatible BIOS, so not all users may notice this change.

čo by malo znamenať, že Vista(32bit)SP1 už vypíše reálnu hodnotu RAM, napr. 4GB, ale pužíva iba 3,2-3,5GB.

square
občas se tu ukáže
Příspěvky: 25
Registrován: 02 pro 2007 21:58

Příspěvekod square » 14 úno 2008 18:21

To Dini: Díky za příspěvek, ale můzes to prosim napsat vic polopate? Trochu podrobneji, ani nevim co je to boot loader, jak pises. Diky predem

Dini
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 14 úno 2008 06:04

Příspěvekod Dini » 18 úno 2008 06:26

Je skrytý súbor, ktorý sa nachádza v korenovom adresári C:\boot.ini
Pred editáciou v kazdom pr´pade odzálohovat originál inde!!!

Bajerik
chodí sporadicky
Příspěvky: 2
Registrován: 22 úno 2008 08:46

Problém s psaním - mezerník

Příspěvekod Bajerik » 22 úno 2008 09:14

Ahoj vsichni, chci se zeptat jestli nekomu pripadne, ze mezernik je u tohohle notase dost necitlivej. Pri psani se mi strasne casto nerozdelej slova, protoze mezernik nereaguje na tlak z boku a sikma, ale vyslovene jen a pouze ze zhora. Je to jen muj problem nebo je to konstrukcni chybka?? Mam ho ted v servisu (po 3 dnech fungovani...) kvuli vadnemu 250G disku a tohle se mi taky nezda.......

MeTaN
občas se tu ukáže
Příspěvky: 81
Registrován: 26 lis 2007 17:34

Re: Problém s psaním - mezerník

Příspěvekod MeTaN » 23 úno 2008 20:47

ja pri tomhle psani zkousim mackat mazernik jak to jde a pokazde jak vidis mam m e z e r u moza ze jsi natrefil na nejaky bug
jinak uz se mi hodne dlouho nesta ten bug ze zapnutim, naposledy nekdy po vanocich

Dini
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 14 úno 2008 06:04

ATI driver

Příspěvekod Dini » 28 úno 2008 14:25

Každý, kto má problémy so zobazovaním VGA ATI pod WinXP má postupovať podľa tohto: http://www.driverheaven.net/modtool/
Mne to pomohlo!!! :D

Dini
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 14 úno 2008 06:04

Ovlédače

Příspěvekod Dini » 28 úno 2008 14:37

Kompletný zoznam dostupných olvádačov na tento typ NB:
http://forum.fujitsu-siemens.com/forum/ ... 545#p89185
Naposledy upravil(a) Dini dne 25 bře 2008 09:52, celkem upraveno 1 x.

Bajerik
chodí sporadicky
Příspěvky: 2
Registrován: 22 úno 2008 08:46

problém s mezernikem

Příspěvekod Bajerik » 06 bře 2008 14:03

Tak jeste doplnek pro pripadne nove uzivatele ohledne necitlivosti mezerniku. V servisu vymenili klavesnici a uz je to v poradku. Takze kdo mate stejnej pocit pri psani, tak nevahejte s reklamujte.

Thomasob
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 17 bře 2008 23:03

Příspěvekod Thomasob » 20 bře 2008 16:44

Čauky lidičky, zítra si jdu pro tenhle tenhle notas.... budu na něj dávat XP a tak jsem vás chtěl poprosit jestli náhodou někdo nemáte stažené všechny ovladače které jsou k tomu potřeba, nebudu mít totiž přístup na net... Jo a taky bych vás chtěl poprosit jestli byste mi někdo nenapsal postup instalace ( jestli je třeba nějak v biosu něco menit - např. u disku a tak...) Díky moc

Dini
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 14 úno 2008 06:04

Příspěvekod Dini » 25 bře 2008 09:52

http://forum.fujitsu-siemens.com/forum/ ... 545#p89185

Tu to máš pokope, dúfam, že nechceš aby sme Ti to aj nainštalovali :lol:

Nemusíš nastavovať v BIOS-e nič, ak máš default.

MeTaN
občas se tu ukáže
Příspěvky: 81
Registrován: 26 lis 2007 17:34

Příspěvekod MeTaN » 12 dub 2008 20:55

lidi a co takhle novy bios co je ke stazeni u fs.. ma nekdo? je to treba?

JiMi
občas se tu ukáže
Příspěvky: 87
Registrován: 20 říj 2006 21:51

Příspěvekod JiMi » 25 dub 2008 21:10

Zdravim , mam takovy problem a chci se zeptat , dneska jsem si tento notebook koupil , doma rozbalil , spustim a najdu uplne dole na obzarovce uprostred , jeden vadny pixel - sviti cervene - myslite ze by se to dalo reklamovat ? jako zda se na toto vztahuje zaruka , diky za odpoved.

neoexnet
chodí často
Příspěvky: 1945
Registrován: 15 zář 2007 23:28
Bydliště: Teplice

Příspěvekod neoexnet » 25 dub 2008 21:15

hm pokud jde o internetový obchod tak máš možnost do 14dnů vrátit zboží a pokud o kamanný obchod tak by mohli být slušní a vyměnit, nicméně důvodem reklamace je až 4nebo 5 vadných pixelů .. myslím :)
Toshiba R600-10W

JiMi
občas se tu ukáže
Příspěvky: 87
Registrován: 20 říj 2006 21:51

Příspěvekod JiMi » 25 dub 2008 21:26

hm .. no kamenny obchod.


Zpět na „notebooky Fujitsu (dříve Fujitsu Siemens)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host