FS Xi2550 s grafikou HD2700

notebooky Fujitsu Siemens (Amilo, Amilo Pro, Lifebook) a vše kolem nich
Krist
občas se tu ukáže
Příspěvky: 30
Registrován: 13 úno 2008 17:45

Re: 2x 2GB?

Příspěvekod Krist » 18 úno 2008 09:09

dx píše:Chtel bych se zeptat na to potvrzeni o fungovani 2x2GB na tom notase.
Podle oficialnich informaci podporuje max 2GB a podle FSC fora max 2,5GB. Je to posledni vec kterou resim pred koupi.
dik za odpoved

2 Gb je omezeni pro jeden slot. Ja se na to teprve chystam, ve trech eshopech me sdelili ze to neni problem. Skoda jen, ze nepristoupili na vymenu, jen na vymenu s tim ze me ty 2x1 gb zistanou v ruce. Kdyz si najdes nejaky diskuze z eshopu. napr. TADY to potvrzuje technik ze siemensu.

dx
chodí sporadicky
Příspěvky: 3
Registrován: 17 úno 2008 03:25

Re: 2x 2GB?

Příspěvekod dx » 18 úno 2008 12:05

diky, takze je rozhodnuto :)
muzu se jeste zeptat jake eshopy si zkousel?

Krist
občas se tu ukáže
Příspěvky: 30
Registrován: 13 úno 2008 17:45

Příspěvekod Krist » 18 úno 2008 14:17

- Alza
- Cybex
- TS Bohemia

Do tech jsem volal. Pak jsem napsal do Bohemky, ze jsem nasel lepsi cenu na Cybexu a oni me to slevnili na tech 36.047,- (o 770 kc, to je skoro jedna ramka :)

BednarM
chodí sporadicky
Příspěvky: 16
Registrován: 15 úno 2008 13:16

Příspěvekod BednarM » 20 úno 2008 14:59

Měl bych dva malé dotazy ke šťastným majitelům tohoto notebooku, ke kterým se taktéž řadím:
1. Asi nejde nijak zařídit okamžité vypnutí monitoru, ať již softwerově nebo ideálně tlačítkem - jsem byl na to zvyklý a rozmlsaný z ASUSu, občas se to hodí, ale není to podstatné.
2. Mám pocit a nevím zda subjektivní nebo tomu opravdu taknějak je, že pravá část klávesnice, přibližně od 2/3 do konce numerického bloku více "rachtá" resp. jakoby numerický blok měl pod sebou menší/slabší plast a při psaní se klávesy jakoby více třepou a sou hlučnější. Levá část kláv. to nedělá, stisk je pevný bez rezonance. Nevím jak to přesně popsat. Projevuje se to především při psaní na numer. bloku. Dělá Vám toto také nebo jsem "blbej" já.
Díky moc za reakce a zprávu.
Před chvílí dorazily 2x 2GB SODIMM 667MHz tak jdu měnit. Hin sa hukáže...
HP EliteBook 8540w - Intel Core i5 560M, 15.6" LED 1920x1080, RAM 4GB DDR3, Quadro FX 880M 1GB, 500GB 7.2k, BluRay ROM

dx
chodí sporadicky
Příspěvky: 3
Registrován: 17 úno 2008 03:25

RAM

Příspěvekod dx » 20 úno 2008 15:02

napis potom pls jak dopadla ta vymena RAM
dik

Krist
občas se tu ukáže
Příspěvky: 30
Registrován: 13 úno 2008 17:45

Příspěvekod Krist » 20 úno 2008 16:12

Ta vymena RAM me taky zajima. V Bohemce me doporucili Kingmax
http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=65063
Ale jeste vaham.

BednarM
chodí sporadicky
Příspěvky: 16
Registrován: 15 úno 2008 13:16

Příspěvekod BednarM » 20 úno 2008 16:45

Tak s upgradem RAM jsem taknějak v polovině.
Dole jsem odšrouboval asi milion šroubu, leč pod spodním krytem jest pouze jeden modul, vůbec netuším kde se ukrývá ten druhý. Jestli je někde pod klávesnicí, tak jak tam vlézt ? Neví někdo ?
Jinak s 3GB RAM šlape OK.
Paměti jsem koupil tyto:
http://pameti.alza.cz/operacni-pamet-so ... d83902.htm
Pokračování ale až večer či v noci, teď končím.
HP EliteBook 8540w - Intel Core i5 560M, 15.6" LED 1920x1080, RAM 4GB DDR3, Quadro FX 880M 1GB, 500GB 7.2k, BluRay ROM

Gandi
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 30 zář 2007 12:41

Příspěvekod Gandi » 20 úno 2008 19:31

BednarM - taky by mne zajimalo jestli jde nejak vypnout to LCD. Jinak s tou klavesnici to sedi. Maji to tak vsechny modely.
FSC Amilo Xi2550 17"WUXGA, C2D T9300 2x2,5GHz, 2GB RAM, 1xSSD intel 80GB - 1x500GB WD HDD, ATI HD2700 GDDR3 +

BednarM
chodí sporadicky
Příspěvky: 16
Registrován: 15 úno 2008 13:16

Příspěvekod BednarM » 20 úno 2008 21:29

Díky Ti moc za info. Jakmile se něco dovím, dám zprávu.
HP EliteBook 8540w - Intel Core i5 560M, 15.6" LED 1920x1080, RAM 4GB DDR3, Quadro FX 880M 1GB, 500GB 7.2k, BluRay ROM

Krist
občas se tu ukáže
Příspěvky: 30
Registrován: 13 úno 2008 17:45

Příspěvekod Krist » 20 úno 2008 23:04

LCD se vypne kdyz zavrete viko. Ale jestli ho chcete nechat otevreny, muzete na ten caplik neco polozit :)

neoexnet
chodí často
Příspěvky: 1945
Registrován: 15 zář 2007 23:28
Bydliště: Teplice

Příspěvekod neoexnet » 21 úno 2008 03:49

jinak Vindows Vista má také funkci ... "Nastavení pro zavření víka" :) a dá se tam nastavit, že monitor i "nic" neudělá :)
Toshiba R600-10W

BednarM
chodí sporadicky
Příspěvky: 16
Registrován: 15 úno 2008 13:16

4GB RAM na FS AMILO Xi 2550

Příspěvekod BednarM » 21 úno 2008 08:40

Takže bohužel podporu 4GB RAM u FS Amilo Xi 2550 nemohu potvrdit. Zprvu se zdálo, že bude největší problém najít, resp. se k němu dostat, druhý modul, ale to se vyřešilo - samosebou je pod klávesnicí. Ovšem po instalaci druhého 2GB modulu notebook nenaběhl a to tak , že se rosvítí kontrolky a konec nepustí mne ani do setupu. Zajímavé je, že asi 2x z cca 20 pokusů se mu to povedlo - bios hlásil 4GB RAM, Visty očekávaně 3GB, ale po vypnutí již zase nic. Něco se mu tam nelíbí, netuším. Každopádně je to nepoužitelné.
Momentálně je stav takový, že je osazeno celkem 3GB RAM tj. 1GB + 2GB moduly. To šlape vše OK. Tak nevím, zda to takto nechat v single mode nebo vrátit na 2GB do dual chanel.
ad klávesnice: problém se částečně vyřešil - možná trošinku povolený šroubek co ji drží zespodu, ale již je to lepší
Paměti jsem použil tyto, netuším zda s jinými by byla situace stejná či jiná:
http://pameti.alza.cz/operacni-pamet-so ... d83902.htm
Ještě při pátrání na internetu jsem narazil na toto z fóra na Fujitsu-Siemens webu:
http://support.fujitsu-siemens.com/foru ... fec17bed14
HP EliteBook 8540w - Intel Core i5 560M, 15.6" LED 1920x1080, RAM 4GB DDR3, Quadro FX 880M 1GB, 500GB 7.2k, BluRay ROM

Here&Now
občas se tu ukáže
Příspěvky: 21
Registrován: 31 pro 2007 00:18

Re: 4GB RAM na FS AMILO Xi 2550

Příspěvekod Here&Now » 21 úno 2008 10:23

4GB tam snad ani nema smysl davat, protoze system ti dovoli stejne jen neco kolem 3,1 - 3,2GB, kamarad tam ma 3GB a je max spokojenej, take o tom uvazuju, navic dual ch. zase takovy zazrak neni :wink: - ve FujSim mi ale potvdili, ze tam 4GB dat jdou, takze je to asi take vec pameti samotnych... Zkus jeste jine pameti :?

Krist
občas se tu ukáže
Příspěvky: 30
Registrován: 13 úno 2008 17:45

Příspěvekod Krist » 21 úno 2008 13:41

Ja bych teda rozhodne chtel 4Gb pekne v paru. Smysl samozrejme maji, uz jen pro 64bit system. Doufam ze tvuj problem je jen v pouzitych pametich. Kazdopadne jsi me dostal do rozpaku v dalsim rozsirovani :? Ale kdyz technici ze Siemensu tvrdi ze 4Gb neni problem...

kultus
chodí často
Příspěvky: 537
Registrován: 13 led 2008 12:50

Příspěvekod kultus » 25 úno 2008 08:31

jinak mate uz nekdo na Xi2550 XPcka zajimaji me hlavne ovladace grafiky a bluetooth stastlivci s HD2600 to vyresili a co HD2700???

edit: pry tak funguji omega drivery ktere rozpoznaji grafarnu jako HD2600XT zkousel to nekdo???
Asus G74SX-TZ195V + Acer Switch 10 V + HP Zbook 15 G3 + Asus UX390UA


Zpět na „notebooky Fujitsu (dříve Fujitsu Siemens)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti