AMILO Xa 3530 problém s nepříjemným podtaktováváním u her

notebooky Fujitsu Siemens (Amilo, Amilo Pro, Lifebook) a vše kolem nich
didix
občas se tu ukáže
Příspěvky: 38
Registrován: 06 říj 2008 02:15

Příspěvekod didix » 20 lis 2009 15:54

No tak za Della si trošku připlatíš :)
jj Win 7 jsou asi ted nejlepší variantou..
FS Amilo Xa 2528 17", AMD turion 64 X2 - 2.2GHz, 4GB Ram, geforce 8600M GS 256MB DDR2 (1440*900), 2*320GB HDD, Win 7 RC 7100.

darkfejzr
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 08 lis 2009 17:31
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod darkfejzr » 20 lis 2009 16:06

no tak kluci, zpet k me situaci :-D co mam kura dělat ... windowsy menit nechcu, nechce se mi formatovat disk
Amilo xa3530
ati radeon HD3560
AMD Turion x2 64 2,4 Ghz

akrijj

Update Bios

Příspěvekod akrijj » 03 pro 2009 15:18

Hi tak zajímavá věc, měl jsem noťas na opravě a nechal jsem si updatovat bios s tím, že se mi snad povede rozjet rmclock. Tak rmclock jsem nerozjel, ale nový bios ze dne 01.09.09, zafungoval zajímavě. Teplota při hrách se snížila na příjemných 77 stupňů, což je proti 95 dost podstatné. S tím souvisí i absence podtaktování. Zatím se neobjevilo. Dřevo. Ťuk. Ťuk.
Takže update vřele doporučuji

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7679
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Příspěvekod orgasmic » 03 pro 2009 15:33

trochu OT....

Nezlob se na me, ale jak si muzes koupit takovy notebook k praci? Myslenkove pochody nekterych mi jsou zahadou...na praci jedine nejaky s NBD zarukou s opravou do druheho dne a ne FS s tragickou kvalitou...nerad to rikam, ale jsi hnup :roll:
Asus G703VI

akrijj

Nový firmware

Příspěvekod akrijj » 19 pro 2009 01:15

Hi taky bych jenom doplnil, ze po aplikaci nového firmwaru jede vše víceméně v pohodě teploty se nedostanou přes 75 stupňů a při běžné kancelářské práci je teplota kolem 40 stupňů. Hybaj firmware.

2Orgasmic:
? CO? Kdo mluví o práci?Hraji si, tedy nestárnu!

wildhorse
občas se tu ukáže
Příspěvky: 43
Registrován: 31 říj 2009 17:46

Re: Update Bios

Příspěvekod wildhorse » 19 pro 2009 10:38

akrijj píše:Hi tak zajímavá věc, měl jsem noťas na opravě a nechal jsem si updatovat bios s tím, že se mi snad povede rozjet rmclock. Tak rmclock jsem nerozjel, ale nový bios ze dne 01.09.09, zafungoval zajímavě. Teplota při hrách se snížila na příjemných 77 stupňů, což je proti 95 dost podstatné. S tím souvisí i absence podtaktování. Zatím se neobjevilo. Dřevo. Ťuk. Ťuk.
Takže update vřele doporučuji


Ten pokles teplot je sposobeny vymenou pasty na CPU & GPU a pripadnou vymenou chladiaceho systemu.

Moje Amilo 1536 sa tiez poslednu dobu dost prehrievalo (CPU 86'C) tak som vymenit pastu za MX-2 a teplota klesla o ~6'C co malo prijemny efekt znizenia hlucnosti vetraku.
Amilo Pi 1536 15" Intel Core 2 Duo 1.8Ghz, 120GB HDD
Clevo W870CU, 17.3" 1920x1080 HD+, Intel® Core i7 820QM, GeForce GTX 280M, 4GB RAM, 2x500GB 7200rpm

darkfejzr
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 08 lis 2009 17:31
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový firmware

Příspěvekod darkfejzr » 02 led 2010 02:12

akrijj píše:Hi taky bych jenom doplnil, ze po aplikaci nového firmwaru jede vše víceméně v pohodě teploty se nedostanou přes 75 stupňů a při běžné kancelářské práci je teplota kolem 40 stupňů. Hybaj firmware.

2Orgasmic:
? CO? Kdo mluví o práci?Hraji si, tedy nestárnu!


Ahojky, mohl bys sem prosím postnout nebo napsat ten "firmware" který jsi na svém emilovi aplikoval? Já na kamila hodil windows 7, kde je zas problém s přepínáním karet a zůstala jen ta horší a tohle řešení mě nikterak neuspokojuje :-)
Amilo xa3530

ati radeon HD3560

AMD Turion x2 64 2,4 Ghz

darkfejzr
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 08 lis 2009 17:31
Kontaktovat uživatele:

vysavac

Příspěvekod darkfejzr » 04 led 2010 23:10

Tak jsem se nasral, vzal vysavac a tatkovu sadu naradi a po 2 hodinach cisteni notasu a pocitu absolutniho zoufalstvi kdy mi po prvnim pokusu ani nechtel najet jsem ho rozjel a po cca 2 hodinovem zatezovem hranii ani jedno spomaleni!

ted jenom najit ty sroubky a vse utahnout a klepu do stolu. klepy klep :D
Amilo xa3530

ati radeon HD3560

AMD Turion x2 64 2,4 Ghz

Brind
chodí sporadicky
Příspěvky: 1
Registrován: 25 úno 2010 23:03

Příspěvekod Brind » 25 úno 2010 23:07

Chaa....mám toho samého Emila s tím samým problémem. Akorát místo pěti sekund mi to zpomalovalo vždycky tak po minutě na minutu, vždycky jsem tak minutu hrál, minutu čekal než se to dosekalo. Pak jsem ze speedfanu zjistil, že při tom podtaktování se snažil Emil chladit procák z pečených 105°C na přijatelných 75, pak nahodil výkon a teplota se zase vracela do 105 a tak furt dokola.
V obchodě mu málem vypadly oči z důlku jak jsem mu řekl teplotu. 3 týdny jsem čekal, pak mi přišel noťas, že mu vyměnili desku a chladiče. Od té doby už to nedělá, jede furt na plný výkon, při provozu teploty od 50ti do 80ti. Při hře jsem viděl maximum 95°. Mám pocit, že jednou to bylo možná i o stupeň víc, ale už nevím. Druhá reklamačka že mi odešel displej, jak by jste rozladili televizi, obraz lítal tak rychle, že se za chvilku slil v čistě bíle svítící obrazovku. Musím říct, že do Siemensu už nikdy nejdu....

wotf
chodí sporadicky
Příspěvky: 1
Registrován: 14 lis 2012 15:41

Příspěvekod wotf » 14 lis 2012 15:44

Brind píše:Chaa....mám toho samého Emila s tím samým problémem. Akorát místo pěti sekund mi to zpomalovalo vždycky tak po minutě na minutu, vždycky jsem tak minutu hrál, minutu čekal než se to dosekalo. Pak jsem ze speedfanu zjistil, že při tom podtaktování se snažil Emil chladit procák z pečených 105°C na přijatelných 75, pak nahodil výkon a teplota se zase vracela do 105 a tak furt dokola.
V obchodě mu málem vypadly oči z důlku jak jsem mu řekl teplotu. 3 týdny jsem čekal, pak mi přišel noťas, že mu vyměnili desku a chladiče. Od té doby už to nedělá, jede furt na plný výkon, při provozu teploty od 50ti do 80ti. Při hře jsem viděl maximum 95°. Mám pocit, že jednou to bylo možná i o stupeň víc, ale už nevím. Druhá reklamačka že mi odešel displej, jak by jste rozladili televizi, obraz lítal tak rychle, že se za chvilku slil v čistě bíle svítící obrazovku. Musím říct, že do Siemensu už nikdy nejdu....



Chci se zeptat v kterým obchodě/servisu jste to nechal vyměnit a kolik to stálo.


Zpět na „notebooky Fujitsu (dříve Fujitsu Siemens)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host