AMILO Xa 3530 problém s nepříjemným podtaktováváním u her

notebooky Fujitsu Siemens (Amilo, Amilo Pro, Lifebook) a vše kolem nich
darkfejzr
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 08 lis 2009 17:31
Kontaktovat uživatele:

AMILO Xa 3530 problém s nepříjemným podtaktováváním u her

Příspěvekod darkfejzr » 08 lis 2009 17:42

Před letníma prázdninam jsem si koupil notebook AMILO Xa 3530. Po několika týdnech užívání se ale u něho dostavil velmi nepříjemný efekt neustálého podtaktování.

Probíhá to asi takhle: spustím hru, notebook jede několik chvil v pořádku. Pak začne hrabat větrák tak na 3-5 vteřin a počítač se totálně zpomalí. Po tom zase jede počítač tak 5 s normálně a problém se do nekonečna opakuje.

Všiml jsem si, že nejdřív se něco takového stávalo tak po hodině hraní. Teď už se to ale děje téměř okamžitě.

Koupil jsem si i chladící podložku ZM-NC2000 ale ta můj problém vůbec nevyřešila. Prohledal jsem celý internet a zjistil jsem, že nejsem sám, ale nikdo na dotazy ještě neodpověděl.

Prosím, pomožte, jsem zoufalý a znechucený.

DeLong
chodí často
Příspěvky: 575
Registrován: 07 lis 2009 22:25

Příspěvekod DeLong » 08 lis 2009 18:18

evidentne sa ti notebook prehrieva, bud mas virus ale skor to je nieco s chladenim (bud zasrate alebo zle pracuje). je to novy notebook tak by som do toho moc neripal a ak bude problem pretrvavat dal by som to na reklamaciu.
Naposledy upravil(a) DeLong dne 09 lis 2009 17:32, celkem upraveno 1 x.

darkfejzr
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 08 lis 2009 17:31
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod darkfejzr » 08 lis 2009 22:05

te reklamaci se bojim, protože potřebuji notas k praci a nemuzu bez neho byt ani den a prijde mi zvlastni ze ta chladici podlozka teploty snad vubec neovlivnuje
Amilo xa3530
ati radeon HD3560
AMD Turion x2 64 2,4 Ghz

DeLong
chodí často
Příspěvky: 575
Registrován: 07 lis 2009 22:25

Příspěvekod DeLong » 08 lis 2009 22:51

chladiaca podlozka teploty znizuje len o niekolko stupnov (cca 10, zalezi od podlozky). ak je tam nejaky problem s chladenim tak podlozka to urcite nevyriesi.

didix
občas se tu ukáže
Příspěvky: 38
Registrován: 06 říj 2008 02:15

Příspěvekod didix » 09 lis 2009 14:16

notas se ti přehřívá proto se ti podtaktuje aby se ti schladil.
taky mám ten problém, měnili mi i chlazení a nepomáhá.. až ted jsem si stáhl rightmark cpu clock utiliti a stáhl jsem si tam napětí při zátěži.. notas se ti tak neohřeje a nebude se ti podtaktovávat Wink
FS Amilo Xa 2528 17", AMD turion 64 X2 - 2.2GHz, 4GB Ram, geforce 8600M GS 256MB DDR2 (1440*900), 2*320GB HDD, Win 7 RC 7100.

akrijj

RMCLock

Příspěvekod akrijj » 09 lis 2009 17:08

Zajímavý nápad. Bohužel se mi nedaří program pod win7 spustit. Rada?
A mohl bys napsat konkrétně na kolik si snížil napětí? Popř. screen?

Díky předem, myslím, že tohle by mohlo pomoci plno lidem.

darkfejzr
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 08 lis 2009 17:31
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod darkfejzr » 10 lis 2009 18:21

screen a vysvětlivky by byly super :D
Amilo xa3530

ati radeon HD3560

AMD Turion x2 64 2,4 Ghz

didix
občas se tu ukáže
Příspěvky: 38
Registrován: 06 říj 2008 02:15

RMClock

Příspěvekod didix » 12 lis 2009 13:45

Já jsem googlil a vycházím z tohoto článku:
http://www.svethardware.cz/forum/archiv ... -2327.html

Takže stáhnout RMClock
http://cpu.rightmark.org/download/rmclock_235_bin.exe

Mě ten RMClock normálně jede pod Win7 EC 7100.
Po spuštění jsem si nastavil profil "Perfomance on demand" (RMClock nastavuje násobič podle potřeby dle zatížení) za klikal tam všechny násobiče "apply".
Dále "profiles" a tam zvolit "Perfomance on demand" a změnit napětí u nejmenšího a u největšího, měl jsem původně nastaveno všude maximální napětí a to 1.1500V, u nejmenší jsem dal 0.8V když bylo mín tak se mi počítač občas vypl když jsem dal 0.7V tak se hned vypl z ničeho nic.
U největšího jsem dal 1.1V protože když bylo mín tak jsem to měl trošku sekaný zvuk se trhal apod. Jen zkoušíte...

Zde jsou obrázky z RMClock
http://img214.imageshack.us/g/001vt.jpg/

Tak to je tak vše :)
FS Amilo Xa 2528 17", AMD turion 64 X2 - 2.2GHz, 4GB Ram, geforce 8600M GS 256MB DDR2 (1440*900), 2*320GB HDD, Win 7 RC 7100.

darkfejzr
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 08 lis 2009 17:31
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod darkfejzr » 12 lis 2009 21:57

díky moc :D :shock:
Amilo xa3530

ati radeon HD3560

AMD Turion x2 64 2,4 Ghz

didix
občas se tu ukáže
Příspěvky: 38
Registrován: 06 říj 2008 02:15

Příspěvekod didix » 13 lis 2009 15:03

uz je to ok?
FS Amilo Xa 2528 17", AMD turion 64 X2 - 2.2GHz, 4GB Ram, geforce 8600M GS 256MB DDR2 (1440*900), 2*320GB HDD, Win 7 RC 7100.

akrijj

Rm clock

Příspěvekod akrijj » 18 lis 2009 10:20

Určítě díky za návod a screeny, super práce.
Bohužel mi to nefunguje jak má. Nejdříve jsem vyřešil problém s driver64 , bo mám win7 x64. RMclock mi teď nerozezna procesor. Takže s ním vůbec nemůžu pracovat. Přitom everest ho dektekuje naprosto přesně.
2 didix: Mohl bys mi prosím poslat link na tvůj rmclock. Máme stejné procesory, tak snad to půjde. Díky předem

didix
občas se tu ukáže
Příspěvky: 38
Registrován: 06 říj 2008 02:15

Příspěvekod didix » 18 lis 2009 19:42

jasný no. já tam ten rmclock co jsem dával odkaz mám win 7 32bit a je to v poho.
FS Amilo Xa 2528 17", AMD turion 64 X2 - 2.2GHz, 4GB Ram, geforce 8600M GS 256MB DDR2 (1440*900), 2*320GB HDD, Win 7 RC 7100.

akrijj

RMclock

Příspěvekod akrijj » 19 lis 2009 12:54

Hi, jsem stahoval tolik verzi rmclock, že jsem zapomněl na tvou jako první. I tak díky za ni. Pro ostatní vlastníky xa3530, rmclock nefunguje protože program nerozpozná nový procesor (puma, griffin). :cry: :cry:

Přesto kdyby někdo přišel na způsob jak to rozjet byl bych vděčný. To podtaktování je opravdu příšerné.

darkfejzr
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 08 lis 2009 17:31
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod darkfejzr » 19 lis 2009 14:41

Mám ten stejný problém, nerozeznany procesor u rmclocku.
Na jednu stranu jsem rád, že nejsem sám, na druhou už ale začínám cítit zvedající se vlnu nevole vůči mému milému kamilu. Mám Visty home premium 32, sp2 :evil:
Amilo xa3530

ati radeon HD3560

AMD Turion x2 64 2,4 Ghz

akrijj

Kamil?

Příspěvekod akrijj » 20 lis 2009 12:34

Ty máš Kamila? Já mám emila! Tak se mi přehřál, a začal problikávat a špatně chodit displej tak jsme ho dneska hodil na reklamaci. Během roku třetí reklamace, takže ještě jedna a noťas letí! A říkal pán na opravě abych šel do Dellu, tak se asi budu pomalu loučit se sekcí FSC. Hodně zdaru!
Mimochodem na těch win7, mi příjde počítač rychlejší a pohodovější.


Zpět na „notebooky Fujitsu (dříve Fujitsu Siemens)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host