Amilo Xa 3530 problém s externí grafikou

notebooky Fujitsu Siemens (Amilo, Amilo Pro, Lifebook) a vše kolem nich
HolyGhost
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 12 zář 2009 19:15

Amilo Xa 3530 problém s externí grafikou

Příspěvekod HolyGhost » 12 zář 2009 19:27

Říkal jsem si, že bych mohl aktualizovat grafické ovladače, tak jsem stáhl ze stránek ATI nejnovější a nainstaloval je. Se zděšením jsem zjistil, že po instalaci nových ovladačů mi "zmizela" externí grafická karta a zobrazuje se jen HD 3200 (integrovaná). Ovladače jsem tedy odinstaloval a vrátil tam původní, ale i po tom se externí grafika neobjevila. Tlačítko na přepínání mezi grafikami nereaguje, nereaguje ani přepínání v Catalyst Control Center a externí grafika není ani vidět ve Správě zařízení. Prostě jako bych jí z notebooku vymontoval... Nevíte někdo jak jí znovu přivest k životu?
Díky za odpověď.

akrijj

grafika

Příspěvekod akrijj » 17 zář 2009 23:14

Hi zkusil bych ještě jednou stáhnout drivery ty nejnovější calysty upravit a mělo by ti to chodit. Pokud se tak nestane, zkusil bych obnovení systému.

Popřípadě přechod na win7 sice tam nefunguje tlačítko na přepínání grafiky ale v nastavení to zabere deset vteřin. čus

HolyGhost
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 12 zář 2009 19:15

Díky

Příspěvekod HolyGhost » 18 zář 2009 11:02

Dík, po naistalování upravenejch ovladačů se grafika znova ukázala, takže jí už potom stačilo jen povolit. Přepínání tlačítkem a nebo přes Catalyst Center sice nefunguje, ale přes nastavení zobrazení to jde, takže super. Ještě jednou díky.

Nagini
chodí sporadicky
Příspěvky: 3
Registrován: 19 zář 2009 13:43

Dotaz

Příspěvekod Nagini » 19 zář 2009 13:45

čau,
co přesně znamená "upravené" ovladače? Já jsem si totiž taky trochu hrál s instalováním nových ovladačů.. a ze dvou karet mi taky přežila jenom jedna. sice ta lepší (3650), ale stejně.. =/

HolyGhost
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 12 zář 2009 19:15

úpravy

Příspěvekod HolyGhost » 20 zář 2009 10:10

To znamená, že stáhneš normální ovladače od ATI a pak je upravíš pro notebooky. Protože ATI tak nějak nepodporuje svoje mobility karty, nechává to na výrobcích notebooků a ty se do toho moc neženou. Jo a k tvojí otázce, tenhle odkaz by tvoje problémy mohl vyřešit:
http://www.porse.cz/Magazin/Ati_mobilit ... ebook.html

Nagini
chodí sporadicky
Příspěvky: 3
Registrován: 19 zář 2009 13:43

...

Příspěvekod Nagini » 20 zář 2009 11:03

nj, toho jsem se trochu bál =/ to už jsem zkoušel a potom mi právě zbyla jenom ta 3650 s tím, že ta integrovaná sice byla vidět, ale v žádném případě na ni nešlo přepnout.. teď už jsem na tom ale úplně jako ty předtím. Takže stáhnout si a upravit driver pro tu 3650? Večer to zkusím, teď se musím balit..

HolyGhost
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 12 zář 2009 19:15

hmm

Příspěvekod HolyGhost » 20 zář 2009 12:50

Mě se po naistalování upravenejch Catalyst 9.9 sice taky naistalovala jen 3200, ale ve správě zařízení se objevila i 3650. Tu stačilo jen povolit a pak už se přepínat dalo. Sice jen přes nastavení zobrazení, ale to bohatě stačí.

Nagini
chodí sporadicky
Příspěvky: 3
Registrován: 19 zář 2009 13:43

Příspěvekod Nagini » 22 zář 2009 07:57

http://img15.imageshack.us/img15/1372/screenbve.jpg

no a co teď? to mám rozšířit plochu i na ten druhý?

HolyGhost
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 12 zář 2009 19:15

Příspěvekod HolyGhost » 22 zář 2009 14:10

jo, rozšiř plochu na monitor s grafikou kterou chceš. V tvym případě 3650. Až to rozšíříš na ten monitor kterej chceš zprovozní se i ta kolonka: Toto je můj hlavní monitor (ta nad rozšířit plochu i na tento monitor). Zaškrtneš, že je to tvůj hlavní monitor no a pak dáš použít. U mě to takhle fungovalo...


Zpět na „notebooky Fujitsu (dříve Fujitsu Siemens)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti