Lenovo ThinkPad Tablet 10 2nd Gen

jaký tablet si vybrat
Puppy
chodí často
Příspěvky: 1852
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

Lenovo ThinkPad Tablet 10 2nd Gen

Příspěvekod Puppy » 29 říj 2015 23:02

Uz je v CR http://lenovoshop.cz/lenovo-thinkpad-ta ... 70744.html Ta cena je naprosto silena :shock: Na to ze to ma pri 10" jen 1920x1200 rozliseni, coz je dnes na tablet trochu malo.

tiktak
chodí často
Příspěvky: 708
Registrován: 04 kvě 2014 22:21

Příspěvekod tiktak » 29 říj 2015 23:31

To rozlišení je myslím dostatečné (pro tablet na Widlích bez "vektorového" zvětšování/zmenšování asi určitě), ale ta cena + e-MMC disk + problematický Sierra EM7345 LTE modem + Atom + baterka, které těch 10h moc nevěřím.
Pokud cena hodně nespadne (a to u Lenova většinou dost dlouho nehrozí),"asi to nebude zrovna prodejní hit...
je: 2x T60P, X220, 2x 8570W Dreamcolor, E6420
bylo: E7440, M6600, X230T, T440P, E6400, XPS 1330, D630, D620, D610, D600, C640, HP N6200, HP NX8220, T43P

Puppy
chodí často
Příspěvky: 1852
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

Příspěvekod Puppy » 29 říj 2015 23:53

Nesmysl, prave ze na Windows je naprosto nedostatecne. U HP (viz odkaz nize) to jiz pochopili :D

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 9673
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 30 říj 2015 06:20

27000kč?? Neprodejné.
MSI GT73,HP G 430,Ipad Pro 10.5 256GB
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

tiktak
chodí často
Příspěvky: 708
Registrován: 04 kvě 2014 22:21

Příspěvekod tiktak » 30 říj 2015 08:32

Rozlišení FHD je u 10" dostatečné (minimálně do té doby, dokud celý grafický subsystém Widlí bude pracovat tak, jak pracuje a bude spousty věcí řešit více či méně povedenou interpolací). Ale to je samozřejmě můj osobní názor - někdo jinej může mít jiné potřeby.
Nicméně pracuju často v grafických editorech s RAWy fotek ve 24 MPix a FHD mne nijak neomezuje ani na 24" monitoru.
Pro mne je rozlišení větší jak FHD využitelné pouze v nativu a na monitoru 30 a více palců, jinak je to právě spíše brzda - GPU (mimo extra výkonných 970 a 980 či Quadro grafik se s tím stále trápí. Navíc začlenění takovéhoto tabletu na Atomu, se 4GB RAM na externí periférie (monitor, klávesnice...) je nesmysl - na seriózní práci to neni ani tak.
To asi nic nemění na tom, že za tuto cenu v této výbavě to bude spíše ležák, který si pořídí pár "top managerů", na honění si ega při prezentacích svých úžasných nápadů na poradách. Jinej smysl funkčnosti vs. cena zařízení mne moc nenapadaj.
je: 2x T60P, X220, 2x 8570W Dreamcolor, E6420
bylo: E7440, M6600, X230T, T440P, E6400, XPS 1330, D630, D620, D610, D600, C640, HP N6200, HP NX8220, T43P

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 9673
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 30 říj 2015 09:45

Za ty peníze radši Ipad PRO nebo nový Surface od MS.
MSI GT73,HP G 430,Ipad Pro 10.5 256GB
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

Puppy
chodí často
Příspěvky: 1852
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

Příspěvekod Puppy » 30 říj 2015 10:44

Rozliseni je naprosto nedostatecne, protoze pri tak male hustote jsou videt jednotlive pixely a pusobi to znacne rusive (totez na 8" 1280x800 = hruza, 1920x1200 = ok). Graficky subsystem Windows pracuje dobre, pokud se neprovozuji 10 let stare aplikace (coz Windows stale umoznuji).

Ta cena je opravdu vysmech, uz jen tim EM7345 jehoz firmware ani po vice jak roce Lenovo (presneji Intel ktery to outsourcuje nekam do Egypta) asi nikdy nevyladi https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-T ... -p/2193557

Puppy
chodí často
Příspěvky: 1852
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

Příspěvekod Puppy » 30 říj 2015 11:56

roman2277 píše:Za ty peníze radši Ipad PRO nebo nový Surface od MS.
To ano, ale Surface je porad daleko vetsi a tezsi zarizeni, pripravuje se pry Surface Mini Tablet http://www.notebookcheck.net/Microsoft- ... 033.0.html

tiktak
chodí často
Příspěvky: 708
Registrován: 04 kvě 2014 22:21

Příspěvekod tiktak » 30 říj 2015 12:18

Je poměrně dobře známo, že z hlediska PPI lidské oko z pracovní vzdálenosti 40-50 cm (platí pro obvyklou vzdálenost oka k tabletu nebo telefonu a specifické činnosti na něm) nerozlišuje samostatný pixel už někde od 200 ppi (a 10" s FHD má cca 220 ppi). Je to samozřejmě složitější, neboť svou roli hraje matice a technologie displeje, samostatný kontrast a barva dvou rozličných "pixelů" a samozřejmě oko jednotlivce. U méně kontrastních a barevných obrazců (typicky fotka) už běžný člověk reálně rozlišuje změny jen někde kolem 100 ppi.
Já tablet při práci na něm nezkoumám ze 3 cm, ale ze vzdálenosti, kde už jednotlivé pixely ani na FHD mobilu nebo tabletu nevidím.
Teoreticky jsou schopni jedinci s dokonalým zrakem vidět i samotné pixely na displejích za hranicí 400 PPI (díky množství tyčinek v lidském oku), ale při maximálně kontrastních obrazcích a z minimální sledovací vzdálenosti, co oko umožňuje (několik centimetrů) - opět pro práci nesmyslná vzdálenost.
Windows (ani windows 10) stále nepracuju při škálování a interpolaci vyšších rozlišení ideálně a to oběma směry (snížení i zvýšení DPI). To je bohužel dáno systémem obsluhy grafického výstupu samotných widlí.
K programům, které s tím vůbec neumí pracovat (respektive je pak velký problém s nimi pracovat) na FHD a vyšších rozlišeních a relativně malé uhlopříčce - těch je stále hodně a patří k nim i poměrně nové a oblíbené grafické editory (nebudu jmenovat, ale minimálně několik jich je, kde je třeba velikost položek v "menu" dáná fixní velikostí v pixelech, případně se škáluje a působí to hodně ošklivě či nestře na jakémkoliv displeji).
Ale jak opakuji - každý má jiné priority, za mne je prostě FHD na 10" dostačující, chybu bych viděl u tohoto tabletu především v tak 2x vyšší ceně, než bych si představoval.
je: 2x T60P, X220, 2x 8570W Dreamcolor, E6420
bylo: E7440, M6600, X230T, T440P, E6400, XPS 1330, D630, D620, D610, D600, C640, HP N6200, HP NX8220, T43P

Puppy
chodí často
Příspěvky: 1852
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

Příspěvekod Puppy » 30 říj 2015 12:25

tiktak píše:K programům, které s tím vůbec neumí pracovat
Podpora Hi-DPI ve WinAPI https://msdn.microsoft.com/en-us/librar ... 85%29.aspx je uz vice jak 5 let. Pokud ani za takovou dobu neumi dodavatel software tuto vlastnost pouzit, at radeji dela neco jineho. To opravdu neni problem Microsoftu. Automaticky to nejde proto, aby bylo mozne stale pouzivat i 15 let stare aplikace.

Ohledne PPI, kdyz to srovnam vedle sebe z bezne vzdalenosti kdy drzim tablet v ruce, tak ten rozdil vidim na prvni pohled. To je cele.

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8775
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 30 říj 2015 12:32

Atom imho nezvládne obrazovku s vyšším rozlišením. Minimálně ne výkonem. Už při 1920x1200 je nedostatek výkonu strašně znát.

Měl jsem pár týdnů ASUS TF100Chi, kde jsem si to mohl ověřit na vlastní kůži. Btw těch 1920x1200 na 10" mi tam vůbec nevadilo. Zvětšení jsem měl nastavené na 200% v OS. Jen v prohlížeči a různých programech jsem pro obsah nastavoval zvětšení 175%. Nemyslim si, že bych byl extrémně nenáročný a já bych třeba vyšší rozlišení nepotřeboval.
Diagon Swarm - blog :arrow: http://notebookblog.cz
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, GTX860M)
14" ThinkPad T400
14" HP EliteBook 840 + dock + 3xLCD

Puppy
chodí často
Příspěvky: 1852
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

Příspěvekod Puppy » 30 říj 2015 12:42

swarm píše:Zvětšení jsem měl nastavené na 200% v OS.
Vec vkusu a zvyku. Na 8" 1920x1200 mam zvetseni 150% jak na desktopu (+ zvetsenou vysku titulku oken, kvuli ovladani) tak v prohlizeci a prijde mi to idealni, jak na citelnost tak ovladani. Jakmile to srovnam s 1280x800 tabletem, tak uz vidim ten rastr a duhove pismo zpusobene vyhlazovanim.

Zaver, kazdopadne mi prijde ze cenovka tem technickym parametrum i dojmum z recenze http://www.notebookcheck.net/Lenovo-Thi ... 645.0.html moc neodpovida :?

Puppy
chodí často
Příspěvky: 1852
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

Příspěvekod Puppy » 02 lis 2015 10:06

Prvni zakaznici nevypadaji moc nadseni https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-T ... -p/2199392 protoze dochazi k poklesu vykonu i pri prochazeni webu, presne jak si stezuji v recenzi.

tiktak
chodí často
Příspěvky: 708
Registrován: 04 kvě 2014 22:21

Příspěvekod tiktak » 02 lis 2015 10:26

Asi po všech stránkách povedený stroj, za skvělou cenu :)
Tohle asi novým "BIOSem" neopraví :) ...
je: 2x T60P, X220, 2x 8570W Dreamcolor, E6420
bylo: E7440, M6600, X230T, T440P, E6400, XPS 1330, D630, D620, D610, D600, C640, HP N6200, HP NX8220, T43P

Puppy
chodí často
Příspěvky: 1852
Registrován: 16 kvě 2006 17:17

Příspěvekod Puppy » 02 lis 2015 19:12

tiktak píše:Tohle asi novým "BIOSem" neopraví :) ...
Pry uz to resi https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-T ... rue#M31892 Akorat mi prijde, zda se takove "drobnosti" nemaji resit jeste pred uvedenim na trh :(


Zpět na „Výběr tabletu“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host