Hry a sirokouhly displej.

Notebooky jsou stále výkonnější a tak na nich lze hrát i náročné hry. O své zkušenosti se můžete podělit zde.
deglaser
občas se tu ukáže
Příspěvky: 32
Registrován: 02 led 2007 21:04

Hry a sirokouhly displej.

Příspěvekod deglaser » 10 bře 2008 11:20

Prosim o radu jak na hry aby nebyl zdeformovany obraz.

maxxz
stálý uživatel
Příspěvky: 2847
Registrován: 16 říj 2006 06:26

Příspěvekod maxxz » 10 bře 2008 11:35

pokud jí chceš ve standartním poměru 4:3 tak to se dá přepnout v ovladačích na grafiku.

Pokud máš ATI: Otevři Catalyst zvol "notebook panel properties" a vyber "Preserve Aspect Ratio", ovšem budeš mít černý pruhy po stranách stím se smiř.

Novější hry ale podporují vcelku normálně Widescreen, takže to vypadá normálně.
tento účet již není aktivní.

kultus
chodí často
Příspěvky: 582
Registrován: 13 led 2008 12:50

Příspěvekod kultus » 10 bře 2008 11:45

no jak se to vezme...ja mam nativni rozliseni 1920x1200 a vetsinou hraju 1376x724 ale treba muj HW zvladne vic napr. 1440x900 ale uz to nejede fullscreen ale z kazde strany jsou cerne pruhy a zkousel jsem vsechno mozny a proste to nejde roztahnout...
Asus G74SX + HP Zbook 15 G3 + Asus UX390UA + Legion 5 17", i7 10750H/16GB/GTX1660Ti/1,5TBNVMe

maxxz
stálý uživatel
Příspěvky: 2847
Registrován: 16 říj 2006 06:26

Příspěvekod maxxz » 10 bře 2008 12:03

kultus: určitě se i toto rozlišení dá přepnout do normálu. Občas se stává, že i když přepnu do rozlišení widescreen hra je v poměru 4:3 a může za to sama hra, protože to nehodí do 16:10 nebo 16:9. o té ovšem situaci zachrání ovladače, kde to vynutim.
tento účet již není aktivní.

kultus
chodí často
Příspěvky: 582
Registrován: 13 led 2008 12:50

Příspěvekod kultus » 10 bře 2008 13:44

bohuzel neda...zkousel jsem vsechny kombinace treba na COD4 a v Catalystech...Omega drivery v XP identifikuji kartu jako HD2600XT a je to stejne
Asus G74SX + HP Zbook 15 G3 + Asus UX390UA + Legion 5 17", i7 10750H/16GB/GTX1660Ti/1,5TBNVMe

maxxz
stálý uživatel
Příspěvky: 2847
Registrován: 16 říj 2006 06:26

Příspěvekod maxxz » 10 bře 2008 14:04

není nic co by nešlo.
tento účet již není aktivní.

deglaser
občas se tu ukáže
Příspěvky: 32
Registrován: 02 led 2007 21:04

Příspěvekod deglaser » 10 bře 2008 14:28

No ja mam grafiku Intel Graphics Media Accelerator 950 a tam v nastaveni nic takoveho nemam.

kultus
chodí často
Příspěvky: 582
Registrován: 13 led 2008 12:50

Příspěvekod kultus » 10 bře 2008 14:36

nakej chytrej kdyz to nejde tak nejde a hotovo s prostredkama ktere mam k dispozici to neprinutim na fullscreen...
Asus G74SX + HP Zbook 15 G3 + Asus UX390UA + Legion 5 17", i7 10750H/16GB/GTX1660Ti/1,5TBNVMe

Stráťa
občas se tu ukáže
Příspěvky: 89
Registrován: 02 pro 2007 16:14

Příspěvekod Stráťa » 11 bře 2008 19:18

kultus: maxxz je jeden z nejschopnějších lidí tady a s tím co napsal
maxxz píše:není nic co by nešlo.

Můžu jenom souhlasit, chyba nebude v tom co máš ale co umíš.

maxxz
stálý uživatel
Příspěvky: 2847
Registrován: 16 říj 2006 06:26

Příspěvekod maxxz » 11 bře 2008 19:25

:D no tak zase nebudeme přehánět :D (Je teda fakt, že mám hodně příspěvků, ale jsou tu mnohem přínosnější lidi)

Ale osobně si myslim, že problém bude spíš mezi židlý a klávesnicí kultus-e.
tento účet již není aktivní.

kultus
chodí často
Příspěvky: 582
Registrován: 13 led 2008 12:50

Příspěvekod kultus » 11 bře 2008 19:32

jasne ostatne to je univerzalni odpoved kdyz nekdo presne nevi odpovedet co jsem taky cekal ze... :D :D :D nejsem zadnej novacek a umim se taky vyhrat s nastavenimi ale zadne nepomohlo takze kdyz to nejde tak nejde neumim predelat ovladace takze to nejde znamena v mezich norm. PC smrtelnika ofic. ovladace mi nespristupnili vic nez polovinu rozliseni ktere jsem ziskal modnutim desktopovych ovladacu
ale nejdou fullscreen
je to k smichu vazne...no nebudu tady prudit uz jsem si nasel rozliseni na kterych mi jdou hry ktere tedka hraju takze asi tak chytrolini...

to strata: taky ti uz trci jenom nohy z jeho zadku hubu ma tak se ho nemusis zastavat a krom toho vis kulovy co mam takze kdyz nevis o co jde drz se radsi stranou nez takove odpovedi tak radsi zadne...
Asus G74SX + HP Zbook 15 G3 + Asus UX390UA + Legion 5 17", i7 10750H/16GB/GTX1660Ti/1,5TBNVMe

maxxz
stálý uživatel
Příspěvky: 2847
Registrován: 16 říj 2006 06:26

Příspěvekod maxxz » 11 bře 2008 19:36

Tak se stav ke mě. Rozjedem to dám, na to boty :-P Ale pokud sis našel svoji cestu tak jedině dobře. Ovšem nevěřím tomu, že by to nešlo :) A ani nebudu.
tento účet již není aktivní.

kultus
chodí často
Příspěvky: 582
Registrován: 13 led 2008 12:50

Příspěvekod kultus » 11 bře 2008 19:41

no ani jeden z vas EXPERTU se nezeptal co mam za ovladace, nebo co tam mam nastavenyho takze nechapu ten vas arogantni postoj ktery brani uverit ze neco muze byt jine nez cerne nebo bile...rad si necham poradit ale ne neco typu hledej urcite to pujde a pod...

takze jestli ma ATI kartu tak jake tam mas nastaveni resp. co na to ma vlyv...
Asus G74SX + HP Zbook 15 G3 + Asus UX390UA + Legion 5 17", i7 10750H/16GB/GTX1660Ti/1,5TBNVMe

maxxz
stálý uživatel
Příspěvky: 2847
Registrován: 16 říj 2006 06:26

Příspěvekod maxxz » 11 bře 2008 19:55

ja mam nativni rozliseni 1920x1200 a vetsinou hraju 1376x724 ale treba muj HW zvladne vic napr. 1440x900


Nevim u jaký konkrétní hry. Ale psal si něco o CoD4. Předpokládám, že v CoD4 je možnost sepnout poměr stran pryč z 4:3 na 16:9 případně 16:10 (což by měl být náš případ), potom 1440x900 je širokoúhlé v poměru 16:10 pokud toto nastavíš a nemáš to fullscreen je to v ovladači. Pokud máš klasický Catalyst potom přepni na Fullscreen z Preserve Aspect ratio což je základní nastavení. Pokud jsi již měl Omegy, odstraňil si je komplet ze systému a načisto instalovatl Catalyst ? Protože Omegy mají možnosti nastavení fullscreenu dementní, resp. nefunkční, alespoň tomu tak bylo ve verzi 7.12, potom by se to mohlo hádat. Vždy platí ovladače odebrat před novou instalací komplet jinak se to tam může hádat.

Pokud si výše zmíněné zkusil a nefunguje to (což se opravdu divím protože u všech to takto funguje), potom doporučuju použít http://www.driverheaven.net/cleaner/ (bohužel již placená ale výborná utilita) a nebo http://www.drivermagician.com/download.htm (bezplatná nemám s ní moc zkušenosti). A ovladače nainstalovat úplně na čisto.

Mimochodem stálo by za zmíňku v jakým systému ti to dělá to "neroztahování" pokud jde o Vistu tak to opravdu nevim, pod XP tato nastavení s 99% úspěšností fungují a mám je vyzkoušená. A příští tejden hned zkusím u spolužáka na lepším notasu s nativním 1440x900 COD4 přepnout na 1280x800 (měl by to být stejný případ prakticky co děláš ty, s rozdílem, že ty máš více rozlišení). Ostatně já rozlišení která mám dokážu na fullscreen donutit.

Pro mě ještě speciálně, můžeš zkusit přepnout na nižší ? Třeba 1024x768 jestli se ti roztáhne ?
tento účet již není aktivní.

kultus
chodí často
Příspěvky: 582
Registrován: 13 led 2008 12:50

Příspěvekod kultus » 11 bře 2008 20:36

tak co se tyce COD4 1024x768 se roztahne pak jeste 1360x768 taky ale treba uz 1440x900 nebo 1280x800 uz ne pak 1600x1200 pruhy po bocich a 1920x1200 samo bezproblemu...jinak mam ted modnute ovladace catalyst z desktopu... jak ve viste tak v XP v XP jsem mel puvodne omegy ale ty jsem odinstaloval doufam ze komplet FULL csreen nastaveni v CCC mam jiz od zacatku to byla prvni vec co me napadla...v COD4 sice je zmena pomeru stran ale zkouseno na rozlisku 1440x900 nefunguje ani jedna volba porad to sami...pri orig ovladacich ve viste mi nenabidlo polovinu rozliseni jaky mam ted...taky tomu nechapu protoze ve windows se vsechny rozliseni zobrazi normalne fulscreen...bohuzel zkouset vsechny ovladace co mam k dispozici na dvou OS je pro mne z casovych duvodu nemozne proto to vzdavam a uspokojim se s tim ze to jede jak to jede...

PS: v crysis to jede stejne jako v COD4
Asus G74SX + HP Zbook 15 G3 + Asus UX390UA + Legion 5 17", i7 10750H/16GB/GTX1660Ti/1,5TBNVMe


Zpět na „Notebooky a hry“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti