Vymena grafickej karty v NB (alebo prečo to nie je možné)

Notebooky jsou stále výkonnější a tak na nich lze hrát i náročné hry. O své zkušenosti se můžete podělit zde.
Bangla
= K O M E R C E =
Příspěvky: 845
Registrován: 10 zář 2008 15:46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bangla » 31 bře 2009 21:39

tris píše:Tak musím Vám napsat jak jsem dopadl, notebook mi bez řečí přijali a za menší příplatek (za expres opravu) kartu v záruce do 24hod vyměnili. Takže musím fakt pochválit Toshibu.
Jinak 3DMark~10615 bez OC :lol: .


Ja ti říkal at jdes do te toshiby nez neco koupis z USA, vyborne.
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070

Akem
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 262
Registrován: 04 srp 2008 12:10

Příspěvekod Akem » 06 čer 2009 10:50

Tak to dobře dopadlo! TOSHIBA je zřejmě lepší servis než tu pár lidí tvrdí... Jsem mile překvapen.
ThinkPad X61 / T7300, 4GB DDR2, 320GB 7200 rpm, X3100, Windows 7 Pro.

ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M

The Chosen One
občas se tu ukáže
Příspěvky: 79
Registrován: 17 úno 2010 17:20

Výměna HD 3470 HYBRID X2

Příspěvekod The Chosen One » 21 úno 2010 14:25

Dobrý den, mám dotaz, je možnost vyměnit grafiku v tomto notebooku http://www.aaronpc.cz/produkty/acer-tra ... -tpu0x-078 ? Mám v něm tuto grafiku http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobili ... 083.0.html , šla by místo ní šoupnout tato: http://cgi.ebay.co.uk/AMD-ATI-Mobility- ... 686wt_1068
popř. tahle http://cgi.ebay.co.uk/ATI-Mobility-Rade ... 500wt_1182 ? má to mxm slot a tvarově vypadá stejně jako 3470ka, akorát nevím jak to je s tím Biosem. Díky za odpovědi.
Acer TM 5530G

Uživatelský avatar
Chlebovnik
stálý uživatel
Příspěvky: 3610
Registrován: 30 bře 2008 19:20
Bydliště: K-Vary / Brno

Příspěvekod Chlebovnik » 21 úno 2010 14:32

Teoreticky ano. Otázkou je, jestli se to zvládne uchladit a taky ti pak nemusí fungovat přepínání grafik. No a taky to nemusí fungovat vůbec.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

The Chosen One
občas se tu ukáže
Příspěvky: 79
Registrován: 17 úno 2010 17:20

Příspěvekod The Chosen One » 21 úno 2010 14:57

Chlebovnik píše:...

Myslíš že hřeje víc než 3470? taky maji obě 55nm
Acer TM 5530G

Uživatelský avatar
Chlebovnik
stálý uživatel
Příspěvky: 3610
Registrován: 30 bře 2008 19:20
Bydliště: K-Vary / Brno

Příspěvekod Chlebovnik » 21 úno 2010 15:01

Víc než 2x tolik. 12W vs 30W.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

The Chosen One
občas se tu ukáže
Příspěvky: 79
Registrován: 17 úno 2010 17:20

Příspěvekod The Chosen One » 21 úno 2010 15:04

Všiml jsem si že tyhle grafiky dávají do Aspire 5530g a já mám Travelmate. Ta grafika je asi dvakrát výkonnější než ta současná.
Acer TM 5530G

Uživatelský avatar
Chlebovnik
stálý uživatel
Příspěvky: 3610
Registrován: 30 bře 2008 19:20
Bydliště: K-Vary / Brno

Příspěvekod Chlebovnik » 21 úno 2010 15:12

Do toho Travelmatu se taky dávala HD 3650 (akorát jsi nejsem jistý, jestli ve spojení s tou integrovanou).
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

The Chosen One
občas se tu ukáže
Příspěvky: 79
Registrován: 17 úno 2010 17:20

Příspěvekod The Chosen One » 21 úno 2010 15:18

Ta integrovaná co tam mám je Radeon HD 3200 a kdyby přestala fungovat tak by bylo jenom dobře. Mám pocit že když je puštěný Crossfire tak hry jdou o dost pomaleji.
Acer TM 5530G

The Chosen One
občas se tu ukáže
Příspěvky: 79
Registrován: 17 úno 2010 17:20

Příspěvekod The Chosen One » 22 úno 2010 16:59

Tady http://www.mxm-upgrade.com/Table.html je že by měl jít upgradnout Travelmate 5520G, což je starší model. Našel jsem ještě jednu http://cgi.ebay.co.uk/ATI-Mobility-Rade ... 500wt_1182. Nebo nevíte někdo kde by šla sehnat HD4570?
Acer TM 5530G

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8065
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Příspěvekod orgasmic » 22 úno 2010 17:22

Mrkni na stranky www.mxm-upgrade.com a napis jim mail. Jiste Ti poradi :)
Asus G703VI

The Chosen One
občas se tu ukáže
Příspěvky: 79
Registrován: 17 úno 2010 17:20

Příspěvekod The Chosen One » 22 úno 2010 17:46

Jj, už jsem o tom taky přemýšlel.
Acer TM 5530G

molitan
chodí sporadicky
Příspěvky: 10
Registrován: 07 bře 2010 17:00

Příspěvekod molitan » 07 bře 2010 17:11

Zdravim vsechny ctenare tohoto fora.

Uz nejakou dobu tady ctu ruzne prispevky a tenhle thread me celkem rozesmal. U notebooku, ktere maji vymenitelne GPU neni skoro zadny problem vymenit za lepsi. Staci se podivat napr na forum notebookreview a uvidite ze vymena neni nijak extremne riskantni a nakladna. Samozrejme v CR je problem sehnat GPU. Ale me to nedalo a zacal sem se divat na ebay po nejake lepsi karte nez je ma 9600m gt. Po prectenych uspesnych vymenach v zahranici s NTB MSI GX620 sem si vyhledl ATI mobility radeon HD 3870. Celkem to trvalo, vsechny platby doprava atd. ale ted mam v mem MSIcku GPU ktere ma ohodne vetsi vykon a celkove sem neprekrocil castku 5500. Pozdeji pridam screeny 3dmarku06 pro porovnani vykonu stare a nove grafky. Kdo muze chtit fotnu take vnitrek ntb.

3dmark06 nvidia 9600m GT

3dmark06 Ati Mobility 3870

Edit: Nekoho muze prekvapit dost vysoka teplota u 3870. Vymenil sem pastu, udelal par uprav a teplota spadla o 10 stupnu :).
Naposledy upravil(a) molitan dne 08 bře 2010 23:04, celkem upraveno 1 x.
MSI GX620: C2D P8400, 4GB 800Mhz, 320GB 7200ot., res 1680x1050
(x)nvidia 9600m GT(x) --> ATI Mobility HD 3870 | 3dmark06 = 10179 b (OC)

The Chosen One
občas se tu ukáže
Příspěvky: 79
Registrován: 17 úno 2010 17:20

Příspěvekod The Chosen One » 08 bře 2010 19:00

Souhlasím s tebou. Vždyť více než 40 notebooků od Aceru má MXM 2 sloty na karty což ve většině případů znamená že jdou upgradovat, největší problém je sehnat tu správnou kartu. Ale na ebay je jich celkem dost.
Acer TM 5530G

djmicho
chodí často
Příspěvky: 1730
Registrován: 27 zář 2008 18:40
Bydliště: Vysočina

Příspěvekod djmicho » 05 dub 2010 14:00

molitan: To je pěkný výsledek na HD3870 :lol: u mě má jen 8450 bodů :x a to ji mám nataktovanou na 810/1150 MHz, ale u mě je brutální brzda procesor ( AMD hold, v 3D marku má cpu jen 1000 bodů a nějaky drobny občas )
The Chosen One: tamto téma locknou, takže budem pokračovat tu :lol: ... Na cpu ve hrách záleží sakra hodně, kdybych měl vysoko taktovaný C2D od intelu tak si zahraju v pohodě i GTA4 na Medium-High :wink: , ale jelikož mám AMD Turion Ultra 2.2GHz tak je to slideshow na low :wink: ... A to je ZM82 o 10-15% zhruba výkonější než tvuj RM-72 a navíc úspornější ještě... plánuju upgread na ZM-85 nebo ZM-87 (2,3 a 2,4 GHz) které mají HT na 2,2 GHz :wink: .. to jsou nejvýkonější Amd puma, mají o dost výkonu víc než klasické turiony, ikdyž na intel furt ztrácijou :x
Toshiba satellite L500->Acer Aspire ona d150->Fujitsu-Siemens SA3650-> Asus X54C->Lenovo G505->Lifebook 7220-> Hp pavilion 15 -> Acer Nitro Fx9830p 3-3,7GHz, 16GB DDR4, 120SSD+1TB HDD, Rx550 4GB GDDR5 1287/7000MHz


Zpět na „Notebooky a hry“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host