Vymena grafickej karty v NB (alebo prečo to nie je možné)

Notebooky jsou stále výkonnější a tak na nich lze hrát i náročné hry. O své zkušenosti se můžete podělit zde.
Dolnma
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 185
Registrován: 06 kvě 2008 21:07
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Dolnma » 08 lis 2008 17:44

Jo jo,to je dobrá metoda,3 nebo 4 závady a vrátěj ti prachy a pak šup pro nový notebook.Jenomže problém je v tom,jestliže ti vše jede jak má a není tam holt chyba(nevýhoda Lenova :D ),to tomu pak musíš drobek dopomoct.....

soucin
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 241
Registrován: 16 srp 2008 20:49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucin » 24 pro 2008 22:46

A je tu nové téma !jak dopomoci notebooku k reklamaci! (a jak se to krásně rýmuje) mám msi GX610 a rad bych zkusil toshibu
MSI GX610PX-057CZ: AMD TURION X2 TL-60 2GHZ, 2GB RAM, ATI RADEON HD2600 256 MB GDDR3, HDD 320 GB,DISPLEJ 15,4 (1280X800),WIN 7 Ultimate 64bit

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 27 pro 2008 13:31

Doufám, že takovým "vychcánkům" co si samy zničí NT tu reklamaci neuznají! Jé a já se Vám budu smát!
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)

2: Asus Z50X

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 27 pro 2008 13:57

Gizmo_CZ: Jestli tě to potěší, tak co jsem se bavil se servisákama, mnoho těch "vytvořených chyb" celkem snadno objeví. Oni jsou vlastně na tenhle typ vychcánků přímo alergičtí, protože tady v našich končinách je to oblíbenější způsob, než se zdá.

Mohl bych tu sice kolegovi poradit, čeho se vyvarovat, ale neudělám to. Na takový chytráky pak totiž doplácí ostatní.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 27 pro 2008 14:00

swarm 100% s tebou souhlasím! kvůli takovým jsou pak zbytečně dražší jiné věci na NT a servis.
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)



2: Asus Z50X

sikin1987
občas se tu ukáže
Příspěvky: 36
Registrován: 24 lis 2008 08:11
Bydliště: Zlín

Příspěvekod sikin1987 » 27 pro 2008 20:27

Ja tomu teda vubec nerozumim,ale teda nemohl bych si vymenit grafiku FireGl 5000 za 5200? nebo jiny typ

Hoz
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 367
Registrován: 28 pro 2007 00:27

Příspěvekod Hoz » 27 pro 2008 21:04

Problém je v tom jestli se to někde vůbec prodává. :lol: A jestli to nemá jiný slot a takový věci.
Lenovo ThinkPad R500

sikin1987
občas se tu ukáže
Příspěvky: 36
Registrován: 24 lis 2008 08:11
Bydliště: Zlín

Příspěvekod sikin1987 » 28 pro 2008 00:46

no popravde videl sme jeden obchod a ta moje mrcha stala pres 15 tis:D
Ja bych s vykonem byl spokojeny,ale chyby mi podpora Shared 3.0:(
Ale tak co by clovek chtel do notasu za 10 tis.

Faramir
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 119
Registrován: 20 led 2007 09:54

Příspěvekod Faramir » 28 pro 2008 08:02

Gizmo_CZ píše:Doufám, že takovým "vychcánkům" co si samy zničí NT tu reklamaci neuznají! Jé a já se Vám budu smát!


Tak když je někdo hloupý a poškodí to úmyslně a viditelně (tedy tak, že se dá poznat, že je to úmyslně poškozené), je to jeho problém. Ono to chce trochu přemýšlet. Nicméně, dokud budou notebooky v ČR výrazně dražší než třeba v USA a dokud bude v ČR výrazně nižší plat, tyto praktiky se prostě dělat budou. Naštěstí náš zákon říká, že tři stejné nebo čtyři různé závady a zákazník má právo odstoupit od smlouvy.
Core i5 750@3600 MHz, Gigabyte GA-P55-UD3R, 8 GB DDR3 1600 MHz, Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X, Kingston SSDNow V 64 GB, 2x320 GB RAID0 + 1 TB, 24"+22", Win 7 HP x64
Acer Aspire One 110-Bw
HTC HD2

fetor
občas se tu ukáže
Příspěvky: 21
Registrován: 08 pro 2006 19:02

Příspěvekod fetor » 20 úno 2009 15:20

panove podle toho co tu ctu se akorat teoreticky dohadujete a navic tu prasite tema recma o reklamaci. ja si grafiku v nb vymenil , nvidia za atinu, chtelo to trochu trpelivosti ale slo to. do slotu pasuje jako kdybych vymenil jen ramku. akorat je problem ze se porad tvari jako nvidia, ovladace naistalovat nejdou protoze mi hlasi ze nic ati nenasli taxe proste instalovat nebudou, a program everest co gpu-z mi porad ukazuji nvidii. pravdepodobne to bude nekde zasekle mozna uz primo na desce, co ja vim. nejaky napad?

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 20 úno 2009 21:19

Už jsme tu psali že bios ZK desky obsahuje i bios grafické karty! Proto, když vyměníš jen HW je nutný i flash biosu ZK desky! V tom je ten kámen úrazu! Musíš prostě do Biosu ZK desky "nějak" nahrát bios grafiky!
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)



2: Asus Z50X

CeCo

Příspěvekod CeCo » 20 úno 2009 21:55

fetor píše:panove podle toho co tu ctu se akorat teoreticky dohadujete a navic tu prasite tema recma o reklamaci. ja si grafiku v nb vymenil , nvidia za atinu, chtelo to trochu trpelivosti ale slo to. do slotu pasuje jako kdybych vymenil jen ramku. akorat je problem ze se porad tvari jako nvidia, ovladace naistalovat nejdou protoze mi hlasi ze nic ati nenasli taxe proste instalovat nebudou, a program everest co gpu-z mi porad ukazuji nvidii. pravdepodobne to bude nekde zasekle mozna uz primo na desce, co ja vim. nejaky napad?

Toto povazujes za uspech? Ak ano tak sme asi z roznych zemegul. Ak nie, tak to bol velmi ubohy pokus o vtip.

C

Gogo
stálý uživatel
Příspěvky: 3904
Registrován: 17 kvě 2007 20:59
Bydliště: Brno

Příspěvekod Gogo » 21 úno 2009 08:02

Ceco,když si někdo mýlí MXM slot s PCIe v desktopu,to je pak radost číst...teď už to jen někdo pochopí jako že to funguje a vyhodí 10 tisíc za grafiku která mu tam ani nepípne :D

fetor,pořád je lepší se teoreticky dohadovat,jako provádět prax ve tvém stylu...až to rozběháš pak napiš,ale myslím že nám všem do té doby narostou hodně dlouhé vousy :lol:
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

fetor
občas se tu ukáže
Příspěvky: 21
Registrován: 08 pro 2006 19:02

Příspěvekod fetor » 21 úno 2009 11:20

gizmo :aha, udelal sem klasickou chybu neprecetl sem si cele vlakno,zas tak dlouhe nebylo abych ho neprecetl, dik.

takze si nepomuzu vlastne ani kdyz pres nejaky nvidia bios program ze stahuj.cz upravim gpu, protoze to by stejne nepobral komp jako celek ... ?
mozna taky blby dotaz ale kdybych sehnal stejny typ grafiky ale lepsi, taky by to nepobral?
no nic, budu patrat dal a zkusim ubuntu. takze se omlouvam nicnoveho sem neprinesl.
mimochodem kopa teorie vyda za jednu praxi, neznas ? :)

mimochodem este se zeptam jestli jste pri svem patrani nenarazili na nejakou stranku, kde by bylo uvedeno, ktere nb maji tu a ten a ten typ mxm ?
toshiba tecra m7 tablet

nvidia
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 135
Registrován: 24 led 2009 16:13
Bydliště: Roznava - slovakia-

Příspěvekod nvidia » 14 bře 2009 10:21

Gizmo_CZ píše:Už jsme tu psali že bios ZK desky obsahuje i bios grafické karty! Proto, když vyměníš jen HW je nutný i flash biosu ZK desky! V tom je ten kámen úrazu! Musíš prostě do Biosu ZK desky "nějak" nahrát bios grafiky!
Takto to funguje ale nie u vsetkych notasoch ale u compalu urcite ano v mojom MSI som menil z 8600ki na 9600 a bez problemov ide vsetko tak ako ma plus mensie teploty.Compal nema na vga bios takze hold smola.


Zpět na „Notebooky a hry“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti