Direct X10

Notebooky jsou stále výkonnější a tak na nich lze hrát i náročné hry. O své zkušenosti se můžete podělit zde.
peter125

Příspěvekod peter125 » 09 lis 2007 18:02

A ešte mám otázku či mám krajší obraz na Quake 4 na Viste s DX 10 alebo to je to isté ako na XP bez DX 10.Akože či sa sám zapína DX 10 alebo nie.A či tá hra podporuje DX 10.

Mirk0
občas se tu ukáže
Příspěvky: 77
Registrován: 23 čer 2007 18:32

Příspěvekod Mirk0 » 09 lis 2007 18:12

tusim ze q4 nepodporuje dx10

peter125

Příspěvekod peter125 » 09 lis 2007 18:19

A ktoré hry podporujú DX 10?

centos
chodí často
Příspěvky: 1157
Registrován: 20 zář 2007 22:52
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 09 lis 2007 18:54

ASUS F3Ka, Arch linux
bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

Jecht
chodí sporadicky
Příspěvky: 17
Registrován: 29 říj 2007 09:25

Příspěvekod Jecht » 09 lis 2007 19:47

no tak tech her co podporujou DX10 neni moc a vzhledem k tomu ze kvuli Vistam sou ty hry co podporujou prakticky nehratelny na velky casti karet ve vyssim rozliseni(o noteboocich ani nemluve,ale ty nejsou primarne delany na hry,i kdyz urcitej vykon maj),takze DX10 je otazkou spis otazkou budoucnosti a karet ge force 9xxx, pze osmickova rada(mysleno mainstream) zatim moc vykonove na to nestaci......jeste k tomu crysis....netvrdim,ze tohle nejsou DX10 efekty....samozrejme ze sou.....ale pak nechapu, jak je mozny ze to spustili v XP......na zahranicnich forech se dokonce cet jednu zajimavou spekulaci, ze tohle demo bylo jen DX9 a pravy DX10 efekty maj prijit az v plny verzi....no je to hodne nepravdepodobny,ale je to zajimavy vzhedem k tomu, ze crytek rikal, ze plna verze bude jeste o trochu narocnejsi nez demo!!!!!!

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8841
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 09 lis 2007 20:20

maxxz píše:tak není to snad tak ? Engine je kompletovanej pod Open GL a DX efekty se tam objevili nevim jak. Ale je tomu tak.
Položim ti jednoduchou otázku. Jak myslíš, že ty efekty dělá Q4 na Macu nebo v Linuxu? (nápověda: tam žádný DX neni ;-))
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8841
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 09 lis 2007 20:38

No dobře, že jsem kamarád, tak to vysvětlim. OpenGL i DX jsou pouze API. OpenGL nabaluje všechny nové funkce do nového rozhranní. DX se v rámci verze nikdy nevyvíjí a když je toho moc nového, tak se udělá kompletně nová verze. To znamená, že OpenGL umí využít grafickou kartu naplno prakticky hned od toho, kdy ta karta vyjde. U DX platí, že se třeba musí pro využití všech funkcí počkat do nové verze.
To hlavní ale je, že Q4 je napsaný kompletně v OpenGL. Nemá efekty DX ale efekty grafické karty (ke kterým si přistupuje přes OpenGL). Kombinovat Direct3D a OpenGL ani nejde.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

maxxz
stálý uživatel
Příspěvky: 2847
Registrován: 16 říj 2006 06:26

Příspěvekod maxxz » 09 lis 2007 22:09

potom nechápu smysl povinosti instalace DX 9 při instalaci Doom3 nebo Quake 4. Jinak taky si stačí všimnout že pod linuxem spoustu efektů taky nefunguje jako pod windows, měl jsem možnost vyzkoušel :wink: Stejně jako UT2004 pod linuxem nefunguje tam většina nastavení efektů. A při windows je instalace DX opět povinná.
tento účet již není aktivní.

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8841
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 09 lis 2007 22:17

S tim linuxem záleží jaký máš drivery. Pokud máš kompletní drivery od výrobce, tak by neměl být problém.

Instalace DX9 je vyžadována kvůli obsluze zvuku, klávesnice atd. To maj pod Windowsem zcela logicky řešené přes DirectX. 3D grafiku ovšem nikoli. O tom se se mnou nemusíš přít, já ti to konstatuju jako fakt a neni to žádný prostor k diskuzi. Narozdíl od tebe, to co píšu jsou holá nezvratná fakta. S vývojem počítačových her mám nemalé zkušenosti. Díky vývoji her mám svůj poslední notebook a spoustu legálního software od windows, přes office, až po visual studio net 2003.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

maxxz
stálý uživatel
Příspěvky: 2847
Registrován: 16 říj 2006 06:26

Příspěvekod maxxz » 10 lis 2007 08:26

S tim linuxem záleží jaký máš drivery. Pokud máš kompletní drivery od výrobce, tak by neměl být problém.


FGLRX ani Nvidia ovladače většinu efektů v těchto hrách nepustí. Jinak se stebou nikdo nehádá ;) věřim ti moje chyba omlouvám se.
tento účet již není aktivní.


Zpět na „Notebooky a hry“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti