Problem s novějšími tituly

Notebooky jsou stále výkonnější a tak na nich lze hrát i náročné hry. O své zkušenosti se můžete podělit zde.
Johnyz
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 13 zář 2007 22:05

Problem s novějšími tituly

Příspěvekod Johnyz » 14 říj 2007 15:16

Zdarec,
nevím jak vyřešit tento problém, ani pod čím to mám hledat, tak snad mi poradíte:

Mám notebook ASUS F3T s AMD Turion X2 1,6 Ghz (TL52),nVidia GeForce Go7600a 2x512Mhz DDR2

Instaluji nějaký ten novější titul (MOH: Airborne, Settlers VI, Collin: Dirt) a situace je pokaždý stejná: cca 10 minut hraje vše plynule a pak najednou rub rub rub a fps spadne na 5 / s. Když se přepnu alt-tabem do win a pak zase zpátky, hra mi jede plynule dalších cca 5 minut a pak zase rub rub rub.

Teď vyznívá otázka, čím to je - CPU, grafikou nebo pamětí ? A jak to odstranit ...

mbelas
chodí často
Příspěvky: 1372
Registrován: 29 říj 2006 09:04

Příspěvekod mbelas » 15 říj 2007 10:12

:roll: hmm....ja bych to mozna i videl na nejaky proces co trebas vytizi jadra na plno.....nebo zaprašenej noteas zevnitř....no jak starý ho máš?? :?: jestli je to starsi kousek tak bych doporucil ho nechat vycistit a nebo si s tim sam pohrat a vyčistit ho.......jinak na takove hry bych doporucil vice RAM :idea:

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1420
Registrován: 12 kvě 2006 14:02
Bydliště: Trutnov, ale teď spíš kolej v Brně

Příspěvekod Peca-on-line » 15 říj 2007 12:12

S vysokou pravděpodobností se tam něco přehřívá, F3T s tím mají často problémy.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)

Michal27
zlobivá kočička
Příspěvky: 3172
Registrován: 25 lis 2006 15:51

Příspěvekod Michal27 » 15 říj 2007 14:25

Suchy led to vyresi... Dej ho pod notebook a vesele hraj. :wink:
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012

qwert
chodí sporadicky
Příspěvky: 19
Registrován: 14 srp 2007 12:28

Příspěvekod qwert » 15 říj 2007 16:38

Přesně tohle mi dělala moje grafická karta v notebooku až na to, že se hra nesekala, ale zobrazovali se artefakty. Po té, co jsem schodil do windows, nebo znova nahrál ovladač vše zase pěkně šlapalo - tak 10 minut a zase znova - reinstaloval jsem ovladače, nepomohlo, musel jsem ho reklamovat. Pak vše ok. Verdikt byl přehřívání.
V tvém případě je to dost možné že se přehřívá, minimálně u mě se to chovalo podobně. A pokud se nepletu, po sschouení do Win. se ovladače nahrávají znova....zkus reinstalovat ovladač, zjistit teplotu na GPU, když nic nepomůže, reklamuj ho...

Jinak mám Pi1536, ATI X1400 - výkonostně jsou na tom tak stejně. Taky jsem slyšel, že go 7600 se docela přehřívá, ale nejsem si jist, jestli tam je teploměr. Ovladače doporučuji OMEGA drivers.

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1420
Registrován: 12 kvě 2006 14:02
Bydliště: Trutnov, ale teď spíš kolej v Brně

Příspěvekod Peca-on-line » 15 říj 2007 16:55

X1400 je slabší než go7600. Go7600 nijak moc netopí, ale když je blbě udělaný chlazení tak se samo přehřívat může. Čidlo na měření teploty má, dost možná tam budou dokonce dvě(jedno v jádře a jedno někde dál).

Jestli je to přehříváním zjistíš snadno, běž si chvíli zahrát na balkón a pokud to vydrží jet naplno delší dobu nebo pořád, tak je to jasný.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)


Zpět na „Notebooky a hry“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host