Pře(pod)taktování GPU:CPU

Notebooky jsou stále výkonnější a tak na nich lze hrát i náročné hry. O své zkušenosti se můžete podělit zde.

Taktujete ?

Ano - přetaktovávám
48
29%
Ano - podtaktovávám
33
20%
Ne - nejdem blázen
82
50%
 
Celkem hlasů: 163

nnevimm
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 245
Registrován: 24 čer 2007 23:22

Příspěvekod nnevimm » 18 led 2008 15:09

Výsledé skóre 3D MARKu 06 není a ani nemá být nastínění výkonu grafiky. Je to skóre celého počítače pro výkon ve 3D. Pro ostatní tu máte dílčí skóre.
Můžu mít sebelepší grafiku a slabý procesor její výkon stáhne dolů a i právě to uvidíte v 3D MARKu a i tak vám zcela jistě poběžej hry. - To vyjadřuje celkové skóre a nechápu ,proč dělá stále tolika lidem problém to pochopit. :roll: :roll:
MacBook Pro 13" (MID 2010) | Intel C2D 2,4GHz | Nvidia GeForce 320M 256MB | 2 x 2GB DDR3 1067MHz | 250GB 5400ot. | OS X Lion

shifty7
občas se tu ukáže
Příspěvky: 27
Registrován: 17 říj 2007 11:17

Příspěvekod shifty7 » 18 led 2008 21:14

Zdravím, tak já se taky podělím o svoje zkušenosti s taktováním. Hned jak jsem si koupil notebook (VBI FL90 v2) tak jsem odpřísáhl, že s ním nebudu provádět takové experimenty, taktování jako s mým pc. Bohužel toto dlouho nevydrželo 8) a zvítězila zvědavost. Protože sem nechtěl spáchat samovražu tak sem si k tomu na pomoc přizval Zalman NC-1000 který můj NTB zchladil o dobrých 10°C. Výsledné teploty po přetaktování tedy zůstaly stejné nebo dokonce i o nějaký ten stupínek nižší! S přetaktováním jsem velmi spokojen jak se ukazuje v syntetických testech..

3DMark05 - 6412b OC - 8162b
3DMark06 - 3782b OC - 4846b

...tak nárůst výkonu je slušný. U her to bylo podobné, ale zejména u Call of Duty 4 jsem konečně mohl zapnout "všechno" a hra byla stále velmi plynulá a například při stejném nastavení jsem měl cca o +15fps navíc což se vyplatí. :D

XerizOn
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 183
Registrován: 19 říj 2007 00:40
Bydliště: F-M

Příspěvekod XerizOn » 19 led 2008 04:33

Shifty: Konecne rozumna slova :D
Acer Aspire 5920g LX.AKR0X.004 => Win XP => 3DMark06: 4.782
NVidia 8600m GT 512 169.61 ( 575/1500/425 MHz @ Idle 56°C - Max 95°C ) + Zalman NC-1000
C2D 7300 2.0 GHz
DDR2 2 GB, 667 MHz, CL5
HDD SATA 250 + Ext. WD 160 GB USB 2.5" 5400 rpm

Lucason
chodí často
Příspěvky: 708
Registrován: 19 lis 2006 13:03

Příspěvekod Lucason » 19 led 2008 08:43

to shifty7: No a v čem si taktnul, v jakých programech? procák i grafiku? o kolik? :)
Clevo M570U +, C2D T7200 (2,0 GHz), 4GB RAM, WD 500Gb 5400 rpm, GF 7950 GTX(3DMARK06 - 5300+ b), Win 7 Prof.

shifty7
občas se tu ukáže
Příspěvky: 27
Registrován: 17 říj 2007 11:17

Příspěvekod shifty7 » 20 led 2008 19:07

Vystačil jsem si s ATItoolem, takty jsou ze základních 475, 400 zvýšeny 680, 500 (paměti mají ještě rezervu) a ještě musím přidat poznámku, že odteď velmi závidím všem majitelům GF 8600GT s ddr3 ptze ti můžou dosáhnout ještě mnohem vyššího skóre.

nnevimm
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 245
Registrován: 24 čer 2007 23:22

Příspěvekod nnevimm » 22 led 2008 13:24

JJ s GDDR3 by měli jít paměti i k referenčním 700MHz. Ale ty má tuším jen ASUS G1S.
Zas si ale musíš uvědomit že DDR3 se rovnají výkonem DDR2 až na daleko vyšších frekvencích takže nemusí bejt všechno jak se zdá. (Tohle alespoň platí u klasických DDRx u GDDRx to může být jinak)
MacBook Pro 13" (MID 2010) | Intel C2D 2,4GHz | Nvidia GeForce 320M 256MB | 2 x 2GB DDR3 1067MHz | 250GB 5400ot. | OS X Lion

kojot

Příspěvekod kojot » 03 úno 2008 22:08

zdravim,

Info o notebooku v podpisu.

Vždy, když se snažím zvýšit takt memory alespoň na 500 MHz, při spuštění 3DMarku 06 mi hned v prvním testu (někdy v druhém) spadnou ovladače. Čím to může být? (verze driverů 169.28 ). Konkrétně to vypisuje " IDirect3DDevice8::Present failed: Device lost (D3DERR_DEVICELOST) " ....... Teplota nepřesáhla 75°

A můžu si dovolit ještě nataktovat shadery nebo jádro?

A proč mi AtiTool vůbec nenačítá frekvence? Posuvníky jsou nehybné... Rád bych, aby mi našel maximální frekvence, samotnýho mě to hledat nebaví :-) Prý neloaduje kernel a tak nemůže komunikovat s grafikou.

A poslední dotaz - je pro grafiku smrtící jen teplota, nebo i příliš vysoké frekvence? Chci říct, teplota je např průměrných 85°C při zátěži, ale skákaj mi tu artefakty - to může grafiku nějak narušit?

Děkuji za každou radu

nnevimm
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 245
Registrován: 24 čer 2007 23:22

Příspěvekod nnevimm » 04 úno 2008 12:38

Máš špatnej kus pamětí ,nějaký prostě k 500 nedojdou. Takty grafiku nezničej když nezvládá tak spadne nebo hází artefakty ,ale vysoká teplota je špatná.
MacBook Pro 13" (MID 2010) | Intel C2D 2,4GHz | Nvidia GeForce 320M 256MB | 2 x 2GB DDR3 1067MHz | 250GB 5400ot. | OS X Lion

neoexnet
chodí často
Příspěvky: 1945
Registrován: 15 zář 2007 23:28
Bydliště: Teplice

..

Příspěvekod neoexnet » 04 úno 2008 15:07

takže ...

SLI zapnuto (bez taktování)

3D Mark06 ..... 8117bodů
______________________
SLI zapnuto (takt v Rivatuner)

3D Mark06 ..... 9073bodů


.:.:
taktování nepoužívám, jsem spokojen s výkonem i bez něj ;)
Toshiba R600-10W

mobilcarl
=DRTIČ=
Příspěvky: 1952
Registrován: 18 říj 2007 10:39

Příspěvekod mobilcarl » 04 úno 2008 15:28

To neoexnet: Tys musel dát majland za ten ntb co máš... :wink:
ex: HP Compaq 6715s
now: DELL E6400

XerizOn
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 183
Registrován: 19 říj 2007 00:40
Bydliště: F-M

Příspěvekod XerizOn » 04 úno 2008 18:14

Mno cena tohoto booku se pohybuje kolem 52 tisic, coz neni zas tak moc na takovy vykon, ale podle me to mel ucrite jeste s nejakou slevou :?

neoexnet: Jeste abys taktoval... Mit 8600 v SLIčku, tak pojem taktovani by pro me byl neznamy vyraz :roll:

neoexnet
chodí často
Příspěvky: 1945
Registrován: 15 zář 2007 23:28
Bydliště: Teplice

..

Příspěvekod neoexnet » 04 úno 2008 18:18

se vším všudy mě vyšel cca na 56tisíc
(dělal jsem upgrade z 300GB hdd 4.200rm, na 200GB 7.200rpm... a z 2gb ram na 2x2GB ram + vista 64bit :) )
Toshiba R600-10W

kyo
chodí často
Příspěvky: 1648
Registrován: 04 lis 2007 19:26

Příspěvekod kyo » 04 úno 2008 18:24

no stejne vykonej desktop i s monitorem by vysel na 25.. nechapu moc smyslu tehle ntb protoze to asi na baterku nic nevydrzi a prenosny to neni - leda autem, ale kdyz ma nekdo penez nazbyt tak proc ne :)
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in

kiposukjange
chodí často
Příspěvky: 1678
Registrován: 01 lis 2007 17:20

Příspěvekod kiposukjange » 04 úno 2008 18:29

Vždyť kdesi psal, že ten jeho noťas váží 3,8 kg - to je uplně v pohodě na přenášení, vždyť můj stroj s integrovanejma věcma váží 3 kg! Takže těch 3,8 je více než OK. 50 klacků je sice dost, ale zase můžeš pařit kdekoli (samozřejmě kde je zásuvka).
HP 8710p - C2D T7200 2.0GHz, NVIDIA Quadro 320M 256MB DDR3, 4 GB DDR2, HDD 250 GB SATAII 5400ot., 17" WXGA+ 1440x900, Windows 7 Professional x64.

neoexnet
chodí často
Příspěvky: 1945
Registrován: 15 zář 2007 23:28
Bydliště: Teplice

..

Příspěvekod neoexnet » 04 úno 2008 18:31

proč není přenosnej .. ? mě opravdu 5kg na zádech a nebo přez rameno nevadí ... auto mám, a stolní pc nechci ... mám své důvody .... k čemu mi bude stolní PC za 25tisíc, když se domu chodim jen vyspat? :) aby mi na něj sedal prach? :) já jsem s koupí tohoto booku spokojenej, a v neposlední ředě jsem ho platil já a né Ty :)
Toshiba R600-10W


Zpět na „Notebooky a hry“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti