Notebook na Bioshock

Notebooky jsou stále výkonnější a tak na nich lze hrát i náročné hry. O své zkušenosti se můžete podělit zde.
Kouta
chodí sporadicky
Příspěvky: 2
Registrován: 27 srp 2007 19:21

Notebook na Bioshock

Příspěvekod Kouta » 31 srp 2007 21:06

Myslíte že by stimhle notebookem rozběhl Bioshock? A kdyžtak na jaké detaily? díky http://www.pcexpert.cz/notebooky-uhlopr ... 90-gq259ea

syncek5
občas se tu ukáže
Příspěvky: 31
Registrován: 11 bře 2007 17:54

Příspěvekod syncek5 » 31 srp 2007 21:15

Ja si myslím, že áno, pozri sa sem http://www.pctuning.cz/hra_bioshock-vyk ... brazu.html a uvidíš. Keď to išlo na Atlone XP 2700... grafika na tom booku je síce slabšia ako na tej najslabšej testovanej zostave, ale snáď to pôjde rozchodiť.
Naposledy upravil(a) syncek5 dne 31 srp 2007 21:15, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7513
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 31 srp 2007 21:15

na nizke detaily ano.

kubino
chodí často
Příspěvky: 787
Registrován: 15 čer 2007 19:07

Příspěvekod kubino » 31 srp 2007 23:34

muj nazor je, ze to spustis, ale hratelny to nebude. Moje mobilni 8600GT je v porovnani s desktopy slabota, neda se na tom poradne hrat ani Stalker/Condemned/Fear/Colin Dirt.. Ale rad bych se mylil. Demo na Bioshock se mi nepovedlo rozchodit tak nevim. Jinak System Shock je moje nejoblibenejsi hra, ale BioShock me (zatim) asi na notebooku mine :cry:
Asus G75vw, UX32vd, G550jk

maxxz
stálý uživatel
Příspěvky: 2847
Registrován: 16 říj 2006 06:26

Příspěvekod maxxz » 31 srp 2007 23:40

co to meleš. Bože FEAR mi tu běhá na integrovaný grafice, Condemned je na FEAR enginu a běhá mi taky. Stalker běhá i na Go7300 hratelně. na Go8600GT jsem na tom novým ACERu hrál Lost Planet DX10 verzi na střední detaily v pohodě. Koukni se na testy na PCtuningu Bioshock běhal i na desktopu někde 5 let starým na nízký detaily hra je údajně výborně optimalizovaná, než něco napíšeš zamysli se nad tím ejstli chyba není mezi židlí a klávesnicí.
tento účet již není aktivní.

Gulii
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 453
Registrován: 04 zář 2006 09:57

Příspěvekod Gulii » 01 zář 2007 10:57

:) Hehe... velmi úsměvné ze strany kubina :wink: nevím, co si představuješ pod pojmem "pořádně hrát" ale tebou jmenované hry, musí jít všechny min. na střední detaily v rozlišení 1024 x 768 (možná i na high)
Dell Latitude XT

Mountin
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 387
Registrován: 05 srp 2007 15:34
Bydliště: Krkonoše
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Mountin » 01 zář 2007 12:13

Na 7600 rozběhnu např F.E.A.R. v 1440*900 na high detaily... A bioshock jede v 800*600 na high na sice desktop ale X1300XT což výkonově ekvivalent 7600 a 8400 je trochu pod 7600 výkonem takže v 1024*768 na průměrný by to mělo jít bez problémů jenom za 34k se podle mě daj sehnat i výkonnější NTB sice asi ne od HP ale Pavilliony jsou prostě Pavilliony....
Live youre life, like it's youre last day... and then die
FSC Amilo Xa 1526: Tur.X2 TL56; 1024MB RAM; 160GB 5400.0; Go7600 256MB; Microsoft VHP; 17"

maxxz
stálý uživatel
Příspěvky: 2847
Registrován: 16 říj 2006 06:26

Příspěvekod maxxz » 01 zář 2007 12:29

"kubinův" post je naprosto nepravdivej a dementní prosím o čtenáře ignorovat a případné info najdou pod FAQ grafický karet, tady v sekci Výběr Notebooku.
tento účet již není aktivní.

Ares
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 350
Registrován: 04 bře 2007 14:28

Příspěvekod Ares » 01 zář 2007 12:38

Hrál jsem na mobilní verzi 8600GT 256MB VRAM Stalkera, F.E.A.R, Colin Dirt..musí řící že vše šlo úplně v pohodě, sebemenší problém..pokud si to dobře pamatuju, tak F.E.A.R 1680 x 1050 na high, Stalker 1280 x 1050 na high a Colin Dirt taky v poho(tady si bohužel nepamatuju rozlišení-ale high details)

kubino
chodí často
Příspěvky: 787
Registrován: 15 čer 2007 19:07

Příspěvekod kubino » 01 zář 2007 12:43

Hratelne pro me znamena: rozliseni 1024*768 a vic, aspon stredni detaily a hlavne fps pres 40. (plati pro strilecky a zavodni hry, strategiim staci min fps). Hry co sem zminoval tak sice behaj, ale kdyz je vic nepratel tak jde fps dolu. Proste od hrani chci aby se na to dalo koukat a aby to bylo plynuly, jak ma clovek treba mirit kdyz se to seka.
Ale mate pravdu, ze ty hry jde spustit i na vetsi rozliseni/detaily, kazdej ma proste jiny naroky, kdyz nekoho bavi hrat strilecku pri 15fps proc ne. Ja psal jenom svuj nazor, pokud sem se nekoho dotknul tak sorry.

To Maxxx: Ten test na pctuning sem samozrejme videl a cast o dobre optimalizaci BioShocku si pamatuju. ALE i ta nejslabsi sestava v clanku mela grafarnu o dost vykonejsi nez jsou ty notebookove o kterych se snad bavime, ne? A ty fps tam nebyly nic moc.
Jinak pc hry hraju rekreacne od dob 286 tak si myslim, ze vim o cem mluvim, nejsem si vedom nejake "chyby mezi zidli a klavesnici".

Na druhou stranu, pokud cloveka hra fakt bavi tak jdou fps a detaily stranou.
Asus G75vw, UX32vd, G550jk

maxxz
stálý uživatel
Příspěvky: 2847
Registrován: 16 říj 2006 06:26

Příspěvekod maxxz » 01 zář 2007 13:27

všechny hry co jsi jmenoval na rozlišení 1024x768 a ještě 1280x800 klidně na 40 a vejš fps běhat budou na Go8600GT takže si myslím, že to bude stejně mezi židlý a klávesnicí. Výkon není jen o grafice kterou ten desktop neměl sice lepší než některé grafiky v ntb ale měl když tak měl lepší než její mobilní alternativa, jenže CPU měl daleko méně výkonné než dneska výkonné mobilní CPU dvoujádrové. Naprostý nesmysl ten post byl.


moje mobilni 8600GT je v porovnani s desktopy slabota, neda se na tom poradne hrat ani Stalker/Condemned/Fear/Colin Dirt


tyhle hry na tom v těch 40 fps klidně lítají.
tento účet již není aktivní.

Mountin
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 387
Registrován: 05 srp 2007 15:34
Bydliště: Krkonoše
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Mountin » 01 zář 2007 13:47

nevim co to plácá kubino, vždyť i na go7600 99% těchto her pojede na medium v 1024*768 jediný co bych věřil že to nebude sthat je Dirt, ten je dost náročnej
Live youre life, like it's youre last day... and then die

FSC Amilo Xa 1526: Tur.X2 TL56; 1024MB RAM; 160GB 5400.0; Go7600 256MB; Microsoft VHP; 17"

Crabik
chodí často
Příspěvky: 899
Registrován: 19 lis 2006 00:44

Příspěvekod Crabik » 01 zář 2007 21:08

Asi bych nesel pod vykon Go 7600 a C2D T5200 (1,6GHz) a 1,5GB RAM

Nyni jsem na moji sestave s mirne podtaktovanou Go7600, obohacenou o nove drivery pro Bioshock, hral demo a zkousel jsem toho opravdu hodne a vyslo mi toto:

nastaveni:
- rozliseni: 1024x640
- detaily: MEDIUM
- vse ostatni uplne vypnute, jedine vertikalni synchronizace zapnuta, jelikoz se obraz bez toho mirne rozjizdel, z cehoz me po chvili rozbolela hlava

    vytizeni CPU: 75%
    FPS minimum: 17
    FPS maximum: 45
    FPS prumer: 26
    RAM: 850MB (1200MB celkem)
    VRAM: 180MB
    teplota: 62°C
- hral jsem to v posteli s notebookem ve vertikalni pozici oprene o pokrcena kolena, cili pruduchy byly uplne volne, ale stejne je ta teplota nejak nizka oproti jinym hram, v klidu mam 54°C
- cukala mi mys i pri 30FPS, jako kdyby tam bylo 15FPS, nejsem si jisty, jestli to bylo rozlisenim (pri nativnim 1280x800 jsem mel pocit, ze tolik "nepreskakuje" sama o sobe a je plynulejsi, ovsem zase bylo nizsi FPS, cili to taky nebylo hladke) nebo tim, ze neni herni (u jinych her jsem si toho teda nevsiml a tohle bylo opravdu vyrazne) nebo obojim
- celkove vzezreni na tomto nastaveni vypadalo dost podprumerne, jako nekolik let stara hra s prvky z novych her. Popravde, po nastaveni vseho co slo naplno, to vypadalo jako jina hra
- na low nasteveni a vsechno vypnute jde prumer FPS lehce nad 30

nastaveni:
- rozliseni: 852x480
- detaily: MAX
- vse az na postprocessing naplno

    vytizeni CPU: 75%
    FPS minimum: 15
    FPS maximum: 30
    FPS prumer: 23
    RAM: 1000MB (1400MB celkem)
    VRAM: 300MB
    teplota: 64°C

- VRAM prekrocila pamet karty (256MB)
- objevily se nektere pekne efekty, akorat az prilis byly videt pixely, na blizko to slo, na vetsi vzdalenost se to uz hemzilo menicimi se pixely
- celkove vzezreni kazi nizke rozliseni, celkove se to trochu vic rozsvitilo ( a tim padem i zneprehledilo)
- na low nastaveni a vsechno vypnute jde FPS nad 40



Go7600 mi urcite nabidla u jinych her i mnohem hezci obrazky. Az me casto prekvapuje, co u tech novych her zere ten vykon, kdyz mam skoro vse vypnute a rozliseni na hratelne minimum.
Co se tyce hry samotne, tak mam pocit, ze uz jsem z toho nejspis vyrostl :lol: Zbytecne rychle, zbytecne moc se toho tam deje nic te nenuti se zastavit (asi demo, tak tam chteli nacpat vsechno)
:P

EDIT: u 8600GT bych tipoval rozliseni 1280x800, stredni detaily a mozna nejakou ptakovinku zapnutou a pujde to kolem 30 FPS.
VBI Compal EL80 (15,4", 1280x800 • T7200 2,0GHz • 2GB RAM • GF go7600 256MB • 250GB, 5400ot. • Wifi, Bluetooth • Windows 7)

NEODPOVÍDÁM NA DOTAZY V SOUKROMÉ POŠTĚ

pmultimix
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 369
Registrován: 10 srp 2007 18:54

Příspěvekod pmultimix » 02 zář 2007 22:26

A co bioshock na konfiguraci Core 2 Duo T7300 2Ghz a radeon HD2600 (popř. 8600GT) ... šlo by to na 1024*768 a vše na středu a zapnuté efekty DX10?

Zacker
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 285
Registrován: 18 dub 2007 21:58

Příspěvekod Zacker » 02 zář 2007 22:58

Když budou použitelné ovladače :wink:


Zpět na „Notebooky a hry“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti