Acer Aspire V3 A315 - problém s VGA u HER.

Notebooky jsou stále výkonnější a tak na nich lze hrát i náročné hry. O své zkušenosti se můžete podělit zde.
schelli
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 146
Registrován: 13 úno 2011 00:43

Acer Aspire V3 A315 - problém s VGA u HER.

Příspěvekod schelli » 18 úno 2018 21:07

Zdravím všechny. Chtěl jsem se zeptat a moc rád poradit. Mám NB Acer Aspire V3 A315. s Integrovanou VGA a Dedikovanou VGA AMD Radeon 520 2Gb GDDR5. OS: Win10. Problém je, že třeba u GTA5 nebo i jiných her, mi to pouze předřazuje integrovanou VGA. I když mam povelene vše tak, aby to bralo z toho Radeonu 520. Třeba u GTA5 v grafickem nastavení mi to ukazuje pouze 512Mb integrovane VGA.... jako by ta druha vubec nebyla.. Prosím nevíte nějakou radu? Někde jsem četl že Win10 u AMD maji problem s přepínaním grafik. Mám tam raději hodit třeba Win 7???? Děkuji moc o radu... Ve zkratce mi přijde že NB využívá pouze integrovanou VGA u her..... moc děkuji za pomoc....

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8232
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Re: Acer Aspire V3 A315 - problém s VGA u HER.

Příspěvekod orgasmic » 19 úno 2018 07:40

Tohle není notebook na hry. Popravdě se nehodí moc ani na normální použití. Procesor celkem tragedie a Radeon 520 je na úrovni integrovaných grafik Intel.
Asus G703VI

schelli
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 146
Registrován: 13 úno 2011 00:43

Re: Acer Aspire V3 A315 - problém s VGA u HER.

Příspěvekod schelli » 19 úno 2018 08:04

JJ. Já vím že není na hry..Toho jsem si vědom, jen se ptám proč NB preferuje když už teda u her tu integrovanou VGA. Proč třeba u GTA 5 v nastavení grafiky mi ukazuje 512mb a ne tu dedikovanou 2Gb... Narovinu: připadá mi jako by se ve hrach ty grafiky vůbec nepřeply na tu dedikovanou... PS: Je mi jasné že od toho nemůžu nic čekat...

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8837
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Re: Acer Aspire V3 A315 - problém s VGA u HER.

Příspěvekod swarm » 19 úno 2018 08:08

Nemám teď žádný notebook, který by měl přepínatelnou grafiku od AMD, nicméně v tom jejich nastavení je nějaká možnost zkontrolovat, na které grafice právě spuštěná aplikace běží.

Pokud jde o výpis ve hrách - spousta her jen někam hrábne do registrů Windows a vytáhne popis grafiky, která je v systému vedená jako primární, což je tušim i případ GTA V. Nemusí to tedy vůbec pasovat na to, která grafika je pro 3D akceleraci nakonec použita.

1) Radeon 520 je tak pomalý, že v některých hrách možná ani nepoznáš, zda běží na dedikované nebo integrované grafice. Popravdě jsem si musel vyhledat na notebookcheck parametry této grafiky, protože jsem ani netušil, že ještě existuje dedikovaná grafika s tak brutálně nízkým výkonem.

2) Instalací nepodporovaného operačního systému (Win7) si určitě nepomůžeš, co se týká systému přepínání grafik.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

schelli
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 146
Registrován: 13 úno 2011 00:43

Re: Acer Aspire V3 A315 - problém s VGA u HER.

Příspěvekod schelli » 19 úno 2018 08:15

Aaaaha...:-( No NB je uplně nový. Dostal jsem ho tak mě to jen zajímalo...Hm tak pujde na prodej no... Něco malo jsem si chtěl zahrát. Škoda. Ale děkuji.

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8232
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Re: Acer Aspire V3 A315 - problém s VGA u HER.

Příspěvekod orgasmic » 19 úno 2018 08:15

Kdysi jsem špatné dedikování nVidia grafiky u Optimus řešil u GTA 4 a instalaci módů.
Pořád to běželo na integrovanou.
Našel jsem někde návod na netu jak to vyřešit.
Dokonce jsem to psal i tady někde, ale hledat se mi to nechce, můžeš to zkusit :D

Spočívalo to v tom, že se upravil v textovém editoru spouštěcí soubor hry a bylo potřeba přepsat nějaké řádky s Direct 3D cestou.
Asus G703VI

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8232
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Re: Acer Aspire V3 A315 - problém s VGA u HER.

Příspěvekod orgasmic » 19 úno 2018 08:19

Tak jsem to našel:

1. Stahni si program UltraEdit
2. Otevri spousteci soubor hry v UltraEditu
3. Vyhledej knihovnu direct 3d (vetsinou byva d3d9.dll) a prejmenuj ji napr na d3df.dll
4. Ve slozce s hrou prejmenuj d3d9.dll na zmenenou ve spoustecim souboru (d3df.dll)
5. Spust hru ;)
Asus G703VI

schelli
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 146
Registrován: 13 úno 2011 00:43

Re: Acer Aspire V3 A315 - problém s VGA u HER.

Příspěvekod schelli » 19 úno 2018 08:23

JJ kdysi jsem měl taky NB s dedikovanou VGA Nvidia a řešil to same s GTA4 a Optimus u Nvidie...Ale tady u tohho AMD...teda pro mě španělska vesnice. Kluci děkuji zkusím to...s tím UltraEdit.

schelli
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 146
Registrován: 13 úno 2011 00:43

Re: Acer Aspire V3 A315 - problém s VGA u HER.

Příspěvekod schelli » 19 úno 2018 08:32

jinak když otevřu spouštěcí soubor hry GTA5, což je GTAVLauncher.exe v ultraeditu tak mi to v něm ukaže samé kliky háky :-D

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8232
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Re: Acer Aspire V3 A315 - problém s VGA u HER.

Příspěvekod orgasmic » 19 úno 2018 09:34

Musíš tam zakliknout kódování AHCII
Asus G703VI

schelli
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 146
Registrován: 13 úno 2011 00:43

Re: Acer Aspire V3 A315 - problém s VGA u HER.

Příspěvekod schelli » 19 úno 2018 10:18

blby dotaz...hledám kde to zakliknout ale nenacházím....:-(

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8232
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Re: Acer Aspire V3 A315 - problém s VGA u HER.

Příspěvekod orgasmic » 19 úno 2018 10:23

Když zmáčkneš v UltraEditu Ctrl+F tak vyskočí okno na vyhledávání a máš možnost vybrat i kódování AHCII.
Asus G703VI

schelli
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 146
Registrován: 13 úno 2011 00:43

Re: Acer Aspire V3 A315 - problém s VGA u HER.

Příspěvekod schelli » 19 úno 2018 10:35

jj super. tak našel a přejmenoval jak jsi napsal....jen problem VIZ: jak jsi psal.......::: Ve slozce s hrou prejmenuj d3d9.dll na zmenenou ve spoustecim souboru (d3df.dll) takovy soubor ve složce se hrou není. Mám tady pouze d3dcsx_46.dll a d3dcompiler_46.dll ....myslím přímo v te složce se hrou

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8232
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Re: Acer Aspire V3 A315 - problém s VGA u HER.

Příspěvekod orgasmic » 19 úno 2018 10:51

Mrknu na to večer jak to mám ve složce s GTA 5.
Asus G703VI

schelli
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 146
Registrován: 13 úno 2011 00:43

Re: Acer Aspire V3 A315 - problém s VGA u HER.

Příspěvekod schelli » 19 úno 2018 10:58

děkuju moc


Zpět na „Notebooky a hry“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host