Resident Evil 1

Notebooky jsou stále výkonnější a tak na nich lze hrát i náročné hry. O své zkušenosti se můžete podělit zde.
Martufi
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 316
Registrován: 24 kvě 2011 07:53

Resident Evil 1

Příspěvekod Martufi » 26 čer 2012 17:53

Zdravím,

Chtěl jsem si zahrát retro horror hry na svém y570 a bohužel zase se musel naskytnout nějaký problém. RE 1 mi jde spustit, ale hra běží velice rychle a na takový sprint zombíků orpavdu nejsem zvyklý :D. Na internetu jsem našel prográmek CPUkiller 3, ale jak to bývá zase past vedle pasti. Tento program mi stále vyhazuje hlášku že cpu point of value -1, -2 atd... na to jsem ovšem našel řešení, že v nějakém msconfig.exe mám v záložce spouštění systému nakliknout pouze 1 jádro a moje hraní RE 1 se vyřeší.

Nejsem si ale tím vším nějak jistý (myslím operování v tom msconfig.exe) tak se radši tedy ptám, jestli nemůžu nějak NB pokazit takovým vrtáním se v tom msconfig.exe ?? :?

Díky za odpovědi a případné rady! :)
Lenovo IdeaPad y570- i7 2630QM, 8GB Ram, 750 GB HDD, GT 555M GDDR5

Jirrick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1681
Registrován: 04 pro 2010 19:37

Příspěvekod Jirrick » 26 čer 2012 18:38

Tak každým z těchto pokročilých administračních nástrojů se dá něco pokazit :-)
Pokud se ale ptáš na samotný notebook tak ne, tomu to neuškodí (maximálně ti budou blbnout Windowsy)
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

Martufi
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 316
Registrován: 24 kvě 2011 07:53

Příspěvekod Martufi » 26 čer 2012 18:42

Chci nastavit pouze jenom to využití jednoho CPU při spouštění systému, tak snad se tak moc nestane ? :D kdyžtak to rychle vrátím!
Lenovo IdeaPad y570- i7 2630QM, 8GB Ram, 750 GB HDD, GT 555M GDDR5

Martufi
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 316
Registrován: 24 kvě 2011 07:53

Příspěvekod Martufi » 26 čer 2012 19:10

Tak jsem to prostě vyzkoušel a opravdu to funguje. Postava a monstra se chovají a pohybují tak jak jsem zvyklý z PS 1 :D . Btw.. to nastavení jednoho procesoru nějak nemění chování windows, takže snad se nic nestane :D
Lenovo IdeaPad y570- i7 2630QM, 8GB Ram, 750 GB HDD, GT 555M GDDR5

Uživatelský avatar
Chlebovnik
stálý uživatel
Příspěvky: 3610
Registrován: 30 bře 2008 19:20
Bydliště: K-Vary / Brno

Příspěvekod Chlebovnik » 26 čer 2012 19:19

Hm. A nestačilo by třeba ve správci úloh přiřadit procesu Resident Evil 1 afinitu pouze na jedno jádro?
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

Martufi
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 316
Registrován: 24 kvě 2011 07:53

Příspěvekod Martufi » 26 čer 2012 20:06

Chlebovnik pokusím se to nějak udělat co navrhuješ. Určitě je to lepší varianta jak pořad to hlídat a rebootovat system kvuli tomu. Díky za nápad.
Lenovo IdeaPad y570- i7 2630QM, 8GB Ram, 750 GB HDD, GT 555M GDDR5

Martufi
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 316
Registrován: 24 kvě 2011 07:53

Příspěvekod Martufi » 26 čer 2012 20:35

Tak bohužel. Program sice využívá jenom to jedno jádro, ale hra se chová uplně stejně jako s využítím všech - postavy běhaj jako šílené.
Lenovo IdeaPad y570- i7 2630QM, 8GB Ram, 750 GB HDD, GT 555M GDDR5


Zpět na „Notebooky a hry“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti